snuszak Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 tylko popatrzec jaka pieknosc :loveu::loveu: Quote
Margolka Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Zaraz widać jak zmiana warunków bytowych zwierzaka determinuje jego zachowania:lol: Quote
snuszak Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 i co Coberko kreci sie jaki domek kolo Ciebie czy nie? Quote
Rene@Rabik Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Jesli ktokolwiek będzie reklamował Cobrę do adopcji - niech pamięta, że ona nie lubi małych psów - w schronie jakby mogła to zjadłaby Pokera, a u Kariny zaatakowała małego psa. Faktem jest, ze była w klatce z Blondynem i nic się nie działo, widocznie do duzych ma respekt i szacunek a małe to biegające mięsko..... Quote
Margolka Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Zdaje się, że Cobra będzie chciała być jedynym zwierzem swego pana:mad::evil_lol: Fakt, nie przepada za psiutami małymi i w wieku szczenięcym. Wyjątkowo źle działają na jej nerwy:diabloti: Quote
Rene@Rabik Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Ale za to dla ludzi - cud, miód, malina Quote
Margolka Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Cobra, gryzaku:evil_lol:, szykuj boczki na mizianko, bo zdaje się, że nadjedzie desant z Poznania z wizytą:loveu: Quote
snuszak Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Coberka wspanialym psiakiem kanapowym :loveu: Quote
Rene@Rabik Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Cobra jest bardzo miziasta, ale też zarazem bardzo czujna, jak tylko słyszy jakis ruch szczeka. Więc będzie się równiez nadawać na psa stróżującego. chociaz zdecydowanie lepiej gdyby była kanapowcem, a ma ku temu predyspozycje. ;) Quote
Margolka Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 A może zrzuta na wygodną kanapę dla Cobry w ramach posagu?:evil_lol: Quote
Rene@Rabik Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Mówisz, że z kanapą będzie bardziej atrakcyjna ?:evil_lol: Quote
supergoga Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Wydrykowałam zdjęcie Cobry i dałam Pani której znajomu szukają psa do domu z ogrodem. Oby się spodobała. Cobra musi znaleźć dom do okresu przed Świętami, bo inaczej wróci do schroniska. W hoteliku jest sporo zajętych miejsc w tym czasie i dla niej może miejsca nie być. Trzymajcie kciuki, żeby sie spodobała i żeby domek spodobał się nam. Quote
Margolka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Myślałam, że jest na bezterminowym tymczasie... Cobra to dobry psiak. Odpowiednio traktowana będzie dobrym towarzyszem dla swoich opiekunów. Quote
snuszak Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 W takim razie do świat nie zostało dużo czasu, domku gdzie jestes/>? Quote
supergoga Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Mam nadzieję, że Karina jej nie każe zabrać, ale dla niej samej ten domek potrzebny - a z kolei jeśli sporo hotelikowych będzie, to nie będzie miejsca dla tymczasowiczki i ja to rozumiem Quote
Rene@Rabik Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Karina na pewno nie pozwoli aby Cobra wróciła do schronu, po prostu jej chodzi o to, żebysmy szukali dla niej domu - a nie czuli sie zwolnienie z tego obowiązku bo jest w bezpiecznym miejscu. I to jest zrozumiałe. A co z tym domkiem z ogrodem - odezwali się ci ludzie? Karina jeszcze sprawdzi, czy jak Cobra zostanie sama w pokoju, czy będzie nieszczyć, czy tez bez problemu zniesie samotność. (czas po sterylce i w kloszu spędziła spokojnie, ale wtedy nie bardzo mogła szaleć) Chodzi o to, ze będzie mozliwe wtedy wyadoptowanie Cobry do mieszkania w bloku. I nie będzie miało znaczenia, że ludzie pracują i wychodzą z domu. A taka dodatkowa alternatywa poszerza krąg poszukiwań domu dla niej. Quote
supergoga Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Jestem z Kariną w bieżącym kontakcie. OPisuje mi co słychac u psiaków a na początku tygodnia jadę do nich - odwiedzę psy i zawiozę książeczkę zdrowia Gringa. Wymiziam też Cobrusię. Quote
snuszak Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Cobra czas rekonwalescencji juz minal wiec do domku marsz! Quote
Margolka Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Rozglądamy się razem zCobrą za domeczkiem:multi: Quote
supergoga Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Jutro wstawię nowe fotki Cobry - bo wybieramy się z wizytą i ze smakołykami do psiaków. No i mizianko będzie. Cobra miała jedną ofertę domku, spod Poznania, ale niestety - po przemyśleniach doszłam do wniosku, że nie jest to opcja dla Cobry. Mam nadzieję, że skorzysta z tej opcji inny psiak - a dla suni szukamy nadal. Quote
supergoga Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Niedawno wróciliśmy z wizyty u Cobry i Gringa. Cobrunia z zapałem zabrała się za przywiezione gryzaki. Ale jest cudowna - pozwoliła się w tym czasie obmacywać, oglądać, bo trochę zdarła sobie skórkę na tylnej łapce. Jest taka delikatna - tak pokazywała, jak ją boli. Wydaje mi sie teraz jakby mniejsza, już nie jest taka spora. Może przez sąsiedztwo doga, który przyglądał się nam zza swojego boksu.;) Kochana Cobra chyba przypomniała sobie kolegę ze schronu, Karina przyłapała ich jak wspólnie wyszli ze swoich boksów i razem byli na ganku. Teraz pozabezpieczani i Cobra juz nie wychodzi. Mamy fotki - przepraszam, że jutro, ale nieco padłam, a komp chodzi dzisiaj na zwolnionych obrotach. Quote
snuszak Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 Czekamy na fotki Cobrunia :loveu: Quote
Margolka Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Tylko się cieszyć, że dziewczyna zaczyna rozkwitać. Quote
marta23t Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 a jaki to miał być domek?? jakie warunki Cobrze zaoferowali? Quote
Recommended Posts