Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bonsai_88']Ja jej nakopię do d*** :motz:... poćwiartuję :chainsaw:... futro poleci jak nic :wallbash:... Ta stara wariatka chodzi za Birmą, przypiera ją do muru, a następnie atakuje :mad:. Birma naprawdę stara się unikać konfliktów [czy to aby na pewno mój pies :crazyeye:], ale Jaga ją ewidentnie zmusza do walki.. Czy ona nie potrafi zrozumieć, że młoda jest silniejsza i może zrobić jej krzywdę :angryy:... Niech ten świrek mały się cieszy, że Birma nie chce jej nic zrobić, bo by już cała pogryzona chodziła :krach:...

A swoja drogą ktoś podmienił mi psa.... ostrzegam, zwrotu nie przyjmuję :knuje:[/quote]

Jak Vadir chodzi cały dzień i zaczepia Fialkę, to ta nie reaguje najczęściej. I cały czas ma omymlane uszy. Ale jak dziewczyna straci cierpliwość, to są dwa szybkie ruchy i Vadir odchodzi pokonany. Może Birma też ustawi Jagę do pionu, jak straci cierpliwość?

Swoją drogą Birma w pościeli to widok niezapomniany :)

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie no, jak Birma na naprawdę dość to potrafi w sekundę ustawić Jagę :evil_lol:.. tyle tyko, że ta paskuda się nie zraża i po jakimś czasie na nowo próbuje rządzić :mad:.

Angel nie martw się, ja mam zupełnie inne psy niż ty... np. twoje już sypiają razem, przytulone, a moje dziewczyny same z siebie nawet nie siadają obok siebie [no, chyba że trzeba pożebrać u pańci albo iść na spacer ;)]

Posted

Psy podobno same powinny ustalić hierarchię, więc może się okazać, że Jaga zacznie na dobre rządzić Birmą..... Jeśli Birma pozwoli ;)

Posted

Mam wrażenie, że niezaczepiana Birma pozwala Jadze myśleć, że ona [Jaga] rządzi :lol:... ale najmniejsza próba "ustawienia" Birmy kończy się czyszczeniem podłogi Jagowym futrem :evil_lol:

Posted

[quote name='bonsai_88']Mam wrażenie, że niezaczepiana Birma pozwala Jadze myśleć, że ona [Jaga] rządzi :lol:... ale najmniejsza próba "ustawienia" Birmy kończy się czyszczeniem podłogi Jagowym futrem :evil_lol:[/quote]

Jeszcze krótko są razem dziewczyny, to się na pewno unormuje :)

Posted

[quote name='jbk']Psy podobno same powinny ustalić hierarchię, więc może się okazać, że Jaga zacznie na dobre rządzić Birmą..... Jeśli Birma pozwoli ;)[/quote]
Stare przesądy :eviltong:
Widać Birma, jako pewna swojego, nie widzi sensu z tą drugą walczyć ;)
Nad taka pewnością mojej małej histerycy pracuję ;)

Posted

[B]Zerduszko[/B] kiedy właśnie z Birmy był taki histeryk i dlatego nie poznaję własnego psa :crazyeye:... Do tego w momentach kiedy Birmie nie zależy [np. o miejsce do leżenia] to młoda usuwa się.. inaczej wygląda sprawa, jak młodej zależy [np. wejście do łazienki - Birma tam je, albo miejsce przy żebraniu]... jak w takim momencie Jaga próbuje "skarcić" Birmę to Birma jej pokazuje kto rządzi :evil_lol:

Posted

Spoko - Celar po schronie na wszystko warczy, ale w niedzielę nie mogłam do niego dotrzeć, a dziś już tak... To tylko kwestia czasu - większość psów da się doprowadzić do pionu, byle nie poddawać się.

