Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Nie żaby, tylko żabki :mad:...
Do ozdoby mi są... ja kocham takie dziwadełka małe :loveu:. Wcześniej miałam hodowle ptaszników, ale odkąd jest Smoku to się bojam. Bo dorosły ptasznik nic nie zrobi dorosłemu człowiekowi... ale przy małym dziecku już nikt mi niczego nie zagwarantuje :placz:.
A żabcie są: 2 żółte, 2 ze złotymi kreskami, 2 zielone i 1 ze złotymi kropkami :loveu:

I co, tak będą skakać po domu?

Posted

Próbowałam wczoraj coś robi, ale ciężko mi to idzie... Albo światło odbija się od żabek [tych złotych] i nic nie widać albo odbija się od szkła i nic nie widać :placz:

Jbk nie znasz się i tyle :eviltong:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Próbowałam wczoraj coś robi, ale ciężko mi to idzie... Albo światło odbija się od żabek [tych złotych] i nic nie widać albo odbija się od szkła i nic nie widać :placz:

Jbk nie znasz się i tyle :eviltong:

No nie znam się, temu chciałam jakiegoś wyjaśnienia ;) Jestem miłośniczką zwierząt do przytulania ;) A jak tu przytulić żabę?

Posted

Z ta lampą to sama na to wpadłam :lol:... tylko nie mam pojęcia jak ustawienia w telefonie pozmieniać, żeby się dało.
A ja lubię zwierzątka inne. Od przytulania mam Birmę i Bzika [no, czasami też Jagę :eviltong:]... Żabki i kraba mam od podziwiania :loveu:

Posted

Ha.... dokonałam cudów, stanęłam na głowie i już wszystko wiem :diabloti:....

Mam 2 żabki Hyperolius puncticulatus

3 żabki Hyperolius argus [z czego 2 zielone, a jedna kropkowana jak na podanym wcześniej zdjęciu]

I dwie żabki Afrixalus fornasini .... przy czym czystym przypadkiem trafiłam na parkę :evil_lol:

Nie żeby to wam dużo mówiło :evil_lol:

Posted

No to w sam raz wpadłaś :diabloti:..

Bo akurat mam czym się chwalić :multi:. Jaga została dzisiaj po raz pierwszy spuszczona [koniec cieczki... koniec :loveu:] i... całkiem fajnie szło nam odwoływanie. Co prawda po 3 tygodniach na smyczy [bo dzisiaj mam ją równe 3 tygodnie :cool3:] na początku nie chciała się zbliżyć nawet na wyciągnięcie ręki, ale zawołana galopowała w moją stronę. Po pół godzinie juz przychodziła, za co oczywiście dostawała smaka [bo ja wredna byłam i wzięłam na spacer głodne psy, co by przywoływanie poćwiczyć :diabloti:]. Co prawda 2 razy poooooooszła daleko w las, tak że mi prawie niknęła z oczu między gałęziami, ale i tak udawało mi się ją jakąś odwołać :razz:. A teraz obie dziewczynki leżą sobie zmęczone i szczęśliwe, bo w końcu mogły pobiegać :loveu:. Bo ostatni tydzień przez ****** adoratora podklatkowego wychodzliliśmy tylko na siknięcie i do domu :angryy:.

Żebyście na mnie nie klnęli od razu mówię - Jaga została spuszczona, bo... w końcu trzeba :evil_lol:... Po prostu wykorzystałam to, że sarny już sie wyniosły w inną część lasu, więc zwierzyny brak, pierwszy śnieg spadł, więc jest m,okro i struszki w domu siedzą, a pozostali ludzie w czasie mojego spacerku to w pracy siedzieli :eviltong:... Tak więc przez cały spacer spotkałam 3 osoby - 2 gdzieś, na końcubocznych ścierzek z psami i 1 pana z wózkiem, który mnie mijał ;)

Posted

Przynajmniej ty :multi:...

a ja właśnie zaczynam się szykować na spacer z dziewczynami [chociaż one przyzwyczajone do innego rytmu jeszcze śpią :evil_lol:]... tylko glany muszę znaleźć, co by mi moje drobne stópki rozmiar 40 nie zmarzły :evil_lol:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Przynajmniej ty :multi:...

a ja właśnie zaczynam się szykować na spacer z dziewczynami [chociaż one przyzwyczajone do innego rytmu jeszcze śpią :evil_lol:]... tylko glany muszę znaleźć, co by mi moje drobne stupki rozmiar 40 nie zmarzły :evil_lol:

I nie zapomnij ich wypastować, co by nie przemokły ;)

Posted

Zapomniałam wypastować :lol:... Ale nie przemokły :grins:.

Łaziłam z dziewczynami tak długo, aż Birma stwierdziła, że jej tyłek zmarzł i mamy wracać :lol:... Musi dziewczynka kubraczek dostać, ot co :razz:. Nauczyłam się dzisiaj chodzić z obiema dziewczynami w halterach + obrożach :cool3:. Dzięki temu szły nawet ładnie przy nodze. Na tyle ładnie, że ludzie się za nami oglądali :eviltong:. A ja po raz pierwszy nie bałam się, że jak obie ruszą z kopyta to będę za nimi fruwać :evil_lol:

Posted

E tam... na Celarka to 40-50 zł góra :eviltong:....
A ja właśnie odkryłam, że zaoszczędzę 5 zł na przesyłce :lol:... Co 2 tygodnie jestem w Krakowie, więc mogę odebrać kaftanik bezpieczeństwa osobiście :evil_lol:

Posted

Witanko:multi:
Mamy taki sam maleńki rozmiar stópek:evil_lol:
I jak możesz pisać że cie nie odwiedzamy ja tu przez śniegi i zaspy ledwo ledwo i ostatkiem sił a tu sie takich rzeczy dowiaduje:shake::evil_lol:

Posted

Groszek... przyznaj się, gdzie ty masz ten komputer, że musiałaś przez zaspy do niego biec :evil_lol:

Angel zawsze można sprzedać coś niepotrzebnego [np. pięknie zszytą poduszkę :evil_lol:] i będzie na kubraczek :cool3:...