Ulka18 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 To rzeczywiście duży przełom, zeby z wlasnej inicjatywy polizać po ręce. Socjalizacja Agusia idzie w dobrym kierunku :lol: Quote
agusiazet Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Żeby już tylko było lepiej, to taki fajny piesek! Alino jesteś wielka i mam nadzieję będziesz jeszcze większa! Quote
AlinaS Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Aguś wczoraj po raz pierwszy na spacerze podszedł sam i polizał mnie po ręku więc chyba dopiero teraz jakaś niewidzialna bariera została przełamana - teraz może być już tylko lepiej Quote
agata51 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Tak trzymaj, Agusiu! Teraz czekamy na zdjęcia z uśmiechniętym pycholkiem Agusia. Quote
Ulka18 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 To nie ten sam Agus :crazyeye: Ten sie daje dotykac i przytulac. Brawo Pani Alino :klacz: Quote
halcia Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Mały,tak trzymaj.Są osoby które potrafia zdiałac cuda,szkoda tylko,ze jest ich mniej niz tych co krzywdzą.... Tez dziekuje,za osmielenie tak przerazonego psiaka. Quote
AlinaS Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Następny krok Agusia Aguś sam do mnie nieśmiało podchodzi a po pogłaskaniu prawie zaraz odchodzi, tak że to polizanie po ręku parę dni temu było naprawdę przełomowe - czuję że teraz to już będą milowe kroki do oswojenia. Jednocześnie już zaczynam się bać co będzie w nowym domu? Czy znowu nie zamknie się w sobie? Czy nie potraktuję zmiany miejsca i ludzi jako następną zdradę człowieka? No ale na razie jeszcze sporo pracy przed nami później będziemy się martwić.... Quote
Ulka18 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Trzeba jakims cudem znalezc dobry, cierpliwy dom dla wrazliwego Agusia. Na pewno zmiana bedzie dla niego trudna, ale przeciez do przezwyciezenia. Quote
agata51 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Ciepełko domowego ogniska i miłość Czowieka sprawi, że Aguś , zrozumie prędzej czy później (oby prędzej), że jest u siebie, w kochającym, bezpiecznym domku. Quote
AlinaS Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 U Agusia bez większych zmian no może poza tym że wychyla się ze swojego kącika jak zobaczy smycz to znaczy że kojarzy mu się ze spacerem. Zdecydowanie lepiej dogaduje się ze zwierzętami niż z ludźmi jak zobaczy mojego psa lub sunię to nabiera energii więc byłby dobry dom z drugim psem jednakże zeby ten 2 nie był agresywny i dobrze byłoby zrobić zapoznanie psów chodzi o to aby i do psów nie stracił zaufania a w towarzystwie psa chodzi po mieszkaniu jest wesoły - w towarzystwie ludzi jest duuuużo bardziej powściągliwy w okazywaniu jakichkolwiek uczuć myślę ze lepiej wcześniej niż później znzleźć mu dom abynabierał zaufania już do nowych właścicieli Mam prośbę o ponowienie ogłoszeń Quote
halcia Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Słowa uznania,Pani Alino.Trzymaj sie Agusku,mozesz znowu zaufać ludziom,nie wszyscy sa zli,sam widzisz. Quote
agusiazet Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Aguś ma tylko allegratkę, ale dzisiaj coś mu jeszcze dorobię! Quote
agusiazet Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Alino, proszę podaj mi swój numer kontaktowy do ogłoszeń! Quote
AlinaS Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Jestem trochę zawiedziona ze Aguś ma ogłoszenia tylko na Alegratce. Jest u mnie na tymczasie już prawie 3 miesiące (od 16 grudnia) a pomimo próśb o ogłoszenia jakoś nikt się nie kwapi by pomóc. Ja naprawdę nie bardzo mam czas na ogłaszanie ponieważ pracuję a w domu mam 2 tymczasy (psy)+2 swoje + 5 kotów + małżonek więc jest przy czym chodzić i o ile moje zwierzaki wymagają trochę mniej czsu to tymczsowiczom trzeba go jednak trochę poświęcać. Poza tym myślę że Aguś czym krucej będzie u mnie a szybciej znajdzie dom będzie to dla niego mniejsza trauma bo będzie się przyzwyczajał już do nowego człowieka co w jego przypadku nie jest proste. Ponawiam więc prośbę o ogłoszenia w jak największej ilości i wszędzie gdzie się da a może się uda? Quote
AlinaS Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Tel kontaktowy do ogłoszeń 604 977 990 email [email protected] Quote
agusiazet Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Wyróżnione Allegro Agusia: AGUŚ WYJĄTKOWY PIES DLA WYJĄTKOWEGO CZŁOWIEKA (577182442) - Aukcje internetowe Allegro Dziewczyny wcześniej ogłosiły go na Animalii, dwukropku i szukaj zwierzaka! Quote
AlinaS Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Kolejny postęp Agusia !!! Od wczoraj Aguś chodzi za mną po mieszkaniu i dopomina się nosem o głaskanie oraz wczoraj po raz pierwszy zobaczyłam że macha ogonkiem do mnie a nie tylko do psów albo smyczy. Aguś stwierdził również że wersalka lub fotel są duuużo wygodniejsze nią głęboki kącik w którym do niedawna siedział cały czas wtulony jak najgłębiej. Quote
halcia Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 :crazyeye:OOOOOOOOOOOOO!!:multi::multi::multi: Quote
agusiazet Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 AlinaS napisał(a):Kolejny postęp Agusia !!! Od wczoraj Aguś chodzi za mną po mieszkaniu i dopomina się nosem o głaskanie oraz wczoraj po raz pierwszy zobaczyłam że macha ogonkiem do mnie a nie tylko do psów albo smyczy. Aguś stwierdził również że wersalka lub fotel są duuużo wygodniejsze nią głęboki kącik w którym do niedawna siedział cały czas wtulony jak najgłębiej. No, to prawdziwa rewelacja!!! Quote
Recommended Posts