Ulka18 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Kurcze, no nie moge tego zrozumiec, dlaczego nam nie ida teraz te hotelikowe adopcje :???: to jest dla mnie niepojęte, zeby mlode, fajne, wesole psiaki nie znalazly chetnych :shake: Murko, czy my w ogole wysylalysmy taki ogolny mail o Poli jak o Amisi, Gacku, Imbize? Bo to Fundacja wypatrzyla Pole na stronie i o nia zapytali, ale nie wiem czy my wysylalysmy maila. Jesli nie, to prosze wyslij do mnie, ja przesle (zdjecia i kilka zdan). Quote
Murka Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Ja też nie wiem co się dzieje... :-( Pamiętam że podobny problem był z Pysią, taka była śliczna, słodka, młodziutka, malutka... a domku trzeba było szukać dopiero w TV Kraków... Czy Ci ludzie już się tacy wybredni porobili, że chcą tylko rasopodobne?? Zaraz wyślę maila. Quote
Evelin Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Juz jestem...A jak w sumie wyszlo z ogloszeniem Poli? Ukazalo sie gdzies? Jesli tak to komu zwrocic pieniadze?Jesli nie ukazalo sie takie ogloszenie,to moze w przyszlym tygodniu sie uda.. A Pola jest super...ze tez nikt Jej jeszcze nie wypatrzyl Rzeczywiscie,an ja ani Pucka nie mamy nic przeciwko wyslaniu Poli do Niemiec,jesli nie uda sie znalezc Jej domu w Polsce..Szkoda,ale moze Jej pisany jest domek gdzies daleko np wlasnie w Niemczech... A to o podrostku z boksu Poli to tez prawda... Quote
Ulka18 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Ogloszenie Poli mialoby sie ukazac za 2 tygodnie, jako pierwszy poszedl Gacek, teraz pojdzie Amisia. Wyslalam kandydature Poli ponownie do Fundacji, oni ja chcieli od samego poczatku :cool3: Quote
Filipki Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 A mnie się zdaje, że jedną z przyczyn tego, że hotelikowe adopcje nie idą ostatnio jest likwidacja tych pseudo schronisk, w lipcu Krzyczki, niedawno Krężęl. Dzisiaj był w tv program o Harbutowicach, którym grozi zamknięcie i 80 psów zostaje bez wyjścia. Ludzie, którzy decydują się na adopcję często biorą psy z tych gorszych warunków. Quote
Murka Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Mi się ostatnio podobna myśl nasunęła... :razz: Quote
Ulka18 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 POLUNIA POJEDZIE 21.11.2008 :multi: Temat: Betreff: Re: Betreff: [Fwd: Pola] Od: "Dobermann-Nothilfe" [email protected] Data: N Października 19 2008, 7:59 pm dann macht sie fertig, Aga :-) Herzliche GrüßeSimone Hammer-Lippert Quote
Reno2001 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Mureczka chyba ma teraz zagwozdkę jak te wszystkie psy zwieźc za jenym zamachem do Mielca? Quote
Ulka18 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Oj, zeby jak najczesciej byly takie zagwozdki :kciuki: Oby wszystkie hotelikowe psiaki znalazly dobre domy :kciuki: Quote
Ra_dunia Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Dokładnie - byleby w dobrym domku była... A interwencji duużo... W poznaniu pseudo hodowlę cavalierów, yorków, chichuaua (czy jak to się tam pisze) i westów właśnie zamknęli. W sumie 26 psów. Tam na pewno nie będą mieli problemów z adopcjami. Quote
Ulka18 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 No jasne, takie rasopodobne psiaki to pojda jak woda. Cieszmy sie, ze nasze kundelki ciesza sie takim powodzeniem za zachodnia granica :fadein: Raduniu, czy jest jakis watek tej pseudohodowli? Quote
Reno2001 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/f28/poznan-koszmar-w-pseudohodowli-pogotowie-straz-d-zwierzat-122835/ To ten watek. Te psiaki pójdą jak przysłowiowe świeże bułeczki. Juz podobno ludzie sie dobijają o adopcje tych psów. Z takimi to niegdy nie ma problemów. Dlatego tak bardzo trzeba pomagac tym zwykłym kundelkom w poszukiwaniu domów oraz w zwalczaniu takich pseudohodowli. To musi byc otwarta wojna, inaczej proceder nie do zatrzymania. Quote
Ulka18 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Najlepiej, zeby jeszcze niewysterylizowane pewnie byly. Wtedy jeszcze za jakis czas mogliby ludzie na tych biedakach dorobic :angryy: Ten koszmar masowje produkcji i sprzedazy psow po 500 zeta musi sie skonczyc :mad: Quote
Evelin Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Ulka18 napisał(a):Najlepiej, zeby jeszcze niewysterylizowane pewnie byly. Wtedy jeszcze za jakis czas mogliby ludzie na tych biedakach dorobic :angryy: Ten koszmar masowje produkcji i sprzedazy psow po 500 zeta musi sie skonczyc :mad: Musi zmienic sie prawo...oby jak najszybciej..Bo chyba szybciej można zmienić prawo,niz ludzka świadomość... A Polusia? Szkoda mi trochę,że musi wyjechać,z drugiej strony-najwazniejsze,że pojedzie szukac nowego domu..Może jednak ktos Polę wypatrzy? Quote
Ulka18 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 To juz za pozno na wypatrzenie Polusi. Zeby ja zdazyc przygotowac trzeba zaczac juz teraz, szczepienie p.wsciekliznie, za 2 tygodnie wirusowki i przed wyjazdem odrobaczenie, chyba, ze Beatka wpisze date odrobaczenia po przyjeciu do hoteliku. Quote
Evelin Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Czyli klamka zapadła... Murko,napisz na PW o tych wszystkich kosztach związanych z przygotowaniem Polusi do wyjazdu... Maleńka nawet sie nie spodziewa co Jej szykujemy.. Quote
Murka Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 Evelin, koszty paszportowania, czipu itp. pokryją Niemcy. Smutne to naprawdę, że nikt się taką ślicznotką u nas nie zainteresował... :-( Quote
Ulka18 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Evelin, to bedzie okolo 150 zl za przygotowanie psa do wyjazdu. Quote
Ra_dunia Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Na pewno będzie jej dobrze i krzywda się jej nie stanie :loveu: Quote
Evelin Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 [quote name='Murka']Evelin, koszty paszportowania, czipu itp. pokryją Niemcy. Ulka18; napisał(a):Evelin, to bedzie okolo 150 zl za przygotowanie psa do wyjazdu. No to jak to w końcu jest????? Quote
Murka Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 Ulka napisała orientacyjnie jakie są koszty paszportu, czipu, dodatkowych szczepień itd. Ale koszty te pokrywają Niemcy ;) Quote
Ulka18 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Tak, to sa tylko koszty, ktore trzeba poniesc, zeby psiak mogl wyjechac. Koszty te zwraca Fundacja na podstawie rachunku, ktory albo wystawi Kasia aalbo Beatka z lecznicy. Quote
pucka69 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 ale jak ona już tam będzie na obczyźnie, to czasem sie dowiemy co robi tak? jakieś zdjęcie dostaniemy? :cool3: Quote
agusiazet Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 pucka69 napisał(a):ale jak ona już tam będzie na obczyźnie, to czasem sie dowiemy co robi tak? jakieś zdjęcie dostaniemy? :cool3: Najprawdopodobniej tak!!! Quote
Recommended Posts