Weronia Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Fundacja "Radość Psiaka" dziękuje za pomoc w opłaceniu operacji ratującej wzrok Perry uratowanej z pseudohodowli w Trzęsaczu. Wszystkim, którzy okazali współczucie i serce serdecznie dziękujemy!!! Perra czuje się dobrze i wraca do zdrowia otoczona miłością i troskliwą opieką. Serdecznie dziękujemy dr Piotrowi Dąbrowskiemu za uratowanie wzroku suczki. Perra jest szczęśliwa, o ile może być szczęśliwa istota po tak tragicznych przejściach. Dziękujemy za pomoc. http://www.zwierzakiuwandy.ovh.org/ Quote
Joannka Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Wczoraj zawiezlismy Herę do nowego domku !!!! Jej ulubionym zajęciem była zabawa z kamieniem :cool3: Poza tym teraz suczki w hoteliku byly w jednym kojcu wiec wiemy ze zgadzaja sie z innymi psami. Quote
GoniaP Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Co się dzieje z resztą psiaków??? Możecie opisać ich losy??? Quote
bea_m Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Ja nie. Bo tak na prawdę nie wiem. Ale wiem jedno że Trzcianka zapiepsza jak dziki osioł i nie ma czasu siedzieć przy kompie. Czy ktoś się zgłasza na ochotniaka na prowadzenie tematów w necie? Quote
mariamc Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Czy te psy są w Pile -Gładyszewie, w schronisku p. Jażdżewskiego? Czy może w Jędrzejewie-ten sam właściciel? Jak zwykle cisza, dużo szumu medialnego a póżniej:shake::shake::shake: Quote
Joannka Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Psy nie sa w schronisku. Zora i Hera sa w hoteliku w Pile. Ostatnio domek znalazla Zora. Na poczatku nowi wlasciciele mieli z nia troche problemow bo nie lubila zostawac sama i z rozpaczy wyciagała rzeczy z szafy lub sciagala je z wieszaka ale teraz jest juz o niebo lepiej. Niestety w hoteliku nadal przebywa Hera, która wrocila z DS z powodu alergii dziecka :-(. U Grzegorza przebywa też mama pitbullowa, ktora ma zalozony osobny watek. Z tego co wiem to do adopcji zostało w sumie 5 pitbulli z Pełczyc. Postaram się o zdjęcia. mariamc- jesli bardzo chcesz sie czegos dowiedziec to napisz na pw, na maila lub zadzwon. Quote
Joannka Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Podaje watek Mamy Pitbullowej http://www.dogomania.pl/forum/f28/suka-czy-maciora-pitbullowa-ofiara-rozmnazacza-po-sterylce-blaga-o-dom-121971/ W przyszłym tygodniu odbędzie się pierwsza rozprawa przeciwko byłemu właścicielowi. Quote
basiagk Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Ostrzeżenie ! Przekazano mi wiadomość by uważać na rodzinę prawdopodobnie Romów mieszkających na południu Polski a dokładniej z TARNOWA. Wyszukuje ona psy na portalach aukcyjnych, w schroniskach i w innych możliwych miejscach gdzie są one oddawane praktycznie za darmo. Stawia na konkretne PSY RASY AMSTAFF I ROTTWEILLER, Ich Cel to WALKI PSOW I SZKOLENIE DO WALK W ZAGROŻENIU MOGA BYC TAKZE INNE BULLOWATE ale tez i BOKSERY Mimo, iż są z południa Polski szukają nawet w Warszawie. Dlatego bardzo ważne jest, by to ostrzeżenie trafiło w każdy zakątek Polski do wszystkich osób, które mogą im przeszkodzić. Jedna z dogomaniaczek (basiagk) trafiła do tej rodziny w celu przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. Czujna postawa i odpowiednia rozmowa wyjaśniły wszystko. Rodzina przyznała, że jak nie zaadoptują tego psa to na allegro maja upatrzone inne. Członek tejże rodziny podjął temat psich walk wykazując się na ten temat wiedzą. Wiedzą, której nie posiada osoba niemająca styczności z takimi rzeczami. To nie była wiedza czysto teoretyczna wyczytana na Internecie czy zasłyszana w radiu…. Zacytuję teraz osobę, która była na tej wizycie przedadopcyjnej: „Byłam u nich na wizycie przedadopcyjnej. Rodzina tak na oko romska, mieli już 2 nakazy eksmisji. Rotacja psów w ich domu była duża. Mieli dziadka, po którego śmierci zostały dwa kundelki. Chcieli je uśpić ale dozorczyni wybłagała moją sąsiadkę zęby wzięła jedna sunię. Gdy ta tam poszła, dzieciak właśnie kopnął suńkę, a ten niby amstaff psisko miało z 80 kg, o którym ci opowiadano leżał na zanieczyszczonej szmacie, robił pod siebie. Podobno ostatnio był tam jakiś szczeniak ale już zniknął. Te rzeczy wiem od sąsiadki bo ona zna tę rodzinkę. Błagała mnie żeby im żadnego psa nie dawać, bo psy są okropnie traktowane. A moje spostrzeżenia. Chłopak niestety wygadał się na temat kumpli którzy organizują walki psów na działkach. Opowiadał, że niby uratowali sunię amstaffke przed śmiercią ale oddali ją kumplowi na rozmnażanie a gdy opowiadał o tym wielkim amstaffie jak go tresował wspomniał o biciu smyczą. A alarm wszczęłam, bo pokazali mi inne psy które szukają na allegro gdyby ta adopcja nie doszła do skutku. Wyszukałam ludzi i daje wszystkim znać. A o krakowskim schronie mówił szczególnie, że tam dzwoni i pisze ale nikt nie odpowiada. Uwaga! Ci ludzie bardzo dobrze grają!” Końcówka ich numeru telefonu …..225 Nie bądź bierny/-a i przekaż tę wiadomość dalej. Tu chodzi o życie naszych mniejszych braci!!!!!!! Zainteresowanych dokładniejszymi danymi na temat opisanej rodziny udziela Basia pod adresem mailowym: [email protected] Quote
mariamc Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Prowadzę małe przytulisko 70km od Piły. U nas , szczęśliwie , bullowate to rzadkość a dużo ludzi szuka. Podaję meila [email protected] Poproszę o zdjęcia i opis, może uda się znależć nowe domy. Quote
mariamc Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Cieszę się, że psy nie są trzymane u p. Jazdżewskiego:loveu: Quote
mariamc Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Jeszcze jedno pytanie! Gdzie były robione zdjęcia od postu 171? Jakoś dziwnie mam wrażenie , że rozpoznaję to miejsce:mad: Quote
andzia69 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 mariamc napisał(a):Jeszcze jedno pytanie! Gdzie były robione zdjęcia od postu 171? Jakoś dziwnie mam wrażenie , że rozpoznaję to miejsce:mad: ja zrozumiałam, ze to w schronisku w Pile - ze sunie są tam na hotelu Quote
mariamc Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Andzia, według mnie te zdjęcia były robione w Jędrzejewie, wiocha między Trzcianką a Piłą. Wolałabym się mylić , stąd moje pytanie. Quote
Joannka Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Zdjęcia nie były robione w Jędrzejewie. Miriamc- ktoś od nas odezwie się na maila, dzięki :loveu: Quote
martaipieski Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 kilka nowych zdjec:)3suczek ktore czekaja na nowe domu 1. bunia to starsza sunia, co widac na zdjeciach:(bardzo przyjazna i najchętniej siedziałaby na kolanach lub na kanapie. Lubi spacer ale niezbyt długie gdyz szybko się męczy. Najchętniej śpi. Do ludzi jest ufna i ogólnie barzo grzeczna. 2.Wera- suczka jest w typie Red Nosse. Ma około 3-4 lata. Przeszła kilka miotów, obecnie jest wysterylizowana. Jest bardzo nieufna i lękliwa do ludzi których nie zna. Jednak przy dłuzszym kontakcie oswaja sie i charakterystycznie sie śmieje wystawiając przednie zęby))). Bardzo lubi spacery i nawet puszczona ze smyczy pilnuje się czlowieka.(lecz musi go znać) 3. hera- o ile pamietam opisywana byla juz wczesniej(niestety wrocila z nieudanej adopcji, powodem bylo uczulenie jednego z domownikow:( )hera ma za ledwie kilka lat, uwielbia sie bawic szczegolnie kamieniami:/ hera jest lagodna i zgadza sie z innymi psami z suczkami tez:) Quote
Joannka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Hurra, hurra- Hera domek ma! :loveu::loveu::loveu: Quote
andzia69 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Joannka']Hurra, hurra- Hera domek ma! :loveu::loveu::loveu: :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Weronia Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Prosimy o pomoc w szukaniu dobrych, odpowiedzialnych domów dla bullków z pseudohodowli... Niektóre z nich nadal czekają :-( Pomóżcie! [SIZE=2]Busia - starsza suczka [SIZE=2] [SIZE=2] Hera - ok 3 letnia, miła sunia [SIZE=2] [SIZE=2] Megan [SIZE=2] [SIZE=2] Sara [SIZE=2] [SIZE=2] Wera - przytulaśna sunia [SIZE=2] [SIZE=2] I Mama oczywiście... [SIZE=2] Suka, czy maciora? Pitbullowa ofiara rozmnażacza. PO STERYLCE!! BŁAGA O DOM!! [SIZE=2] [SIZE=2] Quote
bea_m Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Czyli 6 samiczek jeszcze szuka domów :roll: Kto chce bullka do kochania a nie do rozmnażania? Quote
andzia69 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Weronia - a co z resztą? Co z Perrą i innymi???Tylko ta została? Quote
Weronia Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Nie, zostało kilka. Dam znać za kilka dni co i jak. Ale chyba w składzie szukających domu z 1 postu zmieniło się tylko to, że MamaP ma dom... Quote
doddy Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Ja jestem strasznie zauroczona Perrą i tą pitbullką z powyższego zdjęcia wstawionego przez Weronię. Quote
Recommended Posts