Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PRZECIEŻ TO DT WRAZ ZE SPONSORKĄ ZDECYDOWAŁY OD RAZU, BEZ PYTANIA KOGOKOLWIEK, ŻE ODCHOWUJE SZCZENIAKI.

Trudne do zrozumienia a zwłaszcza kiedy dokładnie nie wiadomo czy Lusia w ciąży.:shake:
Wygląda na ciężarną ,ale nie koniecznie musi w cąży być. Ten spór powinien się znajdować na innym wątku pt: poglady dogomaniaków" a nie na tym .
Lusia jest cudowna, kochana i czeka na dom.:lol:

Posted

[quote name='weronika1']PRZECIEŻ TO DT WRAZ ZE SPONSORKĄ ZDECYDOWAŁY OD RAZU, BEZ PYTANIA KOGOKOLWIEK, ŻE ODCHOWUJE SZCZENIAKI.

Trudne do zrozumienia a zwłaszcza kiedy dokładnie nie wiadomo czy Lusia w ciąży.:shake:
Wygląda na ciężarną ,ale nie koniecznie musi w cąży być. Ten spór powinien się znajdować na innym wątku pt: poglady dogomaniaków" a nie na tym .
Lusia jest cudowna, kochana i czeka na dom.:lol:

Nie -czeka - BO JUŻ MA:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

To jest wątek adopcyjny czy ring?:roll:
Nie rozumiem po co zabijac szczeniaki jesli miały by super warunki, a moim zdaniem o Lusi powinna decydować osoba, która zabrała ja na DT.
Mam dość Wrocławskich watków, szumu pełno, bałaganu także, ludzie jak jakaś osoba z zewnątrz trafi na taki wątek to pomyśli, ze to forum pełne jest jakichs fanatyków broniących swoje racje a nie psie!!!
NIKT o zdrowych zmysłach kto wejdzie na watek nie zechce adoptować psa, bo będzie sie bał nawet odezwać.

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Super wieści!:loveu:
Wet- a ten piesek taki jasny trzyłapki(Miki chyba się zwie)- to on też jest u Ciebie na DS?:oops:

Miki miał na imię w schronisku,teraz to Koli...:loveu: Tak,to mój pies.Luśka będzie trzecia i OSTATNIA...:eviltong:
Jest tak filigranowa,że nie zajmuje zbyt wiele miejsca...;)
Zawojowała moje serce...:loveu::loveu::loveu:
Witam Cioteczkę Mijakimi!:loveu:

Posted

[quote name='Wet-siostra']O,mamo,ale się gorąco zrobiło...:razz:
Przede wszystkim witam na wątku: Cioteczkę Basia0607,Cioteczkę Nescca,Cioteczkę Charly i Cioteczkę Koperek.:loveu::loveu::loveu::loveu:

Do tej ostatniej mam pytanie: w jaki to niby sposób KRZYWDZĘ Lusię???
Czy KRZYWDZONY pies liże człowieka po twarzy???Cieszy się na jego widok???Nie wydaje mi się...:shake:
Agnieszka uważa się za właścicielkę psa i chce mi ją odebrać...Ciekawe,ZA CO??? Lusia nie chodzi głodna,ma wszystko,co jej potrzebne-i to na razie BEZ pomocy dogo...Agnieszko-skoro uważasz,że jesteś opiekunką-dlaczego nie zaproponowałaś sponsoringu????Jak dla mnie,większą opiekunką jest Cioteczka Angel...:oops: Przywiozłaś,zachwyciłaś się mną-a teraz mnie wszyscy krzyżujecie...ZA CO???
Ja też NIE DAM SKRZYWDZIĆ LUSI.
Pokochałam ją.:loveu:

Zlituj się! Przecież nie napisałam, że Ty ją krzywdzisz! Tak ciężko czytać ze zrozumieniem (widzę, że weronika ma z tym największy problem:roll:)? Czy tylko to zrozumiałaś z moich kilku postów na tym wątku?? A przeczytałaś, że jako tymczas to bardzo mi się podobasz?? Oczywiście to wzrok przeoczył!:roll:

Dla mnie sam poród starszej suki i branie niby odpowiedzialności za szczeniaki to krzywdzenie jej! Nie jesteś w stanie dopilnować, aby przez całe swoje życie kilka (już nie piszę kilkanaście) szczeniaków miało dobrze. A już nie mówię, co by było, gdyby urodziły się chore, bo jak powinnyście wiedzieć- usg wszystkiego nie wykryje.

