andzia69 Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 no przytyła nam bieda - i to nawet 5 kilo!:loveu::loveu::loveu: ale jakoś naocznie nie mozemy się o tym przekonać:mad: Quote
doddy Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Zdjęcia z wczorajszej i dzisiejszej sesji. Już drugi dzień robiliśmy Szakalowi próby na kontakty z psami i jak na razie jest ok. Oto dowody. Quote
andzia69 Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 mimo tych 5 kg dalej wygląda jak oswięcimek:-( acha...wiek Szakala to ok. 4-5 lat - czyli chłop w sile wieku....tylko zaniedbany i zabidzony bidulek:-(:-( Quote
doddy Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Ciotka, nie dodawaj mu lat. On z 2004r. jest. ;) Quote
fioneczka Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 no i doczekaliśmy się :) pomimo że w dalszym ciągu chudzieńki to wygląda o niebo lepiej jak się łapki pogoiły ... super :multi: śliczne psisko z ciebie Szakalku Quote
andzia69 Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 doddy napisał(a):Ciotka, nie dodawaj mu lat. On z 2004r. jest. ;) no toć przecież piszę, ze ma 4 lata:eviltong: a 5 krzyżyk mu stuka:evil_lol: Quote
Klaudus__ Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Widać,że nawet do zabawy chętny... ;-) Super... Żeby tylko jeszcze masy nabrał... Quote
Megi3 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Chęć do zabawy = chęć do życia, super. A pod dobra opieka z pewnością przytyje, przecież już ma więcej o 5kg :multi:. Quote
Maruda666 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Może ja mam spaczony gust, ale on jest naprawdę piękny, mimo że taki szczupły ;). Wygląda jak przestraszona sarenka na długich chudych nóżkach. Quote
doddy Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Szakal jest w naprawdę dobrej formie zarówno psychicznej jak i fizycznej. Jest skory do zabaw, kocha przeciąganie smyczą i gryzienie patyczków. Wręcz potrafi się zapędzić w swym hobby. Ma też już silne pokłady energii. Jak coś wywącha to ciągnie nas jak krowy za koniec smyczy :evil_lol: Wczoraj chodził na lince i to ewidentnie bardziej mu pasowało niż krótka smycz. Niebawem Szakal będzie kastrowany. Wtedy też zostaną pobrane głębokie zeskrobiny ze skóry i wysłane do laboratorium, by wykluczyć, lub potwierdzić ewentualne żyjątka na jego skórze. Quote
andzia69 Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 czyli jego stan jest już na tyle dobry, ze można go kastrowac? on taki suchutki, ze aż strach:razz: Quote
doddy Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Stan ogólny jest super. Ale kastracja będzie dopiero w przyszłym tygodniu. Wtedy jeszcze przytyje to po raz, po dwa trzeba pobrać głębokie zeskrobiny, więc przyda się narkoza, a po trzy to i tak dostaje antybiotyk, więc akurat może go dostawać też na gojące wydmuszki. Kochana, jakbyś go zobaczyła jak nas ciąga na spacerkach, ile ma werwy, energii to byś nie pytała czemu go już chcemy kastrować :lol: Jednak psy to doskonałe zwierzęta. Szakal jest u nas 15 dni a w sumie dochodzi do siebie w tempie ekspresowym. Quote
fioneczka Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 maluszku jak minął dzionek .... cioteczki odwiedziły? śpij dobrze słodziaczku Quote
dczn Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Dla Milusia Szaklausia: Slodkich Snow :**** Quote
fioneczka Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 maluszku hopaj wysoko po DOMEK czy jest jakieś zainteresowanie naszą chudzinką ? Quote
Fasolka Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Cieszę się, że Doddy wrzuciła jego najnowsze zdjęcia - sa lepsze niż moje i bardziej aktualne, bo Szkalek czy też Bars tyje z dnia na dzień... Chcę tylko powiedzieć że podczas moich ponad dziesięciu spacerów z nim nie zauważyłam agresji wobec psów. Do małych jest nastawiony przyjaźnie, duże omija ale oczywiście różnie może być i pewnie różnie było, skoro jego były pan tak mówi. Zresztą w końcy ma gdzieś tego asta, bulla czy też pressę w genealogii :evil_lol: więc jak go ktoś napadł i wkurzył to pewnie się odgryzł. Potrafi się nakręcić jak typowy bullowaty to juz widziałam ;) Quote
doddy Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 fioneczka napisał(a):maluszku hopaj wysoko po DOMEK czy jest jakieś zainteresowanie naszą chudzinką ? Nikt nie nie ogłosił nawet, więc trudno by ktoś się zainteresował. Ja niestety nie mam laptopa, więc nie mam jak ogłaszać naszych psów. Quote
andzia69 Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 doddy napisał(a):Nikt nie nie ogłosił nawet, więc trudno by ktoś się zainteresował. Ja niestety nie mam laptopa, więc nie mam jak ogłaszać naszych psów. jak to nikt nie ogłosił? a ja to co? przeca ma allegro i to nawet full allegro:evil_lol: moje 2 i nie moje tyz ze 4:eviltong: Quote
syniko Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Dzisiaj przelałam 50zł,następna wpłata po 10.11 Quote
andzia69 Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 syniko napisał(a):Dzisiaj przelałam 50zł,następna wpłata po 10.11 bardzo dziękujemy!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Megi3 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 a ja jestem ciekawa czy nasze pieniążki trawiły na konto fundacji? na allegro kupiłyśmy dwa kubeczki w piątek? a nie mamy żadnego info. Pozdrawiam Quote
fioneczka Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 co u naszego słodziaczka słychać ... jak się masz malutki hopaj wysoko ... prosiłam .... niech cię DOMEK zobaczy Quote
zuzlikowa Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 :multi::multi::multi: I hop,hop...jeszcze wyżej!!! A nie mówiłam,że słodziudki?:loveu::loveu::loveu: Ten...Szakal to dla zmyłki;) POOOO DOMEK! :multi: Quote
Recommended Posts