Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szakal jest w naprawdę dobrej formie zarówno psychicznej jak i fizycznej.
Jest skory do zabaw, kocha przeciąganie smyczą i gryzienie patyczków. Wręcz potrafi się zapędzić w swym hobby.
Ma też już silne pokłady energii. Jak coś wywącha to ciągnie nas jak krowy za koniec smyczy :evil_lol:
Wczoraj chodził na lince i to ewidentnie bardziej mu pasowało niż krótka smycz.

Niebawem Szakal będzie kastrowany. Wtedy też zostaną pobrane głębokie zeskrobiny ze skóry i wysłane do laboratorium, by wykluczyć, lub potwierdzić ewentualne żyjątka na jego skórze.

Posted

Stan ogólny jest super. Ale kastracja będzie dopiero w przyszłym tygodniu. Wtedy jeszcze przytyje to po raz, po dwa trzeba pobrać głębokie zeskrobiny, więc przyda się narkoza, a po trzy to i tak dostaje antybiotyk, więc akurat może go dostawać też na gojące wydmuszki.

Kochana, jakbyś go zobaczyła jak nas ciąga na spacerkach, ile ma werwy, energii to byś nie pytała czemu go już chcemy kastrować :lol:

Jednak psy to doskonałe zwierzęta. Szakal jest u nas 15 dni a w sumie dochodzi do siebie w tempie ekspresowym.

Posted

Cieszę się, że Doddy wrzuciła jego najnowsze zdjęcia - sa lepsze niż moje i bardziej aktualne, bo Szkalek czy też Bars tyje z dnia na dzień...

Chcę tylko powiedzieć że podczas moich ponad dziesięciu spacerów z nim nie zauważyłam agresji wobec psów. Do małych jest nastawiony przyjaźnie, duże omija ale oczywiście różnie może być i pewnie różnie było, skoro jego były pan tak mówi. Zresztą w końcy ma gdzieś tego asta, bulla czy też pressę w genealogii :evil_lol: więc jak go ktoś napadł i wkurzył to pewnie się odgryzł. Potrafi się nakręcić jak typowy bullowaty to juz widziałam ;)

Posted

fioneczka napisał(a):
maluszku hopaj wysoko po DOMEK

czy jest jakieś zainteresowanie naszą chudzinką ?

Nikt nie nie ogłosił nawet, więc trudno by ktoś się zainteresował. Ja niestety nie mam laptopa, więc nie mam jak ogłaszać naszych psów.

Posted

doddy napisał(a):
Nikt nie nie ogłosił nawet, więc trudno by ktoś się zainteresował. Ja niestety nie mam laptopa, więc nie mam jak ogłaszać naszych psów.

jak to nikt nie ogłosił? a ja to co? przeca ma allegro i to nawet full allegro:evil_lol: moje 2 i nie moje tyz ze 4:eviltong:

Posted

a ja jestem ciekawa czy nasze pieniążki trawiły na konto fundacji? na allegro kupiłyśmy dwa kubeczki w piątek? a nie mamy żadnego info. Pozdrawiam