Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Joannka napisał(a):
Wszystkie szczeniaki mają już domy. Szukamy teraz domków dla starszych psów.

Ja mogę dać DT tylko szczylowi bo sama mam bullowatego mixa w domu, który do dorosłych psów róznie a suk praktycznie w ogóle nie trawi.

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Joannka']Szczeniakom znalezc domki jest łatwo, gorzej ze starszymi psami... :-(
to może ktoś by się w koncu wysilił i napisał o psach konkrety, wstawił zdjęcia. bo napisanie "łagodna" na pewno nie pomoze :angryy:

czy dalej te psy są depozytem ?

Posted

Donvitow napisał(a):
Zawalone możliwości adopcyjne na wątku. Zero informacji. Zero zainteresowania. Zero odpowiedzi. Totalne zaniechanie. Ten wątek od poczętku do końca.

Vito - choć rzadko się z tobą zgadzam to tu się zgodzę!!! Nawet domów szukac nie można...zdjec co kot napłakał, ani wieku, charakterystyki...nic co mogłoby pomóc w ogłoszeniach - a więc na jakich zasadach można im robić ogłoszenia? przeciez nikt bez zdjeć, czegokolwiek o psie nie zdecyduje się na adopcje - nie mówiąc o tym, że poważnych chętnych na bullowate jest jak na lekarstwo....

Joannka napisał(a):
Wszystkie szczeniaki mają już domy. Szukamy teraz domków dla starszych psów.

a jakich - tymczasowych czy stałych( czy prawnie można je dawać na ds?)? i jak wyżej - jest tylko parę zdjęć...bez wieku, bez charakteru - jakie do ludzi (podejrzewam, że ok), jak do psów?????

Posted

andzia69 napisał(a):
(...)Nawet domów szukac nie można...zdjec co kot napłakał, ani wieku, charakterystyki...nic co mogłoby pomóc w ogłoszeniach - a więc na jakich zasadach można im robić ogłoszenia? przeciez nikt bez zdjeć, czegokolwiek o psie nie zdecyduje się na adopcje - nie mówiąc o tym, że poważnych chętnych na bullowate jest jak na lekarstwo....(...)

Biorąc pod uwagę wcześniejsze wpisy, chyba, że sprawa poszła do przodu i psy zostały odebrane na stałe, można im szukać tylko DT. Dziś odezwała się do mnie martaipieski z konkretnym PW. Poprosiłam w odpisie o potrzebne mi dane - najogólniej mówiąc wspomnianą przez Ciebie charakterystykę, na początek 2-3 psów (o co mi biega Marta już wie) i dopiero wtedy zdołam sklecić jakiś do rzeczy tekst ogłoszeniowy dla każdego poszczególnego psa. Co do fotek, sprawa oczywista - dobre i wyraźne. Bez tego nie zrobimy kroku ani dudu.
Wątek na dobrą sprawę stoi w miejscu, znak zapytania goni kolejny. Ze swiecą szukać i ludzi, którzy powpłacają pieniądze nie wiedząc, jakie będzie ich przeznaczenie; co się dzieje z psami, jaki jest postęp sprawy etc...nie ma co się powtarzać, bo to już zostało napisane nie raz i nie dwa.

Posted

kasiaNDM napisał(a):
to może ktoś by się w koncu wysilił i napisał o psach konkrety, wstawił zdjęcia. bo napisanie "łagodna" na pewno nie pomoze :angryy:

czy dalej te psy są depozytem ?

Wybacz, ale tak naprawde dopiero w domach tymczasowych mozna sprawdzic jaki jest pies, w schronie moze byc lagodny i niesmialy, w domu moze byc taki sam lub inny, tak samo moze byc z reagowaniem na inne psy- moj pies w schronisku zgadzal sie z innymi, w domu niestety jest inaczej. Inaczej pies reaguje w miejscu niepewnym, inaczej w bezpiecznym. Psy sa depozytami- pisalam juz wczesniej o tym na tym watku albo tym drugim. Poza tym psy sa w roznych miejscach w calej Polsce- mamy dostęp na razie tylko do tych, których zdjęcia zamieściła Martaipieski. Kiedy beda skonczone kojce- moze uda sie powiedziec o nich cos wiecej, choc i tak jak juz pisalam, dopiero na tymczasie poznaje sie charakter psa.

