Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjęcia są, zdjęcia :multi:...

Widzę, że Birma robi odjazdowe miny po całusach ze mną :evil_lol:...
Na zdjęciach jest też bardzo drobniutka [jak na tą rasę] sunia portugalijczyka. W domu zdziwiona sprawdziłam jeszcze raz wymiary tych psów i odkryłam, że.. to Birma jest lepsza wielkościowo :evil_lol:. Te psy mają mieć ok. 56 cm, Birma ma 59-60 :razz:.
Na zdjęciach widać też, jak cudownie młoda byłą wyluzowana na wystawie :loveu:. Tak, że z niektórymi psiakami pozwalałam jej na witanie kontrolowane - np. przy sznaucerku trzymałam ją, żeby w razie jakiś nerwów móc ją szybciutko cofnąć... o dziwo moja dziewczynka po za labkami [COLOR=PaleTurquoise][ma uraz do biszkoptów, więc ja jeden zaczął ją niuchać to się troszkę zdenerwowała][/COLOR] ta wszystkie mniejsze psiaki reagowała bardzo dobrze. Dużych się w większości bała i po prostu się od niech odsuwała :eviltong:....

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szkoda, że sunia Portugalczyka nie chciała lepiej zapozować, chyba była zestresowana nieco...

Birma za to - idealnie wychowany kochany pies :)

Posted

Dziewczynka byłą tak zdenerwowana, że nawet nie chciała iść na ringu. Pani spróbowała raz, drugi i sędzia odpuścił, bo psiak się tak kulił... za to chłopak [kurczę, też nie mam jego zdjęcia :-(] na ringu udowodnił, że szołmen z niego pierwszej klasy :eviltong:.

Posted

Nam też było miło :p.
Za to Birma na wystawie byłą wyjątkowo normalna jak na nią :evil_lol:. Troszkę sie denerwowała dziewczynka, więc wolała nie szaleć :razz:. Chociaż jak ją tak podle zostawiłam i poleciałam robić zdjęcie to chyba pół wystawy słyszało protesty :diabloti:.

Posted

Dziękuję, opłaca się kupować hennę po 40 zł za opakowanie :diabloti:...

A sznupki fajne były. W galerii JBK jest jeszcze zdjęcie Birmy z białym sznupkiem :loveu:.

Swoją drogą właśnie skończyłyśmy trening... zrobiłyśmy 3 razy więcej niż normalnie :crazyeye:. Zazwyczaj mamy jakieś 4 km na rowerze [z czego połowa to ciągnięcie]. Dzisiaj na rowerze zrobiłyśmy 10 km + 2 km biegnięcia z ciągnięciem [na szczęście mam miejsce, gdzie można spokojnie zostawić rower :cool3:]. Ponieważ chciałam trochę więcej pojeździć na rowerze, to rowerku dzisiaj młoda nie ciągnęła [co by się nie zmęczyła za bardzo].... jestem z niej dumna, bo już biega kłusem dużo szybciej - na początku przy 12,5 km/h wchodziła w galop, teraz biegniemy średnio 14 km/h, jeśli Birmie się fajnie biegnie to nawet potrafi spokojnie 15 km/h biec. No i nasz rekord w kłusie przy rowerze to 16,5 km/h :cool3:. Do tego na poczatku jesli przeszła w galop to musiałam zwalniać do 10 km/h, żeby weszła w kłus, teraz już przy 14 km/h potrafi na moje upomnienie :loveu:...
Pomijam już fakt, że w końcu JA potrafię jechać 14 km/h :evil_lol:. Na samym początku maksymalnie udało mi sie rozpędzić [bez ciągnięcia przez młodą] do 15 km/h, teraz już do 20 km/h potrafię :cool3:...

EDIT:
[url=http://funsizebytes.com/post/85607072/play-dead]Fun Size Bytes - Source[/url] :evil_lol:

Posted

[B]Aganetha[/B] lepiej :diabloti::loveu:

[B]Alicja[/B] niestety to ja ze Smokiem :evil_lol:... chyba akurat paluszki wyjadałam małemu, że taką minę strzeliłam :evil_lol:

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Aganetha[/B] lepiej :diabloti::loveu:

[B]Alicja[/B] niestety to ja ze Smokiem :evil_lol:... chyba akurat paluszki wyjadałam małemu, że taką minę strzeliłam :evil_lol:[/quote]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]
objadałaś małego :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Aganetha[/B] lepiej :diabloti::loveu:

[B]Alicja[/B] niestety to ja ze Smokiem :evil_lol:... chyba akurat paluszki wyjadałam małemu, że taką minę strzeliłam :evil_lol:[/quote]

No a ja się właśnie zastanawiałam gdzie Smok ma narzędzie tortur :evil_lol:
Już wszystko jasne. Mamusia własne dziecko objadała :mad:

Posted

[quote name='bonsai_88']Coś na poprawę humoru
[URL="http://www.joemonster.org/filmy/14912/Zamiana_koszulek"]Zamiana koszulek - Joe Monster[/URL][/quote]

:evil_lol::evil_lol:

Posted

hmm foteczki jakieś mam ale jeszcze nie zdążyłam ich ściągnąć z aparatu, bo tyle nauki zajęć itd ledwo na dogo można wejść, ale przez weekend postaram się gdzieś coś powrzucać :)

Posted

[I][CENTER][FONT=Arial][SIZE=6][COLOR=red][B]APEL Naszej Joasi jbk[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]

[CENTER][SIZE=4]Mam pytanie - czy ktoś z Was, kochani dogomaniacy, jest może krwiodawcą? Albo może ktoś chciałby zostać i oddać krew dla mojego dziadka? Nieważne, jaką ma się grupę, dziadek dostanie właściwą, nieważne, gdzie się mieszka, w całym kraju można oddać. Jakby ktoś miał ochotę i możliwość - poproszę o PW. Będę wdzięczna z całego serca, zwłaszcza, że nie można często krwi oddawać (mężczyźni co 56 dni, kobiety raz na trzy miesiące), poza tym jest jeszcze ograniczenie wiekowe, od 18-stu do 50-ciu lat.[/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=4][COLOR=red]słuchajcie można oddać krew w kazdym zakątku kraju ... ważne tylko by wziąć świsteczek że się oddało i ile ...a najlepiej skontaktować się z Asią na PW [/COLOR][/SIZE][/CENTER]
[/I]

Posted

[quote name='akzs']hmm foteczki jakieś mam ale jeszcze nie zdążyłam ich ściągnąć z aparatu, bo tyle nauki zajęć itd ledwo na dogo można wejść, ale przez weekend postaram się gdzieś coś powrzucać :)[/quote]

no i gdzie te fotaski :mad:

Posted

No właśnie :mad:... Bo jak ich jutro nie będzie to :placz:.... to je obejrzę dopiero w poniedziałek :placz:...

A Bianeczka nauczyła się dzisiaj biegać przy rowerku :cool3:

Posted

Cześć!!!!!

Przyszłam z oficjalną wizytą;), częściowo przebrnęłam.....ufff, fajna galeryja :lol:, Birma śliczna jest:loveu:

A.

ps.
będę wpadać:cool3:,