Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bonsai_88']Nie wiem czy poczeka, jeszcze z nią nie rozmawiałam... dopiero wczoraj sama rozmawiałam z Lesiem i upewniłam się, że naprawdę chce wziąć tego psiaka ;).[/QUOTE]

Trzymam kciuki :)

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Baski[/B] najweselsze, że jakby właściciele się po niego nie zgłosili, to by pewnie został :(. Swoją drogą mam dziwne podejrzenie, że babka chce się pozbyć psa "za plecami" męża...
Cóż, będę jeszcze z nim gadać, jeżeli on o tym też wie i się zgadza to im pomogę... jeżeli nie to ja ręki nie przyłożę do tego[/QUOTE]
Hm, ciekawe dlaczego nie ma odwagi powiedziec o tym mężowi...
Może uda się, aby przetrzymali jeszcze psa ten miesiąc-dwa? Ale czy po tym czasie nie zechcą dać psu jeszcze jednej szansy...?

pzr.

Posted

Asiaczek mąż wyraźnie zakochany w psiaku, żona wyraźnie.... mniej zakochana w psiaku. Narazie nadal nic nie wiadomo, ale Bolek na 100% jest u siebie - codziennie tamtędy przechodzę z Birma i go widzę.

• 1 month later...
Posted

U mnie cisza, bo się komp psuje.... a po za tym bardzo dużo nowego ;).
A... mamy skuces - w niedzielę Birma po raz pierwszy nie chciała zeżreć obcego psa [podbiegacza] przy Smoku :). Młoda przy Smoku ma baardzo silny instynkt obronny, więc byłam w szoku. Jakiś czas temu zaatakowała nawet 4-miesięcznego szczeniorka, bo podszedł do Smoka... To jeden z głównych powodów, dla których Birma mało bawi się z psami - ciężko mi iść na spacer bez dziecka, a przy dziecku nie można jej do psów spuszczać :(. W tej chwili mam nadzieję, że w końcu będzie mogłą sie bawić z psiakami nawet jak Smoczek będzie obok... Co ciekawe do póki Smoku jeździł w wózku to Birma zachowywała się normalnie [tylko nie pozwalała psom podchodzić do wózka].

Posted

Na razie mogę napisać, że gdzieś na przełomie czewca/lipca powinnam odzyskać komputer :).
Po za tym muszę dzisiaj jechać do lekarza - trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze....

Posted

Asiaczek jeżeli o mnie chodzi to to w sumie miła odmiana po ciągłym jeżdżeniu do weterynarza będzie - w piątek mój kot sobie rozciął fatalnie łapę... rana dość duża, głęboka, ale na opuszku, więc szyć nie można. Wczoraj mu w końcu przestała podkrwawiać...

Posted

Właśnie wróciłam od lekarza... już mogę radośnie zameldować, że NIE JESTEM W CIĄŻY :D.

Za to możliwe, że będę musiała zniknąć na parę dni w szpitalu, co już jest mniej radosne ;/

Posted

[quote name='bonsai_88']Właśnie wróciłam od lekarza... już mogę radośnie zameldować, że NIE JESTEM W CIĄŻY :D.[/QUOTE]
Wiedziałam :eviltong: Czy Tobie nie przydałaby się pogadanka :evil_lol: Ostatnio robiłam mojej młodej, to jestem na bieżąco ;)

Posted

Gratulacje :evil_lol: :evil_lol:. Chociaż z drugiej strony Smok jak by miał braciszka/siostrzyczkę to by mu weselej było ;).

Mam nadzieję że to nic poważnego...

Posted

[B]Zerduszko [/B]dobra pogadanka nigdy nie zaszkodzi ;). A na poważnie to trochę stresów miałam w kwietniu [w tydzień mi 10 kg spadło z nerwów] i nie wiedziałam czy dlatego mi się @ spóźnia czy może coś gdzieś nie zadziałało....
A czy do szpitala mam jechać na drobny zabieg, czy może na poważniejszy dowiem się za jakiś tydzień - jak będą wyniki badań.

Posted

[url]http://lh4.ggpht.com/_UMtcpH15cCM/Sz9knpmCBeI/AAAAAAAAAZs/EDZjxhD5vWQ/s640/IMG_5332.JPG[/url] - świetne!

Czy Birma przypadkiem nie pochodzi z Elbląga? :cool3:

Posted

Tak, moja koza pochodzi z Elbląga :).

Zerduszko Smoka mam, bo prawidłowo używane tabletki mi nie zadziałały... dopiero jakieś pół roku temu dowiedziałam się, że to przez moje problemy z żołądkiem...

• 1 month later...
Posted

Witam
Troszkę mnie tu nie było, a takie zmiany :-o
Birma z Elbląga (rzeczywiście zdjęcie wymiata :evil_lol:) tabletki nie zadziałały, a Bonsai przeżyła horror ciążowy ;) no patrzcie..a ja bym chciała jeszcze, a już nie mogę trzeciego. Dawca się nie zgadza :evil_lol:
[B]Bonsai [/B]a co to za kot mi się tu przewija u Ciebie po drodze?