Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chyba niechcący wykasowałam nr Pani Aliny, a ona mieszka gdzieś koło Mińska Maz., więc jej nie odwiedzę, za daleko! Chyba poproszę Agnie Koty, bo ona stamtąd, żeby zrobiła rekonesans!

Posted

Witam
Widzę ogromnie zaniepokojenie wśród Was ale zupełnie niepotrzebnie. Aguś powoli p[rawie babrał zaufania choć za bardzo wylewny w uczuciach jeszcze nie jest. Chodzi na smyczy na długie spacery bez smyczki nie mam odwagi go puszczać. W domu zachowuje czystość. Tak że w sumie nie jest źle chociaż nie rewelacyjnie. Aparat jak zwykle mam w pracy - jutro przyniosę i zrobię kilka fotek aby rozwiać wątpliwości niedowiarków ponieważ atmosfera robi cię niezbyt miła na forum. Do siebie na inspekcję oczywiście jeśli ktoś ma chęć oczywiście zapraszam. Mój tel to 604 877 990
Wątek oczywiście śledzę ale znaczących postępów nie ma poza chodzeniem na smyczy i czasami w przypływie dobrego humory raczy podejść
Pozdrawiam Wszystkich i do jutra - jutro nowe fotki

Posted

No cóż, dla mnie brak informacji to zła informacja, niestety jestem z tych zamartwiających się! Dziękuję za wieści i telefon, bo przyda się do ogłoszeń i czekam na zdjęcia!

Posted

Czy to Aguś kopie takie doły? Czy on zawsze jest taki przykurczony, czy to tak ze strachu?
Czy może Pani coś powiedzieć o jego charakterze, żebym mogła porobić ogłoszenia? czy szczeka?
Ja byłabym za jego kastracją!

Posted

tyciaNi napisał(a):
a czy któraś z Was zna dobrze język angielski? żeby go poogłaszać na zagranicznym portalu ;)

a zdjęcia cudowne, ten pies kocha kopać :evil_lol:

Posted

agusiazet napisał(a):
Szkolna znajomość angielskiego nie wystarczy?

szkolna to pojęcie względne...:evil_lol:

jest taki portal facebook coś w stylu naszej - klasy ale jest tam profil dogbook, na którym ludzie zamieszczają zdjęcia swoich pociech, rozpieszczają je itd ale ogłaszane są psy w potrzebie tylko w języku angielskim, wiele z nich znalazło domy na całym świecie

Posted

agusiazet napisał(a):
Zgadza się, procedura wwozu psa do Anglii jest skomplikowana!

ja tak skromnie pomysł podrzuciłam na wypadek gdy inne sposoby okażą się bezowocne :oops:
chcę dobrze :eviltong:

Posted

Aguś raczej nie kopie lecz z zainteresowaniem ogląda wszelkie możliwe dołki po innych co nie znaczy że pazurkiem nie grzebnie ale na smyczy ma raczej małe pole bo popisu. Na co dzień nie jest taki az wystraszony natomiast boi się każdego gwałtownego ruchu, hałasu jak również przeraża go aparat i każda nowość w ręku jak i w pobliżu. Aż nie chcę myśleć co ta psina musiała w swoim życiu przejść. Odzyskanie zaufania do człowieka na pewno jeszcze potrwa
Co do adopcji zagranicznych to może w Niemczech? Choć trzeba bardzo ostrożnie bo czasami psy są wywożone do Niemiec nie koniecznie w celach adopcyjnych lecz do badań co nie znaczy iż wszystkie przypadki są podobne na pewno są i normalne udane adopcje ale jak sprawdzić co dalej dzieję się z psem