isabelle30 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 zadzwon tam gdzie masz najblizej. podejrzewam ze dowiezienie bedzie zalezalo od ilosci. dlatego musze sczyscic zamrazalnik swoj i u moich rodzicow, im wiecej tym lepiej bo taniej Quote
gryf80 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 a cennik jakis mają?bo ja mam 3 duże psy,wiec muszę sobie przekalkulowac Quote
isabelle30 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 podaj mi adres mail prywatny na priv, to ci wysle w poniedzialek ten ktory mi przyslali. zadzwonilam podalam adres mail i przyslali mi dokladny cennik po kilku minutach. najbardziej interesuja mnie strus, konina, jelen, sarna i zoladki wolowe. te pozycje sa najdrozsze. wolowine, indyka, kurczaka i wieprzowine mam taniej u siebie na bazarze. tych wymienionych nie ma nigdzie Quote
BeataSabra Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Cennik BIOSK mam. Odpisali mi ekspresowo. Czy ktoś ma cennik AS-POL(kiedyś był dostępny na stronie ale zmienili i nie ma) i PRIMEX ? Quote
isabelle30 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 BIOSK jest partnerem As-POLu. cennik jest ten sam. primexu nie znam Quote
BeataSabra Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='isabelle30']BIOSK jest partnerem As-POLu. cennik jest ten sam. primexu nie znam[/QUOTE] Mi przysłali tylko cennik biosk + papka warzywno owocowa nie mam tam ceny miesa. Primex mi nie odpisał raczej im na klientach nie zależy........ Quote
adelaimax Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='BeataSabra']Mi przysłali tylko cennik biosk + papka warzywno owocowa nie mam tam ceny miesa. [B]Primex mi nie odpisał raczej im na klientach nie zależy[/B]........[/QUOTE] Odniosłam takie samo wrażenie... Mi też Primex nie odpisał, co więcej facet na wstępie zrobił mi przydługi wykład o konkurencji! A potem stwierdził, że cennika [B]nie wyśle[/B], bo konkurencja nie śpi! HAHAHA, ubawiłam sie po pachy, bo jak żyję czegoś takiego nie słyszałam hehehe. Quote
ediiiii Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 a to ciekawe. Ja również prosiłam o cennik, a zamiast niego dostałam wykład ne temat konkurencji oraz tu cytuję: " Wspolnie z ekspertami z Danii ustawiamy indywidualny plan karmienia Barfem na 14 dni Psy hodowanie 100% na naszej karmie zdobyly 3 zlote medale na Miedzynarodowce w Bratyslawie. Nasze produkty mamy w 500g, 1 kg, 2 kg i 4 kg Eksporujemy ca 100 ton Barfa miesiecznie. Nasze produkty robione sa wylacznie z miesa dla ludzi (zadne odpady, czy skrawki). Jestesmy jedynymi prawdziwymi producentami BARFA (mamy opatentowana nazwe BARF w Polsce." tym bardziej dziwi mnie, że taki barfowy potentat :) tak OLEWA klientów swoją drogą - miałam ten produkt na wypróbowanie. Mięsa to ja tam nie znalazłam nawet grama. Quote
isabelle30 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Primex juz zawojowal rynek skandynawski. w polsce im sie juz nie oplaca. po co maja wysylac male partie i problemu miec tylko z dostawami jezeli moga tony eksportowac gdzies tam? u nas z tego co widze jest problem z dystrybutorami. zadzwonilam do bioska, facet mily, uprzejmy, szybciutko dostalam pelny cennik. nie ma problemu z dowozem jakichs 20kg do warszawy. wiec czyszcze zamrazalnik i bede zamawiac Quote
arcana81 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [B]isabelle30[/B], a jaka jest minimalna wartość (cenowa lub ilość produktów) zamówienia z dowozem? Wiesz coś na ten temat? Quote
isabelle30 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 niedtety nie wiem, zapytali ile bym chciala wiec odpowiedzialam ze jakies 20kg bo tyle jakos upchne po katach. mam nadzieje ze mi sie uda, haha, i mam nadzieje ze Bruciowi bedzie smakowac konina, strus, sarna i jelen. inaczej zostane z tym jak....jelen :-) Quote
bachar Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 A znacie taką karmę [URL="http://www.ecokarma.pl"]www.ecokarma.pl[/URL] ? Moim smakuje, ale jedzą tylko od tygodnia. Pokowana jest w kostki 0,25 kg. Quote
isabelle30 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 jeszcze jej nie widzialam w realu ale te ceny! jakies zbyt niskie mi sie wydaja! 4zl za kg wolowiny bez kosci!!!???? to jakie tam jest mieso? i czy mieso? policzki wolowe kosztuja mnie ponad 5 za kg.... no nie wiem... Quote
bachar Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Mięso wygląda całkiem fajnie. Cena nie jest dla mnie aż takim szokiem, bo zdaję sobie sprawę, że mięso na tatar to nie jest. Ja porcje rosołowe kupuję w ubojni za złotówkę. Quote
adelaimax Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Opis produktów, a konkretnie zwrot "wysokiej jakości mięso" jakoś nie współgra mi z ceną :roll: Quote
isabelle30 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 bachar, kilogram wolowego bioska kosztuje 9 zl. kg chrzastek indyczych kosztuje ponad 4 zlote... jezeli psy nie maja po tym sensacji to ok. wcale nie twierdze ze to zla karma, moze to Biosk, Primex czy As-pol zawyzaja ceny, .... ja sie opieram na warszawskich cenach, nie mam dostepu do ubojni Quote
Mameczka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Tak czytam o tych kostkach i zastanawiam sie czy mozna poprostu zmielic miesko z warzywami i karmic tym psa, oczywiscie dajac mu oprocz tego kosci? Chodzi o to ze typowej papki warzywnej(nawet z dodatkiem miesa czy podrobow) to moj Loliszon nie ruszy i tak dumam i dumam jak tego wybredniaka karmic.Skoro takie kostki sa jako karma to chyba nie musze psu zawsze dawac oddzielnie warzyw i oddzielnie miesa.:roll: Quote
Bura Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Ja tak do tego mięsa wrócę. W ubojni kupuję serca wołowe końskie po 3,50. Więc zwrot wysokiej jakości mięso to może właśnie takie mięso?? A serducha przecież niczego sobie mięsem są. Quote
FLY Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Mam pytanie do osób praktykujących żywienie BARFem w kostkach. Czytałam o tradycyjnym BARFie- że pies się w końcu najada itp- czy z tym w kostkach jest tak samo?? patrząc po zalecanych dawkach dziennych to pewnie nie bardzo?:( na zwyklego barfa z wielu powodów się nie zdecyduje, także pomyślałam o tych kosteczkach.. na stronach primexu i biosku nie ma info żeby gdzieś w 3mieście to było dostępne.. Może ktoś ma jakieś informacje?? jeszcze będę jutro dzwonić do nich. Quote
Mameczka Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Fly jesli sie czegos dowiesz to daj znac. Tez jestem z 3miasta i ciekawa jestem czy u nas jest to dostepne. Quote
Sylwia M. Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Mam namiary na tani [B]Barf [/B]w kostkach (na terenie Warszawy i Łomianek) nie wiem, czy tu mogę podać? Jak ktoś chce, to proszę pisać na PW. Cena kostki 250 gr wołowej 0,50 gr, a kurczak z kośćmi +wołowina 0,35 gr. Moje suczki już jedzą i bardzo im smakuje :) Quote
bandida Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Sylwia M.']Mam namiary na tani [B]Barf [/B]w kostkach (na terenie Warszawy i Łomianek) nie wiem, czy tu mogę podać? Jak ktoś chce, to proszę pisać na PW. Cena kostki 250 gr wołowej 0,50 gr, a kurczak z kośćmi +wołowina 0,35 gr. Moje suczki już jedzą i bardzo im smakuje :)[/QUOTE] A kto jest producentem tych karm? Mogłabyś podać nr weterynaryjny z opakowania? Quote
Sylwia M. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='bandida']A kto jest producentem tych karm? Mogłabyś podać nr weterynaryjny z opakowania?[/QUOTE] Numer weterynaryjny: 10168306 producent P.P.H.U. "KACPER" . Dlaczego pytasz o numer? Czy, to jest istotne? Jestem ciekawa? Quote
kivik Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Sylwia M.']Numer weterynaryjny: 10168306 producent P.P.H.U. "KACPER" . Dlaczego pytasz o numer? Czy, to jest istotne? Jestem ciekawa?[/QUOTE] czyli to jest to samo co ja kupilam z firmy [URL="http://www.ecokarma.pl"]www.ecokarma.pl[/URL] o ktorej tez juz byla mowa. Jak pamietam producentem rowniez jest firma Kacper. Quote
Sylwia M. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Nie wiem, możliwe. Jeszcze pod nazwą widnieje nazwisko Sylwester Szewczyk. Sprawdź na swojej, może ecokarma.pl nie jest producentem? Quote
Recommended Posts