Jump to content
Dogomania

Hassan ostatnia ofiara Schroniska dla zwierząt w Żyrardowie??

Recommended Posts

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kamila_s']moze zle sie wyrazilam...pisze do mnie znajomy pracownikow ze schroniska z intecja zastarszenia,zeby nie rozglaszac o tym co sie stalo....

ale ja mam go gdzies:diabloti::diabloti:[/quote]
masz gdzieś czy nie masz - zbieraj te maile, na pewno się przydadzą

Posted

Zostawiam te zdjęcia bez komentarza ale sugeruję, żeby może uderzyć do POLSATU. Oni w "interwencji" już parę razy puszczali podobny materiał.
Poza tym Polsat raczej każdy ma. Właśnie nie mając kablówki może nie mieć TVN ale Polsat tak. I wtedy będzie rozgłoszone na całą Polskę a nie tylko lokalnie. No i jeszcze może oni by coś pomogli [url]http://www.strazdlazwierzat.com.pl/[/url]

Posted

[quote name='sleepingbyday']a czy prezydent komus odpowiedział :cool3:?[/QUOTE]
Ja nawet potwierdzenia przeczytania wiadomości nie dostałam :mad: Pewnie już przestał sprawdzać pocztę :razz:

Posted

Ja wysłałam ten temat do UWAGI-tvn nikt mi nie odpisał.
Pewnie mają wiele spraw na głowie?
Gdyby się tym zainteresowali to może nie doszło by do likwidacji schroniska.
Takowe ma się odbyć w 2010r a tego sobie nie wyobrażam.

Posted

Moje drogie oszczędźcie Agnieszkę Rdest która jest na naszej klasie to nie jest kierowniczka schroniska w Żyrardowie, tylko ma to samo nazwisko i imię. Można to sprawdzić na stronie targowiska miejskiego w Żyrardowie. Dziewczynie dostało się przypadkowo.

Posted

Właśnie dowiedziałam się od zainteresowanej lili z forum żyrardowskiego.
Cytuje:
" A dzisiaj w Schronisku odbywało się Wielkie Sprzątanie, zarówno personel jak i Szefowa doprowadzali Schron do stanu używalności. Podobnież w Kociarni pachnie!"

Posted

No to nie było zabawne, jest szansa że może być lepiej.
Dlaczego takie pomysły ci do głowy przychodzą (ja dziś nie byłam w schronie choć nosiłam się z zamiarem) mam fotki piesków mam je policzyć?
Dzięki za bezsenną noc:shake:

Posted

telewizja jedzie to jak by wytłumaczyli coś takiego.
wolontariuszki znają psy, a oni znają wolontariuszki_więc....
ja jestem nowa ja nie wiem wiele dopiero się uczę, ale to by było nie rozsądne.
ich złe działania stały by się faktem, wydaje mi się że w tej sytuacji nic takiego nie miało by miejsca.
prawda_prawda:-(

Posted

W dniu wczorajszym, w urzędzie m. Żyrardowa odbylo sie spotkanie przedstaicieli organizaji prozwierzęcych ( ARKA, EMIR, PODAJ ŁAPĘ) z wladzami miasta: prezydentem, jego zastępca, prawnikiem oraz przedstawicielem radnych.
Na spotkanie to poszlyśmy z przeświadczeniem, że władze miasta przyznaja sie do niezaprzeczalnego faktu skandalicznego okrucienstwa, jakiego dopuszczono sie w ich schronisku, a nastepnie wspólnie wypracujemy system niezwlocznej poprawy stanu rzeczy, aby juz nigdy więcej nie moglo sie cos podobnego powtórzyć.
Nic z tego! Otrzymałyśmy wiele pouczeń i połajanek od pana prezydenta i jego zastępcy; mamy obietnice skierowania przeciwko każdej z nas doniesienia do prokuratury o popelnienie przestepstwa przeciwko wladzom miasta, panu prezydentowi osobiście etc.etc.Wladze miasta sa pełne zachwytu nad kwalifikacjami i pracą schroniskowego lekarza wet. oraz kierownictwa schroniska. Twierdza, że sa to ludzie wyjątkowi posiadający wiedze i ogromne kwalifikacje do tego co robia, oraz że ze swojej pracy wywyiązują sie bez zarzutow.
Przedstawione przez nas dowody w potaci zdjęć tego nieszczęśnika, którego skazali na cierpienie, zdjęcia niespotykanego bałaganu i brudu jaki panuje w schronisku - zostały zignorowane. zarzucno nam tez, że osmieliłysmy sie nadać tem skandalowi rozglos i sugerpowano nam niedwuznacznie, że nalerżalo przyjśc do władz i załatwic to po cichu.
W tej atmosferze oczywiście konsktruktywnej rozmowy być nie mogło.
Na znak protestu przeciw sakndalicznemu zachowaniu obu panów prezydentów przedstwiciel EMIRA opuścił salę.
Wobec iwedentnego impasu , jeden z radnych podjął sie misji doprowadzenia do powtórnego spotkania z zastrzerzeniem z naszej strony, że ma być ono poświecone schronisku w Żyrardowie a nie pogrózkom pod adresem organizacji, ktore walczą o godne życie psów, oraz o to by doprowadzić do stanu, kiedy schronisko miejskie w Zyrardowie będzie miejscem bezpiecznego schronienia dla psów bezdomnych, nie zaś miejscem ich kaźni i cierpienia. Tylko na takich warunkach będziemy rozmawiać
w imieniu organizacji
EMIR

Posted

[quote name='emir']W dniu wczorajszym, w urzędzie m. Żyrardowa odbylo sie spotkanie przedstaicieli organizaji prozwierzęcych ( ARKA, EMIR, PODAJ ŁAPĘ) z wladzami miasta: prezydentem, jego zastępca, prawnikiem oraz przedstawicielem radnych.
Na spotkanie to poszlyśmy z przeświadczeniem, że władze miasta przyznaja sie do niezaprzeczalnego faktu skandalicznego okrucienstwa, jakiego dopuszczono sie w ich schronisku, a nastepnie wspólnie wypracujemy system niezwlocznej poprawy stanu rzeczy, aby juz nigdy więcej nie moglo sie cos podobnego powtórzyć.
Nic z tego! Otrzymałyśmy wiele pouczeń i połajanek od pana prezydenta i jego zastępcy; mamy obietnice skierowania przeciwko każdej z nas doniesienia do prokuratury o popelnienie przestepstwa przeciwko wladzom miasta, panu prezydentowi osobiście etc.etc.Wladze miasta sa pełne zachwytu nad kwalifikacjami i pracą schroniskowego lekarza wet. oraz kierownictwa schroniska. Twierdza, że sa to ludzie wyjątkowi posiadający wiedze i ogromne kwalifikacje do tego co robia, oraz że ze swojej pracy wywyiązują sie bez zarzutow.
Przedstawione przez nas dowody w potaci zdjęć tego nieszczęśnika, którego skazali na cierpienie, zdjęcia niespotykanego bałaganu i brudu jaki panuje w schronisku - zostały zignorowane. zarzucno nam tez, że osmieliłysmy sie nadać tem skandalowi rozglos i sugerpowano nam niedwuznacznie, że nalerżalo przyjśc do władz i załatwic to po cichu.
W tej atmosferze oczywiście konsktruktywnej rozmowy być nie mogło.
Na znak protestu przeciw sakndalicznemu zachowaniu obu panów prezydentów przedstwiciel EMIRA opuścił salę.
Wobec iwedentnego impasu , jeden z radnych podjął sie misji doprowadzenia do powtórnego spotkania z zastrzerzeniem z naszej strony, że ma być ono poświecone schronisku w Żyrardowie a nie pogrózkom pod adresem organizacji, ktore walczą o godne życie psów, oraz o to by doprowadzić do stanu, kiedy schronisko miejskie w Zyrardowie będzie miejscem bezpiecznego schronienia dla psów bezdomnych, nie zaś miejscem ich kaźni i cierpienia. Tylko na takich warunkach będziemy rozmawiać
w imieniu organizacji
EMIR[/quote]

Skandal, po prostu skandal. Nic do nich nie dotrze, pieniądze ludziom zaślepiają wszystko.

Posted

dostalam takiego maila..co o tym myslicie???

W Strasburgu jest Sad,w ktorym Polska juz przegrala sprawe o lamanie praw Czlowieka,moze warto skierowac tu sprawe za nieprzestrzegania Praw Zwierzat przez Polske??
Jezeli znalazlby sie w Polsce jakis prawnik,ktory by to ruszyl,to ja chetnie poszukam jakis informacji,bo jestem tutaj na miejscu.
Moze zamiast pisac petycje do bezdusznych urzednikow,zalozyc sprawe w sadzie we Francji???

Posted

ja uwazam,ze pomysl jest bomba...znalazlam jzu kilka osob do pomocy...jezeli ktos z Was zna sie na prawie i ma checi do wspolpracy prosze o kontakt...
aktulanie jestem ja..jedna super dziewczyna z Anglii po politologii,ktora mi pomoze i trzecia wlasnie z Francji,ktora moglaby pomagac bedac tam na miejscu....

Posted

a jeszcze mi sie nasunelo:
oprocz fotek i dokumentow z obdukcji, pomocne przy sprawie bylyby filmy przedstawiajace codziennosc schronu. czy wolontariuszki moga takie filmy robic z ukrycia, bo nie ma co pytac o pozwolenie..

Posted

[quote name='Kamila_s']dostalam takiego maila..co o tym myslicie???

W Strasburgu jest Sad,w ktorym Polska juz przegrala sprawe o lamanie praw Czlowieka,moze warto skierowac tu sprawe za nieprzestrzegania Praw Zwierzat przez Polske??
Jezeli znalazlby sie w Polsce jakis prawnik,ktory by to ruszyl,to ja chetnie poszukam jakis informacji,bo jestem tutaj na miejscu.
Moze zamiast pisac petycje do bezdusznych urzednikow,zalozyc sprawe w sadzie we Francji???[/quote]
Pozwolę sobie Kamilko to skopiować i wkleić TU:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106639[/URL]

Posted

[quote name='irenaka']Pozwolę sobie Kamilko to skopiować i wkleić TU:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106639[/URL][/quote]

jasne Irenko..;)
a ja lece na ten link i przesledze dokladnie!

Posted

mojej petycji też nawet nie otworzono bo nie dostałam potwierdzenia ......powiem jedno ten prezydent dla mnie jest palantem :angryy:......walczcie dalej przez chwile w schronisku będzie ok bo się rozgłośniło sprawę a za rok jak ucichnie znowu się zacznie to samo........Do Strasburga z nimi :mad: