Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wróciłam włąśnie z rozpoczęcia roku szkolnego, a tu takie dobre wieści :P :P :P !!!! Baaaardzo się cieszę z udanej czwórki, ale poproszę jeszcze ze dwa, to może będzie dobra wróżba na oceny Młodego w szkole:D .

Posted
Jedno łożysko wyszło, jeszcze zostało (chyba :-? ) jedno.

Sunia całuje i myje teraz swoje dzieci...i się cudnie uśmiecha :D

Bej udaje, że go nie ma :wink:

A ty to chyba powinnaś się przespać bo sama ze sobą gadasz :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

W mojej mądrej książce (Ściesiński - "Pies utrzymanie i hodowla")

stoi napisane:

"Po porodzie suka powinna dostać profilaktycznie środki wzmacniające (płyn fizjologiczny i glukozę) oraz przeciwtężyczkowe (sole wapnia)."

a dalej: "Bezpośrednio po zakończonym porodzie suka jesy bardzo zmęczona i spragniona. Godzinę po porodzie należy jej podać tzw.pójło. Można ją wyprowadzić na spacer, często trzeba to robić "na siłę". ...

- to nie ja - to Ściesiński :wink: czy to wszystko jest aktualne - mam wydanie z 1988r. ?

pozdrowienia dla całej EKIPY :P

Posted

I ja przyłączam się do serdecznych gratulacji!!!

Dla całej ekipy!!!

Bardzo proszę wytulić wszystkie maluszki i przede wszystkim wygłaskać mamusię za tak wielki wyczyn!!!!!!

:new-bday: :BIG:

I czekamy niecierpliwie na zdjecia małych ogóreczków/korniszonków ;)

Pozdrawiam

Posted

E tam, ogórkowa pędem leci na spacerek a jeszcze szybciej wraca :P

Ale był moment ,,krytyczny" długiej przerwy gdzie Hania zarządziła by sunia ,,pobiegała" po ogrodzie, nie chciała więc na siłę...ale pomogło i mamy (szybciutko poszło 8) ) Bochnara i Bogdankę...a nie wiem czy to koniec :-?

Sunie ogarki robią czasem niespodzianki...np pod wieczór :lol:

Hania zarządziła podanie lekko osłodzonej bawarki i to wszystko na dzisiaj (Dunia zjadła łożyska i to jest najwartościowsza odżywka dla suki)

Oczywiście...wszelkie GARULACJE już przyjmujemy :D bo stadko dorodne i śliczne i zdrowe (podniebienia itd oraz wszystko na starcie wydaje się ok :P )

Wieczorkiem czekam na Hanię, będziemy ważyć...oraz podziwiać :D

Nawet nie wiecie jaką wspaniałą mam teściową :multi: , od teraz nie dam na teściowe nic złego opowiadać :lol: :wink:

Korona: czekamy na wieści kochana ( na dobre 8) wieści)