Posted

wlasnie dlatego budujemy kojce dla psow,by mozna bylo umiescic je w jenym miejscu,poznac zrobic zdjecia itd.teraz jest to trudne,2psy tu 2 tam reszta gdzie indziej,sa poumieszczane w hotelikach i schroniskach!!!!ja np.do najblizszego schroniska mam 60km a do reszty schronisk po 130-150km wiec niby co mamy jedzic odwiedzac je codziennie i starac sie poznac!!!!!!!bedzie to mozliwe dopiero gdy powstana kojce i psy beda umieszczone w jednym miejscu!!!!!!!kazdy z nas moze pojechac do schroniska i sprobowac poznac te psy a nie liczyc jedynie na nas!!!!!!i siedziec i komentowac to co ktos robi!!!!zreszta na poznanie psa (szczegolnie w schronisku)potrzeba wiele czasu co z tego ze ja pojade posiedze z nim godzine w klatce spedze 5godzin na spacerze!!!!tak naprawde pies ktory trafi do nowego domu potrafi dopiero po pol roku pokazac jaki jest naprawde!!!wiec nie wystarczy tu kilka chwil spedzonych z nim w schronisku czy na spacerze!!!!!gdyby kazdy trafil do domu tymczasowego wtedy mozna byloby je poznac i opisywac!!!!teraz jedyne co mozna o nich powiedziec to to ze sa przyjaznie nastawione do ludzi(jedne bardzo inne mniej)do psow raczej agresywne,niewiadomo jak do dzieci czy innych zwierzat np.kotow
ja nie czytam kazdego postu na tym watku(zadko zreszta tu zagladam)nie mam na to czasu!!!!wielu z was tez nie czyta wszystkiego i czesto jest tak ze pytacie o to o co ktos juz pytal i byla na to odpowiedz!!!!!a potem macie pretensje ze nikt nie odpowiada!!!!!
tak wiec na jak juz mowilam na poznanie tych psow trzeba czasu wiec musicie uzbroic sie w cierpliwosc za jakis czas beda zdjecia i opisy!!!!!!

Posted

joannka ma racje ja obecnie mam 5psow kazdy z nich zanim go wzielam zachowywal sie calkiem inaczej niz teraz,inacze tez zachowuja sie w miescu sobie obcym gdzie czuja sie niepewnie,psa nigdy do konca nie da sie poznac wystarczy jaks sytulacja ktora przywola zle wsponienia i pies potrafi zareagowac na 100roznych sposobow!!!!np.kapsel jeden z 49glodzonych psow ktory jst u mnie na DT on z dnia na dzien sie zmienia poczatkowo byl cichy niesmialy bal sie wejsc do domu nie zwracal uwagi na inne psy i zawsze im ustepowal a teraz szczeka na wszystkich nieznajomych obce psy przez plot to by pozarl!!!!do domu pcha sie pierwszy spi na kanapie terroryzuje moje pozostale psy(suczki)poprostu chce rzadzic,czasem warczy na kota ktorego wczesniej ignorowal!!!! zmienil sie w 90% nawet na poczotku byl agresywny przy jedzeniu teraz wie ze tu codziennie ma pelna miske i bez problemu mozna mu do niej wlozyc reke gdy je:)wiec co z tego ze teraz napisze ze ktorys z pit bulli jest lagodny nie zwraca uwagi na inne psy jak po zabraniu do nowego domu moze stac sie agreywny w stosunku do pierwszega psa swoich nowych wlascicieli!!i co wtedy REKLAMACJA!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Rybka_39']Widze na 1 stronie kilka szczeniaków, Panu się spodobały, zgadza się na sterylkę.
Jesli jeszce jakiś szuka domu proszę mu podesłać pieska na e-mail:
[email protected]

Rybka tu masz wątki innych szczeniaków w razie co:
http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=14742&sid=6582de8b4af033a4d682816d36e84578

a ta mała jest w Łodzi:
http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=14902&sid=6582de8b4af033a4d682816d36e84578

Posted

Ja też nic nie wiem, facet jest podirytowany, bo od tygodnia już szuka szczeniaka do adopcji, a to sie nie może dodzwonic, a to nic nie wiadomo o szczeniakach.
Proszę to jest numer telefonu do jego żony:
512451064
Jego syn nie dawno musiał pożegnać swojego aściaka i jest mu bardzo przykro, nawet imie wymyslił nowe...:roll:

Posted

[quote name='andzia69']Rybka tu masz wątki innych szczeniaków w razie co:
http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=14742&sid=6582de8b4af033a4d682816d36e84578

a ta mała jest w Łodzi:
http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=14902&sid=6582de8b4af033a4d682816d36e84578

Ten pierwszy aściak nadal jest do adopcji??
9857716 to jest gg faceta chetnego na adopcje, błagam na piszcie do niego bo ja w asciakach nie siedze:roll:

Posted

Joannka napisał(a):
Wybacz, ale tak naprawde dopiero w domach tymczasowych mozna sprawdzic jaki jest pies, w schronie moze byc lagodny i niesmialy, w domu moze byc taki sam lub inny, tak samo moze byc z reagowaniem na inne psy- moj pies w schronisku zgadzal sie z innymi, w domu niestety jest inaczej. Inaczej pies reaguje w miejscu niepewnym, inaczej w bezpiecznym. Psy sa depozytami- pisalam juz wczesniej o tym na tym watku albo tym drugim. Poza tym psy sa w roznych miejscach w calej Polsce- mamy dostęp na razie tylko do tych, których zdjęcia zamieściła Martaipieski. Kiedy beda skonczone kojce- moze uda sie powiedziec o nich cos wiecej, choc i tak jak juz pisalam, dopiero na tymczasie poznaje sie charakter psa.

