Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najpierw mój TZ musi wrócić z pracy i podłączyć mi ******* czytnik karty... A, możliwe, że Birma będzie ze mną jechała do Krakowa na weekend - mam zjazd w uczelni [będę w Krakowie 3 dni] a Smok właśnie ząbkuje. Kamil nie da rady zajmować się wkurzonym dzieckiem, co wózka nie będzie tolerował, i jednocześnie wyprowadzać psa :(. Niestety dla Birmy zabranie jej do Krakowa też nie będzie najlepsze - będzie siedziała po 12 godzin sama w hotelu, bo ja będę na zajęciach :(. Wiem, że to wytrzyma [kiedyś musiała wytrzymać 17 godzin właśnie przez ząbkującego, gorączkującego Smoka], ale i tak mam nadzieję, ze małemu ząb sie do jutra wyrżnie.... wtedy młoda mogłaby zostać w domu...

Posted

[quote name='Vectra']Wiesz , ogólnie to popytaj jak to jest mieć psa i ONka :diabloti:
tylko zapytaj baaaaaaaaaaaaardzo dużo osób .... tych które miały psa i ONka i dlaczego nie mają ;)
Bo ja właśnie nie mam już dlatego ONka i bynajmniej nie z winy pitbullki ;)[/quote]

nigdy więcej w życiu ONka :shake:
odradzam po tysiąckroć....miałam i już nie chcę...

Posted

Chyba 3 raz piszę, że ja też nie chcę ONa :D. Właśnie dlatgeo, że znam sporo ONów i ich charaktery... na wszystkie ONy które poznałam tylko 1 ma naprawdę fajny charakter i tylko 1 z nich chciałabym mieć w domu. Dlatego wybrałam podobną rasę [jakby nie było - wywodzącą się z ONów] o fajniejszym charakterze :)

Posted

[quote name='bonsai_88']Rinuś, żeby to takie proste było... do mojego telefoniku ciężko jest kupić kabel. Chyab sobie w weekend fundnę blutoofa czy inne badziewie...[/quote]
[I][B]noo kup kup :evil_lol: ja myslałam ,ze chodzi o kabelek do aparatu :diabloti:[/B][/I]

Posted

[quote name='bonsai_88']Rinuś, żeby to takie proste było... do mojego telefoniku ciężko jest kupić kabel. Chyab sobie w weekend fundnę blutoofa czy inne badziewie...[/quote]
o widzisz , a ja kupiłam to ustrojstwo i leży nieodpakowane ...

Posted

Kupiłam dzisiaj młodej przenośne poidełko - ma 2 duże zalety...
1) mały nie jest w stanie wylać z tego całej wody :evil_lol:
2) mogę je zabierać na dłuuugie spacery :cool3:.

A w ogóle to dzisiaj przez bitą godzinę siedziałam z młodą w sklepie i uprawiałam działalność dobroczynną - namawiałam znajomą na psiaka ze schroniska ;). Niedawno zmarł jej jamnik i zastanawiała się nad psiakiem. Udało mi się przekonać ją, że warto jest wziąć psa ze schroniska. Jak powiedziała, że chciałaby szczeniaka to.. w schronisku albo w DT też są szczeniaki. Ponieważ dziewczyna boi się, zeby psiak ze schroniska nie był bardzo agresywny to namawiałam ją na psiaka z DT - tam psy mają w miarę sprawdzoną psychikę :eviltong:. Ogólnie Asia na 100% nie będzie psa kupować, tylko adoptuje jakiegoś. Jeszcze nie wie w jakim wieku będzie pies ani jakiej płci, ale ma duużo czasu na myślenie - psa bedzie brała w czerwcu [wspólnie dosżłyśmy do wniosku, że tak bedzie najlepiej :razz:], bo teraz ma studia, a od czerwca będzie miała 4 miesiące wolnego na pracę z psikiem :multi:.

Posted

[B]jbk[/B] już próbowałam... na inny telefon się da, na maila nie umiem ;(

zerduszko z powodu moich problemów [obcy labek mi kolano rozwalił] ostatnio nie skaczemy... ale skakaliśmy, było całkiem fajnie :).

Rinuś jak to gdzie łażę? Z pieskiem na spacerek [btw. Birma coś się źle czuje przez głupotę moją i Smoka :(], na zakupy, na klachy... tak to jest jak bezsenność nęka i całą noc się zarywa...

Posted

[quote name='bonsai_88']Rinuś jak to gdzie łażę? Z pieskiem na spacerek [btw. Birma coś się źle czuje przez głupotę moją i Smoka :(], na zakupy, na klachy... tak to jest jak bezsenność nęka i całą noc się zarywa...[/quote]
[B][I]z psem po sklepach chodzisz?????/jeszcze powiedz że uwiązujesz pod sklepem :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/I][/B]
[B][I]benosen zacznij brać :p[/I][/B]

Posted

Rinuś jestem po 10 latach leczenia bezsenności - działał tylko jeden lek [a że po nim zamiast chrapać siedziałam w kiblu i haftowałam to szczegół... chociaż fakt, że byłam tak śpiąca, że musiałam uważać co by do tego kibla nie wlecieć :diabloti:] - nie musisz mi mówić co pomaga :cool3:.

TAK, chodzę do sklepu z Birmą... nawet ją UWIĄZUJĘ pod tym sklepem, taka okropna jestem :evil_lol:. Chociaż dzisiaj spróbowałam zostawić ją nieuwiązaną [cały czas miałam ją na oku ;)] to... po 5 minut się znudziła i do mnie przyszła :lol:.

Posted

MMS na maila wysyłasz identycznie, jak na inny telefon, tylko zamiast numeru wpisujesz maila. Nie robisz "wyślij jako email", tylko normalnie, jak na telefon. Wtedy pójdzie :)

Jakby każdy wziął psiaka ze schroniska, to nie musiałoby być schronisk..... Oby Asia nie zmieniła zdania do czerwca.

Posted

[quote name='bonsai_88']Rinuś jestem po 10 latach leczenia bezsenności - działał tylko jeden lek [a że po nim zamiast chrapać siedziałam w kiblu i haftowałam to szczegół... chociaż fakt, że byłam tak śpiąca, że musiałam uważać co by do tego kibla nie wlecieć :diabloti:] - nie musisz mi mówić co pomaga :cool3:.
[B][I]eee no myslałam , że nie leczona :eviltong:[/I][/B]
TAK, chodzę do sklepu z Birmą... nawet ją UWIĄZUJĘ pod tym sklepem, taka okropna jestem :evil_lol:. Chociaż dzisiaj spróbowałam zostawić ją nieuwiązaną [cały czas miałam ją na oku ;)] to... po 5 minut się znudziła i do mnie przyszła :lol:.[/quote]
[B][I]haha uważaj bo zaraz na Ciebie policję nAŚLĄ :diabloti:[/I][/B]
[B][I]psa niebezpiecznego zostawiasz luzem pod sklepem ?:crazyeye::crazyeye:[/I][/B]

:diabloti: