Agata69 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Rozmawiałam z DT, wszystko jest OK. Zreszta będę to nadzorować. Będzie dobrze. Quote
marzena11133 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Sunia jest na swój sposób rzeczywiście prześliczna a maluszki to takie grubaski , że nikt by nie powiedział , że są po przejściach . Cieszę się bardzo ze względu na te maluchy ale najbardziej cieszę się z powodu suni, że znalazła tylu wspaniałych przyjaciół, którzy chcą jej pomóc - gdybym nie miała swoich psów nie zastanawiałabym się ani sekundy. Quote
mafik Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Agata69 napisał(a):Rozmawiałam z DT, wszystko jest OK. Zreszta będę to nadzorować. Będzie dobrze. Będziesz tam na miejscu? Quote
peate Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 a może by im tak jakąś drewnianą paletę skombinować, żeby nie siedziały na tym zimnym betonie :razz: Quote
t_kasiek Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 ALE TE MALUSZKI SLICZNE - TAKIE KLUSIE ::D:D:D:D:D napewno znalda domki......a mamusia - wiadomo ile ma latek ?? Quote
mafik Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 lekarz powinien ocenić wiek, ale co on tam robi w tym Doruchowie to nie wiem. Na pewno nie pomaga zwierzętom. Widac po jej spojrzeniu, ze potzreba jej kontaktu z człowiekiem. Musiało dojśc do takiej sytuacji, by ktos zainteresował się jej losem. Quote
Agata69 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Koce, stare swetry, szmaty nawet jakieś. W lumpeksie na przecenie to grosze kosztuje. Quote
t_kasiek Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 moze wysle cos z Krakowa ????? tylko napiszcie do kogo................ Quote
mafik Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 po 4 wrzesnia sunia z maluchami jedzie do Torunia, teraz jest w Doruchowie. Marzena ją dokarmia. Quote
wtatara Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 t_kasiek napisał(a):moze wysle cos z Krakowa ????? tylko napiszcie do kogo................ Kasiu zanim to dojdzie do Marzeny to sunia skończy obserwację i pojedzie do Torunia. Musimy się dowiedzieć czy tam potrzeba. Napewno będzie potrzebne jedzonko lub pieniążki na karmę, na szczepienia i odrobaczenia Quote
mafik Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 wtatara napisał(a):Kasiu zanim to dojdzie do Marzeny to sunia skończy obserwację i pojedzie do Torunia. Musimy się dowiedzieć czy tam potrzeba. Napewno będzie potrzebne jedzonko lub pieniążki na karmę, na szczepienia i odrobaczenia ... i potem na sterylizację Quote
xxxx52 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 tak zrozumialam ,ze mama z dziecmi pojedzie do DT,do jednej z dogomanianek? Quote
Agata69 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 k któraś z was poda swoje konto i ogłosi na forum zbiórkęNapewno będzie potrzeba pieniedzy na dobre jedzonko i odrobaczenie dla wszystkich i odpchlenie dla suni, którą nazwałam Mucha. Ok. 6 tygodnia trzeba towarzystwo zaszczepić na wirusówki i wio do adopcji. Jakwyjda wszystkie szczeniaki to ciachniemy Muszkę. Sunia jest mała więc strylka u nase be dzie kosztowała ok. 100 - 120 .zł Szczepienia dla całej siódemki to jakies 250 zł. Odrobaczenie, odpchlenie ok. 100zł. Dobra karma to jakieś 50 zł na miesiąc dla takiej malizny. Zdjecia, plakaty i inne media biore na siebie. Jest na co zbierac. Najlepiej ustalić jakieś konto i ogłośić na forum zbiórkę. Quote
Kasia Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Agatko a moze to byc Twoje konto? Ty będziesz z nimi najblizej wiec tak pewnie będzie wygodniej... Ja od siebie daje 50 zł. I zrobie allegro jak juz trafia do DT ;) Quote
mafik Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Moze kupić srodki na odrobaczenie i odpchlenie w Kaliszu, u lek. wet.Palczewskiego, tam to byłby o połowę niższy koszt. Potrzrebne byłyby jedynie pieniądze. Nawet jeśli maiałbym przesłać to paczką to i tak wyjdzie taniej. Ostatnio robiłam u niego sterlykę suni - 80zł Quote
Agata69 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Kasia napisał(a):Agatko a moze to byc Twoje konto? Ty będziesz z nimi najblizej wiec tak pewnie będzie wygodniej... Ja od siebie daje 50 zł. I zrobie allegro jak juz trafia do DT ;) Nie chce zbiórki na moje konto. Wolałabym zeby zbierał ktoś inny a mi przesłał przekazem pocztowym. A moze ty Kasiu użyczyłabyś swojego konto, dla mnire jestes osoba godna zaufania. Jeżeli kupicie środki i dołączycie do piesków to jeszcze lepiej. W paczki bym sie nie bawiła. Quote
Kasia Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Agatko moze uzyczyć konto, nie ma problemu. Każdą wpłatę będę wpisywać na wątku aby nie było jakis niedomówień. No chyba że ktos inny jest chetny użyczyć konta...;) Kto moze zrobić jakieś bazarki? Kto może pomóc suni finansowo i wpłacać grosiki? Ja od siebie na dobry początek daje 50 zł. Wtataro wpisz moze w tytule, że potrzeba kasy na szczepienia, sterylkę suni i karme dla rodzinki! Quote
marzena11133 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Dziewczyny jesteście wspaniałe , ja oczywiście również się dołoże finansowo . Jeżeli chodzi o koce i szmaty to nie zaprzątajcie sobie tym głowy , już o to zadbałam . Jak ustalicie nr konta to na pewno wspólnymi siłami uzbieramy potrzebne pieniązki. Nie mogę być teraz z Wami na dogo zbyt długo , odezwę sie wieczorem. Dziś jeden z weterynarzy zapytał mnie co to się taki szum zrobił wokół tych piesków, że nawet z Animals się dowiadywali - są oburzeni , ale nie widać zeby się zbytnio przejmowali ich losem. Ja stwierdziłam lakonicznie, że widocznie ktoś zadzwonoł do stowarzyszenia z informacją. Quote
Agata69 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Poniewaz dostaje na priv wiadomosci swiadczące o tym ze ktos watpi w moje dobre intencje, oswiadczam: 1. Wyadoptowałam juz ponad 20 psów, suki zostały wysterylizowane, podpisane zostały umowy, ze wszystkimi mam kontakt (mozna sprawdzić watki, sa nawet zdjecia) 2.Oferuje suni Muszce odchowanie maluchów w godziwych warunkach, w mieszkaniu, pod opieka dorosłych, sprawdzonych osób. Pod opieką weterynarza. 3 Oferuje wszelka pomoc w adopcji mamy i dzieci (poniewaz mam w tym doswiadczenie i grono sprawdzonych osób, które mi zawsze pomagaja np. Kasia) 4. W obwodzie mam jeszcze jedno DT we Włocławku, gotowe przyjąć rodzinkę. W razie czego. 5.Wszystko co bedzie sie działo z psami bedzie jawne i umieszczone wraz ze zdjeciami na watku. Jestem wrażliwa osobą, poruszył mnie los tej suni, dlatego zaoferowałam pomoc. Nie mam żadnych innych powodów. 5. Jeżeli macie do zaoferowania coś lepszego niz umieszczenie suni w jakiejs mordowni (schron), to prosze bardzo. Przepraszam jeżeli ten post jest nieprzyjeny, ale naprawde męczy mnie już to co dzieje sie na forum. Ludzie, na Boga , pomagajmy sobie a nie utrudniajmy i tak już bardzo trudnej działalnosci. Quote
Kasia Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwosci odnośnie tego gdzie trafi rodzinka i tego co oferuje Agata to zapewniam, że mieć ich nie musi. Agata to uczciwa osoba. Poczytajcie Jej wątki dla pewności. Quote
malagos Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Dziewczyny, nie przejmujcie się, ja sie bardzo, bardzo cieszę, ze znalazła sie osoba chetna do zabrania calej rodzinki, na reszcie przyszlosć tej mamusi i dzieci jawi sie różowo :multi: Quote
Agata69 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 marzena11133 napisał(a):Dziewczyny jesteście wspaniałe , ja oczywiście również się dołoże finansowo . Jeżeli chodzi o koce i szmaty to nie zaprzątajcie sobie tym głowy , już o to zadbałam . Jak ustalicie nr konta to na pewno wspólnymi siłami uzbieramy potrzebne pieniązki. Nie mogę być teraz z Wami na dogo zbyt długo , odezwę sie wieczorem. Dziś jeden z weterynarzy zapytał mnie co to się taki szum zrobił wokół tych piesków, że nawet z Animals się dowiadywali - są oburzeni , ale nie widać zeby się zbytnio przejmowali ich losem. Ja stwierdziłam lakonicznie, że widocznie ktoś zadzwonoł do stowarzyszenia z informacją. Marzenka, teraz trzeba spokojnie, bo jeszcze zaczną nam utrudniać. Jeszcze pare dni sunia musi wytrzymać. I ty też. Pozdrawiam. Quote
Agata69 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Figowe szceniaki sa juz zarezerwowane (oprócz Kamy z krzywa łapką). A jeszcze ma sie ukazać artykuł w prasie. Jesli ktoś sie chetny zgłosi i po sprawdzeniu okaże sie OK, będę oferować maluchy Muszki. Quote
Recommended Posts