andzia69 Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 dzieki Betelku - mam nadzieję, ze Maja nie bedzie miała nic przeciwko zamieszczeniu info, ze psiak jest pod patronatem kieleckiego przytuliska:p Quote
betel Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Ja tak z rozpedu , wedle sztamy , ale juz usunęłam, poprawiłam tez miejscowość na Starchowice :oops: Quote
andzia69 Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 betel napisał(a):Ja tak z rozpedu , wedle sztamy , ale juz usunęłam, poprawiłam tez miejscowość na Starchowice :oops: nic sie nie stało przecież - nieważne pod czyją opieką jest psiak - byle domek znalazł:lol: dzięki!:loveu: Quote
ewelinka_m Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 o to ja sobie skorzystam z tekstu z allegro, ale dopiero pod koniec tygodnia, teraz nie dam rady... :-( Quote
Majaa Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 andzia69 napisał(a):Betelku...chyba bardziej ogłoszenia by się przydały:-( Zdjec pewnie nowych też nie będzie bo Majaa zagoniona, że nawet swoich starachowickich bid nie odwiedza, więc założyłam ten wątek dla niej... Andziu Dziękuję za tą inicjatywę i wątek - zawsze to ja zakładałam wątki dla psiaków starachowickich, a teraz....... nawet nie zdążam zrobić zdjęć psiakom i ich wystawić, a mam ich kilka do adopcji :( ! Wystarczy, że będąc 3-4 dni w Starachowicach cudem udaje mi się je poszczepić, leczyć, wygłaskać itp. Zdjęcia nowe będą! Zacięłam się ;) W ten weekend (wyjątkowo cały spędzam w St-cach), żeby się waliło i paliło porobię towarzystwu nowe zdjęcia! Ale jeśli chodzi o Psuja to jest problem....... On jest zbyt fotogeniczny! Wszędzie wygląda na labka ! On jest mixem labka, ale amstaffa także - uwierzcie mi!!!! I to już nie jest tylko moje "widzimisię". Po nitce do kłębka dotarłam do jego historii. Kiedyś jako szczeniak do 1,5 r. ż. miał na imię Skaner - czasami na to imię, w chwili zaskoczenia, potrafi zareagować. Ktoś go komuś oddał, potem dalej był oddany - mniej więcej wiadomo komu, ale ta osoba zniknęła i na tym zakończy się historia Psuja pt. jedna pani drugiej pani, bo wszyscy łącznie z sąsiadami nie mają pojęcia, gdzie jest osoba, która kiedyś się nim ostatecznie zaopiekowała .... :placz: Z Psujkiem mamy dwa problemy obecnie: 1. (ten wymaga pracy) Pies po wypuszczeniu z kojca musi swoje odszaleć, żeby zacząć zauważać "dwunożnych", bo nie jest wypuszczany obecnie. A nie jest wypuszczany, bo ...... 2. walczę od miesiąca z zapaleniem krtani u Psuja, który od Sary mojej (dawniej Scarlett do adopcji) nauczył się szczekać i reagować na potencjalne niebezpieczeństwo, aż do tego tego stopnia, że ...... stracił głos. Przy ostatnim moim pobycie w Starachowicach zaplanowaliśmy z wetem porządne leczenie zastrzykowo - tabletkowe i ..... nawet nie wiecie, jak miło mi było dziś wrócić i usłyszeć szczekanie porządnego, z racji masy, psa, a nie skrzekot dobrze pijanego ratlerka (nie ubliżając ratlerkom, ale Psuja naprawdę było ciężko usłyszeć niedawno) Nie jest wypuszczany ostatnio , bo jego wypuszczenie łączy się z kąpielą w stawie - koło się zamyka! PS. Pies był ogłaszany lokalnie przez kilka tygodni - nikt - po niego się nie zgłosił. Jego pierwsi właściciele również wiedzą o fakcie jego porzucenia, ale są zagranicą i niewiele podobno mogą zrobić Quote
mrs.ka Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Majaa!!!faktycznie jesteś sugestywna,na jednej z fotek dopatrzyłam się u Psuja głowy od amstaffa:-o chyba ja mu zrobię parę ujęć może wyjdzie jego prawdziwe oblicze:evil_lol: Quote
andzia69 Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 wy już tam się w nim niczego nie dopatrujcie - ja jako miłośnik tych psich morderców nie widzę w tym psie nic co mogłoby przypominać bullowatego - nawet charakter nie ten:p a jesli juz chcecie tak mieszać to niech wam będzie - 1% bullowatego 99% labka - moze byc?:eviltong: Quote
ewelinka_m Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Maju rzuć proszę okiem na allegro autorstwa betel: Fred w typie labradora szuka domu! w piątek zamierzam poogłaszać Psuja,więc jeśli, uważasz, że coś warto dodać do tekstu daj znać! Quote
betel Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Psujek , psiak wodny potrzebuje domu z jeziorem , ewentualnie z basenem;). Tak na serio to pewnie wystarczą od czasu do czasu spacerki nad wodę, ale obowiązkowo:evil_lol: Quote
Majaa Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='ewelinka_m']Maju rzuć proszę okiem na allegro autorstwa betel: Fred w typie labradora szuka domu! w piątek zamierzam poogłaszać Psuja,więc jeśli, uważasz, że coś warto dodać do tekstu daj znać! Betel Dziękuję za allegro! Zmiany głównie takie, o które proszę to fakt, że pies został zaszczepiony - komplecik na wirusówki i wściekliznę 17 lipca 2008 roku [quote name='mrs.ka']Majaa!!!faktycznie jesteś sugestywna,na jednej z fotek dopatrzyłam się u Psuja głowy od amstaffa:-o chyba ja mu zrobię parę ujęć może wyjdzie jego prawdziwe oblicze:evil_lol: Nie denerwuj mnie, proszę! Ja temu psu zrobiłam dobrze ponad 150 zdjęć i tylko na tych wstawionych podobny jest choć odrobinę do asta Co do ogłoszeń - nie lubię pisać o takich sprawach przekazywanych - jedna pani drugiej pani, ale o tym akurat już gdzieś pisałam ! Zresztą własnie dlatego dzieciaki do mnie przybiegły rankiem, zebym pomogła. Pies znalazł się u mnie w trybie nad wyraz ekspresowym, bo tego dnia kiedy nad ranem go wyrzucono na mojej wsi (ktoś to widział podobno), ludziom wydawało się, że Psuj jest agresorem, bo ..... wdał się w dyskusję słowno zębową z małym psiakiem, który go przyatakował, ale że w potędze ludzkich umysłów powstało, że Psuj to napewno morderca, to ktoś miał pomysł, żeby szybko go odstrzelić! Quote
Majaa Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 betel napisał(a):Psujek , psiak wodny potrzebuje domu z jeziorem , ewentualnie z basenem;). Tak na serio to pewnie wystarczą od czasu do czasu spacerki nad wodę, ale obowiązkowo:evil_lol: Z tym na serio to masz rację! Ale ja bym go do domu z wypielęgnowanym oczkiem wodnym nie wyadoptowała ,a w basenie też pewnie by się znalazła jakaś cząstka, którą warto by było przyaportować (a nóż się może komuś przydać .... ;) ) Ale bardzo poważnie rzecz ujmując: Psuj jest wspaniałym kumplem, jak się go okiełzna w szaleńczej, wiecznej zabawie i nie szukałabym mu domu, gdyby nie fakt, że rozsądek bierze górę - muszę zostawić kolejne miejsce u siebie dla bidy, która potrzebuje pomocy ! Quote
mrs.ka Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Psuj,nie daj się!!!stawiaj warunki :albo dom z basenem albo...zostaje u Maji:evil_lol: Quote
andzia69 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 mrs.ka napisał(a):Psuj,nie daj się!!!stawiaj warunki :albo dom z basenem albo...zostaje u Maji:evil_lol: no w sumie to tak prosiłam robic allegro:evil_lol: dom przynajmniej ze stawem:eviltong: Quote
betel Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 No cóż , ja na jego miejscu tak łatwo bym nie rezygnowała z takiego fantastycznego tymczasu. Gdzie mu będzie lepiej?????:razz::evil_lol: Quote
ewelinka_m Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 ogłaszałam go jako Fred... Psuj tak niekorzystnie brzmi :evil_lol: www.psy.pl www.drobne.centrumofert.pl www.kupiepsa.pl www.ale.gratka.pl Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Warszawa Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Kraków ogłoszenia drobne > ojej.pl Ogłoszenia Kupię Sprzedam Darmowe bezp�atne og�oszenia drobne baza og�osze� zwierz�ta komputery internet telefony agd rtv narz�dzia Bezpłatne ogłoszenia 4lapy - czyli nasze psy ,pieski, pieseczki, psiaczki Og�oszenia bezp�atne,og�oszenia turystyka -domy,grunty,dzia�ki,dzialki,motoryzacyjne,darmow e,pilne,pracy,kupna i sprzeda�y ogłoszenia drobne > ojej.pl Og�oszenia ► owi.pl - og�oszenia w internecie, og�oszenia praca, darmowe, drobne, oferty pracy, sprzedam, kupi�, zamieni�, anonse aleokazja.pl Ogłoszenia Krakow - bezpłatne ogłoszenia w Krakowie - nieruchomości, praca, usługi i inne Sklep zoologiczny - karmy dla kotów, karmy dla psów, karma sucha i puszki. Najtańszy internetowy sklep zoologiczny, dostawa w Warszawie. Adopcja psa. Og�oszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Przygarnij Zwierzaka - Adopcje zwierz�t - Og�oszenia adopcyjne Adopcja zwierząt, kupię, sprzedam, oddam, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl Interpress Og�oszenia Og�oszenia - WP.PL www.znajda.org.pl - beta - Og�oszenia - Spacer z psem? Niech Tw�j pies pozna inne psy i pieski ! Schroniska dla zwierz?t - Przygarnij.pl ŚwiatPrzyrody.pl - zwierzęta, psy, koty, ogłoszenia, fauna, przyroda, zdjęcia zwierząt, filmy ze zwierzętami, informacje o zwierzętach, hodowle, zdjęcia przyrodnicze weterynarz :-: Lecznica Ma�ych Zwierz�t :-: Zbigniew Mozga Ogłoszenia zwierzęta - Petsy Ogłoszenia Warszawa - bezpłatne ogłoszenia w Warszawie - nieruchomości, praca, usługi i inne Gablota - Og�oszenia Darmowe Quote
ewelinka_m Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 dostałam 1 meila ;) odesłałam do Maji, trzymam kciuki :lol: Quote
andzia69 Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 może Maja sie odezwie to będziemy wiedzieć czy ktokolwiek dzwoni i pyta:cool3: Quote
giselle4 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 ...Cisza,mimo ze porozsyłałam po znajomych szukajacych pieski:mad: moze jeszcze ktoś jego zauwazy:crazyeye: Quote
Majaa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Napiszę tak: mrs.ka, andzia69, betel: Przeginacie! :evil_lol: Jeszcze może zróbcie u mnie zlot czarownic :evil_lol: i wmówcie Psujowi, że on nie może nigdzie iść, bo ..... i w tym miejscu możecie, przy Waszej wyobraźni, wymyśleć tysiąc powodów, dla których on po prostu nie bedzie miał opcji innej niż zostanie u mnie (a o zostaniu u mnie już wcześniej się wypowiedziałam - może zostać, tylko zablokuje DT, a nie o to nam przecież chodzi) andzia69 napisał(a):może Maja sie odezwie to będziemy wiedzieć czy ktokolwiek dzwoni i pyta:cool3: Dostałam kilka maili w sprawie Psuja, ale na razie nic konkretnego (jeden nadawca maili jest aktywny w zadawaniu pytań BARDZO, BARDZO, JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA WĄTEK I OGŁOSZENIA! (ja naprawdę nie wyrabiam :oops:, a kolejnych psiaków do ogłoszeń i opieki mam trochę) Quote
giselle4 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 ...skopiowałam począte i wysłałam fotki pierwszej zainteresowanej Pani Monice z Wawki,trzymajcie kciuki:evil_lol:;) Quote
andzia69 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 no to trzymam kciuki!:p Majaa...u mnie w chacie jest suka z mojego podpisu....:-( na razie nie ma moich burków - bo Heniek się nie liczy - a jak jej nie znajdę domu, a moje burki wrócą to muszę wtedy dać ją do hotelu... Quote
Majaa Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 giselle4 dzięki Andzia69 Bubę widziałam przecież :cool3: Mam ją zabrać? Jest super, ale .... nie mam gdzie! :placz: Jeszcze doszły dwa szczeniaki dzisiaj Moja suka choruje, jak wiesz, więc nie mogę żadnego nawet najmniejszego szczeniora do domu wprowadzić - zostaje tylko kojec i do tego zepsuty :placz: SZUKAM OSOBY Z KRAKOWA, która sprawdzi ewentualny domek dla Freda !!!! Quote
andzia69 Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 no chyba nikt nie kocha labkowatych stworów:shake: niestety tych psów w wyniku mody jest coraz więcej porzucanych.....:-( Quote
Recommended Posts