Helga&Ares Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Pies się znudził..co tam pies.. do schronu won! A schronisko przepełnione, właśnie przez takich jak 'właściciele' Tosi, przez prymitywnych, głupich ludzi... To przez nich psy doprowadzane są do takiego stanu... Tosia nie miała łatwego życia.. Ona nie wie co to znaczy szczęście, nie zna sytości, ciepła czy dotyku ludzkiej dłoni.. doskonale natomiast wie, co to ból.. była bita, boi się podniesionej ręki czy dotyku w okolicach doopki.. nigdy nie dostała porządnego jedzenia, nie usłyszała ciepłego słówka, NIC W końcu to pies, a dla takich osób, jak jej byli właściciele, pies to stworzenie bez praw, przywilejów, szacunku.. Obecnie wygląda tak: Sunia jest po szczeniakach, nawet nie chce myśleć, co z nimi się stało:shake: Byłam taka smutna... EDIT: pojawił się uśmiech na twarzy! a wystarczyło tak niewiele! Sunia przebywa w schronisku w Gaju (50 km od Poznania) Quote
GoniaP Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Ojej, kolejny czarnuszek :shake: A jaka biedna :-( Quote
Helga&Ares Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Biedna, smutna... nie potrafi skupić swojej uwagi na czymś dłużej, jest taaaka zagubiona :( Będziemy często brać ja na spacerki, socjalizować, ale priorytetem jest to, by nabrała ciała, bo obecnie to szkielet okryty skórą .. Quote
Patisa Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Proszę w imieniu Psinki... pomóżcie! :help1: Quote
Helga&Ares Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 jeszcze podniosę na dobranoc... ona nie daje mi spać :( szczególnie, gdy przypomnę sobie jak płakała, gdy odchodziłam od kojca... Quote
Martens Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Jeśli ktoś zrobi bannerek, wstawię sunię w podpis... Quote
Patisa Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Martnes poproś tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10635486#post10635486 powiedz, ze dla potrzebującej suni, daj kilka fotek i będzie banner jak ta lala :lol: Quote
Helga&Ares Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 bannerek się przyda. Mam nowe zdjęcia, wstawię w sobotę, jak wrócę do domu.. Quote
Martens Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Bannerek już mam, tutaj jest trochę mniejszy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10643995#post10643995 Quote
Helga&Ares Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 fajny banner, na razie mi się do podpisu nie mieści.. spróbuję coś wykombinować Quote
Helga&Ares Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 Staramy się często wychodzić na spacerki, uczymy, że ręka to nie tylko znak, że nadchodzi coś złego, przecież dotyk ludzkiej dłoni może być fajny;) powoli rozumie.pooowoli. Ale jest coś ważniejszego, to uśmiech, który coraz częściej rysuje się na pyszczku Quote
Martens Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Kiedy sunia jest uśmiechnięta, wygląda na zupełnie innego psa... Quote
GoniaP Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Tak niewiele im potrzeba do szczęścia.... Dlaczego ludzie tego nie rozumieją?? Piękna czarna sunia! Wszystko co czarne i z sierścią jest piękne :loveu: Quote
Helga&Ares Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 zerknijcie na pierwszy post, widać różnicę, a wystarczyło chwilkę uwagi poświęcić Tosi... Quote
Martens Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Bo jej o wiele bardziej brak miłości niż ciepłego kąta i pełnej miski... Quote
Kasia&Rika Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Jejku jaka różnica na tych dwóch zdjęciach:( właściciela to bym... :angryy: miejmy nadzieję, że to jedyny jego zwierzak i nie męczy reszty ... :placz: Quote
Beata19 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Zdjęcie suni jest na naszej klasie http://nasza-klasa.pl/profile/15784566 Quote
Donvitow Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Dzięki. Suczydło nadal "najcieńsze" w kojcu ale wesolutkie. Quote
Recommended Posts