Posted

Groszek ja wiem ,że ona robi tak jak napisałaś ;)... Tylko chodzi o to, że do niedawna to był jeden z najbardziej konfliktowych, znanych mi psów :crazyeye:... Po wyjściu ze schroniska atakowała wszystko, nawet bez powodu :shake:. Na wakacjach nie mogłam ściągać jej kagańca, bo próbowała pogryźć moją rodzinę [niby tylko łapała za nogi, ale jednak wolałam nie ryzykować] :mad:... A teraz? W końcu mam spokojnego psa :loveu:

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Zerduszko[/B] kiedy właśnie z Birmy był taki histeryk i dlatego nie poznaję własnego psa :crazyeye:... [/quote]
No to gratuluję dobrze wykonanej roboty :razz: i dawaj tu przepis :p

Chociaż z drugiej strony, fakt, że moja suka już sie ze mną o wyrko nie sprzecza ma oznaczać, ze mną rządzi?? :-o Diablica tasmańska. Kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada :evil_lol:

Posted

A teraz... panie i panowie, zdanie miesiąca z książki o tresurze psa

"Natomiast jeśli - jak większość ludzi - masz na głowie jednocześnie psa, dzieci, terminy, seks i wyjazdy, w wychowaniu psa należy konsekwentnie trzymać się kilku zasad"

Pisałam już, że to książeczka dla dzieci :diabloti:....

Posted

[quote name='bonsai_88']A teraz... panie i panowie, zdanie miesiąca z książki o tresurze psa

"Natomiast jeśli - jak większość ludzi - masz na głowie jednocześnie psa, dzieci, terminy, seks i wyjazdy, w wychowaniu psa należy konsekwentnie trzymać się kilku zasad"

Pisałam już, że to książeczka dla dzieci :diabloti:....[/QUOTE]

Wyjątkowo urocze ;)

Posted

Jak to przeczytałam wybuchłam takim śmiechem, że o mało nie spadłam z krzesła... żeby wcześniejsze zdania nie były w stylu "A teraz grzeczne dzieci zacznie sie dobranocka" to efekt byłby mniejszy :lol:

Posted

[quote name='bonsai_88']Jak to przeczytałam wybuchłam takim śmiechem, że o mało nie spadłam z krzesła... żeby wcześniejsze zdania nie były w stylu "A teraz grzeczne dzieci zacznie sie dobranocka" to efekt byłby mniejszy :lol:[/quote]
A jaka to książka?? zapytam z ciekawości :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='bonsai_88']A teraz... panie i panowie, zdanie miesiąca z książki o tresurze psa

Pisałam już, że to książeczka dla dzieci :diabloti:....[/quote]
[COLOR=DarkOrange][B]
dla dzieci? od którego roku życia? :lol:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='bonsai_88']"Natomiast jeśli - jak większość ludzi - masz na głowie jednocześnie psa, dzieci, terminy, seks i wyjazdy, w wychowaniu psa należy konsekwentnie trzymać się kilku zasad"[/quote]
To chodzi o wyjazdy na seks :razz:

Posted

Nie pisze od którego roku życia :placz:... Ale była w bibliotece w dziale dziecięcym :evil_lol:... Tytuł to "TRESURA PSA Wychowanie psa - przyjemne z pożytecznym" ... bez skojarzeń proszę :evil_lol:

Posted

[quote name='bonsai_88']Nie pisze od którego roku życia :placz:... Ale była w bibliotece w dziale dziecięcym :evil_lol:... Tytuł to "TRESURA PSA Wychowanie psa - przyjemne z pożytecznym" ... bez skojarzeń proszę :evil_lol:[/quote]

[COLOR=DarkOrange][B]dobra...nie ściemniaj...przyznaj się, że wzięłaś książkę o seksie podczas wyjazdów w delegacje - masz łączenie "przyjemne z pożytecznym..." :cool1:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='bonsai_88']Nie pisze od którego roku życia :placz:... Ale była w bibliotece w dziale dziecięcym :evil_lol:... Tytuł to "TRESURA PSA Wychowanie psa - przyjemne z pożytecznym" ... bez skojarzeń proszę :evil_lol:[/quote]
A ja myślałam że Twoja pociecha jeszcze nie czytuje 'poważnych' lektur :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Cicho... po prostu w bibliotece spytałam się co mają o psach i dostałam taką książeczkę z działu dziecięcego :evil_lol:...

[B]Aganetha[/B] zgadłaś, szykuję się na weekend :diabloti:

Posted

[quote name='bonsai_88']Cicho... po prostu w bibliotece spytałam się co mają o psach i dostałam taką książeczkę z działu dziecięcego :evil_lol:...

[B]Aganetha[/B] zgadłaś, szykuję się na weekend :diabloti:[/quote]
[COLOR=DarkOrange][B]
ha! MISZCZYNIA JESZTEM :loveu:[/B][/COLOR]