Ziutka Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='kinga-kinia']no teraz to jestem w szoku nawet po kawie nakrętki ??:crazyeye: super[/quote] Tak Kinia, po kawie, szamponie, kremie do rąk itp. wszelakiego rodzaju plastikowe zakrętki :cool3: Quote
basiapron Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 napisałam ogólnikowo że po napojach bo najwięcej takich jest,wiadomo ze szampony,pasty i kawy zużywa się dłużej,a napoje-średnio jedna nakrętka na dzień lub dwa.no i butelki po napojach można w śmieciach znaleźć:cool3: Quote
kinga-kinia Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 a ta firma która przyjmuje te nakrętki daje pieniądze na wózek czy daje odrazu sprzęt ? łłłooo to ja teraz mogę zbierać na całego skoro to o wszystkie nakrętki chodzi ;) muszę rodzince sprostować też bo oni myślą że tylko po napojach .... Quote
irysek Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 basiapron i jak wyslala in postem te nakretki? jak tak to ja tez wysle in postem :) juz zapakowalam :) Quote
basiapron Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 nieee nie wysyłaj in postem,tzn to zależy gdzie-do zamościa in postem możesz ale na urząd pocztowy w gdańsku to bym się martwiła,wiesz,oni sie sądzili-pp z in postem i nie wiem czy nie będą na złość sobie robic Quote
elmira Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 A jak jest z tymi "łebkami" od płynów do mycia szyb, takie spryskiwacze? Przecież to tez nakretka i rodzaj plastiku inny niz reszta butelki. Ja zbieram, ale pytam jeszcze Was o zdanie. Swoje waży taka "nakrętka"... Quote
Maćka Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 "Zbieramy nakrętki! Stowarzyszenie Centrum Wolontariatu i Inicjatyw Obywatelskich uzbierało już blisko dwadzieścia tysięcy plastykowych nakrętek. Potrzeba ponad dwa razy tyle, żeby siedmioletni Kuba z Przeworska dostał wózek inwalidzki. Zbiórka trwa od kilku tygodni. Początkowo nakrętki miały pomóc w zdobyciu wózka siedemnastoletniemu Markowi z Nowej Dęby. W międzyczasie zgłosiła się do niego firma, która postanowiła ufundować wózek. Stalowowolskie Centrum Wolontariatu postanowiło pomóc siedmioletniemu Kubie z Przeworska. Za nakrętki wózek Akcja polega na zbieraniu plastykowych nakrętek. Bez znaczenia jest ich wielkość i pochodzenie. Niezależnie od tego, czy są małe, czy duże, z butelek czy słoików. Każda ma jednakowo dużą wartość. Firma zajmująca się recyklingiem za pięćdziesiąt tysięcy plastykowych nakrętek wymieni je na wózek inwalidzki. - Zaczynaliśmy kilkanaście dni temu. Akcja spotkała się z olbrzymim odzewem. Zgłosiły się do nas szkoły, które przeprowadziły wśród swoich uczniów takie zbiórki. Niemal codziennie otrzymujemy kolejną partię dostaw od zwykłych mieszkańców miasta. Akcja rozprzestrzeniła się na cały kraj. Do zbiórki przyłączyły się także takie miasta jak Łódź, Kraków, Gdynia. Przed kilkoma dniami trafił do nas przywieziony z Kielc worek z szesnastoma kilogramami nakrętek - mówi Aneta Chodorowska, koordynator biura Centrum Wolontariatu i Inicjatyw Obywatelskich w Stalowej Woli. Tu czekamy na Ciebie! W siedzibie Centrum Wolontariatu jest już kilka takich worków z nakrętkami. Sortują i przeliczają je dzieci, podopieczni świetlicy socjoterapeutycznej ''Tęcza''. Potrzeba jeszcze około trzydziestu tysięcy nakrętek. Liczy się każda sztuka. Jeśli chcesz pomóc, kontaktuj się osobiście z biurem wolontariatu przy ul. Wojska Polskiego 5 w Stalowej Woli lub telefonicznie pod numerem 844-79-97. PIOTR PYRKOSZ Super Nowości z dnia 29_11_2007" Skopiowane z [URL]http://pressmedia.com.pl/2007/2007-11-29/m.htm[/URL] Quote
basiapron Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 sprawdźcie czy aktualne,będe wdzieczna,ja się zbieram,kierunek Krakuff. Quote
Shetanka Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Ojej, jaka fajna akcja :p Powiem mamie to będziemy zbierać. Ten asres w 1 poście jest aktualny? Quote
basiapron Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 w pierwszym tak,teraz będe próbowała sie dowiedzieć coś o tym co Maćka podesłała,będzie kolejny cel może Quote
Karolajna Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Ja mam tylko kilka na razie, ale to pewnie się jeszcze uzbiera :) Quote
Karolajna Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 [quote name='scarlet']uzbiera się szybciej niż myślisz[/quote] Oczywiście :cool3: Quote
Ziutka Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Super, że tyle ludzików już się włączyło w zbieranie :multi: jest nas coraz więcej :cool3: Quote
kinga-kinia Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 no i mi doszła kolejna nakrętka tym razem od Nuteli .....;) Quote
beam6 Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Przepraszam - taki mały off - zapraszam na bazarek :oops: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=122070[/url] Quote
Poker Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 a mi sąsiad przyniósł chyba ze 2 kg nakrętek.:eviltong: Quote
Ziutka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 [quote name='Poker']a mi sąsiad przyniósł chyba ze 2 kg nakrętek.:eviltong:[/quote] Super :multi: Quote
Zmysł Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 [quote name='Poker']a mi sąsiad przyniósł chyba ze 2 kg nakrętek.:eviltong:[/quote] brawo sąsiad:multi: Quote
tomcug Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Mam już całe pudło, wyślę w tygodniu i zbieram dalej. ;) Quote
Ziutka Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 [quote name='nora']a my tez zbieramy :eviltong:[/quote] No i super :multi: Quote
Recommended Posts