Kosmaty Gałganek Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Moja uwielbia każde błoto, bajoro, strumyk, a jakoś na czystą wodę prosto z prysznica to ma taką dziwną alergię. :diabloti: Szkoda, że jej nie ma kiedy kładzie się w błocie. A u Birmy, czy skarpetki białe, czy... prawie białe ;) to i tak wyglądają świetnie. Quote
aina155 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Moja jesli nie ma wyjscia i musi wejsc po cos (np po rzucony patyk- bo przyzwyaczjalam ja latem do wody) do wody to wchodzi w taki sposob ze trzy lapy musi zamoczyc ale 4 trzyma tak wysoko zeby tylko wody nie dotykac. Z reszta tak sama wygladaja jej kapiele: trzy lapy w wodzie, czwarta w gorze. Probelm jest tylko z umyciem tej czwartej lapy bo za nic nie chce jej opuscic. Quote
jbk Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 http://images30.fotosik.pl/305/c511d1a3670b60f9med.jpg - ale zapozowały ;) Quote
bonsai_88 Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Jaga się upozowała.... Birma miała minę jak pies normalny inaczej :evil_lol: Ja Birmę też na wakacje przyzwyczajałam do wody - rzucałam jej karmę do wody [płytkiej] i... albo sobie wejdziesz i zjesz albo rybki się ucieszą :evil_lol:. Udało mi się to na tyle, że Birma spokojnie sama z siebie wbiegnie do strumyka czy jakiegoś zbiornika na tyle, żeby zmoczyć łapy :multi:. Na razie przerwałyśmy ćwiczenia, bo się boję, że pies mi zamarznie, ale na wakacje do tego wracamy :cool3: Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Zamiast przyzwyczajać ją do wody musisz z nią pogadać. Musisz jej wytłumaczyć, że każdy szanujący się pudel uwielbia wodę. ;) Birma mądra bestia szybko zrozumie i w lecie będzie pływać jak rybka. Może nawet jakiegoś łabędzia upoluje :evil_lol: Quote
aina155 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Moja to wode traktuje jak zlop konieczne. Jak musi to owszem wejdzie do wody ale tylko na tyle na ile musi, nic dalej. A jak ja zaczynalam najpierw przyzwyczajac to mi wyla ze jej piszczalke chce utopic :evil_lol: Z reszta moja suka chyba w ogole nie umie plywac, dwa razy by mi sie juz utopila prawie. Bo dwa razy wpdala do wody stojac na brzegu- raz lepek trzymala w gorze a reszta zaczela isc na dno i dopiero kolezanka podniosla jej tylek do gory i psa uratowalysmy, a drugim razm znowu wpadla do wody, to oczy tak mocno zacisnela i pluynela na czuja do brzegu (znowu bidulke za futro musialam z wody wyciagac zeby jej zycie ratowac). Wiec chyba nie bede miec psa plywajacego :roll: Quote
bonsai_88 Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Aina trzeba mieć nadzieję - jeszcze będziemy miały pływające psy :cool3: Ania kiedy Birma równie uparcie tłumaczy mi, że ona jest podróba pudla, a podróby nie pływają :evil_lol: Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='bonsai_88'] Ania kiedy Birma równie uparcie tłumaczy mi, że ona jest podróba pudla, a podróby nie pływają :evil_lol: To Ty jej musisz z równym uporem tłumaczyć, że nie jest podróbą pudla, tylko intrygującą kombinacją pudla i hiszpańskiego dowodnego, a to zobowiązuje ją do pływania. ;) Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Może pływać nie lubi ale za to ile psów zrobi coś takiego :lol: http://images31.fotosik.pl/417/843f842c3ab18acamed.jpg Quote
bonsai_88 Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Ania przecież Birma z hiszpańczykiem nie ma nic wspólnego :crazyeye:.. toż to czysty portugalczyk, nie mylić proszę :eviltong: Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='bonsai_88']Ania przecież Birma z hiszpańczykiem nie ma nic wspólnego :crazyeye:.. toż to czysty portugalczyk, nie mylić proszę :eviltong: O rany źle napisałam :oops: I teraz Birma się na mnie obrazi. Ale to tak niechcący :lol: Quote
groszek83 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Cześć babo z pudlem....:multi: Szaro jest i brzydko i spać mi sie chce... no pomarudziłam sobie moge iść:evil_lol: papa Quote
bonsai_88 Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Hej Groszku bezpudlowy :evil_lol: U mnie dzisiaj ładnie, 3 godziny z dziewczynami po lesie biegałam ;)... spotkałyśmy fantastycznego haszczaka z panem [:evil_lol:], więc dziewczyny się z przystojniakiem wybawiły :multi: Quote
groszek83 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 No na psacerku też byłam ale żadnego przystojnego pana nie spotkałam:-( Quote
bonsai_88 Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Groszek kiedy ja o psie mówiłam :mdleje:... za to jeśli chodzi o pana, to... wolę górala :grins: Quote
groszek83 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 :placz: ja nikogo ani przystojnego psa ani pana i taka rozżalona teraz jestem:placz: :diabloti: Quote
bonsai_88 Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Groszek górala masz :evil_lol:... ale nie wiem czemu on ci nie pasuje :diabloti: Quote
Asiaczek Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Asiaczki przydreptały i tutaj.:lol: I mamy takie oto spostrzeżenia: - bonsai_88 zajmujesz się DT? Ostatnia to Jaga. Juz sobie pojechała do nowego domku. BRAWO!!! - Birma to pudelek, hiszpański pies dowodny czy portugalczyk? Co wybrałas?;) - skarpetki Birmy sa superowe. Jak ludzie reagują na nią na ulicy? Ja bym podeszła i podziwiała sunię. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 To juz niedługo! Wierzę, że wszystko się uda. Pzdr. Quote
orpha Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Jaga to dopiero pzyjedzie w sobote :evil_lol: , czekam na nia z niecierpliwościa :evil_lol: Quote
Mudik Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Witam! Mi na zdjęciach jeszcze ze schroniska przypomina barbeta:loveu: Quote
Asiaczek Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Mudik napisał(a):Witam! Mi na zdjęciach jeszcze ze schroniska przypomina barbeta:loveu: No, tez może byc...:lol: Pzdr. Quote
orpha Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Asiaczek napisał(a):To juz niedługo! Wierzę, że wszystko się uda. Pzdr. napewno :) Quote
bonsai_88 Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 [quote name='Asiaczek']Asiaczki przydreptały i tutaj.:lol: I mamy takie oto spostrzeżenia: - bonsai_88 zajmujesz się DT? Ostatnia to Jaga. Juz sobie pojechała do nowego domku. BRAWO!!! Jak na razie miałam 2 DT - pierwszy to Birma, drugi i jak na razie ostatni to Jaga ;). Teraz chcę zrobić przerwę [co by mieć czas z młodą poćwiczyć, bo mi się rozleniwiła :mad:], ale kolejne psiaki pewnie też będą na DT :eviltong:... ale to są psy z przypadku, które mnie po prostu za serce chwyciły :loveu:... no, z Jagą to po prostu wszyscy wzdychali, jaki biedny piesiek, ale nikomu się pomóc nie chciało, a groziła jej pseudo :angryy:. - Birma to pudelek, hiszpański pies dowodny czy portugalczyk? Co wybrałas?;) Zazwyczaj mówię, że to pudel [bo co ja mam ludziom tłumaczyć :razz:], ale młoda z wyglądu najbardziej przypomina portugalijczyka :cool3:... W ogóle Birma to mix portugalijczyka z pudlem :lol: - skarpetki Birmy sa superowe. Jak ludzie reagują na nią na ulicy? Ja bym podeszła i podziwiała sunię. Pzdr. Ludzie chcą podziwiaj... jak próbują ją podziwiać bez pytania dostają zj***, informację, że to agresywny pies i że się cudzych psów bez pytania nie tyka :diabloti:. Jak się spytają, to patrzę na Birmą i jeśli ona nie ma nic przeciwko [a już zazwyczaj nie ma :multi:] to mogą głaskać i podziwiać do woli :loveu: Skarpetki ostatnio nam znikają :placz:... możliwe, że ma w tym udział leśne błoto :evil_lol:. Quote
Recommended Posts