Martens Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Ja osobiście myślę, że na sprawdzenie domu tymczasowego niekoniecznie trzeba dawać dziką Malwinę z dzieckiem. Quote
gunia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Tosiu, skoro uważasz, że zmarnujemy szansę na lepsze życie Malwinie to zdeklaruj się dorzucać co miesiąc do hoteliku i jakoś uzbieramy pieniądze na hotel u Pati, nie ma sprawy. Martens, tyle jest psów lgnących do człowieka, które nie mogą znaleźć domu, tyle szczeniaków w schroniskach, a uważasz akurat, że ktoś zdecyduje się szybko na dzikiego psa? Ludzie u nas w Polsce traktują psa jak traktują i mało jest ludzi, którzy zdecydują się na dzikiego nad którym trzeba pracować. Quote
zulugula Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 [FONT=Verdana]Fakt jest taki, że Malwina musi gdzieś siedzieć 2 miesiące bez możliwości adopcji. Na jeden pierwszy miesiąc powiedzmy, że mamy 450 zł. Na drugi i trzeci mamy ok. 250 zł. A na kolejne max 250. [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Czy ktoś z Was jest w stanie dołożyć 200 zł miesięcznie, żeby zapewnić suce pobyt w płatnym hoteliku?[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Czy ktoś z Was przygarnie kolejnego psa na DT, który będzie się błąkał w Lubochni? [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Jeśli odpowiedz na te 2 pytania jest twierdząca, to powinniśmy rozważyć pobyt w hoteliku.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
mtf zalesie Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 chyba nikt nie bierze pod uwage opcji ze suka z malym beda z innymi psami w kojcu-rozumiem ze odzieli sie dla niej kojec.kto deklaruje sie doplacac za hotelik u pati od drugiego miesiaca- nadal nie ma chetnego na dolozenie 200zl Quote
ocelot Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 słuchajcie toczymy dyskusje z dala, Malwina na polu marznie, Zuzia się boi tam chodzić, bo podejrzane towarzystwo. A może pomyślmy kto przyjedzie łapać sunię i może jakieś rady? ja na ten przykład z dzikim psem nie miałam do czynienia. Quote
Martens Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 [quote name='gunia']Martens, tyle jest psów lgnących do człowieka, które nie mogą znaleźć domu, tyle szczeniaków w schroniskach, a uważasz akurat, że ktoś zdecyduje się szybko na dzikiego psa? Ludzie u nas w Polsce traktują psa jak traktują i mało jest ludzi, którzy zdecydują się na dzikiego nad którym trzeba pracować. Po odchowaniu szczeniaka DT znajdzie się na pewno szybciej niż stały. [quote name='zulugula'] [FONT=Verdana]Czy ktoś z Was jest w stanie dołożyć 200 zł miesięcznie, żeby zapewnić suce pobyt w płatnym hoteliku?[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Czy ktoś z Was przygarnie kolejnego psa na DT, który będzie się błąkał w Lubochni? [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] 1. Od przyszłego miesiąca mogę zrobić dla suni bazarek tarotowy - dla florka wychodziło z niego nawet 200 zł miesięcznie, ale nie zagwarantuję tego, bo nie wiem ile teraz będzie chętnych. Mogę popróbować też z innymi bazarkami. Z mojej strony to tyle. 2. Nie rozumiem problemu. Czy to znaczy, że tymczas u Rafała sie obrazi i innego psa później nie przyjmie? [quote name='mtf zalesie']chyba nikt nie bierze pod uwage opcji ze suka z malym beda z innymi psami w kojcu-rozumiem ze odzieli sie dla niej kojec.kto deklaruje sie doplacac za hotelik u pati od drugiego miesiaca- nadal nie ma chetnego na dolozenie 200zl Ja zrozumiałam właśnie tak - może niech sam Rafał wypowie się wreszcie konkretnie. Quote
gunia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 W sobotę obecni będą: Zuzka, pan Ryszard i ktoś z TOZu oraz mój chłopak i ja. No i Ty Ocelocie z mężem. Wiecie co, doprowadzę tę sprawę do końca jak deklarowałam i kończę z dogomanią. Będę pomagać psom jakie znajdę w Warszawie, i nie będę słuchać tego, że marnuję życie psom. Quote
ocelot Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Ja bez męża bo mąż z dziećmi w domu. Niestety za małe, żeby bez opieki zostać. Quote
