Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To super.
Cieszę sie bardzo że suńka z maluszkami będzie bezpieczna i w ciepłym miejscu :multi:

Jak juz trafi do DT to zabierzemy sie za ogłoszenia i zbiórke na sterylkę.

Posted

[quote name='wtatara']transport załatwiony

Kasiu nie kracz

Super. Myslę , ze mogłabym zadzwonić dio tego weta gdzie jest sunia i sama z nim porozmawiać, ze zabieram pieski i tak dalej. Kto będzie odbierał rodzinkę?

I wazna sprawa: o suke i małe trzeba do tego 4 wrzesnia zadbać: jedzonko, czyste koce, woda itd.
Kto się tego podejmie?

Bardzo się cieszę, chociaz zarzekałam się ostatnio, ze Figa to ostatni pies któremu pomagam.

Posted

wtatara napisał(a):
Agatko tel. do weta 062 731 51 76

OK. Ustalmy, mam zadzwonić i powiedzieć że ja decyduję sie na wzięcie suni, a odbierze ja 4 września kto?

Chociaż nazwisko musze znać. I czy to pewne.

Posted

Własnie odebrałam maila od Help Animals:
"Rozmawiałem z wet. Sunia do 4 września jest na obserwacji. Po tym terminie stanowi własność Gminy. Podobno zgłaszają sie już osoby , które chcą adoptować sunię ze szczeniakami. Uzgodniłem , że gdyby nikt nie zdecydował się adoptować dadzą mi znać"
Być moze chodzi o którąs z Was, bo nie wierzę, ze sa chętni do adopcji. Moze szzceniaczki prędzej, ale nie sunia. To chyba tylko bujda dla zaspokojenia zainteresowania pytających.

Posted

Mam jeszcze pytanie dziweczyny. Co to za DT, czy jest sprawdzony? Ktoś zna tę osobę, która deklaruje opiekę. Trzeba mieć pewność i zaufanie do tej osoby.
Jeśli wzssytko będzie ok. to można zacząć zbierać pieniążki na odrobaczenie, odpchelnie i sterylizację suni, bo czas odchowu małych minie szybko.

Posted

wlaśnie, tak jak pisałam bujda stworzona na potrzebę odpowiedzi na niewygodne pytania. Chyba, że ten wet z Doruchowa rozmawiał już z którąś z Was a mówi, że są chętni :razz: Watpliwa sprawa. Nie sądzę, aby byli chętni na niewysterylizowaną suczkę, w dodatku z maluchami.

Posted

rozmawiałam teraz z Marzeną.Zrzucili już na nią cały ciężar opieki nad pieskami. Praktycznie nikt się nimi nie interesuje. Rano było rzucone odrobinę suchej karmy. Pójdzie popołudniu to zrobi moze zdjęcia

Posted

Wszystko załatwione. Rozmawiałam z panem z gminy, mam zaklepane psiaki. Do odebrania 5 września od weta. Podałam nazwisko Marzeny, jako osoby która pieski odbierze.

Marzenko poproszę o telefon, chciałabym uzgodnić szczegóły.
Jeszcze kilka dni i dla suni rozpocznie sie nowe lepsze życie.

Jakieś imię?

Posted

wtatara napisał(a):
rozmawiałam teraz z Marzeną.Zrzucili już na nią cały ciężar opieki nad pieskami. Praktycznie nikt się nimi nie interesuje. Rano było rzucone odrobinę suchej karmy. Pójdzie popołudniu to zrobi moze zdjęcia

tO NAWET LEPIEJ. jEŚLI mARZENA SIĘ NIMI ZAOPIEKUJE PRZEZ TE 10 DNI, TO BEDZIEMY MIELI PEWNOŚĆ PRZYNAJMNIEJ , ŻE PSINA NIE GŁODUJE.

mARZENKO, SPRÓBUJ UGOTOWAĆ TROCHĘ KURCZAKA Z RYŻEM I DAĆ SZCZENIACZKOM. oNE JUŻ POWINNY ZAŁAPAĆ O CO CHODZI. tO TROCHĘ ODCIĄŻY SUKĘ.

Posted

Agata-nie dokarmiamy szczeniakow w wieku 12 dni,przeciez one jeszcze same nie jedza.mame nalezy dobrze odzywic.jezeli nie mialaby pokarmu podajemy tylko mleko dla szczeniakow ,a nie krczaka z ryzem .Na takie meniu maja czas.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Agata-nie dokarmiamy szczeniakow w wieku 12 dni,przeciez one jeszcze same nie jedza.mame nalezy dobrze odzywic.jezeli nie mialaby pokarmu podajemy tylko mleko dla szczeniakow ,a nie krczaka z ryzem .Na takie meniu maja czas.

Moje szczeniaczki już próbowały jeść. No może rzeczywiście były kilka dni starsze.

Marzena, odezwij się!

Posted

Najważniejsze, aby sunia miała właściwą ilośc kalorii, a wtedy mleka dla maluchów nie zabraknie. Ważne też by rzucić jej tam jeszcze coś ciepłego do leżenia i spania

Posted

Marzena zabiera szczeniaki po kwarantannie i jadą do Torunia- tarnsport już mamy. Wówczas będziemy potrzebować pieniążków na karmę odrobaczenie, szczepienia , sterylkę suni .