Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted
A Bajka?? Ballada??

Niniejszym zamykam swoją ogórkową listę imion:

PSY

BRANT.BAJAN,BOCHNAR,BŁAWAT,BIGOS, BIMBER, BAJGIEL, BOHUN (to już jest wybór ,,przyszłego właściciela" :lol: )

SUKI

BIESIADA, BOGDANKA, BAŚŃ, BŁOGA, BARDYZANA, BAJDA, BALLADA

...ładnie ? :D

Posted
PSY BIGOS, BIMBER,

:o :o ja se jaja robiłam :o

SUKI

BIESIADA, BAŚŃ, BŁOGA, BARDYZANA, BAJDA, BALLADA

Ładnie :D A gdzie BOGDANKA? :hmmmm: Podobała Ci się :niewiem:

Posted
...A gdzie BOGDANKA? :hmmmm: Podobała Ci się :niewiem:

Jasne, poprawiłam, dopisałam :D

Ogórkowa mi dzisiaj wywaliła niezły numer...ok 2giej w nocy obudziło mnie jej ziajanie mi nad głową...zerwałam się jak oparzona, bo już myslałam że...a ona do drzwi i na dwór...i nawet nie czekała aż furtkę do ogrodu otworzę...no, taka jest numerantka :lol: ...a ja dostanę zawału :-?

Posted

Niniejszym zamykam swoją ogórkową listę imion:

PSY

BRANT.BAJAN,BOCHNAR,BŁAWAT,BIGOS, BIMBER, BAJGIEL, BOHUN (to już jest wybór ,,przyszłego właściciela" :lol: )

SUKI

BIESIADA, BOGDANKA, BAŚŃ, BŁOGA, BARDYZANA, BAJDA, BALLADA

Imiona bardzo fajne, szkoda tylko, że nie miałam udziału w ich wybieraniu :(. Wróciłam i już na bieżąco będę śledzić co u Ogórkowej słychać :P .

Posted
A moja jest BALLADA, a moja jest BALLADA (zygu, zyyygu) :angel:

A ja myślałam, że moja :cry: Ale co tam, najważniejsze, że ładnie :D Niech się już rodzą, no! Bo przeżywam jak rodzina pod szpitalem ;)

Posted
A moja jest BALLADA, a moja jest BALLADA (zygu, zyyygu) :angel:

A ja myślałam, że moja :cry:

Nie kłócić mi się tu :roll: Bogdanke którejś odstąpie 8)

Bo ja to dopiero mam smakowity zestaw : Bigos z Bimbrem :o

8)

Bea, jak tam Ogórkowa?????

Szybko info prosze :angel: :angel:

Posted

Dzięki kochani za to że czuwacie (i że jesteście przy nas :D )

Dobrze Haniu, że wróciłaś :angel: Uffff, kamień spadł mi z serca 8)

Ogóreczek jeszcze w jednym kawałku. Chociaż myślałam, że to już TA noc będzie :-?

Temperatura tylko troszkę niższa, brzuszek taki ,,opuszczony" do dołu, wczoraj nie chciała spacerować i zaraz wracała biegiem do domu, w domu chodziła za mną jak cień (nawet do łazienki mi zaglądała) no i dzieciaki strasznie jej się w brzuchu wczoraj przewalały (aż mruczała do siebie i nawet raz pisnęła).

Burze chodzą po kraju i martwiłam się, bo ogórkowa straszliwie boi się grzmotów...ale nocka minęła spokojnie :P

Lampa-kwoka zamocowana, stare prześcieradła poprane ( w proszku dla niemowląt :lol: ), ręczniki frotte też.

Teraz= czekamy 8)

Haniu: natychmiast masz mój telefon kochana teściowo, przecież wiesz :)

Nawet w środku nocy !!!!!!!

Beata&Poświata: cieszę się, że jesteś :P

A ja trzymam nadal Sz Panią Ciotkę za słowo :D

Bo mamy obiecaną: sesję zdjęciową 8)

Posted

No to odliczamy godziny do maleńkich Ogóreczków.

Jakaś obiecana sesja zdjęciowa? A kto będzie tym szczęśliwym fotografem hi hi hi....