gunia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 A no dobrze, to niech będzie, że sama przyjedziesz. Ja już naprawdę się poddaję bo nie mam siły do tego wszystkiego. Nawet teraz nie mam gdzie klatki załatwić, jutro zadzwonię na Paluch, może mi pożyczą. Quote
zulugula Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Martens napisał(a): 2. Nie rozumiem problemu. Czy to znaczy, że tymczas u Rafała sie obrazi i innego psa później nie przyjmie? Rafali pewnie się nie obrazi. Ale gdzie psa umieści, skoro ma swoje psy i żadnej dodatkowej budy? Z mojej strony w grę wchodzi tylko osbny kojec. Gunia, ani mi się waż, bo sie na Ciebie obrażę :obrazic::obrazic::obrazic: Masz tutaj koniecznie pomagać biedakom i koniec. Nie poddawaj się, walcz. Już prawie dochodzimy do celu, a kolejne w potrzebie. Kto im pomoże jak nie Ty? Ja rozumiem, że Tosia może nie chcieć jechać. Ale Tosiu, czy nie możesz pożyczyć klatki? Quote
gunia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Wiem Zulugulo, ale ja już nie mam siły za wszystko się tłumaczyć. Nelę mam u siebie, o tyle dobrze, Żółtka sprawdzę w sobotę (dlatego chciałam żeby ktoś z uprawnieniami pojechał ze mną ale Tosia zrezygnowała, więc mogę liczyć tylko na kogoś z TOZu, żeby mnie wpuszczono na posesję), a co do Malwiny to chcę jak najlepiej. Na pewno pojadę na posesję Pani Prezes i sama zobaczę gdzie daję psa i postaram się spisać umowę na takiej zasadzie, że wgląd na psa ma Ocelot i bez naszej zgody nie może zmienić miejsca. Mój chłopak jest prawnikiem i myślę, że wszystkiego dopatrzy ze strony prawnej. Tylko boli mnie, że nagle jest nagonka, że chcę skrzywdzić psa. A ja chcę narazie skorzystać z najtańszego rozwiązania, jak będzie złe to jasne, zabierzemy stamtąd psa. Mamy na hotelik ale naprawdę tylko na miesiąc, a potem co, będę sama finansować 400 złotych czy może świecić oczami przed Pati? Quote
rafali910 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Zuzia powiedzizała,że pies będzie zawieziony do mnie. Quote
ocelot Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Zadzwonię jutro do schroniska czy pożyczą nam klatke. Jakiej ma być wielkości? Jeśli tak to trzeba będzie po klatkę podjechać, bo ja nie zmotoryzowana. Quote
gunia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Rafali, ja wiem co Zuzka myśli bo z nią rozmawiałam (akurat karmiła Malwinę) i już to napisałam 2 strony wcześniej. Pies jest do kolana mniej więcej. Quote
rafali910 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Będzie w dobrych warunkach i bedzie miał opiekę budę i wszystko co mu będzie potrzebne,na pierzynach spać nie będzie ale będzie na pewno szczęśliwszy niż w schronisku. Quote
Martens Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 rafali910 napisał(a):Zuzia powiedzizała że pies idzie do mnie na tymczas i wiekszość jest za tym W jakich dokładnie warunkach ma być pies? Będzie mieć osobny kojec? Quote
gunia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Rafał i czy Wasze Towarzystwo może podpisać ze mną umowę, że pies nie zostanie wydany bez naszej wiedzy, że Ocelot i Zuzia mogą ją odwiedzać? Quote
Martens Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Czy będzie możliwosć odizolowania suczki i szczeniaka od reszty psów? Np w razie konfliktu? Quote
Julie Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Czyli Malwinka jedzie do Rafała?i kupujemy jej ocieplana budę? czy jak? Quote
rafali910 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Będzie możliwość odizolowania od pozostałych psów oczywiście umowę możemy podpisać . Quote
zulugula Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Rafali, ale czy ona będzie zamieszkiwała w osobnym kojcu. Pisałes o dwóch. W jednym dwa Twoje psy, a w drugim Malwina z młodym. Czy tak to widzisz? Quote
rafali910 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Malwinka będzie odizolowana od pozostałych psów i będzie miała zapewniony spokój ,było by dobrze gdyby buda była ocieplana . Quote
gunia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Dobrze, zatem podpiszemy umowę na miejscu i złożymy się na budę oraz dołożymy trochę do karmy. Więc od początku, czy osoby deklarujące pieniądze na hotel moga je przeznaczyć na budę i na karmę? Ja deklaruję wciąż 50 złotych miesięcznie. Quote
Recommended Posts