Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Yana']astowane mają niestety często pecha i trafiają w ręce ludzi nieopowiedzianych, stąd tragedie mocno nagłaśniane w mediach.
Ja wiem, że odpowiednio wychowane to cudowne psiaki.

[quote name='fioneczka']a bulowate tak samo jak rotki typowe psy do zjadania dzieci
miałam rottweilera, a teraz przygarnęłam asta po przejściach , to cudowne psy.
[quote name='agawa9']ja już wrzuciłam chłopaczka na swoje nk / Logowanie do nasza-klasa.pl /
jeśli pozwolicie też umieściłabym chłopczyka na NK, teraz przede wszystkim do tego wykorzystuję mój profil na NK:razz:.

Posted

no chyba tak bylo jak mowisz.... gdzies w lesie go zawolali- poszedl za nimi... i ot... zmmienil wlascicieli. A jak mu tam bylo na prawde? Zreszta... Nawet jesli- to trafil do schronu.
Szczerze- gdy ja puszcze moja sunie wolno w lesie- tez wszyscy obcy to jej przyjaciele :)... gdyby ktos zechcial ja zabrac... pewnie by za nim poszla. Gdyby sie zorientowala, ze to juz nie zabawa.... mogloby byc tragicznie... ale z czasem sie piesek przyzwyczaja....
Z Szakalem pewnie bylo tak samo.
Jest tylko jedna roznica. Nie spoczelabym na poszukiwaniach psa. Nie wiem co by sie wtedy ze mna dzialo- chyba bym oszalala. Nie wspominajac juz o tym co bylo by gdybym go gdzies tam spotkala <wow>.... Nie byloby , ze wygladal na szczesliwego!!! W zyciu. Zabralabym psa z miejsca!!! Rety. A "zlodzieje"... dobrzy czy nie... nie reczylabym za nich. Bo jesli pies mial obroze... no to go ukradli- i to byla kradziez... wiadomo, ze pies nie jest bezpanski.
Nie ma co. Ja bym psa temu czlowiekowi nie oddala. Na moje mysli w tym momencie... to NEVER!!
Nie wiem co sie stanie. Ale chyba lepszy bedzie bardziej odpowiedzialny czlowiek.:diabloti:

Posted

Jestem właśnie po rozmowie z Keiti , która z kolei jest po rozmowie z p.Tomaszem.
Szakal vel Bars nie wróci do niego , p Tomasz zrzeka się psa i chce by fundacja znalazła mu nowy dom.
P Tomasz znalazł Szakala przywiązanego do bramy schroniska. Więc go sobie przygarnął z zamiarem szukania mu domu. Ale , że nie znalazł pies został z nim.
Ten pan nie ma stałęgo miejsca zamieszkania , nie ma domu , mieszka sobie pokątnie po znajomych. Jak stwierdził , nigdy nie ograniczał psa więc ten latał sobie luzem , czasem wracał po dwóch dniach , czasem szybciej.
Potem była ta sytuacja z przejęciem psa przez dzianego facet z dziećmi, p Tomek spotkał go kiedyś i postanowił , że skoro ma dobrze to zostanie u niego.
Potem miały go typy spod ciemnej gwiazdy , które przyprowadziły w koncu do schronu.
Tak czy siak - P Tomasz Szakala vel Barsa nie weźmie ponieważ nie dość , że nie stać go na leczenie, to jeszcze nie ma gdzie mieszkać. Jak wezmie psa to wyleci z miejsca terazniejszego zamieszkania. Więc się zrzeka praw do niego.SZUKAMY WIĘC DLA NIEGO DOMU.
Szakal nie toleruje według niego zwierząt , ma na koncie parę bójek. Toleruje bez problemu koty , ładnie zostaje sam w domu. Nigdy nie przejawiał agresji do ludzi , raczej w drugą strone - pies cygański , przylepa do każdego.

Posted

To ten pierwszy wlascicile nie taki zly ;> Uratowl go w zasadzie. Ale dobrze, ze go teraz nie chce... nie ma gdzie wziac. Po tylu przejsciach Szakal musi miec super chawirke :roll:

Posted

dczn napisał(a):
To ten pierwszy wlascicile nie taki zly ;> Uratowl go w zasadzie. Ale dobrze, ze go teraz nie chce... nie ma gdzie wziac. Po tylu przejsciach Szakal musi miec super chawirke :roll:

Jak najbardziej sie z Toba zgadzam domek pelen wypasik dla Szakalka:loveu:

Posted

Cytat:
Napisał agawa9
ja już wrzuciłam chłopaczka na swoje nk / Logowanie do nasza-klasa.pl /

jeśli pozwolicie też umieściłabym chłopczyka na NK, teraz przede wszystkim do tego wykorzystuję mój profil na NK:razz:.

kurcze-tak naprawdę to ja nie pytałam nikogo o zgodę-ani na rozpowszechnianie zdjęcia ani tekstu do którego sama coś tam także dołożyłam i teraz mam wyrzuty sumienia trochę.Ale chciałam dobrze i w słusznej sprawie to zrobiłam.Proszę o odpowiedź autorów.
Co do mojego nk- jeśli tylko będzie zgoda-nie mam żadnych zastrzeżeń co do kopiowania fotki i tekstu Szakalka.

Posted

ale historia...

dobrze, ze sprawa z poprzednim właścicielem została wyjaśniona...

cioteczki co uważacie na temat jego stosunku do zwierząt? suk, psów?

mnie sie wydaje, ze skoro nie jest wykastrowany, to normalne ze walczył o terytorium czy suczkę w trakcie cieczki np....to nie przesądza o jego stosunku do psow czy suk w ogóle

Posted

rufusowa napisał(a):
ale historia...

dobrze, ze sprawa z poprzednim właścicielem została wyjaśniona...

cioteczki co uważacie na temat jego stosunku do zwierząt? suk, psów?

mnie sie wydaje, ze skoro nie jest wykastrowany, to normalne ze walczył o terytorium czy suczkę w trakcie cieczki np....to nie przesądza o jego stosunku do psow czy suk w ogóle

wg dziewczyn nie rzuca sie na prawo i lewo na widok psa...i pewnie z sunią by się dogadał, ale z drugim psem mogłoby być róznie - choćby nawet biorąc pod uwagę jego rany ze schronu z tym bym nie ryzykowała, żeby go konfrontować z innym psem

Posted

no maluszku zbierz wszystkie siły i hopaj wysoko ... żeby cię DOMEK zobaczył

i powiedz wszystkim że ty morderca nie jesteś a czasem ząbki pokazujesz bo porządek w przyrodzie musi być :mad:
"facet z jajami" jesteś ( jeszcze) to masz takie prawo .... a moja Fionka to laska ale też potrafi "uśmiech" pokazać, oj i to szeroki :crazyeye:

Posted

co u ciebie maluszku ... hopasz wysoko ?

no i fotki miały być ale cioteczki w "tajemnicy" cię trzymają :mad:
halo !!!! czy ktoś może pokazać nam chudzinkę czy aby troszkę przytyła ?