justynavege Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='Kamila_s']nie chce za duzo pisac,ale do mnie dotarly pogrozki[/quote] zachowaj je , wydrukuj i zanieś na policję internet nie jest anonimowy a pogróżki są karalne Quote
Kamila_s Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 moze zle sie wyrazilam...pisze do mnie znajomy pracownikow ze schroniska z intecja zastarszenia,zeby nie rozglaszac o tym co sie stalo.... ale ja mam go gdzies:diabloti::diabloti: Quote
Selenga Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='Kamila_s']moze zle sie wyrazilam...pisze do mnie znajomy pracownikow ze schroniska z intecja zastarszenia,zeby nie rozglaszac o tym co sie stalo.... ale ja mam go gdzies:diabloti::diabloti:[/quote] masz gdzieś czy nie masz - zbieraj te maile, na pewno się przydadzą Quote
Rysia&Psiaki Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Zostawiam te zdjęcia bez komentarza ale sugeruję, żeby może uderzyć do POLSATU. Oni w "interwencji" już parę razy puszczali podobny materiał. Poza tym Polsat raczej każdy ma. Właśnie nie mając kablówki może nie mieć TVN ale Polsat tak. I wtedy będzie rozgłoszone na całą Polskę a nie tylko lokalnie. No i jeszcze może oni by coś pomogli [url]http://www.strazdlazwierzat.com.pl/[/url] Quote
Lidan Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='sleepingbyday']a czy prezydent komus odpowiedział :cool3:?[/QUOTE] Ja nawet potwierdzenia przeczytania wiadomości nie dostałam :mad: Pewnie już przestał sprawdzać pocztę :razz: Quote
saldzia Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Ja wysłałam ten temat do UWAGI-tvn nikt mi nie odpisał. Pewnie mają wiele spraw na głowie? Gdyby się tym zainteresowali to może nie doszło by do likwidacji schroniska. Takowe ma się odbyć w 2010r a tego sobie nie wyobrażam. Quote
kama jo Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Moje drogie oszczędźcie Agnieszkę Rdest która jest na naszej klasie to nie jest kierowniczka schroniska w Żyrardowie, tylko ma to samo nazwisko i imię. Można to sprawdzić na stronie targowiska miejskiego w Żyrardowie. Dziewczynie dostało się przypadkowo. Quote
saldzia Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Właśnie dowiedziałam się od zainteresowanej lili z forum żyrardowskiego. Cytuje: " A dzisiaj w Schronisku odbywało się Wielkie Sprzątanie, zarówno personel jak i Szefowa doprowadzali Schron do stanu używalności. Podobnież w Kociarni pachnie!" Quote
brazowa1 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 czy "sprzatanie" dotyczylo rowniez zwierzat? Quote
saldzia Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 No to nie było zabawne, jest szansa że może być lepiej. Dlaczego takie pomysły ci do głowy przychodzą (ja dziś nie byłam w schronie choć nosiłam się z zamiarem) mam fotki piesków mam je policzyć? Dzięki za bezsenną noc:shake: Quote
fona Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 To nei bylo zabawne, ale bardzo prawdziwe, saldziu Quote
saldzia Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 telewizja jedzie to jak by wytłumaczyli coś takiego. wolontariuszki znają psy, a oni znają wolontariuszki_więc.... ja jestem nowa ja nie wiem wiele dopiero się uczę, ale to by było nie rozsądne. ich złe działania stały by się faktem, wydaje mi się że w tej sytuacji nic takiego nie miało by miejsca. prawda_prawda:-( Quote
emir Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 W dniu wczorajszym, w urzędzie m. Żyrardowa odbylo sie spotkanie przedstaicieli organizaji prozwierzęcych ( ARKA, EMIR, PODAJ ŁAPĘ) z wladzami miasta: prezydentem, jego zastępca, prawnikiem oraz przedstawicielem radnych. Na spotkanie to poszlyśmy z przeświadczeniem, że władze miasta przyznaja sie do niezaprzeczalnego faktu skandalicznego okrucienstwa, jakiego dopuszczono sie w ich schronisku, a nastepnie wspólnie wypracujemy system niezwlocznej poprawy stanu rzeczy, aby juz nigdy więcej nie moglo sie cos podobnego powtórzyć. Nic z tego! Otrzymałyśmy wiele pouczeń i połajanek od pana prezydenta i jego zastępcy; mamy obietnice skierowania przeciwko każdej z nas doniesienia do prokuratury o popelnienie przestepstwa przeciwko wladzom miasta, panu prezydentowi osobiście etc.etc.Wladze miasta sa pełne zachwytu nad kwalifikacjami i pracą schroniskowego lekarza wet. oraz kierownictwa schroniska. Twierdza, że sa to ludzie wyjątkowi posiadający wiedze i ogromne kwalifikacje do tego co robia, oraz że ze swojej pracy wywyiązują sie bez zarzutow. Przedstawione przez nas dowody w potaci zdjęć tego nieszczęśnika, którego skazali na cierpienie, zdjęcia niespotykanego bałaganu i brudu jaki panuje w schronisku - zostały zignorowane. zarzucno nam tez, że osmieliłysmy sie nadać tem skandalowi rozglos i sugerpowano nam niedwuznacznie, że nalerżalo przyjśc do władz i załatwic to po cichu. W tej atmosferze oczywiście konsktruktywnej rozmowy być nie mogło. Na znak protestu przeciw sakndalicznemu zachowaniu obu panów prezydentów przedstwiciel EMIRA opuścił salę. Wobec iwedentnego impasu , jeden z radnych podjął sie misji doprowadzenia do powtórnego spotkania z zastrzerzeniem z naszej strony, że ma być ono poświecone schronisku w Żyrardowie a nie pogrózkom pod adresem organizacji, ktore walczą o godne życie psów, oraz o to by doprowadzić do stanu, kiedy schronisko miejskie w Zyrardowie będzie miejscem bezpiecznego schronienia dla psów bezdomnych, nie zaś miejscem ich kaźni i cierpienia. Tylko na takich warunkach będziemy rozmawiać w imieniu organizacji EMIR Quote
mysza 1 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='emir']W dniu wczorajszym, w urzędzie m. Żyrardowa odbylo sie spotkanie przedstaicieli organizaji prozwierzęcych ( ARKA, EMIR, PODAJ ŁAPĘ) z wladzami miasta: prezydentem, jego zastępca, prawnikiem oraz przedstawicielem radnych. Na spotkanie to poszlyśmy z przeświadczeniem, że władze miasta przyznaja sie do niezaprzeczalnego faktu skandalicznego okrucienstwa, jakiego dopuszczono sie w ich schronisku, a nastepnie wspólnie wypracujemy system niezwlocznej poprawy stanu rzeczy, aby juz nigdy więcej nie moglo sie cos podobnego powtórzyć. Nic z tego! Otrzymałyśmy wiele pouczeń i połajanek od pana prezydenta i jego zastępcy; mamy obietnice skierowania przeciwko każdej z nas doniesienia do prokuratury o popelnienie przestepstwa przeciwko wladzom miasta, panu prezydentowi osobiście etc.etc.Wladze miasta sa pełne zachwytu nad kwalifikacjami i pracą schroniskowego lekarza wet. oraz kierownictwa schroniska. Twierdza, że sa to ludzie wyjątkowi posiadający wiedze i ogromne kwalifikacje do tego co robia, oraz że ze swojej pracy wywyiązują sie bez zarzutow. Przedstawione przez nas dowody w potaci zdjęć tego nieszczęśnika, którego skazali na cierpienie, zdjęcia niespotykanego bałaganu i brudu jaki panuje w schronisku - zostały zignorowane. zarzucno nam tez, że osmieliłysmy sie nadać tem skandalowi rozglos i sugerpowano nam niedwuznacznie, że nalerżalo przyjśc do władz i załatwic to po cichu. W tej atmosferze oczywiście konsktruktywnej rozmowy być nie mogło. Na znak protestu przeciw sakndalicznemu zachowaniu obu panów prezydentów przedstwiciel EMIRA opuścił salę. Wobec iwedentnego impasu , jeden z radnych podjął sie misji doprowadzenia do powtórnego spotkania z zastrzerzeniem z naszej strony, że ma być ono poświecone schronisku w Żyrardowie a nie pogrózkom pod adresem organizacji, ktore walczą o godne życie psów, oraz o to by doprowadzić do stanu, kiedy schronisko miejskie w Zyrardowie będzie miejscem bezpiecznego schronienia dla psów bezdomnych, nie zaś miejscem ich kaźni i cierpienia. Tylko na takich warunkach będziemy rozmawiać w imieniu organizacji EMIR[/quote] Skandal, po prostu skandal. Nic do nich nie dotrze, pieniądze ludziom zaślepiają wszystko. Quote
Isadora7 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Nóż w kieszeni się otwiera, cycki opadają a kałachy same strzelają jak się słyszy takie dictum "szanownych władz" Quote
katarzyna kuczewska Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 :angryy::angryy::angryy: noż władza ja myślalam ze w Szczecinie mam bezczelnego prezydenta ale ten z Zyrardowa przerasta go o głowe a moze dwie :( przykro mi dziewczyny ze tak was potraktowano. Quote
Kamila_s Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 dostalam takiego maila..co o tym myslicie??? W Strasburgu jest Sad,w ktorym Polska juz przegrala sprawe o lamanie praw Czlowieka,moze warto skierowac tu sprawe za nieprzestrzegania Praw Zwierzat przez Polske?? Jezeli znalazlby sie w Polsce jakis prawnik,ktory by to ruszyl,to ja chetnie poszukam jakis informacji,bo jestem tutaj na miejscu. Moze zamiast pisac petycje do bezdusznych urzednikow,zalozyc sprawe w sadzie we Francji??? Quote
kako80 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 moze warto sprobowac, trzeba sie debilom dobrac do du.. bo mysla ze sa bogami swiata i robia co chca.. Quote
figa33 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 kolesie i sitwa , ręka rękę myje , ale może są zwierzchnicy , którzy jednak pana prezydenta Żyrardowa nie lubią... Quote
Kamila_s Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 ja uwazam,ze pomysl jest bomba...znalazlam jzu kilka osob do pomocy...jezeli ktos z Was zna sie na prawie i ma checi do wspolpracy prosze o kontakt... aktulanie jestem ja..jedna super dziewczyna z Anglii po politologii,ktora mi pomoze i trzecia wlasnie z Francji,ktora moglaby pomagac bedac tam na miejscu.... Quote
kako80 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 a jeszcze mi sie nasunelo: oprocz fotek i dokumentow z obdukcji, pomocne przy sprawie bylyby filmy przedstawiajace codziennosc schronu. czy wolontariuszki moga takie filmy robic z ukrycia, bo nie ma co pytac o pozwolenie.. Quote
irenaka Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='Kamila_s']dostalam takiego maila..co o tym myslicie??? W Strasburgu jest Sad,w ktorym Polska juz przegrala sprawe o lamanie praw Czlowieka,moze warto skierowac tu sprawe za nieprzestrzegania Praw Zwierzat przez Polske?? Jezeli znalazlby sie w Polsce jakis prawnik,ktory by to ruszyl,to ja chetnie poszukam jakis informacji,bo jestem tutaj na miejscu. Moze zamiast pisac petycje do bezdusznych urzednikow,zalozyc sprawe w sadzie we Francji???[/quote] Pozwolę sobie Kamilko to skopiować i wkleić TU: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106639[/URL] Quote
Kamila_s Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='irenaka']Pozwolę sobie Kamilko to skopiować i wkleić TU: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106639[/URL][/quote] jasne Irenko..;) a ja lece na ten link i przesledze dokladnie! Quote
kinga-kinia Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 mojej petycji też nawet nie otworzono bo nie dostałam potwierdzenia ......powiem jedno ten prezydent dla mnie jest palantem :angryy:......walczcie dalej przez chwile w schronisku będzie ok bo się rozgłośniło sprawę a za rok jak ucichnie znowu się zacznie to samo........Do Strasburga z nimi :mad: Quote
Recommended Posts