Angelika_Roser Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 [FONT=Comic Sans MS]pozdrawiamy ! :loveu:[/FONT] Quote
bonsai_88 Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Dzisiaj mam wieści dobre, a nawet wspaniałe - w końcu, po 3 tygodniach, wróciły moje potworki :). Smokuś uważa 5 minut bez mamusi za rzecz godną porządnej awantury, a Birma chodzi za mną krok w krok... Pominę fakt, że wczoraj ani Smoku ani Birma nie uwierzyli własnym oczom, jak po nich przyjachałam. No i przy okazji zaliczyłam najdłuższe wakacje w tym roku - trwały równo 23 godziny i 15 minut ;). Quote
M&S Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 To pięknie, że jesteście już razem:) Gratuluję szalonych wakacji;) Quote
bonsai_88 Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 Melduję, że życie powoli wraca do normy... Potworki już we mnie mniej zakochane [odzyskałam trochę wolności ;)], Smoku odkrył, że mamusia nie pozwala na tyle co bunia i prabunia, a Birma odkryła, że nadal pamiętam co to są nożyczki i grzebień ;) Quote
Asiaczek Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 bonsai_88 napisał(a):Dzisiaj mam wieści dobre, a nawet wspaniałe - w końcu, po 3 tygodniach, wróciły moje potworki :). Smokuś uważa 5 minut bez mamusi za rzecz godną porządnej awantury, a Birma chodzi za mną krok w krok... Pominę fakt, że wczoraj ani Smoku ani Birma nie uwierzyli własnym oczom, jak po nich przyjachałam. No i przy okazji zaliczyłam najdłuższe wakacje w tym roku - trwały równo 23 godziny i 15 minut ;). bonsai_88 napisał(a):Melduję, że życie powoli wraca do normy... Potworki już we mnie mniej zakochane [odzyskałam trochę wolności ;)], Smoku odkrył, że mamusia nie pozwala na tyle co bunia i prabunia, a Birma odkryła, że nadal pamiętam co to są nożyczki i grzebień ;) Hahaha, a jakie dzisiaj news'y? Pzdr. Quote
bonsai_88 Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Jak na razie nic nowego... pogoda dzisiaj jakaś takaś, że od rana starem się nie zasnąć :roll:... Quote
Baski_Kropka Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Oj jakie to smutne... ja przyszłam na wesołe psie mordki a u was nie wesoło... Przykre to... Zdrowiejcie trzymajcie się dzielnie, a Goliatek teraz szczesliwie galopuje po zielonych łakach :) Quote
bonsai_88 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 U mnie humorek lepszy ;)... Na dowód macie trochę nowych zdjęć z dzisiejszych spacerków - jeden do lasu, a jeden do stadniny. Niestety przy koniach nie robiłam Birmie zdjęć [byłam zbyt zajęta pilnowaniem Smoka i opieprzaniem Birmy za szczekanie na konie :mad:]. [jpg]http://picasaweb.google.com/lh/photo/ljljtpuZxWfUGAuEPh1_mg?feat=directlink[/jpg] Teraz tylko sprawdzam, czy pamiętam jak się zdjęcia wkleja :evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 ty mi lepiej przypomij jak to się robi, bo mam jeszcze parędziesiąt zdjęć do wklejenia ;P Quote
Iza. Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Jak juz wrzucisz foty na picase to klikasz prawym przyskiem myszy i wybierasz kopiuj adres obrazka a pozniej [ img ] [/img] bez spacji ;p Quote
*Monia* Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 http://lh4.ggpht.com/_UMtcpH15cCM/TFhh7bRy6tI/AAAAAAAABAI/GlyJePNZLgI/s640/IMG_5934.JPG - jaki potwór :crazyeye: ;) Quote
bonsai_88 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 ciekawe skąd mi się "jpg" wzięło :D... Małe tarzanko I moje ukochane nasiona traw po tarzanku... 2 dzielnych podróżników wyruszyło zdobywać nieznany świat ;)... Quote
bonsai_88 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Kurde, nie wiem czemu :(. Później jeszcze popróbuję.... za to już was mogę uprzedzić, że do wklejenia jest równiuteńko 70 zdjęć - połowa to zdjęcia Birmy, prawie połowa to zdjęcia koni i parę zdjęć Smoka... jako kochająca mamusia musiałam przecież latać z aparatem za dzieciątkiem i wyciągać mu łapki spomiędzy końskich zębów :D Quote
Iza. Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='bonsai_88']ciekawe skąd mi się "jpg" wzięło :D... Małe tarzanko I moje ukochane nasiona traw po tarzanku... 2 dzielnych podróżników wyruszyło zdobywać nieznany świat ;)... nie ten link kopiujesz ;) nie mozesz wziąć tego z przeglądarki tylko jak już pisałam, prawym przyciskiem myszy wybierasz 'kopiuj adres obrazka' Smoku ogromny już :crazyeye: A Birma mega zarośnięta :cool3: Quote
bonsai_88 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Skoro się już wyjaśniło to wklejam dalej :cool3: Wszyscy wiedzą, że koparkę się.... zakopuje :evil_lol: Najpiękniejsze łoczko świata :loveu: Quote
bonsai_88 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Jak już mówiłam jest tylko parę zdjęć Smoczka ;)... Swoją drogą młody za miesiąc kończy 3 latka :). I wracamy do Musi... Quote
bonsai_88 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Spiący grubasek :evil_lol: Obrażony grubasek, zastanawiający się czy uciec mamusi :mad: Wynudzona Birma, czekająca aż grubaskowi przejdą fochy :roll: Quote
*Monia* Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Smok to już kawał chłopa :lol:. A Birma zarośnięta niesamowicie, chyba musisz trochę czasu poświęcić na doprowadzenie jej do porządku :eviltong: Quote
bonsai_88 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 No wiecie?!?! Toż ja dopiero co skończyłam ją doprowadzać do ładu :(... Uparłam się jej dłuższe futro zostawić w tym roku [faktycznie - nie zdychała w upały tak jak wcześniej, nawet trochę biegała]. Do tego poowoooli zapuszczam młodą na zimę, więc już jej nie będę krótko obcinać w tym roku. Niestety z zrobieniem jej ładnej "długiej" fryzurki mam problem, ale i tak mnie ludzie zaczepiają na ulicy "bo ona tak ładnie ścięta, a nam się nie podoba jak nasz piesek został ostatnio obcięty"... Za to Smoku to prawdziwy olbrzym... Ma niecałe 3 latka, a nosi ubranka na 5-6. Do tego ostatnio go mierzyłam - młody urósł 12 cm w ciągu 10 miesięcy... jego to lepiej żywić niż ubierać - grubasek jada ostatnio tylko chleb z wodą i.... MLEKO... MLEKO... MLEKO!!! No, chyba że mamusia gotuje obiadek [a nie babunia] - wtedy z talerza znika wszystko ;) Quote
Recommended Posts