Monika z Katowic Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Mizianko dla Romeo! :) Ważne - jeżeli macie problem z pisaniem i edytowaniem postów na dogo - skorzystajcie z przeglądarki Mozilla Firefox. Quote
kaa Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Romek dziś piękna pogoda to brykamy na spacer , niestety tylko wirtualny. Quote
Monika z Katowic Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Witaj Romeo! Jak tam u Ciebie w schronisku? Quote
karusiap Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 nie wyczytalam w 1 poscie.Na co Romeo ma alergie i czy te placki na lapkach to jej objaw? Jak bardzo nie toleruje kotow? Quote
kaa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='karusiap']nie wyczytalam w 1 poscie.Na co Romeo ma alergie i czy te placki na lapkach to jej objaw? Jak bardzo nie toleruje kotow?[/QUOTE] Romeo ostatnio nie miał objawów alergicznych, na co miał alergię nie wiadomo , przeważnie pojawiała się na wiosnę i na jesieni wtedy gdy było największe błoto . Ale w tym roku na wiosnę miał jedną niewielką zmiane , która z czasem znikła sama, jak się ciepło zrobiło. Co do kotów to chodzi ze mną do kociarni, jak koty mu schodzą z drogi to i on ich zostawia w spokoju, chyba że uciekają . Najbardziej go jednak denerwują koty w klatkach w kociej izolatce, wtedy próbuje ich ugryźć przez klatkę. Quote
karusiap Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='kaa']Romeo ostatnio nie miał objawów alergicznych, na co miał alergię nie wiadomo , przeważnie pojawiała się na wiosnę i na jesieni wtedy gdy było największe błoto . Ale w tym roku na wiosnę miał jedną niewielką zmiane , która z czasem znikła sama, jak się ciepło zrobiło. Co do kotów to chodzi ze mną do kociarni, jak koty mu schodzą z drogi to i on ich zostawia w spokoju, chyba że uciekają . Najbardziej go jednak denerwują koty w klatkach w kociej izolatce, wtedy próbuje ich ugryźć przez klatkę.[/QUOTE] Bardzo dziekuje! Powiedz, jakiego domu szukamy dla Romeo?Moze byc blok?czy jednak lepiej,zeby mial swobodne wyjscie do ogrodka? Z innymi psiakami moze mieszkac? Quote
kaa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='karusiap']Bardzo dziekuje! Powiedz, jakiego domu szukamy dla Romeo?Moze byc blok?czy jednak lepiej,zeby mial swobodne wyjscie do ogrodka? Z innymi psiakami moze mieszkac?[/QUOTE] Romeo umie zostawać sam , jest czystym psem , nie brudzi w domu , bardzo lubi koszyczki i kocyki, myślę że do bloku się też nadaje, a co do psów , to jest o nie zazdrosny , nie przepada za ich towarzystwem , ale żadnych większych drak nie urządza . Więc myślę że by się zgodził . Quote
karusiap Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Super. Bede z calych sil szukac mu domku...moze przy okazji zgloszen o nasze psiaki trafil by sie ktos odpowiedni. Prosze wycalowac ten piekny ryjek ode mnie:) Quote
Monika z Katowic Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 :loveu: Kochany Romeo lubi koszyczki i kocyki? :loveu: Jakie to wzruszające, zwłaszcza, że jest psem schroniskowym! Quote
karusiap Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 a moze Romeo cos potrzebuje? Jakies dodatkowe leki?Moze smakolyki moglby dostac?Tylko jak to zrobic,zeby reszty psow tym nie denerwowac.... Quote
Pianka Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Kolejna osoba sie zakochała w Romku:loveu: Leki mu niepotrzebne póki co. Smakołyki pewnie chętnie sobie zje. Jak kaa jest to i tak chodzi luzem po schronisku, wiec pewnie sie gdzieś skryje ze smakołykiem i zje jak inne psy nie będa patrzeć:p Quote