Beatko - przecież wiesz,że czekam tylko na ''Hasło'' i już jestem u ciebie - u mnie słowo droższe od pieniędzy.

No kochani coś z imionkami dla białych dziweczynek krucho .Dla chłopców mamy wspaniałe imiona - a dla dziewczynek malutko.

Pozdrawiam

Posted

Beata&Poświata: cieszę się, że jesteś :P

A ja trzymam nadal Sz Panią Ciotkę za słowo :D

Bo mamy obiecaną: sesję zdjęciową 8)

Obiecane, przyklepane.

Ale może faktycznie Szantina jest bardziej wprawnym fotografem?

Ja w każdym razie melduję gotowość.

A co do imion białych dziewczynek to może ALMETA bo też biała i puszysta :D ?

Posted

Bea imiona cudne zreszta juz Ci mówiłam bo miałam tą przyjemnośc znac je duzo wczesniej :)

Trzymam kciuki za pomyslny przebieg narodzin i juz nie mogę sie doczekac maluchów jak sobie pomysle jakie cudne beda to az mnie łaskocze w brzuchu :angel:

Szantka na jaką litere imiona to cos pomysle moze mi wpadnie do głowy cosik fajnego :)

Posted

Beata&Poświata - no to kochana robimy zdjęcia ''na dwie ręce''.Ja jestem typowym amatorem , który lubi taką zabawę.W związku z tym ,że małe białaski będą ok 15 dni później to nie będę już tak dyspozycyjna czasowo.

Saida - imiona dla białasków na literkę A

Pozdrawiam

Posted

Wybrałaś sobie chyba najtrudniejszą literę...choć jak pomyślę, ze mogło być Y :-? Wtedy dopiero byśmy mieli zagwostkę :)

Myślę :hmmmm: myślę :hmmmm:

Posted
...pomysle moze mi wpadnie do głowy cosik fajnego :)

A mnie wpadło :angel:

Proponuję najsilniejszą suczkę dominantkę z miotu nazwać: Alfa ( :lol: )

Proste i oczywiste nie ?!? Tak proste, że trudno na to wpaść :D

Haniu: no Ty to masz repertuar imion :D ...żadna literka Cię nie zaskoczy jak widać :baby:

A jest jeszcze: Yale, Yumbo, Yuma.... :lol: Yks i można tak długo, wystarczy naszą literkę ,,I" zastąpić ,,Y" i gotowe :lol:

Co do sesji zdjęciowej: zapraszam obie ciotki nawet od zaraz :D (tzn cioteczkę Poswiatkę zapraszam obowiązkowo / dobre ,,zaproszenie" nie ???? :wink: / jak już Szantinka się nam rozsypie/ tak myślę, że moje ogórki będą miały wtedy ok 2,5 tygodna :P )

No lecę ,,do garów" bo Dunieczka...głodna :lol:

Posted

Wiem, że dla białasków płci męskiej jest już dużo propozycji ale ja może dołożę jeszcze jedną ANUK, może uda mi się wymyślić coś dla dziewczynek. :D

Bea strasznie jestem ciekawa jak tam Twoja Ogórkowa, jak wszyscy tutaj z resztą :D codziennie tu zaglądam ciekawa czy to już :D

Posted

Nocka była w miarę spokojna, deszcz sie rozpadał (burzy na szczęście nie było), a ja w tym deszczu co 2 godziny byłam proszona przez Dunię na dworek na siusiu i nie tylko 8)

Brzuszek na dole, maluszki ogóreczki się tam strasznie dalej przewalają :P Ruch ma w tym brzusiu jak na rondzie ONZ w Wwie :lol:

Szuka miejsca w całym domu, nawet leżała sobie na posłaniu Bejka (chyba pierwszy raz w zyciu :lol: ).

Wogóle to nie toleruje Beja nawet w jednym pomieszczeniu, warczy na niego straszliwie, Bejek przygaszony chodzi po chałupie kanałami 8)

Nie miała też od rana, swojego szalonego jak dotąd, apetytu :-?

Coś czuję, że godzina ,,0" to będzie tej nocy :wink: