Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli ktokolwiek będzie reklamował Cobrę do adopcji - niech pamięta, że ona nie lubi małych psów - w schronie jakby mogła to zjadłaby Pokera, a u Kariny zaatakowała małego psa.
Faktem jest, ze była w klatce z Blondynem i nic się nie działo, widocznie do duzych ma respekt i szacunek a małe to biegające mięsko.....

Posted

Zdaje się, że Cobra będzie chciała być jedynym zwierzem swego pana:mad::evil_lol: Fakt, nie przepada za psiutami małymi i w wieku szczenięcym. Wyjątkowo źle działają na jej nerwy:diabloti:

Posted

Cobra jest bardzo miziasta, ale też zarazem bardzo czujna, jak tylko słyszy jakis ruch szczeka. Więc będzie się równiez nadawać na psa stróżującego.
chociaz zdecydowanie lepiej gdyby była kanapowcem, a ma ku temu predyspozycje. ;)

Posted

Wydrykowałam zdjęcie Cobry i dałam Pani której znajomu szukają psa do domu z ogrodem. Oby się spodobała.
Cobra musi znaleźć dom do okresu przed Świętami, bo inaczej wróci do schroniska. W hoteliku jest sporo zajętych miejsc w tym czasie i dla niej może miejsca nie być.

Trzymajcie kciuki, żeby sie spodobała i żeby domek spodobał się nam.

Posted

Mam nadzieję, że Karina jej nie każe zabrać, ale dla niej samej ten domek potrzebny - a z kolei jeśli sporo hotelikowych będzie, to nie będzie miejsca dla tymczasowiczki i ja to rozumiem

Posted

Karina na pewno nie pozwoli aby Cobra wróciła do schronu, po prostu jej chodzi o to, żebysmy szukali dla niej domu - a nie czuli sie zwolnienie z tego obowiązku bo jest w bezpiecznym miejscu.
I to jest zrozumiałe.

A co z tym domkiem z ogrodem - odezwali się ci ludzie?

Karina jeszcze sprawdzi, czy jak Cobra zostanie sama w pokoju, czy będzie nieszczyć, czy tez bez problemu zniesie samotność. (czas po sterylce i w kloszu spędziła spokojnie, ale wtedy nie bardzo mogła szaleć)
Chodzi o to, ze będzie mozliwe wtedy wyadoptowanie Cobry do mieszkania w bloku. I nie będzie miało znaczenia, że ludzie pracują i wychodzą z domu.
A taka dodatkowa alternatywa poszerza krąg poszukiwań domu dla niej.

Posted

Jestem z Kariną w bieżącym kontakcie. OPisuje mi co słychac u psiaków a na początku tygodnia jadę do nich - odwiedzę psy i zawiozę książeczkę zdrowia Gringa. Wymiziam też Cobrusię.

Posted

Jutro wstawię nowe fotki Cobry - bo wybieramy się z wizytą i ze smakołykami do psiaków.
No i mizianko będzie.
Cobra miała jedną ofertę domku, spod Poznania, ale niestety - po przemyśleniach doszłam do wniosku, że nie jest to opcja dla Cobry.
Mam nadzieję, że skorzysta z tej opcji inny psiak - a dla suni szukamy nadal.

Posted

Niedawno wróciliśmy z wizyty u Cobry i Gringa.
Cobrunia z zapałem zabrała się za przywiezione gryzaki. Ale jest cudowna - pozwoliła się w tym czasie obmacywać, oglądać, bo trochę zdarła sobie skórkę na tylnej łapce. Jest taka delikatna - tak pokazywała, jak ją boli.
Wydaje mi sie teraz jakby mniejsza, już nie jest taka spora. Może przez sąsiedztwo doga, który przyglądał się nam zza swojego boksu.;)

Kochana Cobra chyba przypomniała sobie kolegę ze schronu, Karina przyłapała ich jak wspólnie wyszli ze swoich boksów i razem byli na ganku.

Teraz pozabezpieczani i Cobra juz nie wychodzi.

Mamy fotki - przepraszam, że jutro, ale nieco padłam, a komp chodzi dzisiaj na zwolnionych obrotach.