P.S. Odpowiedz proszę kto Cię krzyżuje, bo tempa ze mnie baba i wyczytać nigdzie nie mogę:cool1:??

Posted

Byłam u weta,usg zepsute,ale płodów nie wymacał.
Powiedział,że ciąży nie widzi.Komplet badań zrobimy zgodnie z ustaleniami,jak tylko usg się naprawi,by nie stresować psa wielokrotnie.Raz i już.
Suńka jest ogólnie "na oko" zdrowa jak ryba,zobaczymy,co powiedzą badania.
Lusia ma się suuuper,chyba już wie,że ma DOM...:lol:
Odżyła i zachowuje się jak szczeniak.:loveu:
Po badaniach pomyślę o sterylce,jeśli wet uzna,że można ją wykonać-wykonam...Nie chcę kolejny raz przechodzić podobnego stresu...:oops:
Ja nie zabiłam i nie zabiję,taki mam pogląd na tą sprawę,że nie ja dałam życie...Dlatego moją Tyrsę od razu wysterylizowałam.
To nie jest tak,że ja jestem za rozmnażaniem.NIE.Uważam,że trzeba ZAPOBIEGAĆ.Ale nie ZABIJAĆ.
I tyle dyskusji na ten temat...;)

Posted

Super wieści..... cieszę się ,że jest tak jak chciałaś.....i oby mała nie była w ciąży....to już w ogóle będzie super. Pozdrawiam Cie Wet-siostro

Posted

Mam gorącą prośbę:
Chciałabym podpisać umowę adopcyjną,by wszystko było już oficjalnie dograne i przepisane na mnie...Bardzo proszę,niech zgłosi się cioteczka,której mogłabym podać adres na pw...
Myślę,że chyba tak by było najprościej...
Prześlecie mi 2 sztuki umowy,obie podpiszę,a jedną odeślę na wskazany adres.
Choć,jeśli macie ochotę na odwiedziny-zapraszam!!!;)
No i jeszcze:gdzie zgłosić czipa?Że pies z tym numerem czipa zmienił właściciela i miejsce pobytu???
Wyrobię też Lusi nową książeczkę-tak jak Tyrsie i Koliemu.Żadne z nich nie jest już schroniskowe...;)

Posted

Jeżeli Aga zrobiła umowę na "dom tymczasowy" to wystarczy, jak ktoś z biura skreśli dane Agi, a wpisze Twoje i Ci wyśle- wszystko.

A jeśli chodzi o chip to warto udać się z tym numerem do Urzędu Gminy- powinni mieć jakąś bazę danych osobowych właścicieli psów. Aczkolwiek niezawodna jest adresatka!;)

Posted

poznałam wczoraj Lusię
jest strasznie słodka :loveu:
oczywiście nadstawiała się do głaskania ale gdy zobaczyła, że młodsze psiaki coraz bardziej szaleją poszła się położyć do kącika
jest bardzo spokojna :p
aha i wiem już chyba skąd te dodatkowe kilogramy - wyobraźcie sobie, że Lusia wzięła się nawet za wcinanie plastikowej zabawki :evil_lol:
ale i tak uważam, że z tym dodatkowym tłuszczykiem jej do pyszczka ;)

Posted

Witam Cioteczkę Peate :loveu: I Cioteczkę Doda po wakacjach!:loveu:
No,cóż,nie miałam innego wyjścia,jak tylko ją sobie zostawić...:evil_lol:
To słodkie maleństwo jest takie kochane...:loveu::loveu::loveu:
Nie miałabym sumienia jej oddawać...:oops:
A co do kilogramów-suńka CHUDNIE!!!:lol: