Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uwaga sytuacja z dziś :

-Ojej,piesek ? Dziwne,mój Fred nie lubi psów,a teraz strasznie do Pani pieska ciągnie.
-Bo to kastrat.
-Słucham?
-Mój pies jest wykastrowany,Pani pies nie czuję że to piesek.
-Co Pani wygaduję ! Słyszałam jak szczeka
W tym momęcie robie wielkie oczy i mine typu " Szczeka?! a co to ma do rzeczy".A Pani mi dała lekcje życia.
-proszę Panią ten pies ma piękny głęboki szczek ! Gdyby był kastratem to by piszczał nie szczekał !

:crazyeye:

Posted

z tego co mi wiadomo to zwierzak płci męskiej po kastracji jak już to albo się uspokaja albo troszkę tyje.. ale nie słyszałam żeby mu się głos zmieniał :???: zdawałam rozszerzoną biologię i jestem na kierunku związanym ze zwierzętami ale do tej pory o takiej zmianie głosu nie słyszałam, czyżby coś się zmieniło od tamtej pory??:???:

Posted

[quote name='Daja_']Uwaga sytuacja z dziś :

-Ojej,piesek ? Dziwne,mój Fred nie lubi psów,a teraz strasznie do Pani pieska ciągnie.
-Bo to kastrat.
-Słucham?
-Mój pies jest wykastrowany,Pani pies nie czuję że to piesek.
-Co Pani wygaduję ! Słyszałam jak szczeka
W tym momęcie robie wielkie oczy i mine typu " Szczeka?! a co to ma do rzeczy".A Pani mi dała lekcje życia.
-proszę Panią ten pies ma piękny głęboki szczek ! Gdyby był kastratem to by piszczał nie szczekał !

:crazyeye:[/quote]

Haha, to moja mama tak się ociągała z kastracją Frotka i w ogóle miała wątpliwości. Ogólnie jest za kastracją i sterylką kundelków, chciała Frocisława ciachnąć, ale jakoś tak się... czaiła :evil_lol: W pewnym momencie dopiero zdobyła się na to i zapytała: Ale wiesz... No bo czy on potem nie będzie bardziej piszczał niż szczekał? Bo ja tak lubię jego gruby, donośny głos... :lol::lol::lol:

Posted

[quote name='Kaidar']z tego co mi wiadomo to zwierzak płci męskiej po kastracji jak już to albo się uspokaja albo troszkę tyje.. ale nie słyszałam żeby mu się głos zmieniał :???: zdawałam rozszerzoną biologię i jestem na kierunku związanym ze zwierzętami ale do tej pory o takiej zmianie głosu nie słyszałam, czyżby coś się zmieniło od tamtej pory??:???:[/quote]
Mam rottka po kastracji i on się wogóle nie zmienił. Ani nie ma skłonności do tycia, ani nie uspokoił się bardziej niż wcześniej ani... tym bardziej nie zmienił mu się głos :lol: :evil_lol:

Posted

Mój Bings jest po kastracji i szczeka bardzo ładnie ,ale mógłby się tym tak często nie chwalic:evil_lol:
Dzisiaj na spacerze dwóch chłopców podbiegło do mnie i zapytali czy mogą zrobic sobie zdjęcie z psem:cool1: odpowiedziałam nie bo to nie jest samochód czy pomnik przy którym można się fotografowac:diabloti: poza tym Bings jest strachliwy i każda dziwna sytuacja wprawia go w osłupieni lub histerię i skoczyłby na chłopca i co? -Byłby krzyk i płacz:eviltong:

Posted

[QUOTE]czy mogą zrobic sobie zdjęcie z psem:cool1: odpowiedziałam nie bo to nie jest samochód czy pomnik przy którym można się fotografowac:diabloti:[/QUOTE]
Dobrze powiedziane :)

[QUOTE]-proszę Panią ten pies ma piękny głęboki szczek ! Gdyby był kastratem to by piszczał nie szczekał ![/QUOTE]
Na ulicach więcej weterynarzy-specjalistów niż w lecznicach weterynaryjnych :lol:

Posted

[quote name='paulina2904']Mój Bings jest po kastracji i szczeka bardzo ładnie ,ale mógłby się tym tak często nie chwalic:evil_lol:
Dzisiaj na spacerze dwóch chłopców podbiegło do mnie i zapytali czy mogą zrobic sobie zdjęcie z psem:cool1: odpowiedziałam nie bo to nie jest samochód czy pomnik przy którym można się fotografowac:diabloti: poza tym Bings jest strachliwy i każda dziwna sytuacja wprawia go w osłupieni lub histerię i skoczyłby na chłopca i co? -Byłby krzyk i płacz:eviltong:[/quote]

Ja tam bym chciała mieć z Bingsem zdjecie :loveu:.

Posted

Mnie złościło, gdy jakiś facet podszedł do mojego psa i bezczelnie zaczął go fotografować. A Ozzy to pies lękliwy, który potrafi ugryźć, gdy ktoś go przestraszy albo mu się nie spodoba. Natomiast nie miałabym nic przeciwko fotografowaniu go, gdyby facet się spytał :roll:

Posted

[quote name='Dariette.']Ja tam bym chciała mieć z Bingsem zdjecie :loveu:.[/QUOTE]

Z Pongiem* pozwoliłam w dwóch przypadkach ,bo dzieci były naprawdę kochane i nie były zbyt chamsko-nachalne ,a ci chłopcy zanim się mnie zapytali to ciumkali dłuugo do Bingsa i się zdenerwował:angryy: więc jakby miał miec robione jeszcze zdjęcie z którymś z tych ''ciumkaczy'' to chyba by padł ze strachu:roll: Ale komuś przy kim Bings się nie zdenerwuje to bym może pozwoliła ,ale na razie musi się odnaleźc w obecnym otoczeniu;)

Posted

ja kiedyś wyszłam ze sklepu i słyszałam już szczek Mojego Atosa,pobiegłam,i ludzie robili mu zdjęcia i się śmiali,Atosowi widocznie się nie podobali,ja podbiegłam i się spytałam "o co tu chodzi" a oni z oburzeniem zaczęli mówić że o co mi chodzi,po co ich zaczepiam,na co ja ze to mój pies i dlaczego oni robią mu zdjęcia i denerwują go,zaczęli mnie wyzywać od małego dziecka"gówniaro,co się odzywasz do ludzi dorosłych"
(mam 20 lat,tak btw ;)) i że się za dużo filmów na oglądałam,że wydaję mi się że porwą mi psa :stupid:
szlag mnie jasny trafił,nie dość że pies zestresowany,a para wyglądała jak włóczykije:shake:

Posted

rozumiem że nie każdy potrafi mieć cięty język.. ale w podobnych sytuacjach to na prawdę potrafię rzucić takim tekstem że ludzie wolą odejść :D

Posted

Przed chwilą wróciłam ze spaceru i w drodze do domu mijałam dwie kobiety (podcięte z deka:shake:) i Bings szedł jak zwykle po męczącym spacerze zmęczony i już leciał tylko do domu:evil_lol: gdy mijając kobiety on odwrócił głowę i popatrzył na kobiety i poszedł dalej to jedna rzuciła ''Patrz jakie pstrokate bydle!'' ''Chodźmy na drugą stronę ulicy ,bo jeszcze nas zje!'' :angryy: W tym momencie nie wytrzymałam i powiedziałam ''Proszę iśc spokojnie on nie jada wieprzowiny a załaszcza w alkocholu:diabloti:'' Nic nie powiedziały:evil_lol: ehh jak ja kocham taką ciszę po docinku :diabloti: