Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kaa jesli możesz to odpowiedz mi proszę czy Jesteś wolontariuszką? ( bo nie doczytałam ani nie domyśliłam w wątku) Jestem ciekawa bo mnie łapie za serce że Romek tak Cię pokochał :-)

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ogonek2']Kaa jesli możesz to odpowiedz mi proszę czy Jesteś wolontariuszką? ( bo nie doczytałam ani nie domyśliłam w wątku) Jestem ciekawa bo mnie łapie za serce że Romek tak Cię pokochał :-)[/QUOTE]

Nie wolontariuszką, jestem pielęgniarzem , od 12 lat .

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Może poprosimy kogoś o zrobienie banerka dla Romea?

Romeo ma banerek, nawet nie jeden , przecież ja mam go ciągle w moim podpisie. Tylko muszę poprosić o ponowne podlinkowanie bo nie działa .

Posted

[quote name='ogonek2']ja mu zapłacę skoro to taka mała kwota ;-) proszę o konto na pw ( bo jeśli to trzeba kupić na bazarku to ja nie umiem ;-([/QUOTE]

Bardzo dziękuje w imieniu Romka , konto będzie podane na bazarku, Jusstyna możesz tam zgłosić Romka ? Zaraz wkleje ten wątek bazarkowy, wiem gdzie go szukać .
A tu tekst dla Romka .

Romeo to 12 letni mały psiak, skazany przez swoich właścicieli na 9 lat schroniska. Bardzo potrzebuje domu w jesieni życia i człowieka,dla którego był by tym jedynym i najważniejszym. Romeo jest łagodnym psem,odrobinę nieufnym przy pierwszym kontakcie, jest psem czystym,znającym zasady przebywania w domu..Jeśli możesz daj mu szansę i otwórz swe serce dla jego małego serduszka,Ty zyskasz przyjaciela a on cały świat.

i,, Skarga"

"Przez tyle lat ,świat oglądam zza krat, dlaczego? ,
przecież kiedyś miałem Pana kochanego,
który mi powtarzał << Romeo- kochany Ty nigdy nikomu nie będziesz oddany>>
Lat mineło 10 ,gdy tutaj trafiłem, Pan o mnie zapomniał,
czy niegrzeczny byłem?
Wciąż czekam na niego, mijają tygodnie, już mnie nie pamięta- tak mu jest wygodnie.
Psi losie nieszczęsny, czy kiedyś się zmienisz i smutne me życie w szczęśliwe zamienisz?
Serce mam w kawałkach z psich oczu łzy płyną, przecież ta bezdomność nie jest moją winą...."

Posted

witam

U Romea jestem po raz pierwszy i jestem przerażona.
Czemu nikomu nie otworzyło się serduszko dla Romea?
Tyle razy miał allegro odnawiane i w MP ogłoszenia, biedny Romeo :( Nie było odzewu?
Straszne.
Juz nie wiem co będzie dla niego ratunkiem.

Tak czy inaczej pewnie jeszcze dziś będzie Romeowy banerek.

Posted

[quote name='amensalizm']witam

U Romea jestem po raz pierwszy i jestem przerażona.
Czemu nikomu nie otworzyło się serduszko dla Romea?
Tyle razy miał allegro odnawiane i w MP ogłoszenia, biedny Romeo :( Nie było odzewu?
Straszne.
Juz nie wiem co będzie dla niego ratunkiem.

Tak czy inaczej pewnie jeszcze dziś będzie Romeowy banerek.[/QUOTE]

Serdecznie Cię witamy na wątku Romcia :)

Posted

a ja bym chciała zobaczyć tzn.poznać Romka w realu i Ciebie kaa. Może się uda jak będę na Śląsku...tzn. tfu,tfu ...żebym
Romcia już nie miała okazji ;-)
p.s. zuza911 odpisała że ma już listę zamkniętą, a Amensalizm jak wyżej :-) więc fajnie, bo będą ogłoszenia .
Romciu kochany, życzę ci dobrych Świąt i miłej niespodzianki po Świętach.

Posted

Dziś spędzaliśmy świięta w schronisku razem z Romciem , Romcio był zadowolony wygrzewał się na słoneczku, posprawdzał co koty w kociarni za lepsze jedzenie dostały, trochę im pomógł opróżnić miski. ;) Potem znalazł dużą kość z mięsem i nie rozstawał się z nią na krok. Sam nie wiedział czy lepiej dotrzymywać mi towarzystwa, czy pilnować ,,zdobyczy,, Więc usiłował chodzić za mną z kością , ale była naprawde duża, więc w końcu lojalnośc wobec mnie zwyciężyła. :)

Posted

[quote name='Gonia13']Kaa trzeba było mu tą kość nosić :D[/QUOTE]

No że mi to do głowy nie przyszło żeby po całym schronisku z kością paradować :) . Alergia Romka jak na razie łaskawie go omija , nie ma zmian na skórze na szczęście :) .