karusiap Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 W takim razie moglabym poprosic o czyjsc adres prywatny na PW? Wyslalabym cos smacznego specjalnie dla Romeo:) Tylko,zeby go ktos nie pogryzl za smakolyka:oops:nie chcialabym sie do nieszczescia przyczynic... Quote
kaa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='karusiap']W takim razie moglabym poprosic o czyjsc adres prywatny na PW? Wyslalabym cos smacznego specjalnie dla Romeo:) Tylko,zeby go ktos nie pogryzl za smakolyka:oops:nie chcialabym sie do nieszczescia przyczynic...[/QUOTE] O to się nie martw, on ze mną wszędzie wchodzi , czy to do kuchni, czy na domek pracowników , do biura , do gabinetu , do kociarni , więc zawsze możemy gdzieś znaleźć miejsce żeby mógł w spokoju popałaszować , zwłaszcza że przy mnie je tyle jakby nie jadł przez te dni gdy mnie nie ma . ;) Możesz Romkowi wysłać paczkę prosto do schroniska , w zimie dostał taką paczkę od swojej wirtualnej opiekunki, możesz dopisać na paczce dla Romeo nr. 127 - tak jak ona to zrobiła , i tak ja mu ją będe wręczać :) Napewno będzie to paczka dla Romka nie dla innego psa . Quote
karusiap Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='kaa']O to się nie martw, on ze mną wszędzie wchodzi , czy to do kuchni, czy na domek pracowników , do biura , do gabinetu , do kociarni , więc zawsze możemy gdzieś znaleźć miejsce żeby mógł w spokoju popałaszować , zwłaszcza że przy mnie je tyle jakby nie jadł przez te dni gdy mnie nie ma . ;) Możesz Romkowi wysłać paczkę prosto do schroniska , w zimie dostał taką paczkę od swojej wirtualnej opiekunki, możesz dopisać na paczce dla Romeo nr. 127 - tak jak ona to zrobiła , i tak ja mu ją będe wręczać :) Napewno będzie to paczka dla Romka nie dla innego psa .[/QUOTE] Cudnie,dziekuje bardzo:) Jak inny psiak przy tym skorzysta tez bedzie dobrze,byle tylko i Romeo sobie gryzaczkowal:) czy moge prosic na PW adres schroniska? Quote
Monika z Katowic Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Na dobranoc "gwiazdka z nieba" dla schroniskowego Romea, nr 127: [IMG]http://www.gify.org/bazagif/gwiazdy/stella073.gif[/IMG] Quote
maarit Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Romeczek to sliczny psiak a nie ma szczęścia do domków... Quote
kaa Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 [quote name='Gonia13']Romeczek to sliczny psiak a nie ma szczęścia do domków...[/QUOTE] No niestety, :( postaram się odnowić mu znowu ogłoszenie, połowe ma jeszcze aktualnych, ale niektóre wygasły. Quote
Monika z Katowic Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 karusiap napisał(a):Paczucha gotowa. Poleci najpozniej jutro:) Super! Romeczek poje dzięki dobrej cioteczce!!! Quote
karusiap Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Dajcie tez smaka kochane Maxiowi (watek zalozony przez kaa)...jejku tyle psow pod opieka,obiecalam sobie nie wchodzic na nowe watki...a tu takie mordki....Zreszta poczestujcie wedlug uznania np sasiadow Romcia...byle on sobie wybral co zechce....malenstwo kochane.... a tak wlasciwie jak "duzy" jest Romeo?zdjecia sa czasem mylace... Quote
Pianka Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Jesli to ci da lepsze widzenie na wielkość to waży ok 12-15 kg. Ale ja mam jak cos problemy z określaniem czegoś na oko:eviltong: Quote
karusiap Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Pianka napisał(a):Jesli to ci da lepsze widzenie na wielkość to waży ok 12-15 kg. Ale ja mam jak cos problemy z określaniem czegoś na oko:eviltong: to tak jak ja;) ale juz cos mniej wiecej swita:) Quote
Recommended Posts