Ulka18 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Jest opcja transport Olsztyn-Mielec-Olsztyn. Pojechalby Dracula za zwrot kosztow paliwa. 2 psy z Mielca oraz ta oneczka. Jagoda, Ania i Kropka nadzoruja temat. Ma byc wiecej wiadomo chyba dzisiaj wieczorem. Quote
aganela Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Ulka kiedy dokładniej będzie organizowany ten transport???Tylko czy by się w samochodzie nie pogryzły-Lara dla małych i do tego młodych siusków jest hm..dominująca?- jakby oczywiste dla niej jest to że jest o dużo większa- i młode i jeszcze do tego mikrusy:evil_lol: mają się jej słuchać:diabloti:. No i kto ją będzie ,,trzymał na wodzy -ja chyba nie za bardzo mogę jechać bo nie mam jak wrócić do domu?! Więc jest super, mamy tak jakby 2 opcje:) Quote
aganela Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Czekamy na dokładniejsze info(od jurmar-a i Jagody lub Ulki)!! Ulka18 jak przedstawia się sprawa kosztów-ile mógły by nas kosztować taki transport z Mielca do Olsztyna(napisz nawet ogólnie,orientacyjnie)???Ja tu przecież zielona:cool1:!! Quote
aganela Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Betbet pani dzwoniła wczoraj do mnie chyba przyjedzie sama po sunię...nie chce żeby przewoził ją ktoś inny-obcy... Quote
Betbet Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 ona jest niemożliwa:loveu:tylko ja sie boję o trasę..to kawał drogi, a nie ma kierowcy zmiennika:( ja mam prawo jazdy,ale od niedawna i wolalabym nie jechac po dużej trasie jeszcze Quote
aganela Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Hm pani mówiła ze musiała by przenocować(czyli u mnie;)) tylko się trochę martwie jak to będzie z sunią w aucie pasowało by zeby ją ktoś z tyłu przetrzymywał,ewentualnie kupić specjalne szelki dla psa zapinane do pasów.. Quote
jurmar98 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Jeśli piesek jeździł samochodem to raczej nie byłoby problemów.Mam dość spore auto (Renault Megane) ,w którym tył przystosowałem do przewozu.Non-stop jeździ ze mną 50 kilogramowy Rolf.Jeździliśmy i po 400 km dziennie i było mu zawsze bardzo wygodnie.Sprawą istotną moim zdanie byłoby zachowanie pieska,zabranego z dotychczasowych warunków. Quote
jurmar98 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Zapomniałem dodać,że jeśli idzie o koszty to jak tak bardzo chcecie zapłacić to zgadzam się na 77gr (dwie szczęśliwe siódemki).Jestem miłośnikiem psiaków ,sam już zaadoptowałem dwóch ze schronisk i staram się pomagać w miarę możności.A zresztą jak napisałem niedużo nadrobiłbym kilometrów. Quote
Betbet Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 aganela yyyyyyyyyyych...słowo się rzekło, jesli to bedzie weekend to moge poejchać z Panią choć panicznie się boję tej długiej drogi. Wtedy trzymałabym suńkę z tyłu, a przenocować mogę w aucie-to nie problem. Skoro Pani nie chce jechać np do miejsca gdzie podwiózłby ją jurmar. Quote
aganela Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Czekałam na twoją odp.Betbet odbiór nastąpił by napewno w weekend,bo kiedy indziej ja też za bardzo nie mam czasu. Jurmar w takim razie my chyba nie skorzystamy z twojej propozycji,ale jak chcesz pomóc to napisz do Jagoda* oni szukają transportu z Mielca do Warszawy( z Warszawy do Olsztyna jakaś tam ich pani ma odebrać psiaka)dla psiaka Foksa ze schronu z Mielca,piesek pojechał by wtedy do domku stałego. Quote
Ulka18 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [quote name='aganela'][B]Jurmar w takim razie my chyba nie skorzystamy z twojej propozycji,ale jak chcesz pomóc to napisz do Jagoda* oni szukają transportu z Mielca do Warszawy( z Warszawy do Olsztyna jakaś tam ich pani ma odebrać psiaka)dla psiaka Foksa ze schronu z Mielca,piesek pojechał by wtedy do domku stałego. Szukamy transport z Mielca do Warszawy dla dwoch srednich psiakow. Foksia i Kudlatki. Quote
Betbet Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 aganela coś nam się wersje nie zgadzają. Własnie dzoniłam do Pani dowiedzieć się jak tam tymczas który jej podrzuciłam.... Pani chciałaby zeby ktoś pomógł sunię transportować! Ona tez uważa, że ta droga jest koszmarna, ale Ty powiedziałaś jej że za ten transport trzeba zapłacić 600 zł. Dlatego się przeraziła... Gdyby ktoś mógł ją darmowo dowieźć do Warszawy byłoby cudownie, bo mamy połowę drogi!!!! aganelaaaaaa jurmar jest nam niezbędny, już do niego piszę! Quote
aganela Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Oki no to pisz,może jeszcze nie za póżno!!!:oops: Quote
aganela Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Jurmar jeśli twoja propozycja jest nadal aktualna,to suńka zabrała by się z tobą do Wawy.! Quote
Betbet Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Pisałam, ale jak narazie brak odpowiedzi...kurczeeee Quote
jurmar98 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Wiadomość otrzymałem,ale przeczytałem dopiero przed chwilą ,bo jestem trochę przeziębiony.Przyznam,że ogłupiłyście mnie zupełnie.Już sam nie wiem ,czy mam brać sunię ,czy kontaktować się z Justyną,czy wieść jednego z dwu pozostałych psiaków.Poza tym sprawa jest taka,że wolałbym nie wjeżdżać do Warszawy ,po której strasznie się jeździ,dlatego pisałem o Żyrardowie lub o miejscu do kilkudziesięciu km od Żyradowa (np okolice Płocka),skąd jest o wiele bliżej do miejsca docelowego,bez konieczności pałętania się po warszawskich korkach.Jak coś ustalicie (a widzę,że to strasznie trudno idzie),to jestem do dyspozycji. Quote
Betbet Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Bo najgorzej wychodzi jak kilka osób coś ustala. aganela Pani jest zdecydowana na pomoc w transporcie. Jurmar moja propozycja jest prosta. Jesli mozesz podaj mi w wiadomości jakiś numer do Ciebie i godziny w których mozna dzwonić. Przekaże ten numer bezpośrednio przyszłej właścicielce suni, która będzie prowadzić auto. najlepiej dogadać się z nią. aganela myslę, że wydanie psa będzie minimalnym problemem więc się dostosujesz, wiadomo że to weekend, hm? Jurmar ustalisz sobie z Panią miejsce spotkania i mniej więcej czas, okolice Płocka brzmią świetnie. Ja pojadę z Panią jako pomoc. Quote
aganela Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Dobra ustalajcie,ja już siedzę cicho i się nie odzywam:cool1:. Ja się dostosuję,w miarę możliwości oczywiście. Quote
jurmar98 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Mój numer 605 788 694 (Jurek) dzwonić można najlepiej od wtorku o każdej porze.Jeśli chodzi o odbiór to chciałbym ,aby był jak najwcześniej jako ,że trzeba liczyć ok. 6-ciu godzin jazdy (z przystankami na karmienie i "wyprowadzanie" czworonoga), a chciałbym przekazać psiaka "za dnia", by nowa Pani miała jeszcze dobre warunki jazdy.Mielca nie znam więc przypuszczam że trochę pokluczę zanim znajdę miejsce odbioru.Prosiłbym o podanie dokładnego adresu i telefonu kontaktowego odnośnie odbioru.Co sunia je?- na drogę mogę mogę wziąć Royal Canin Intestinal,Eukanubę z kurczakiem dla psów dorosłych lub "ukraść" mojemu Rolfowi gotowany ryż z piersią kurczaka.Jak już napisałem wcześniej jestem do dyspozycji (chociaż do wtorku nie będę mógł już wchodzić na forum).Czekam na ustalenia i informacje Quote
aganela Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 No to Betbet przekaż pani numery. Z mojej strony myśle że najlepiej gdyby start w Mielcu nastąpił w godzinach rannych( coś pomiędzy 8.30 a 10),żeby na popołudnie,sunia spotkała się z Panią i na wieczór dojechały szczęśliwie do domu. Z karmą nie ma problemu,my dajemy jej raczej domowe jedzenie(uwielbia jajeczka:),ale np.Ariona też chętnie chrupała. A jesli chodzi o konkretny adres startu to nie martw się jurmar my też nie jesteśmy z Mielca(ok.20 km od)więc jakoś może powoli trafimy. Quote
Betbet Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Numer przekazany pewnie we wtorek Pani zadzowni do Jurka. Quote
aganela Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Czekamy suńka szaleje,ma duużo energi!! Najświeże informacje prosimy odrazu na forum -musimy być poinformowani:lol: Quote
phase Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Wysoko sunia !! [FONT=Verdana]Niko w typie ONka nie radzi sobie ze stresem. Bardzo pilnie potrzebuje domu!!![/FONT] [FONT=Microsoft Sans Serif]...ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...[/FONT] Quote
Recommended Posts