Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam Was , żę tak długo się nie odzywałam - miałam dużo zajęć , dwie córki ( w tym jedną dwulatkę ) , więc naprawdę nie mam dużo czasu na neta oprócz tego praca - rozpoczęcie roku szkolnego. Chdzę oczywiście do Suni dwa razy dziennie , zmieniam posłanko i daję jeść. Maluszki już próbują podchodzić do miski i coś tam przegryzać ( kasza, makaron). Zrobię im nowe zdjęcia , abyście wszyscy mogli obejrzec jakie są śliczne. Agatka dzwoni do mnie i pyta , czy wszystko w porządku - niepokoi się z pewnością , bo tak długo byłam niedostępna. Od jutra będę już częściej na dogo , zwłaszcza w godzinach dopołudniowych . Tak więc będziemy w stałym kontakcie.

Posted

jestem ale padam , ten początek roku szkolnego jest okropny. Ja nie jestem nauczycielem ale jako zakład mamy pod opieką 43 szkoły. Chodzi o gabinety medyczne w szkołach. Prowadzę ten zakład i trudnosci które namnażają się są okropne. proszę o konto , przeleję teraz 20 zł.

Posted

Agata69 napisał(a):
Ponieważ mąż Marzeny zobowiązał sie do przewiezienia suni do Torunia , a będzie to najprawdopodobniej wtorek, sroda, to myślę, żeby nie mnożyć kosztów, ze najlepszym wyjściem będzie zabrać ja do Dt do Kalisza, jesli Marzena nie załatwei czegoś innego, na 100% pewnego.

Kasiu, ja dzwoniłam do Marzeny , wszystko jest OK.

Agatka opisz dokładnie, w jakich dniach pobyt Muszki z maluchami gdzie ma byc? Ma jechac do Torunia. To DT, czy hotelik? A ten kalisz, to co?

Posted

Bambino napisał(a):

Kaśka, czy te torebkę w fioletowo-kremowe grochy z bazarku dla Muszki można nosic na ramieniu, czy tylko w ręce?

wygodniej jest nosic ją w rekach ale na ramię też można założyć jednak nie na jakąś kurtke zimową czy gruby sweter bo te rączki nie są za długie...
wygodniej jednak w rękach nosić.

Posted

a to dlaczego? mogą jeść kasze, makaron, płatki jecznienne z mięsem drobno posiekanym, marchewką i innymi warzywami (seler, buraczki czerwone), konsystencji dosć rzadkiej, bo łatwiej im jeść.

Posted

a w jakim tygodniu sa szczeniaki?psiaki pija mleko matki ,a potem kasza sie zapychaja.kasza to wypelniacz ,nie ma zadnej wartosci.najlepiej na delikatne mlodzutkie zoladeczki rozpoczac od rozmoczonej dobrej karmy np.RC ,mozna dodac ugotowanego kurczaka bez rosolu,a nie kasze :shake:
Wet zalecaja rozgotowany ryz z kura ,jezeli nie maja biegunki,a najlepiej sucha karme.
To sa zalecenia wet ,a nie moje.

Posted

xxxx52 napisał(a):
a w jakim tygodniu sa szczeniaki?psiaki pija mleko matki ,a potem kasza sie zapychaja.kasza to wypelniacz ,nie ma zadnej wartosci.najlepiej na delikatne mlodzutkie zoladeczki rozpoczac od rozmoczonej dobrej karmy np.RC ,mozna dodac ugotowanego kurczaka bez rosolu,a nie kasze :shake:
Wet zalecaja rozgotowany ryz z kura ,jezeli nie maja biegunki,a najlepiej sucha karme.

Rzeczywiscie, kasza to niezbyt dobry pomysł dla dorosłego psa, jeszcze gorszy dla maluchów. Lepszy byłby ryż, ale w proporcjach przynajmniej 20% mięsa, reszta wypełniacze.

Posted

Oczywiście zastosuję się do Waszych rad odnośnie dokarmiania piesków, nie denerwujcie sie jak mnie czasem nie ma wieczorami na dogo - po prostu brakuje mi czasu, ale teraz w godzinach dopołudniowych mogę sobie troszkę pozwolić na dostęp do internetu.Na razie czekamy , cieszę się , że pieski mają już załatwiony DT - będzie dobrze. Jeżeli chodzi o transport , to też musimy czekać do momentu , aż mąż będzie miał trasę w tym kierunku. Oczywiście jeżeli ktoś przejeżdżałby wcześniej nieopodal i mógł zabrać rodzinkę to też byłoby wspaniale.

Posted

Właśnie dostałam potwierdzenie, ze DT jest OK.
Dziewczyny zaufane i doświadczone.

Marzena porozmawiaj po męsku z męże. Jeżeli si.e określisz to pieski moze znajda krótka przystań w Kaliszu.

I daj suce troche mięsa.

Posted

Transport do Torunia nie będzie wcześniej jak we wtorek .Tłumaczyłam Wam już, że nie jestem w stanie na razie dokładnie określić, bo mąż jest cały czas w trasie . Mamy środę dopiero , a transport zaplanowany na przyszły tydzień . Nie przejmujcie się ja się pieskami naprawdę dobrze opiekuję , do przyszłego tygodnia będą pod dobrą opieką . Do środy pieski powinny być dostarczone do Torunia ( jeżeli będą jakieś problemy to wówczas przewieziemy je do Kalisza do czasu aż pojadą do DT- ja będę z Wami w stałym kontakcie ), w poniedziałek będę mogła więcej powiedzieć . W piątek z Muszką już zacznę wychodzić na spacery , dostają mięsko z ryżem .

Posted

xxxx52 napisał(a):

ja jestem też wetem.

Posted

Kasia (ja) - 50 zł
j3nny - 30 zł

Aga76 - 30 zł
BasiaD - 50 zł
marzena11133 - 30 zł

koss - 50 zł
Tigrunia - 26 zł (bazarek)
Mafik - 30 zł (bazarek)
Bambino - 70 zł
Aga @ Amber - 52 zł (bazarek)

[SIZE="3"]razem: 418 zł

dzięki bardzo :loveu:

Posted

Wczoraj Muszka była troszkę na spacerze , miała opory przed wyjściem z klatki więc ją wyniosłam . Nie chciała się oddalać , obawiała sie o dzieciaczki. Od razu załatwiła swoje potrzeby i po chwili juz wróciła do maluszków . Dzisiaj znów wyjdziemy na spacerek , miejmy nadzieję , że już dłuższy.