malawaszka Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 mocznik - 94,3 mg/dl (norma <54) w styczniu miał 32 kreatynina - 2,14 mg/dl (norma<1,8 ) w styczniu miał 0,8 narazie tylko antybiotyk na zap. pęcherza - jutro rano muszę oddać mocz do analizy, no a oprócz tego to on dostaje na niedoczynność tarczycy lewotyroksynę i na niewydolnośc płuc teofilinę - i ta teofilina działa też moczopędnie, ale te wszystkie leki na pewno nie są obojętne dla nerek :shake: Quote
Kati Posted August 15, 2006 Author Posted August 15, 2006 a co dostaje na zapalenie pecherza? Raptus mial Furaginum (nadal to dostaje). Gdzie go leczysz? Quote
malawaszka Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 narazie tylko ten antybiotyk dostał, ale konkretna diagnoza będzie jutro po badaniu moczu i dobranie leku, a poszłam z nim do Molickiego, ale do jednego konkretnego weta chodzę jak tam musze do Klorygi, a jezcze będę każdy krok konsultować z naszą wetką dr Machurą, która mi Bolusia prowadzi, tylko Ona jest w Sosnowcu 2x w tyg a reszta w Siemianowicach :roll: Quote
Kati Posted August 15, 2006 Author Posted August 15, 2006 dr. Machura nie przyjmuje w Bedzinie? Cos mi sie wydaje, ze moja mama kilka razy byla u niej z Raptusem. Trzymam kciuki za Bolusia, zeby to bylo tylko zapalenie pecherza, ktore szybko wyleczycie. Jak tylko bedziesz wiedziala cos wiecej to napisz. To nie moze byc nic powaznego, bo za duzo juz tych psich nieszczesc i chorob. Quote
malawaszka Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 ona chyba w Będzinie nie przyjmuje - bo z tego co wiem wt i czw jest w sosnowcu a reszta w siemianowicach, aczkolwiek możliwe, że bywa w Będzinie bo mają filię przy ZK, na bieżąco bdę pisała u nas w galerii bo nie będę u Ciebie robiła szpitala ;) czekam na foteczki Raptuska :loveu: Quote
Kati Posted August 15, 2006 Author Posted August 15, 2006 Fotki Raptusa beda najwczesniej w czwartek, bo teraz Raptus jest "na wczasach" Quote
Kati Posted August 19, 2006 Author Posted August 19, 2006 niestety nie mam zadnych nowych fotek, nawet nie mam zadnych wiadomosci jak sie Raptus czuje, ale mam nadzieje, ze mu sie nie pogorszylo. Quote
Alicja Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='Kati']niestety nie mam zadnych nowych fotek, nawet nie mam zadnych wiadomosci jak sie Raptus czuje, ale mam nadzieje, ze mu sie nie pogorszylo.[/quote]:razz:a może brak wiadomości to dobra wiadomość ...cały czas trzymamy łapki;) Quote
Kati Posted August 21, 2006 Author Posted August 21, 2006 Juz sama nie wiem co mam myslec, zednych wiadomosci. :( Ale moze wyjechali na wies i nie maja jak maila napisac? Moze dzisiaj sprobuje zadzwonic. Quote
Alicja Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 [quote name='Kati']Juz sama nie wiem co mam myslec, zednych wiadomosci. :( Ale moze wyjechali na wies i nie maja jak maila napisac? Moze dzisiaj sprobuje zadzwonic.[/quote][I]Kati , bedzie dobrze[/I] Quote
malawaszka Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Kasia brak wiadomości to dobra wiadomość - ja sobie zawsze tak mówię jak mnie nie ma w domu, bo jakby coś się działo to na pewno byś wiedziała :-) a Bolusiowych wyników jeszcze nie mam :shake: miały być dziś po południu ale wetka sie nie mogła dodzwonić do lab. i jutro ma mi dać znać jak tylko je odbierze Quote
Kati Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 niestety nie tym razem, wczoraj raptus zostal uspiony zegnaj RAPTUSKU ['] Quote
Alicja Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [quote name='Kati']niestety nie tym razem, wczoraj raptus zostal uspiony zegnaj RAPTUSKU ['][/quote][I][B] :placz:Kati .........brak mi słów............współczuję Wam bardzo , wiem jak ci ciężko ,że Cię przy nim nie było ....................:-(:-(:-( RAPTUSKU [/B][/I][URL="http://www.dogomania.pl/forum/%5BURL=www.fotosik.pl%5D%5BIMG%5Dhttp://images3.fotosik.pl/135/ae2f9712e9081220.gif%5B/IMG%5D%5B/URL%5D"][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images3.fotosik.pl/135/ae2f9712e9081220.gif[/IMG][/URL][/URL] Quote
zaba14 Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 ten rok jest jakiś czarny :((( Przykro mi z podowdu Raptusa :placz: [img]http://www.infoslub.pl/sklep/images/big-serca-025-1.jpg[/img] Quote
nathaniel Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [quote name='Kati']niestety nie tym razem, wczoraj raptus zostal uspiony zegnaj RAPTUSKU ['][/quote] Po przeczytaniu tych słów zakuło mnie w sercu, nie znalam Was, nigdy nie przeżyłam śmierci swojego psa, musi byc Ci ciężko. Pozdrawiam Cię serdecznie.... [*] Quote
Kati Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 byl tak slaby, ze nawet nie potrafil ustac na lapkach, ale prawie do konca zachowal wole zycia, cieszyl sie na widok psow, ulubionej pileczki. :( :placz: Quote
Kati Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 powidzcie mi jak zmienic temat galerii Quote
Alicja Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [quote name='Kati']powidzcie mi jak zmienic temat galerii[/quote][I]:shake:nie bardzo wiem ale chyba w pierwszym poście musisz zrobić zmiany.....cholewcia nie wiem jak ci pomóc...... już wiem wchodzisz w 1 post naciskasz Go Advanced i tam zmieniasz i klikasz zapisz zmiany [/I] Quote
malawaszka Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Kasieńko tak bardzo mi przykro ['] ['] ['] wiem, że żadne słowa tu nie pomogą... trzymaj się dzielnie i pamiętaj, że jesteśmy z Tobą myślami i bardzo bardzo mocno Cię ściskam i tak bardzo żałuję, że nie zdążyłam poznać Raptuska :-( :-( :-( To był taki piękny i dzielny pies ['] Quote
Kati Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 Od dwoch dni bardzo sie denerwowalam, mialam zle przeczucia i sprawdzilo sie najgorsze. Ma grob na skraju lasu, a jak go juz wiezli od weta do na niebie byla tecza. :( Jest mu tam dobrze. Moj pierwszy pies na pewno sie nim zaopiekowal. Quote
malawaszka Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 jejku jak ja chciałam, żeby Raptusek czekał na Ciebie, na Twój powrót i wogóle :-( to jest straszne bo choroba nerek jest jak wyrok i jedyne co możemy robić to robić wszystko żeby psiak żył z nami jak najdłużej nie cierpiąc... i Wy to zrobiliście, Raptusek był szczęśliwy! Quote
Alicja Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [SIZE=1][I]Kasiu na poprzedniej stonie napisałam jak zmienić tytuł :-( [/I][/SIZE] Quote
Kati Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 ale to mi sie nie udalo, zmienil sie tylko tytul w pierwszym poscie i nic wiecej. :( A juz kiedys tak zmienialam i nie bylo problemow. Quote
malawaszka Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 kurde nie wiem czemu się nie da - jeśli zrobiłaś tak jak napisała Ala to powinno się zmienić :shake: Quote
Recommended Posts