Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj mam wieści dobre, a nawet wspaniałe - w końcu, po 3 tygodniach, wróciły moje potworki :). Smokuś uważa 5 minut bez mamusi za rzecz godną porządnej awantury, a Birma chodzi za mną krok w krok... Pominę fakt, że wczoraj ani Smoku ani Birma nie uwierzyli własnym oczom, jak po nich przyjachałam. No i przy okazji zaliczyłam najdłuższe wakacje w tym roku - trwały równo 23 godziny i 15 minut ;).

Posted

Melduję, że życie powoli wraca do normy... Potworki już we mnie mniej zakochane [odzyskałam trochę wolności ;)], Smoku odkrył, że mamusia nie pozwala na tyle co bunia i prabunia, a Birma odkryła, że nadal pamiętam co to są nożyczki i grzebień ;)

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Dzisiaj mam wieści dobre, a nawet wspaniałe - w końcu, po 3 tygodniach, wróciły moje potworki :). Smokuś uważa 5 minut bez mamusi za rzecz godną porządnej awantury, a Birma chodzi za mną krok w krok... Pominę fakt, że wczoraj ani Smoku ani Birma nie uwierzyli własnym oczom, jak po nich przyjachałam. No i przy okazji zaliczyłam najdłuższe wakacje w tym roku - trwały równo 23 godziny i 15 minut ;).

bonsai_88 napisał(a):
Melduję, że życie powoli wraca do normy... Potworki już we mnie mniej zakochane [odzyskałam trochę wolności ;)], Smoku odkrył, że mamusia nie pozwala na tyle co bunia i prabunia, a Birma odkryła, że nadal pamiętam co to są nożyczki i grzebień ;)

Hahaha, a jakie dzisiaj news'y?

Pzdr.

Posted

U mnie humorek lepszy ;)... Na dowód macie trochę nowych zdjęć z dzisiejszych spacerków - jeden do lasu, a jeden do stadniny. Niestety przy koniach nie robiłam Birmie zdjęć [byłam zbyt zajęta pilnowaniem Smoka i opieprzaniem Birmy za szczekanie na konie :mad:].

[jpg]http://picasaweb.google.com/lh/photo/ljljtpuZxWfUGAuEPh1_mg?feat=directlink[/jpg]

Teraz tylko sprawdzam, czy pamiętam jak się zdjęcia wkleja :evil_lol:

Posted

Kurde, nie wiem czemu :(. Później jeszcze popróbuję.... za to już was mogę uprzedzić, że do wklejenia jest równiuteńko 70 zdjęć - połowa to zdjęcia Birmy, prawie połowa to zdjęcia koni i parę zdjęć Smoka... jako kochająca mamusia musiałam przecież latać z aparatem za dzieciątkiem i wyciągać mu łapki spomiędzy końskich zębów :D

Posted

[quote name='bonsai_88']ciekawe skąd mi się "jpg" wzięło :D...

Małe tarzanko

I moje ukochane nasiona traw po tarzanku...

2 dzielnych podróżników wyruszyło zdobywać nieznany świat ;)...

nie ten link kopiujesz ;)
nie mozesz wziąć tego z przeglądarki tylko jak już pisałam, prawym przyciskiem myszy wybierasz 'kopiuj adres obrazka'

Smoku ogromny już :crazyeye:
A Birma mega zarośnięta :cool3:

Posted

No wiecie?!?! Toż ja dopiero co skończyłam ją doprowadzać do ładu :(... Uparłam się jej dłuższe futro zostawić w tym roku [faktycznie - nie zdychała w upały tak jak wcześniej, nawet trochę biegała]. Do tego poowoooli zapuszczam młodą na zimę, więc już jej nie będę krótko obcinać w tym roku. Niestety z zrobieniem jej ładnej "długiej" fryzurki mam problem, ale i tak mnie ludzie zaczepiają na ulicy "bo ona tak ładnie ścięta, a nam się nie podoba jak nasz piesek został ostatnio obcięty"...
Za to Smoku to prawdziwy olbrzym... Ma niecałe 3 latka, a nosi ubranka na 5-6. Do tego ostatnio go mierzyłam - młody urósł 12 cm w ciągu 10 miesięcy... jego to lepiej żywić niż ubierać - grubasek jada ostatnio tylko chleb z wodą i.... MLEKO... MLEKO... MLEKO!!! No, chyba że mamusia gotuje obiadek [a nie babunia] - wtedy z talerza znika wszystko ;)