Jump to content
Dogomania

MALUTKA ORYGINALNEJ MAŚCI POLA z Mielca pojechała DO DOMU DO NIEMIEC!

Recommended Posts

Posted

Kurcze, no nie moge tego zrozumiec, dlaczego nam nie ida teraz te hotelikowe adopcje :???: to jest dla mnie niepojęte, zeby mlode, fajne, wesole psiaki nie znalazly chetnych :shake:

Murko, czy my w ogole wysylalysmy taki ogolny mail o Poli jak o Amisi, Gacku, Imbize? Bo to Fundacja wypatrzyla Pole na stronie i o nia zapytali, ale nie wiem czy my wysylalysmy maila. Jesli nie, to prosze wyslij do mnie, ja przesle (zdjecia i kilka zdan).

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też nie wiem co się dzieje... :-(
Pamiętam że podobny problem był z Pysią, taka była śliczna, słodka, młodziutka, malutka... a domku trzeba było szukać dopiero w TV Kraków...
Czy Ci ludzie już się tacy wybredni porobili, że chcą tylko rasopodobne??

Zaraz wyślę maila.

Posted

Juz jestem...A jak w sumie wyszlo z ogloszeniem Poli? Ukazalo sie gdzies? Jesli tak to komu zwrocic pieniadze?Jesli nie ukazalo sie takie ogloszenie,to moze w przyszlym tygodniu sie uda..
A Pola jest super...ze tez nikt Jej jeszcze nie wypatrzyl
Rzeczywiscie,an ja ani Pucka nie mamy nic przeciwko wyslaniu Poli do Niemiec,jesli nie uda sie znalezc Jej domu w Polsce..Szkoda,ale moze Jej pisany jest domek gdzies daleko np wlasnie w Niemczech...
A to o podrostku z boksu Poli to tez prawda...

Posted

Ogloszenie Poli mialoby sie ukazac za 2 tygodnie, jako pierwszy poszedl Gacek, teraz pojdzie Amisia.
Wyslalam kandydature Poli ponownie do Fundacji, oni ja chcieli od samego poczatku :cool3:

Posted

A mnie się zdaje, że jedną z przyczyn tego, że hotelikowe adopcje nie idą ostatnio jest likwidacja tych pseudo schronisk, w lipcu Krzyczki, niedawno Krężęl. Dzisiaj był w tv program o Harbutowicach, którym grozi zamknięcie i 80 psów zostaje bez wyjścia. Ludzie, którzy decydują się na adopcję często biorą psy z tych gorszych warunków.

Posted

Dokładnie - byleby w dobrym domku była...
A interwencji duużo... W poznaniu pseudo hodowlę cavalierów, yorków, chichuaua (czy jak to się tam pisze) i westów właśnie zamknęli. W sumie 26 psów. Tam na pewno nie będą mieli problemów z adopcjami.

Posted

No jasne, takie rasopodobne psiaki to pojda jak woda.
Cieszmy sie, ze nasze kundelki ciesza sie takim powodzeniem za zachodnia granica :fadein:

Raduniu, czy jest jakis watek tej pseudohodowli?

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/f28/poznan-koszmar-w-pseudohodowli-pogotowie-straz-d-zwierzat-122835/

To ten watek. Te psiaki pójdą jak przysłowiowe świeże bułeczki. Juz podobno ludzie sie dobijają o adopcje tych psów. Z takimi to niegdy nie ma problemów. Dlatego tak bardzo trzeba pomagac tym zwykłym kundelkom w poszukiwaniu domów oraz w zwalczaniu takich pseudohodowli. To musi byc otwarta wojna, inaczej proceder nie do zatrzymania.

Posted

Najlepiej, zeby jeszcze niewysterylizowane pewnie byly.
Wtedy jeszcze za jakis czas mogliby ludzie na tych biedakach dorobic :angryy:
Ten koszmar masowje produkcji i sprzedazy psow po 500 zeta musi sie skonczyc :mad:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Najlepiej, zeby jeszcze niewysterylizowane pewnie byly.
Wtedy jeszcze za jakis czas mogliby ludzie na tych biedakach dorobic :angryy:
Ten koszmar masowje produkcji i sprzedazy psow po 500 zeta musi sie skonczyc :mad:

Musi zmienic sie prawo...oby jak najszybciej..Bo chyba szybciej można zmienić prawo,niz ludzka świadomość...

A Polusia? Szkoda mi trochę,że musi wyjechać,z drugiej strony-najwazniejsze,że pojedzie szukac nowego domu..Może jednak ktos Polę wypatrzy?

Posted

To juz za pozno na wypatrzenie Polusi. Zeby ja zdazyc przygotowac trzeba zaczac juz teraz, szczepienie p.wsciekliznie, za 2 tygodnie wirusowki i przed wyjazdem odrobaczenie, chyba, ze Beatka wpisze date odrobaczenia po przyjeciu do hoteliku.

Posted

Czyli klamka zapadła...
Murko,napisz na PW o tych wszystkich kosztach związanych z przygotowaniem Polusi do wyjazdu...
Maleńka nawet sie nie spodziewa co Jej szykujemy..

Posted

[quote name='Murka']Evelin, koszty paszportowania, czipu itp. pokryją Niemcy.

Ulka18; napisał(a):
Evelin, to bedzie okolo 150 zl za przygotowanie psa do wyjazdu.

No to jak to w końcu jest?????

Posted

Tak, to sa tylko koszty, ktore trzeba poniesc, zeby psiak mogl wyjechac.
Koszty te zwraca Fundacja na podstawie rachunku, ktory albo wystawi Kasia aalbo Beatka z lecznicy.