Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aguś wczoraj po raz pierwszy na spacerze podszedł sam i polizał mnie po ręku więc chyba dopiero teraz jakaś niewidzialna bariera została przełamana - teraz może być już tylko lepiej

Posted

Następny krok Agusia
Aguś sam do mnie nieśmiało podchodzi a po pogłaskaniu prawie zaraz odchodzi, tak że to polizanie po ręku parę dni temu było naprawdę przełomowe - czuję że teraz to już będą milowe kroki do oswojenia. Jednocześnie już zaczynam się bać co będzie w nowym domu? Czy znowu nie zamknie się w sobie? Czy nie potraktuję zmiany miejsca i ludzi jako następną zdradę człowieka? No ale na razie jeszcze sporo pracy przed nami później będziemy się martwić....

Posted

U Agusia bez większych zmian no może poza tym że wychyla się ze swojego kącika jak zobaczy smycz to znaczy że kojarzy mu się ze spacerem. Zdecydowanie lepiej dogaduje się ze zwierzętami niż z ludźmi jak zobaczy mojego psa lub sunię to nabiera energii więc byłby dobry dom z drugim psem jednakże zeby ten 2 nie był agresywny i dobrze byłoby zrobić zapoznanie psów chodzi o to aby i do psów nie stracił zaufania a w towarzystwie psa chodzi po mieszkaniu jest wesoły - w towarzystwie ludzi jest duuuużo bardziej powściągliwy w okazywaniu jakichkolwiek uczuć myślę ze lepiej wcześniej niż później znzleźć mu dom abynabierał zaufania już do nowych właścicieli
Mam prośbę o ponowienie ogłoszeń

Posted

Jestem trochę zawiedziona ze Aguś ma ogłoszenia tylko na Alegratce. Jest u mnie na tymczasie już prawie 3 miesiące (od 16 grudnia) a pomimo próśb o ogłoszenia jakoś nikt się nie kwapi by pomóc. Ja naprawdę nie bardzo mam czas na ogłaszanie ponieważ pracuję a w domu mam 2 tymczasy (psy)+2 swoje + 5 kotów + małżonek więc jest przy czym chodzić i o ile moje zwierzaki wymagają trochę mniej czsu to tymczsowiczom trzeba go jednak trochę poświęcać. Poza tym myślę że Aguś czym krucej będzie u mnie a szybciej znajdzie dom będzie to dla niego mniejsza trauma bo będzie się przyzwyczajał już do nowego człowieka co w jego przypadku nie jest proste.
Ponawiam więc prośbę o ogłoszenia w jak największej ilości i wszędzie gdzie się da a może się uda?

Posted

Kolejny postęp Agusia !!!
Od wczoraj Aguś chodzi za mną po mieszkaniu i dopomina się nosem o głaskanie oraz wczoraj po raz pierwszy zobaczyłam że macha ogonkiem do mnie a nie tylko do psów albo smyczy.
Aguś stwierdził również że wersalka lub fotel są duuużo wygodniejsze nią głęboki kącik w którym do niedawna siedział cały czas wtulony jak najgłębiej.

Posted

AlinaS napisał(a):
Kolejny postęp Agusia !!!
Od wczoraj Aguś chodzi za mną po mieszkaniu i dopomina się nosem o głaskanie oraz wczoraj po raz pierwszy zobaczyłam że macha ogonkiem do mnie a nie tylko do psów albo smyczy.
Aguś stwierdził również że wersalka lub fotel są duuużo wygodniejsze nią głęboki kącik w którym do niedawna siedział cały czas wtulony jak najgłębiej.

No, to prawdziwa rewelacja!!!