Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam wrażenie, że niezaczepiana Birma pozwala Jadze myśleć, że ona [Jaga] rządzi :lol:... ale najmniejsza próba "ustawienia" Birmy kończy się czyszczeniem podłogi Jagowym futrem :evil_lol:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bonsai_88']Mam wrażenie, że niezaczepiana Birma pozwala Jadze myśleć, że ona [Jaga] rządzi :lol:... ale najmniejsza próba "ustawienia" Birmy kończy się czyszczeniem podłogi Jagowym futrem :evil_lol:[/quote]

Jeszcze krótko są razem dziewczyny, to się na pewno unormuje :)

Posted

[quote name='jbk']Psy podobno same powinny ustalić hierarchię, więc może się okazać, że Jaga zacznie na dobre rządzić Birmą..... Jeśli Birma pozwoli ;)[/quote]
Stare przesądy :eviltong:
Widać Birma, jako pewna swojego, nie widzi sensu z tą drugą walczyć ;)
Nad taka pewnością mojej małej histerycy pracuję ;)

Posted

Zerduszko kiedy właśnie z Birmy był taki histeryk i dlatego nie poznaję własnego psa :crazyeye:... Do tego w momentach kiedy Birmie nie zależy [np. o miejsce do leżenia] to młoda usuwa się.. inaczej wygląda sprawa, jak młodej zależy [np. wejście do łazienki - Birma tam je, albo miejsce przy żebraniu]... jak w takim momencie Jaga próbuje "skarcić" Birmę to Birma jej pokazuje kto rządzi :evil_lol:

Posted

Spoko - Celar po schronie na wszystko warczy, ale w niedzielę nie mogłam do niego dotrzeć, a dziś już tak... To tylko kwestia czasu - większość psów da się doprowadzić do pionu, byle nie poddawać się.

Posted

Groszek ja wiem ,że ona robi tak jak napisałaś ;)... Tylko chodzi o to, że do niedawna to był jeden z najbardziej konfliktowych, znanych mi psów :crazyeye:... Po wyjściu ze schroniska atakowała wszystko, nawet bez powodu :shake:. Na wakacjach nie mogłam ściągać jej kagańca, bo próbowała pogryźć moją rodzinę [niby tylko łapała za nogi, ale jednak wolałam nie ryzykować] :mad:... A teraz? W końcu mam spokojnego psa :loveu:

Posted

[quote name='bonsai_88']Zerduszko kiedy właśnie z Birmy był taki histeryk i dlatego nie poznaję własnego psa :crazyeye:...
No to gratuluję dobrze wykonanej roboty :razz: i dawaj tu przepis :p

Chociaż z drugiej strony, fakt, że moja suka już sie ze mną o wyrko nie sprzecza ma oznaczać, ze mną rządzi?? :-o Diablica tasmańska. Kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada :evil_lol:

Posted

A teraz... panie i panowie, zdanie miesiąca z książki o tresurze psa

"Natomiast jeśli - jak większość ludzi - masz na głowie jednocześnie psa, dzieci, terminy, seks i wyjazdy, w wychowaniu psa należy konsekwentnie trzymać się kilku zasad"

Pisałam już, że to książeczka dla dzieci :diabloti:....

Posted

bonsai_88 napisał(a):
A teraz... panie i panowie, zdanie miesiąca z książki o tresurze psa

"Natomiast jeśli - jak większość ludzi - masz na głowie jednocześnie psa, dzieci, terminy, seks i wyjazdy, w wychowaniu psa należy konsekwentnie trzymać się kilku zasad"

Pisałam już, że to książeczka dla dzieci :diabloti:....

Wyjątkowo urocze ;)

Posted

Jak to przeczytałam wybuchłam takim śmiechem, że o mało nie spadłam z krzesła... żeby wcześniejsze zdania nie były w stylu "A teraz grzeczne dzieci zacznie sie dobranocka" to efekt byłby mniejszy :lol:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Jak to przeczytałam wybuchłam takim śmiechem, że o mało nie spadłam z krzesła... żeby wcześniejsze zdania nie były w stylu "A teraz grzeczne dzieci zacznie sie dobranocka" to efekt byłby mniejszy :lol:

A jaka to książka?? zapytam z ciekawości :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

bonsai_88 napisał(a):

To chodzi o wyjazdy na seks :razz:

Posted

Nie pisze od którego roku życia :placz:... Ale była w bibliotece w dziale dziecięcym :evil_lol:... Tytuł to "TRESURA PSA Wychowanie psa - przyjemne z pożytecznym" ... bez skojarzeń proszę :evil_lol:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Nie pisze od którego roku życia :placz:... Ale była w bibliotece w dziale dziecięcym :evil_lol:... Tytuł to "TRESURA PSA Wychowanie psa - przyjemne z pożytecznym" ... bez skojarzeń proszę :evil_lol:

A ja myślałam że Twoja pociecha jeszcze nie czytuje 'poważnych' lektur :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Cicho... po prostu w bibliotece spytałam się co mają o psach i dostałam taką książeczkę z działu dziecięcego :evil_lol:...

Aganetha zgadłaś, szykuję się na weekend :diabloti:

Posted

"Wspinanie się na innego psa - przede wszystkim wśród przedstawicieli płci męskiej - stanowi demonstrację dominacji jednego osobnika nad drugim, "podległym". Ten sposób rozstrzygania kwestii "kto tu rządzi" jest naturalny wśród psów, jednak ludzie nie powinni go naśladować"

:roflt::mdleje:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
"Wspinanie się na innego psa - przede wszystkim wśród przedstawicieli płci męskiej - stanowi demonstrację dominacji jednego osobnika nad drugim, "podległym". Ten sposób rozstrzygania kwestii "kto tu rządzi" jest naturalny wśród psów, jednak ludzie nie powinni go naśladować"

:roflt::mdleje:

Naprawdę ludzie nie powinni naśladować? A ja myślałam, że to świetny sposób :diabloti:

Posted

[quote name='agnethka']"ludzie nie powinni go naśladować".....

a moja mama sobie automatycznie wyobraziła dwóch ludzkich samców demonstrujących swoją dominację jeden nad drugim

To tak jak ja :) Sobie wyobraziłam, a nie wspinałam się na kogoś :diabloti:

Posted

[quote name='agnethka']
jakoś ciężko w to uwierzyć co piszesz :diabloti:

Przecież od razu zaznaczyli, że to dotyczy jedynie płci męskiej ;)

Posted

[quote name='agnethka']to po co się tłumaczysz, że tak nie robiłaś? :razz:
sama wzbudzasz podejrzenia.... :evil_lol: a może masz coś do ukrycia? khę?
przyznaj się - ukrywasz COŚ przed nami :diabloti:

..... i ukryty helikopter mam w rowerze....... ;)

Posted

Niestety ze smutkiem oznajmiam, że więcej kwiatków w książce nie znalazłam, a zbliżam się już ku końcowi :placz:... swoją drogą po za tym książka jest rewelacyjna, dowiedziałam się z niej paru ciekawych rzeczy :razz:... np. wiecie czemu Birma nie cierpi warować i TYLKO ja umiem ją do tego namówić? Bo silnie dominujące psy tego nie lubią - wtedy inne "psy" mogą patrzeć na nie z góry ;). A Birma tylko przede mną czuje respekt i tylko mnie uważa za istotę wyższą :evil_lol: