bonsai_88 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Zdjęcia są, zdjęcia :multi:... Widzę, że Birma robi odjazdowe miny po całusach ze mną :evil_lol:... Na zdjęciach jest też bardzo drobniutka [jak na tą rasę] sunia portugalijczyka. W domu zdziwiona sprawdziłam jeszcze raz wymiary tych psów i odkryłam, że.. to Birma jest lepsza wielkościowo :evil_lol:. Te psy mają mieć ok. 56 cm, Birma ma 59-60 :razz:. Na zdjęciach widać też, jak cudownie młoda byłą wyluzowana na wystawie :loveu:. Tak, że z niektórymi psiakami pozwalałam jej na witanie kontrolowane - np. przy sznaucerku trzymałam ją, żeby w razie jakiś nerwów móc ją szybciutko cofnąć... o dziwo moja dziewczynka po za labkami [COLOR=PaleTurquoise][ma uraz do biszkoptów, więc ja jeden zaczął ją niuchać to się troszkę zdenerwowała][/COLOR] ta wszystkie mniejsze psiaki reagowała bardzo dobrze. Dużych się w większości bała i po prostu się od niech odsuwała :eviltong:.... Quote
jbk Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Szkoda, że sunia Portugalczyka nie chciała lepiej zapozować, chyba była zestresowana nieco... Birma za to - idealnie wychowany kochany pies :) Quote
bonsai_88 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Dziewczynka byłą tak zdenerwowana, że nawet nie chciała iść na ringu. Pani spróbowała raz, drugi i sędzia odpuścił, bo psiak się tak kulił... za to chłopak [kurczę, też nie mam jego zdjęcia :-(] na ringu udowodnił, że szołmen z niego pierwszej klasy :eviltong:. Quote
basia bonnie Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Miło było poznać ;) tylko szkoda,że tak w biegu :shake: A Birma jest na prawdę świetna :loveu: i śliczna! Wariatka :loveu: Quote
bonsai_88 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Nam też było miło :p. Za to Birma na wystawie byłą wyjątkowo normalna jak na nią :evil_lol:. Troszkę sie denerwowała dziewczynka, więc wolała nie szaleć :razz:. Chociaż jak ją tak podle zostawiłam i poleciałam robić zdjęcie to chyba pół wystawy słyszało protesty :diabloti:. Quote
zerduszko Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Te małe sznupowe chol*ry takie wredoty, ale taki p&s pięknota:loveu: Duże już całkiem inszy typ urody. Fajny masz kolor :razz: Quote
bonsai_88 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Dziękuję, opłaca się kupować hennę po 40 zł za opakowanie :diabloti:... A sznupki fajne były. W galerii JBK jest jeszcze zdjęcie Birmy z białym sznupkiem :loveu:. Swoją drogą właśnie skończyłyśmy trening... zrobiłyśmy 3 razy więcej niż normalnie :crazyeye:. Zazwyczaj mamy jakieś 4 km na rowerze [z czego połowa to ciągnięcie]. Dzisiaj na rowerze zrobiłyśmy 10 km + 2 km biegnięcia z ciągnięciem [na szczęście mam miejsce, gdzie można spokojnie zostawić rower :cool3:]. Ponieważ chciałam trochę więcej pojeździć na rowerze, to rowerku dzisiaj młoda nie ciągnęła [co by się nie zmęczyła za bardzo].... jestem z niej dumna, bo już biega kłusem dużo szybciej - na początku przy 12,5 km/h wchodziła w galop, teraz biegniemy średnio 14 km/h, jeśli Birmie się fajnie biegnie to nawet potrafi spokojnie 15 km/h biec. No i nasz rekord w kłusie przy rowerze to 16,5 km/h :cool3:. Do tego na poczatku jesli przeszła w galop to musiałam zwalniać do 10 km/h, żeby weszła w kłus, teraz już przy 14 km/h potrafi na moje upomnienie :loveu:... Pomijam już fakt, że w końcu JA potrafię jechać 14 km/h :evil_lol:. Na samym początku maksymalnie udało mi sie rozpędzić [bez ciągnięcia przez młodą] do 15 km/h, teraz już do 20 km/h potrafię :cool3:... EDIT: [url=http://funsizebytes.com/post/85607072/play-dead]Fun Size Bytes - Source[/url] :evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Hej ludzie... Bądźcie tak dobrzy i powiedzcie mi, że nienormalna jestem i schizy mam :oops:... tak jakąś mi tego dzisiaj potrzeba :roll: Quote
agnethka Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 jesteś nienormalna i masz schizy :evil_lol: lepiej Ci? :razz: Quote
Alicja Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]dobra masz :p czy to Ty ze Smokiem ?? [url]http://img18.imageshack.us/img18/8095/p1060243.jpg[/url][/B][/COLOR][/FONT] Quote
bonsai_88 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 [B]Aganetha[/B] lepiej :diabloti::loveu: [B]Alicja[/B] niestety to ja ze Smokiem :evil_lol:... chyba akurat paluszki wyjadałam małemu, że taką minę strzeliłam :evil_lol: Quote
Alicja Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 [quote name='bonsai_88'][B]Aganetha[/B] lepiej :diabloti::loveu: [B]Alicja[/B] niestety to ja ze Smokiem :evil_lol:... chyba akurat paluszki wyjadałam małemu, że taką minę strzeliłam :evil_lol:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] objadałaś małego :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Agmarek Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 [quote name='bonsai_88'][B]Aganetha[/B] lepiej :diabloti::loveu: [B]Alicja[/B] niestety to ja ze Smokiem :evil_lol:... chyba akurat paluszki wyjadałam małemu, że taką minę strzeliłam :evil_lol:[/quote] No a ja się właśnie zastanawiałam gdzie Smok ma narzędzie tortur :evil_lol: Już wszystko jasne. Mamusia własne dziecko objadała :mad: Quote
sandrulka Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Hej!! poznałyśmy się na wystawie.Byłam z Asią ,Anią i chłopakiem. Birma to śliczna suczka! ucałuj ją odnas! Quote
bonsai_88 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 A muszę ją teraz wycałować? Bo właśnie surowe mięsko jadła :evil_lol:... Quote
sandrulka Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 no ok.Teraz nie musisz ale potem koniecznie!!!! Quote
C&B Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 [quote name='bonsai_88']Coś na poprawę humoru [URL="http://www.joemonster.org/filmy/14912/Zamiana_koszulek"]Zamiana koszulek - Joe Monster[/URL][/quote] :evil_lol::evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Coś na poprawę humoru [URL="http://www.joemonster.org/filmy/14912/Zamiana_koszulek"]Zamiana koszulek - Joe Monster[/URL] Quote
akzs Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 hmm foteczki jakieś mam ale jeszcze nie zdążyłam ich ściągnąć z aparatu, bo tyle nauki zajęć itd ledwo na dogo można wejść, ale przez weekend postaram się gdzieś coś powrzucać :) Quote
bonsai_88 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 To jest jeszcze więcej zdjęć Birmy :cool3:? Quote
bonsai_88 Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 [I][CENTER][FONT=Arial][SIZE=6][COLOR=red][B]APEL Naszej Joasi jbk[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][SIZE=4]Mam pytanie - czy ktoś z Was, kochani dogomaniacy, jest może krwiodawcą? Albo może ktoś chciałby zostać i oddać krew dla mojego dziadka? Nieważne, jaką ma się grupę, dziadek dostanie właściwą, nieważne, gdzie się mieszka, w całym kraju można oddać. Jakby ktoś miał ochotę i możliwość - poproszę o PW. Będę wdzięczna z całego serca, zwłaszcza, że nie można często krwi oddawać (mężczyźni co 56 dni, kobiety raz na trzy miesiące), poza tym jest jeszcze ograniczenie wiekowe, od 18-stu do 50-ciu lat.[/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][COLOR=red]słuchajcie można oddać krew w kazdym zakątku kraju ... ważne tylko by wziąć świsteczek że się oddało i ile ...a najlepiej skontaktować się z Asią na PW [/COLOR][/SIZE][/CENTER] [/I] Quote
Tengusia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 [quote name='akzs']hmm foteczki jakieś mam ale jeszcze nie zdążyłam ich ściągnąć z aparatu, bo tyle nauki zajęć itd ledwo na dogo można wejść, ale przez weekend postaram się gdzieś coś powrzucać :)[/quote] no i gdzie te fotaski :mad: Quote
bonsai_88 Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 No właśnie :mad:... Bo jak ich jutro nie będzie to :placz:.... to je obejrzę dopiero w poniedziałek :placz:... A Bianeczka nauczyła się dzisiaj biegać przy rowerku :cool3: Quote
M&S Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Cześć!!!!! Przyszłam z oficjalną wizytą;), częściowo przebrnęłam.....ufff, fajna galeryja :lol:, Birma śliczna jest:loveu: A. ps. będę wpadać:cool3:, Quote
Recommended Posts