Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o PSIAKU MORUSKU dowiedziałam sie od Pianki przy okazji kwestii uśpienia chorego Neronka,która dzisiaj odszedł od nas :(

TAK BARDZO BYM CHCIAŁA, ŻE JEGO ŚMIERĆ NIE POSZŁA NA DAREMNO...żeby jakiś inny staruszek poznał ,co to ciepły kąt,swoja strawa i spokój....

MORUSEK nie miał lekkiego życia-Prawdpodobnie kiedyś miał złamana łape, a właściciel nie zadbał o prawidłowe zrośniecie się kosci, przez to Morusek kuleje.Ma ok 10 lat i popada w coraz głębszą depresje:(

lezy, nie chce podchodzić do ludzi, nie chce mu sie żyć, nie chce nawet jeść :(

PODDAJE SIE, LEŻĄC BEZWŁADNIE...NIE SZUKA NAWET SAM SWOJEGO CZŁOWIEKA.

to średniej wielkości piesek,spokojny,zrównoważony...

w stadzie psów nie potrafi sie odnaleźć.

czy ktoś sprawi, ŻEBY W KOŃCU CHCIAŁ MIEĆ PO CO ŻYĆ?

są psiaki,które potrafią dostosować sie do warunków schroniskowych,on niestety do takich nie nalezy.Dla niego każdy dzie jest utrapieniem,zimno niestety też sprawia że boli go łapa.

dłużej sobie nie poradzi..

Morusek to kochany psiak. Poznałam go pod koniec maja, kiedy do nas trafił z interwencji. Cieszył sie na widok człowieka, był wesoły, lubi dzieci. Na niektórych zdjęciach jest z młodszą wolontariuszką.
Jednak jakiś czas temu Moruskowi pogorszyło się psychicznie. Juz nie wychodzi tak chętnie do ludzi jak kiedyś. Najczęściej leży w budzie i nie wychodzi. Stracił zupełnie nadzieje na lepsze jutro.
Morusek ma na tylniej łapie stare złamanie, które źle sie zrosło i przez to utyka. Idzie zima, a Morus to starszy psiak, boje się, że siądą mu stawy:-(

CZY KTOŚ MÓGŁBY ZROBIĆ WYRÓŻNIONE ALLEGRO,LUB ZASPONSOROWAĆ JE?
14 DNI,TO 12,50....

[CENTER]OGŁOSZONY:
http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100...a,608-192.html
http://www.pineska.pl/?controlCode=8...970&do=confirm
http://www.allegro.pl/item456126111_..._depresje.html
[COLOR=black][B][url=http://katowiceslask.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/235523-apatia_smutek_i_al.html]Apatia, Smutek I

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Morusek to kochany psiak. Poznałam go pod koniec maja, kiedy do nas trafił z interwencji. Cieszył sie na widok człowieka, był wesoły, lubi dzieci. Na niektórych zdjęciach jest z młodszą wolontariuszką.
Jednak jakiś czas temu Moruskowi pogorszyło się psychicznie. Juz nie wychodzi tak chętnie do ludzi jak kiedyś. Najczęściej leży w budzie i nie wychodzi. Stracił zupełnie nadzieje na lepsze jutro.
Morusek ma na tylniej łapie stare złamanie, które źle sie zrosło i przez to utyka. Idzie zima, a Morus to starszy psiak, boje się, że siądą mu stawy:-(

Taki bannerek na szybko

Posted

Miałam jakis czas temu suczkę Milkę z krakowskiego schronu, była identyczna z wyglądu jak Morusek i w podobnym wieku. Mieszkała z nami kilka miesięcy, pogodziłam się z tym, że pewnie nikt jej nie zechce... i wtedy znalazła świetny dom, gdzie ludzie bardzo ja pokochali, mimo zaawansowanych lat. Mam nadzieję, ze Moruskowi tez sie uda. Życzę mu podobnego szczęścia.

Posted

Jaaga napisał(a):
Miałam jakis czas temu suczkę Milkę z krakowskiego schronu, była identyczna z wyglądu jak Morusek i w podobnym wieku. Mieszkała z nami kilka miesięcy, pogodziłam się z tym, że pewnie nikt jej nie zechce... i wtedy znalazła świetny dom, gdzie ludzie bardzo ja pokochali, mimo zaawansowanych lat. Mam nadzieję, ze Moruskowi tez sie uda. Życzę mu podobnego szczęścia.

Ludzie chętniej biore psiaki z DT...

Kamila_s napisał(a):
Justynko.dostalam teraz link...odrazu daje go na profil!!!!

Dzięki:loveu:

Posted

[quote name='Renata5']Justynko no i jak z tym allegro?

Renatko zaraz wystawię mu zwykłe allegro i oczywiście świstaka...Na świstaku zrobię mu pełne wyróżnienie,bo tam chodzi nie o prawdziwe pieniądze,a srebrne, wirtualne...Jeśli będzie brakowało,to ktoś założy konto i poda mój login,wtedy uzupełniają sie.Tak właśnie zrobiłam z Pryszczykiem.

Pryszczyk miał takie szczęście, że trafił na Ciebie,więc mam sentyment i wielkie nadzieje :)

Edit:

allegro
http://www.allegro.pl/item456126111_chce_sie_zabic_nie_je_nie_pije_popada_w_depresje.html

Posted

Justyna,normalnie będziecie winne mojej śmierci!Przeczytałam przed chwilą allegro Moruska i myślałam,że umrę z żalu.Treść ogromnie chwyta za serce,mam nadzieję,że nie tylko ja się rozkleiłam czytając to.Może w końcu znajdzie domek?Ja mam teraz 5 psów w domu,jednego na podwórku+kota+gapę więc chyba nie dałabym rady z następnym psem,bo nie ukrywam,że złapał mnie za serce ten Wasz psiak.Może znajdzie się domek z lepszymi warunkami?Trzymam kciuki za to!

Posted

Piękne :klacz:

Tylko

mogę zostać wykastrowany,jestem zaszeczpiony-GOTOWY DO ADOPCJI

On jest wykastrowany.
ktoś się nim kiedys interesował, jak był jeszcze w dobrej formie i został wykastrowany, ale ludzie zrezygnowali. Nie chcą psa kaleki:shake: