bonsai_88 Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Bo ja nie chcę psa obronnego :placz:... Jak Birma była brana to parę razy się upewniałam, że to łagodny pies :roll:... i co? Nawet szramy miała pod sierścią jak do mnie trafiła, więc musiała się z innymi psami kłócić już w schronisku :mad:. A ja zostałam w efekcie okłamana i zamiast łagodnego, spokojnego psa dostałam to diablę wcielone nad którym nie umiałam na początku zapanować :angryy:. Za ten numer do dzisiaj jestem zła, ale nie zmienia to faktu, że Birma jest moim słońcem przenajwiększym :loveu:... O wyciągnięciu mnie z depresji przez Birmę już nie wspomnę :razz:.... bo w końcu miałam co robić, czym się zająć po za swoim dołem, a takiego kopa w .... mi trzeba było :evil_lol:... No i pieszczochem to ona nie jest, swoje pomysły na życie ma :roll:. Ostatnio Ania chwyciła Birmę za szelki i chciała poprowadzić w inną stronę niż młoda sobie tego życzyła... no to dostała lekkiego, ostrzegawczego strzała w rękę :mad:. Bo Birma ją bardzo lubi i zawsze radośnie się z nią wita, ale na pewne rzeczy i tak jej nie pozwoli :roll:... Quote
AngelsDream Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 bonsai_88 napisał(a):Bo Birma jest wspaniała, a ten kto się nie zgadza to się po prostu nie zna :evil_lol: Zgadzam się ;) Quote
bonsai_88 Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Bo Birma jest wspaniała, a ten kto się nie zgadza to się po prostu nie zna :evil_lol: Quote
Cimi Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 [quote name='bonsai_88']Cimi przecież Birma zawsze wyglądała pięknie i cudownie :eviltong:.. A to, że na początku zastanawiałyście się czy to wyżeł czy chart to przemilczę :evil_lol:. A w ogóle wyobrażasz sobie, że ta franca znowu schudła [z 17 kg na 15 kg :mad:]? Wolę nie myśleć jakby teraz wyglądała bez futra :razz:. Szkoda, że nie mam już czasu na agility z wami, Birma to uwielbiała :placz:... No ja mówiłam, że do charta podobna :evil_lol:. Możesz po prostu bez problemu robić we frisbee odbicia od plecow :eviltong:. Zapraszam na wiosnę ;) Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 bonsai_88 napisał(a): Ostatnio Ania chwyciła Birmę za szelki i chciała poprowadzić w inną stronę niż młoda sobie tego życzyła... no to dostała lekkiego, ostrzegawczego strzała w rękę :mad:. Bo Birma ją bardzo lubi i zawsze radośnie się z nią wita, ale na pewne rzeczy i tak jej nie pozwoli :roll:... To tak jak moja poprzednia suńka ONka. Wierz mi, może to głupio zabrzmi ale jestem pewna w 100%, że skoczyłaby za mną w ogień. Do dzisiaj ryczę jak o niej pomyślę :-( Też taka była, że nawet osoby bardzo z nią zaprzyjaźnione nie mogły się posunąć dalej niż ona sobie tego życzyła. To był taki dobry przykład psa jednego pana. Do tego była ostra i zawsze wszystkich miała na oku.:evil_lol: A teraz mam kupkę futra, która wszystkich kocha :loveu: Quote
bonsai_88 Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Cimi a idź ty mi z tymi plecami :mad:... wy nie wiecie, bo tutaj nie pisałam... to skopiuję wam post z "Klikera" [http://www.dogomania.pl/forum/f30/kliker-7967/index45.html#post11495427] Ech.. natchniona waszymi postami postanowiłam nauczyć Birmę wchodzenia na plecy :razz:... Birmulka nauczyła się błyskiem, równie szybko stwierdziła, ze skoro może wchodzić na plecy to na głowę też :diabloti:... Muszę przyznać, że takie 15 kg wskakujących z impetem znienacka na głowę [byłam na plecy przygotowana :razz:] potrafi zrobić wrażenie :evil_lol:... Pierwsze wrażenie było takie, że mnie skalpują :evil_lol: A w ogóle... czy wy wiecie, że pudle mają wyjątkowo długie pazury jak na psy? Później sprawdzałam i Birma porobiła mi aż krechy do krwi na głowie :shake:. W takim wypadku odbicie rozpędzonego psa od głowy byłoby... nie powiem, efektowne :diabloti:... Ania no właśnie o Birmie można by to samo napisać... też skoczyłaby za mną w ogień... przy mnie to dobrze wytresowany pies, bez mnie ma cały świat głęboko pod ogonem :diabloti:. Po za tym mimo ilości pracy w nie włożoną, żeby jej charakterek wyprostować i żeby ludzi nie atakowała WIEM, że cokolwiek by się stało to by mnie broniła... zresztą przecież niedawno to udowodniła... Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Lubię takie psy, które wiedzą kto jest tym najważniejszym ludziem :cool3: Trochę to próżne. Moja kudłata, jak pisałam kocha wszystkich ale nie pójdzie z nikim innym i zawsze szuka mnie wzrokiem. Kocha mamuśkę :loveu: Quote
bonsai_88 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 No i mam trochę zdjęć z wczorajszego spotkania... borderów :evil_lol: Na spotkaniu było 9 psów [łącznie z młodą] i Birma była grzeczna :multi:. Niestety musiała być na lince, bo bardzo stresowała jedna sunię... sunię, z którą uparcie chciała się bawić :roll:. Prawie cała grupa [bez Lexusa i jego pana] Lexus :loveu: Franki :cool3: Quote
bonsai_88 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Zabawy zakochanych :lol: Gajeczka, koleżanka Birmy A wiedzieliście, że Birmie stanęły uszy? :evil_lol: Quote
Tengusia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 fajowe fotaski :grins: :grins: :grins: :grins: Quote
bonsai_88 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 No i Tintusia, która się mojego potwora bała To by było na tyle ;) Sunia na skacząca za patykiem to Kira, miesiąc temu zabrana z łańcucha :loveu:... Quote
bonsai_88 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Kolejne zdjęcia :multi: Po raz kolejny Kira z ukochanym panem :cool3: I piękny Lexus :loveu: Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 No to Birma poszalała. Zmęczyła się chociaż? :evil_lol: Zdjęcia świetne Quote
AngelsDream Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Fajnie patrzeć na takie aktywne zdjęcia. :multi: Quote
aina155 Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Bardzo fajne zdjecia. Birma padla chyba jak wrocila? Quote
bonsai_88 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 E... y... jakie zmęczyła :crazyeye:? W sumie to chciałam wracać ze spotkania pieszo [jakieś 5 km], żeby jeszcze pobiegała, ale... Smok był wkurzony, wiec wróciłam autobusem :roll: Quote
Pestka Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 http://img248.imageshack.us/img248/5893/czechowice27122008246ms7.jpg śliczny pies. I widze kolejni freesbowcy (czy jak to sie tam pisze :cool3:) Quote
Klaudia :-) Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Świetne fotki i to borderowe towarzystwo:-) Quote
bonsai_88 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Kingusia to jest Franki, pies, który startuje w zawodach ;) Mam zagadkę... zgadnijcie ile psów na spotkaniu nie było borderami :cool3:. W zagadce jest mały haczyk ;) Klaudia to się nie odzywaj, bo pewnie rozpoznasz wszystkie psiaki :eviltong:. Zwłaszcza, że haczyk jest dość znany w środowisku sportowym :evil_lol: Quote
Klaudia :-) Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 No jasne,że wiem:-) ale się nie odzywam Quote
bonsai_88 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 A... i spróbujcie rasy psów podać :cool3:... Bo po za Birmą i Kirą wszystkie psy są rasowe [no, jedna bez rodowodu, ale w 100% w typie] ;) Quote
bonsai_88 Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Hej hej dobrzy ludzie.... kto z was umiałby zrobić taki mały banerek :cool3:? A w ogóle to 2 żabki mi padły :placz:. Dzisiaj całą noc łapałam pozostałe żabcie do zastępczego pojemnika, czyściłam terrarium, wyparzałam wszystko po kolei itp... :roll:. Mam nadzieję, że reszta żabek przeżyje, bo nie mam zielonego pojęcia, co mogło maluchom zaszkodzić :shake: Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Ile w końcu było tych psów? A może zdjęcie żabek? :loveu: Quote
Recommended Posts