Izabella Hossa Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Trzy dni leżała na placu zabaw nikt nie raczył jej pomóc. Dowiedziałam się o niej przypadkiem, jakaś kobieta przyszła do kliniki poradzić się co ma zrobić w jej sprawie, choć tyle ,bo inni przechodzili obojętnie. Gdy to usłyszałam nie mogłam zapomnieć, pobiegłam tam z koleżanką i po omacku , bo było już ciemno znalazłyśmy te małą Myszkę. Sunia jest malutka, leżała zwinięta w kłębek i cichutko płakała, gdy do niej podeszłyśmy żaliła się coraz głośniej. Na początku nie pozwalała się dotknąć, mimo to sama pchała się na ręce, była jednak tak obolała, że przy każdym dotyku skamlała przerażająco. Sunia została przebadana, dostała leki przeciwbólowe itd, kości na szczęście ma całe, Pani Doktor zdiagnozowała ją jako psa ciężko pobitego, skopanego. Myszka bardzo chce zaufać ,stara się, jednak bardzo się boi i jest bardzo obolała, przy każdym kontakcie wyje i piszczy jakby się Nas obawiała- jakby była przekonana ,że po dotyku zaraz będzie bicie i ból . Myszka w klinice siedzi cichutko w kąciku, jest niekłopotliwa i nadal bardzo nieszczęśliwa. Dodatkowo teraz dochodzi ból pooperacyjny ponieważ nie można było czekac ze sterylką , bo sunia miała ropomacicze. Robimy wszystko by się do Nas przekonała, by zaufała, by przestała się bać. Quote
Izabella Hossa Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Pomóżcie proszę szukać domu dla niej i jeśli to możliwe pomóżcie w opłaceniu rachunku w klinice.Może macie jakieś pomysły, bazarki,cegiełki, już nie mam pomysłów.... Jest kolejnym psem, któremu nie mogłam odmówić pomocy, kolejnym , który potrzebował kosztownego leczenia. Aby wyleczyć jej psychikę potrzebny jest natychmiast dom. Quote
Poker Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 dawaj jej zdjęcia.ile ma lat? Ona może piszczała z bólu brzuszka ... Jakie koszty poniosłaś? Quote
Lulka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Iza jak zawsze na posterunku :loveu: masz kochana juz taką karmę, że zawsze gdzie sie pojawisz to jest tez jakas istota potrzebująca pomocy, ktorej rzecz jasna nie odmówisz :loveu: kochani zróbmy jakąś zbiorke na rachunek w klinice, Iza juz naprawde tonie w dlugach :-( nawet jakies niewielkie kwoty beda na wage złota, ja jutro porobie bazarki na oplacenie dlugu Myszki w klinice Quote
Lulka Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 fotki na razie tylko takie z lecznicy jak byla badana, postaram się jej zrobic jakies ładne na trwace Quote
Lulka Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 podnosze bidulke z prosba o pomoc!!!!!! :placz: Quote
gamoń Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 A to zdjęcie tej zaginionej suni -Henryszew okolice Żyrardowa Zuzia Sprawdźcie telefonicznie .Moim zdaniem podobna.Pani bardzo za nią tęskni. Quote
gamoń Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Ta sunia zginęła chyba 1,5 m-ca temu albo nawet dwa.Może być szczuplejsza.Czy sunia miała obrożę czy to wasza? Quote
Lulka Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 nasza nie jest taka dluga i zobacz na łapki ma jasne a zaginiona ciemne co do obrozki to nie wiem....Iza????? Quote
Lulka Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 kto wspomoze sunie grosikiem, domkiem, ogloszeniem? Quote
Jo37 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 [quote name='gamoń']A to zdjęcie tej zaginionej suni -Henryszew okolice Żyrardowa Zuzia Sprawdźcie telefonicznie .Moim zdaniem podobna.Pani bardzo za nią tęskni. Zadzwoniłam do Zuzanna11 bo ona znalazła czarna jamniczkę . Sunia juz znalazła dom ale jezeli to ta to powinna wrócić do domu . Quote
ZUZANNA11 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Nie, Nela była zuepłnie inna. Była bardziej podpalana. A to dla porównania zdjęcie Neli: Quote
Lulka Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 bazarek na dlugi Myszkowe http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=122247 Quote
Izabella Hossa Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Myszka nie miała obroży i gdy sie nie boi ma stojące uszy jak Wilk Quote
jotpeg Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 ludzie, co jest, co tu taka mizerna frekwencja????????!!!!!!!!!!!!!!!!! :mad: Quote
BasiaD Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Niunia wracaj na 1 przypominać o sobie cioteczkom! Quote
Lulka Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 nikt nie zaglada do Myszki :-( nikt jej nie chce pomoc? :placz: Quote
sati Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 poproscie kogos o banerek to podstawa, Isadora7 robi niewiem kto jeszcze...ja moge wpłacic na Myszke 30zl na poczatek Quote
Recommended Posts