Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cobra - to wspaniałą sunia mieszkającą w przytulisku pod Poznaniem. Jest tam od niedawna, dlatego wesoła czeka z nadzieją na nowy dom. Każdego w schronisku wita merdaniem ogona i pyskiem wlepionym pomiędzy kraty.

Jest czarna jak węgiel ze sterczącymi wesoło uszkami. Pragnie być głaskana cały czas lecz w schronisku nie jest to możliwe.
Dzieli jeden boks razem z Jackiem dużym psem i dogadują się wspaniale. Ale właśnie Cobra jest suką, Jacek psem, sterylki jeszcze nie ma, zobaczymy co da się wymyśleć... dlatego szybko potrzebny jest dom, bądź jakiś tymczas.

Cobra jest duża, energiczną suką, dlatego będzie wspaniałym towarzyszem długich spacerów i wspólnych zabaw.

Nie pozwólny by marniała w schronisku, ona tak bardzo kocha ludzi!!

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

JUtro z ciotką Rene&Rabik jedziemy do schroniska. Postaramy się wyprowadzić Cobrę z klatki i zrobić zdjęcia w całej okazałości. Śliczna jest. Tylko nie powinna być z Jackiem.
Zastanawia mnie obroża na szyi. Może jednak ktoś się po nią zgłosi? Może uciekła?

W każdym razie - na razie szuka domu.

Posted

no ja dzis bylam rowerem zeby ze strozem pogadac i zobaczyc co u psiakow i Cobry ale brama byla zamknieta i nie bylo jak sie dostac, zawsze moglam isc do stroza bo jest otwarte przez te atobusy ktore tam wjezdzaja ale bylo akurat zamkniete i ni ch***

szczenior ma duza sraczke wiec pewnie niezle zarobaczony ;/ oby tylko nie mial wlosoglowki jak Kika :shake:

Posted

snuszkak napisał(a):
szczenior ma duza sraczke wiec pewnie niezle zarobaczony ;/ oby tylko nie mial wlosoglowki jak Kika :shake:

W piątek nie byłyśmy bo padało, będziemy w poniedziałek i odrobaczymy i odpchlimy nowo przybyłe towarzystwo.

Ja mam tylko nadzieję, że ten piesek co nie wychodził z budy nie jest chory albo co gorsza połamany. Powiem szczerze, że cały czas mi chodzi po głowie. Tylko jak sie okaże,że ma jakiś uraz, to co dalej ?

"Rzeźnika" nie mam zamiaru zawiadamiać, jakby było gdzie go przechowac to bysmy go zabrały. Ale nie mamy takiego miejsca.

Łudzę się, że Cobra komuś zaginęła.

Posted

Kasiu, dzięki za wieści. Ot, psiaki zostały same jak widać.
Musimy w poniedziałek jechac, chocby żeby odpchlic i odrobaczyc towarzystwo.

Też się łudze że Cobra zginęła tylko i że ktoś ją szuka. Ale skoro Kasia mieszkając tam ogłoszeń nie widziała, to pewnie słabo to szukanie wygląda.

Posted

szczerze to Cobra nie wyglada na suke ktorej ktos mialby szukac :-(
jak bym u nas Mały to tez nikt go nie szukal a mial on błyszczaca siersc, byl zadbany a Cobra jest bardziej matowa, jest zapchlona i ogolnie nie sprawia wrazenia suki po ktora ktos mialby wrocic, ta jej obrozka tez rewelacyjna nie jest, zapewne na spacery z nia nikt nie chodzil........

to moje zdanie, obym sie mylila :roll:

Posted

NIe wiem moze bylo zamkniete bo stroz mial wolne albo autobusy nie jezdzily to bylo zamkniete bo nie musialy na teren wjezdzac,w kazdym badz razie ja bede jutro w schronie

Posted

Cobra jest wspaniała. Piekna i nie stara suka. Czarna z odcieniem brunatności. A załatwiła mnie całkiem, gdy usiadła obok mnie i podała mi łapę, przytulając się całym chudym ciałkiem. I dal siedziała. Niestety akurat nie miał kto fotki machnąć.
W niej nie ma agresji. Siedzi z Jacusiem - Blondynem i pomrukuje tylko gdy była świeżo wstawiona miska. Ale za moment jadły każdy ze swojej i pełna harmonia.

KOmu piekna suka w typie belga.