Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Krówka Tosia wraca powoli do formy w przytulisku u Pawła, ale zdecydowanie szybciej dochodziłaby we własnym domu. Dlatego jeżeli ktoś by słyszał o takowym to ślicznie prosimy aby dać nam znać.

• Replies 463
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Margolka napisał(a):
DT potrzebny pilnie dla Tośki!!!

To nie są żarty, Tośka coraz bardziej jest wycofana, potem na pomoc może być za późno. Dobrze gdyby na tym etapie zajął się nią ktos kto zna specyfikę rasy.

Posted

Rene@Rabik napisał(a):
To nie są żarty, Tośka coraz bardziej jest wycofana, potem na pomoc może być za późno. Dobrze gdyby na tym etapie zajął się nią ktos kto zna specyfikę rasy.

tu nie potrzeba znawcy...ona potrzebuje czowieka - a o odpowiedzialnego niezwykle trudno:-(

Posted

No niestety zdajemy sobie z tego sprawę, że znalezienie takiego człowieka jest nie lada wyczynem. Wkurza mnie najbardziej to, że ludzie biorą takie psy, zeby je "wyssać" do ostatniej kropelki a potem przywiążą do płota i maja wszystko w d.... :angryy::angryy::angryy:
Tośka na pewno miała młode. Teraz wyeksploatowana nie stanowi żadnego pożytku dla właściciela. Przykre to jest i to bardzo.

Tylko, ze my zdajemy sobie sprawę z naszej bezsilnosci w stosunku do Tośki, nie umiemy jej pomóc, nie mamy takich mozliwości, bo Pawłowy schron jest pełen :shake:, Toski oczywiście nikt nie wyrzuci, ma pełną miche, swoje legowisko - ale to wszystko, nie ma człowieka na wyłączność, nie ma człowieka, który przywracałby ją do świata żywych.
Dlatego tak namolnie prosimy o pomoc.:oops:

Posted

Tosia na bank chodziła na smyczy, była psem domowym. Wyprowadzona dzisiaj na spacer - była taka szczęśliwa. Zamknięta ponownie - koniecznie pchała się do wyjścia. Może marzyła, że wychodzi, wraca do domu.
A niestety nie. Na widok ludzi obcych - raczej usunie się, schowa do budy. Nie skacze radośnie jak Kasia - taka smutna, niestara przecież, wycofana i zabiedzona sunieczka.
W schronisku ona na pewno sobie długo nie poradzi. Może być tylko gorzej.
Nie jest absolutnie agresywna, tylko raczej sie wycofa, odsunie. Boi się bardzo.
Ale spacer - to było to.

A to fotki Tosi - do ogłoszeń.

Błagam - pomóżmy jej posuzkac choćby tymczasu. Zapłacimy za sterylke i na drogę wyposazymy w worek karmy.

Posted

Nowe zdjęcia z pewnością wyeksopnują walory Tośki.
To prawda, Tośka jest smutnym psem, ale z pewnością nie miała w swoim psim życiu powodów do radosci. Potrzeba człowieka, który w niej na nowo ją rozbudzi.

Posted

no ja właśnie nei wiem jaki jest typowy, bo o mojej tymczasowiczce wszyscy mówią ze mała...ona tak ze 20 kg waży i w kłębie nie sięga do kolana...też nie mierzyłam

tu fotka - słaba ale mniej wiecej widac wielkość http://images47.fotosik.pl/13/aa01a42c2868260d.jpg

Tosia tez taka czy większa? :cool3:

no biedna i musi byc zmarznięta....moja cały czas pod kaloryferem lezy....boje sie pomyslec co będzie w zime z Tosią :(