Jump to content
Dogomania

Starachowice.Fred vel Psuj w typie labradora POJECHAŁ DO SWOJEGO DOMKU!!!

Recommended Posts

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

betel napisał(a):
Ja tak z rozpedu , wedle sztamy , ale juz usunęłam, poprawiłam tez miejscowość na Starchowice :oops:

nic sie nie stało przecież - nieważne pod czyją opieką jest psiak - byle domek znalazł:lol:

dzięki!:loveu:

Posted

andzia69 napisał(a):
Betelku...chyba bardziej ogłoszenia by się przydały:-( Zdjec pewnie nowych też nie będzie bo Majaa zagoniona, że nawet swoich starachowickich bid nie odwiedza, więc założyłam ten wątek dla niej...

Andziu Dziękuję za tą inicjatywę i wątek - zawsze to ja zakładałam wątki dla psiaków starachowickich, a teraz....... nawet nie zdążam zrobić zdjęć psiakom i ich wystawić, a mam ich kilka do adopcji :( ! Wystarczy, że będąc 3-4 dni w Starachowicach cudem udaje mi się je poszczepić, leczyć, wygłaskać itp.

Zdjęcia nowe będą! Zacięłam się ;) W ten weekend (wyjątkowo cały spędzam w St-cach), żeby się waliło i paliło porobię towarzystwu nowe zdjęcia!
Ale jeśli chodzi o Psuja to jest problem....... On jest zbyt fotogeniczny! Wszędzie wygląda na labka ! On jest mixem labka, ale amstaffa także - uwierzcie mi!!!! I to już nie jest tylko moje "widzimisię". Po nitce do kłębka dotarłam do jego historii. Kiedyś jako szczeniak do 1,5 r. ż. miał na imię Skaner - czasami na to imię, w chwili zaskoczenia, potrafi zareagować. Ktoś go komuś oddał, potem dalej był oddany - mniej więcej wiadomo komu, ale ta osoba zniknęła i na tym zakończy się historia Psuja pt. jedna pani drugiej pani, bo wszyscy łącznie z sąsiadami nie mają pojęcia, gdzie jest osoba, która kiedyś się nim ostatecznie zaopiekowała .... :placz:
Z Psujkiem mamy dwa problemy obecnie:
1. (ten wymaga pracy) Pies po wypuszczeniu z kojca musi swoje odszaleć, żeby zacząć zauważać "dwunożnych", bo nie jest wypuszczany obecnie. A nie jest wypuszczany, bo ......
2. walczę od miesiąca z zapaleniem krtani u Psuja, który od Sary mojej (dawniej Scarlett do adopcji) nauczył się szczekać i reagować na potencjalne niebezpieczeństwo, aż do tego tego stopnia, że ...... stracił głos. Przy ostatnim moim pobycie w Starachowicach zaplanowaliśmy z wetem porządne leczenie zastrzykowo - tabletkowe i ..... nawet nie wiecie, jak miło mi było dziś wrócić i usłyszeć szczekanie porządnego, z racji masy, psa, a nie skrzekot dobrze pijanego ratlerka (nie ubliżając ratlerkom, ale Psuja naprawdę było ciężko usłyszeć niedawno)
Nie jest wypuszczany ostatnio , bo jego wypuszczenie łączy się z kąpielą w stawie - koło się zamyka!

PS. Pies był ogłaszany lokalnie przez kilka tygodni - nikt - po niego się nie zgłosił. Jego pierwsi właściciele również wiedzą o fakcie jego porzucenia, ale są zagranicą i niewiele podobno mogą zrobić

Posted

Majaa!!!faktycznie jesteś sugestywna,na jednej z fotek dopatrzyłam się u Psuja głowy od amstaffa:-o chyba ja mu zrobię parę ujęć może wyjdzie jego prawdziwe oblicze:evil_lol:

Posted

wy już tam się w nim niczego nie dopatrujcie - ja jako miłośnik tych psich morderców nie widzę w tym psie nic co mogłoby przypominać bullowatego - nawet charakter nie ten:p a jesli juz chcecie tak mieszać to niech wam będzie - 1% bullowatego 99% labka - moze byc?:eviltong:

Posted

Psujek , psiak wodny potrzebuje domu z jeziorem , ewentualnie z basenem;). Tak na serio to pewnie wystarczą od czasu do czasu spacerki nad wodę, ale obowiązkowo:evil_lol:

Posted

[quote name='ewelinka_m']Maju rzuć proszę okiem na allegro autorstwa betel:
Fred w typie labradora szuka domu!

w piątek zamierzam poogłaszać Psuja,więc jeśli, uważasz, że coś warto dodać do tekstu daj znać!
Betel Dziękuję za allegro!
Zmiany głównie takie, o które proszę to fakt, że pies został zaszczepiony - komplecik na wirusówki i wściekliznę 17 lipca 2008 roku
[quote name='mrs.ka']Majaa!!!faktycznie jesteś sugestywna,na jednej z fotek dopatrzyłam się u Psuja głowy od amstaffa:-o chyba ja mu zrobię parę ujęć może wyjdzie jego prawdziwe oblicze:evil_lol:
Nie denerwuj mnie, proszę! Ja temu psu zrobiłam dobrze ponad 150 zdjęć i tylko na tych wstawionych podobny jest choć odrobinę do asta

Co do ogłoszeń - nie lubię pisać o takich sprawach przekazywanych - jedna pani drugiej pani, ale o tym akurat już gdzieś pisałam ! Zresztą własnie dlatego dzieciaki do mnie przybiegły rankiem, zebym pomogła.
Pies znalazł się u mnie w trybie nad wyraz ekspresowym, bo tego dnia kiedy nad ranem go wyrzucono na mojej wsi (ktoś to widział podobno), ludziom wydawało się, że Psuj jest agresorem, bo ..... wdał się w dyskusję słowno zębową z małym psiakiem, który go przyatakował, ale że w potędze ludzkich umysłów powstało, że Psuj to napewno morderca, to ktoś miał pomysł, żeby szybko go odstrzelić!

Posted

betel napisał(a):
Psujek , psiak wodny potrzebuje domu z jeziorem , ewentualnie z basenem;). Tak na serio to pewnie wystarczą od czasu do czasu spacerki nad wodę, ale obowiązkowo:evil_lol:

Z tym na serio to masz rację! Ale ja bym go do domu z wypielęgnowanym oczkiem wodnym nie wyadoptowała ,a w basenie też pewnie by się znalazła jakaś cząstka, którą warto by było przyaportować (a nóż się może komuś przydać .... ;) )

Ale bardzo poważnie rzecz ujmując: Psuj jest wspaniałym kumplem, jak się go okiełzna w szaleńczej, wiecznej zabawie i nie szukałabym mu domu, gdyby nie fakt, że rozsądek bierze górę - muszę zostawić kolejne miejsce u siebie dla bidy, która potrzebuje pomocy !

Posted

mrs.ka napisał(a):
Psuj,nie daj się!!!stawiaj warunki :albo dom z basenem albo...zostaje u Maji:evil_lol:

no w sumie to tak prosiłam robic allegro:evil_lol: dom przynajmniej ze stawem:eviltong:

Posted

ogłaszałam go jako Fred... Psuj tak niekorzystnie brzmi :evil_lol:

www.psy.pl
www.drobne.centrumofert.pl
www.kupiepsa.pl
www.ale.gratka.pl
Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Warszawa
Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Kraków
ogłoszenia drobne > ojej.pl
Ogłoszenia Kupię Sprzedam
Darmowe bezp�atne og�oszenia drobne baza og�osze� zwierz�ta komputery internet telefony agd rtv narz�dzia
Bezpłatne ogłoszenia
4lapy - czyli nasze psy ,pieski, pieseczki, psiaczki
Og�oszenia bezp�atne,og�oszenia turystyka -domy,grunty,dzia�ki,dzialki,motoryzacyjne,darmow e,pilne,pracy,kupna i sprzeda�y
ogłoszenia drobne > ojej.pl
Og�oszenia ► owi.pl - og�oszenia w internecie, og�oszenia praca, darmowe, drobne, oferty pracy, sprzedam, kupi�, zamieni�, anonse
aleokazja.pl
Ogłoszenia Krakow - bezpłatne ogłoszenia w Krakowie - nieruchomości, praca, usługi i inne
Sklep zoologiczny - karmy dla kotów, karmy dla psów, karma sucha i puszki. Najtańszy internetowy sklep zoologiczny, dostawa w Warszawie.
Adopcja psa. Og�oszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa
Przygarnij Zwierzaka - Adopcje zwierz�t - Og�oszenia adopcyjne
Adopcja zwierząt, kupię, sprzedam, oddam, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl
Interpress Og�oszenia
Og�oszenia - WP.PL
www.znajda.org.pl - beta - Og�oszenia -
Spacer z psem? Niech Tw�j pies pozna inne psy i pieski !
Schroniska dla zwierz?t - Przygarnij.pl
ŚwiatPrzyrody.pl - zwierzęta, psy, koty, ogłoszenia, fauna, przyroda, zdjęcia zwierząt, filmy ze zwierzętami, informacje o zwierzętach, hodowle, zdjęcia przyrodnicze
weterynarz :-: Lecznica Ma�ych Zwierz�t :-: Zbigniew Mozga
Ogłoszenia zwierzęta - Petsy
Ogłoszenia Warszawa - bezpłatne ogłoszenia w Warszawie - nieruchomości, praca, usługi i inne
Gablota - Og�oszenia Darmowe

Posted

Napiszę tak:
mrs.ka, andzia69, betel: Przeginacie! :evil_lol:
Jeszcze może zróbcie u mnie zlot czarownic :evil_lol: i wmówcie Psujowi, że on nie może nigdzie iść, bo ..... i w tym miejscu możecie, przy Waszej wyobraźni, wymyśleć tysiąc powodów, dla których on po prostu nie bedzie miał opcji innej niż zostanie u mnie (a o zostaniu u mnie już wcześniej się wypowiedziałam - może zostać, tylko zablokuje DT, a nie o to nam przecież chodzi)

andzia69 napisał(a):
może Maja sie odezwie to będziemy wiedzieć czy ktokolwiek dzwoni i pyta:cool3:

Dostałam kilka maili w sprawie Psuja, ale na razie nic konkretnego (jeden nadawca maili jest aktywny w zadawaniu pytań

BARDZO, BARDZO, JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA WĄTEK I OGŁOSZENIA!
(ja naprawdę nie wyrabiam :oops:, a kolejnych psiaków do ogłoszeń i opieki mam trochę)

Posted

no to trzymam kciuki!:p

Majaa...u mnie w chacie jest suka z mojego podpisu....:-( na razie nie ma moich burków - bo Heniek się nie liczy - a jak jej nie znajdę domu, a moje burki wrócą to muszę wtedy dać ją do hotelu...

Posted

giselle4 dzięki

Andzia69 Bubę widziałam przecież :cool3: Mam ją zabrać? Jest super, ale .... nie mam gdzie! :placz: Jeszcze doszły dwa szczeniaki dzisiaj Moja suka choruje, jak wiesz, więc nie mogę żadnego nawet najmniejszego szczeniora do domu wprowadzić - zostaje tylko kojec i do tego zepsuty :placz:

SZUKAM OSOBY Z KRAKOWA, która sprawdzi ewentualny domek dla Freda !!!!