ja nie muszę nic wybaczac bo tymczas dałam nie jeden i daje je nadal. Wiem jak sprawa wygląda ale przecież jacyś wolontariusze w schronach są więc co nieco więcej mogliby napisac i wkleic fotki. Apropo błękitnej amstaffki z łatą białą na oku wcześniej było pisane, że jest agresywna - teraz, że bardzo łagodna... dobrze, że nie na odwót.
Mi chodziło głównie o opis jakie te psy są do innych psów bo bullomaniaków glównie to na początek intresuje

gorzej będzie jak kojce powstaną a psy będą musiały wrócic do właściciela i cała praca na marne...

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Ten pierwszy aściak nadal jest do adopcji??
9857716 to jest gg faceta chetnego na adopcje, błagam na piszcie do niego bo ja w asciakach nie siedze:roll:

w każdym poscie sa numery kontaktowe więc badz uprzejma podac je panu i jak jest zainteresowany to niech zadzwoni

Posted

kasiaNDM napisał(a):
ja nie muszę nic wybaczac bo tymczas dałam nie jeden i daje je nadal. Wiem jak sprawa wygląda ale przecież jacyś wolontariusze w schronach są więc co nieco więcej mogliby napisac i wkleic fotki. Apropo błękitnej amstaffki z łatą białą na oku wcześniej było pisane, że jest agresywna - teraz, że bardzo łagodna... dobrze, że nie na odwót.
Mi chodziło głównie o opis jakie te psy są do innych psów bo bullomaniaków glównie to na początek intresuje

gorzej będzie jak kojce powstaną a psy będą musiały wrócic do właściciela i cała praca na marne...

blekitna amstaffka moze na poczatku byla agresywna(chodzi mi o moment w ktorym byla zabierana z tej chlewni)tam byla w miejscu sobie znanym i widocznie go bronila lub reagowala agersja ze strachu)teraz jest spokojna ale jak zachowa sie po paru miesiacach w nowym domu niewiadomo!!!pozatym patrzac na zdjecia i opisy z pierwszej strony to tam pisze ze lagodna do ludzi agresywna do psow wiec nie wiem o co ci chodzi????!kojce tak czy siak mialy byc wybudowane!!!!wiec sie nie zmarnuja !!czesto trafiaja sie godzone maltretowane czy porzucane psy wiec ja raczej bym sie martwila czy za jakis czas znowu nie bedzie trzeba kilku dobudowac ,bo jak wiadomo kojce w schroniskach szybko sie zapelniaja!!!!

Posted

a co do wolontariuszy!!no wlasnie ciagle ich brakuje:(a jak sa to jakos i tak sie nie garna do tego by psiaka poznac:(albo mowia ze boja sie bullowatych i wola spedzac czas z jakimis malymi sierotkami:(ja nikogo nie zmusze i nie moge miec pretensji do np. wolontariuszy ze nie chca akurat zaprzyjazniac sie z bullowatymi:(

Posted

kasiaNDM napisał(a):
w każdym poscie sa numery kontaktowe więc badz uprzejma podac je panu i jak jest zainteresowany to niech zadzwoni

No to ja chyba ślepa jestem.
Bo na 1 stronie nie ma danych kontaktowych.
Do fundacji ast dodzwonic sie nie mógł.
A ja nie zajmuje sie asciakami, dawałam dane kontaktowe do pana, nikt nie raczyl napisac e-maila czy zadzwonic!
Jak już znajde jakiegos asta to albo ma dom, albo depozyt tamto sramto...ugh:angryy:

Posted

andzia69 napisał(a):
czy te wklejone maluchy mają domy czy ich szukają - nic nie rozumiem...przecież dopiero co ktos pisał, ze wszystkie maluchy mają domy - to mają czy nie?

przeciez wyraznie napisalam ze piesek ma dom a nizej na 2zdjeciach jest on z siostrzyczka ktora ma juz DT zreszta bylo wczesniej pisane ze wszystkie szczeniaki maja DTwiec czego nie rozumiesz?????gdyby szukaly domu to bym tak napisala!!!!!

Posted

[quote name='Rybka_39']No to ja chyba ślepa jestem.
Bo na 1 stronie nie ma danych kontaktowych.
Do fundacji ast dodzwonic sie nie mógł.
A ja nie zajmuje sie asciakami, dawałam dane kontaktowe do pana, nikt nie raczyl napisac e-maila czy zadzwonic!
Jak już znajde jakiegos asta to albo ma dom, albo depozyt tamto sramto...ugh:angryy:
na pierwszej stronie jest podany link do str pogotowia i strazy dla zwierzat:) www.animals.org.pl tam znajdziesz wszystkie potrzebne dane kontaktowe:)