Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='martka1982']JEST DOMEK DLA OGRYZKI!:multi:
Potrzebne jest jednak wasze wsparcie - chodzi o transport.
Domek znajduje sie w Zielonej Górze to jakies 240 km jadąc przez Grodzisk Wielkopolski, a przez Poznań to niestety jeszcze dalej.
Samochód jakim dysponuje schronisko ma łyse opony i przy takiej pogodzie strach nim wyruszyć w taka trasę.
Ogryzia mogłaby jechać do domu już dziś, więc im szybciej uda nam sie zorganizować dla niej transport, tym szybciej opuści schronisko.
Dlatego prośba do was - jeśli znacie kogoś kto podróżuje tą trasą a byłby skłonny przewieź zwierzaka, to zapytajcie.
Charly, czyli osoba, która założyła Ogryzce wątek dostała już PW ode mnie z informacją,żeby zmienić tytuł jej wątku.

Ludziska! Szukamy transportu Konin - Zielona Góra ! A gdy już nam się uda, to będziemy machać Ogryzce na pożegnanie!

Az mi sie goraco zrobilo z wrazenia :bigcool::bigcool::bigcool:
W transporcie nie moge pomoc ale w razie czego dorzuce jakis skromny grosz gdyby byla potrzeba zrzutki finansowej

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale cudne wiesci!!!! :multi: :multi: :multi:

Troche lepiej mi na sercu, bo Sabinka z mojego podpisu bedzie dzis uspiona :-(, nie ma innego wyjscia... bardzo sie tym zalamalam... :-(

Martka1982, prosze dowiedz sie skad dokladnie domek dowiedzial sie o suni (robie sporo ogloszen i lubie wiedzic ktore ogloszenia sa najefektywniesze - o ile ten domek jest z ogloszenia)...

Aha, a czy wiadomo cos wiecej o domku?

Posted

Sabina02 napisał(a):
Ale cudne wiesci!!!! :multi: :multi: :multi:

Troche lepiej mi na sercu, bo Sabinka z mojego podpisu bedzie dzis uspiona :-(, nie ma innego wyjscia... bardzo sie tym zalamalam... :-(

Martka1982, prosze dowiedz sie skad dokladnie domek dowiedzial sie o suni (robie sporo ogloszen i lubie wiedzic ktore ogloszenia sa najefektywniesze - o ile ten domek jest z ogloszenia)...

Aha, a czy wiadomo cos wiecej o domku?

Przykro mi z powodu Sabinki:(
ten domek jest z ogłoszenia z internetu, ale z którego dokładnie to nie wiem, raczej nie z dogo, bo wtedy na pewno by tutaj pisali.
O domku wiem tyle,że Ogryzia będzie mieszkała w wieżowcu ale zaraz pod blokiem jest park,więc będzie mogła się tam wybiegać:)

Posted

[quote name='martka1982']JEST DOMEK DLA OGRYZKI!:multi:
Domek znajduje sie w Zielonej Górze to jakies 240 km jadąc przez Grodzisk Wielkopolski, a przez Poznań to niestety jeszcze dalej.
Samochód jakim dysponuje schronisko ma łyse opony i przy takiej pogodzie strach nim wyruszyć w taka trasę.
Ogryzia mogłaby jechać do domu już dziś, więc im szybciej uda nam sie zorganizować dla niej transport, tym szybciej opuści schronisko.
Dlatego prośba do was - jeśli znacie kogoś kto podróżuje tą trasą a byłby skłonny przewieź zwierzaka, to zapytajcie.
Charly, czyli osoba, która założyła Ogryzce wątek dostała już PW ode mnie z informacją,żeby zmienić tytuł jej wątku.

Ludziska! Szukamy transportu Konin - Zielona Góra ! A gdy już nam się uda, to będziemy machać Ogryzce na pożegnanie!

Największy cud swiata:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

martka1982 napisał(a):
JEST DOMEK DLA OGRYZKI!:multi:

qurka wodna, a ja w zeszły czwartek własnie jechałam tą trasą do Zielonej Góry!! :shake:
szkoda, że domek nie zjawił się parę dni wcześniej
ale i tak to wielkie wielkie szczęście, że zjawił się w ogóle :p

Posted

Z transportem sprawa wygląda tak, że pojedzie z pewnością jeden pracownik schroniska, więc gdyby udało się załatwić transport przez dogomanię, to musiałby to być transport w obydwie strony:(
Wiem, że szanse aby taki transport znaleźć są minimalne, więc pewnie będzie trzeba poczekać do wiosny,aż drogi będą na tyle dobre,żeby na tych łysych oponach zajechać tam szczęśliwie i wrócić.
Domek dla Ogryzi musi być po prostu dobrze sprawdzony, i nie dziwię się,że schronisko chcę go obejrzeć i zaaprobować. Wszyscy wtedy będziemy spokojniejsi.

Posted

no wiadomo. a czy macie juz kogos na sprawdzenie domku?
tzn. slynna dogomaniacka wizyte przed adopcją?:lol:
szkoda będzie jechac, jesli na miejscu kierownictwo stwierdzi, ze nic z tego

w ogole ogromny uklon w stronę schroniska. gdzie indziej Ogryzia juz dawno bylaby za TM

Posted

martka1982 napisał(a):

Wiem, że szanse aby taki transport znaleźć są minimalne, więc pewnie będzie trzeba poczekać do wiosny,aż drogi będą na tyle dobre,żeby na tych łysych oponach zajechać tam szczęśliwie i wrócić.

Ale czy ten domek ... nie zrezygnuje?:oops:

Posted

Domek jest pewny. Dzwonią często do schroniska, rozmów odbyło się już wiele, ci państwo wzbudzili zaufanie na tyle,że Ogryzia tam pojedzie, ale żeby mieć 100% pewności,że piesek, który wymaga szczególnej opieki, trafia w dobre ręcę pojedzie razem z nią ktoś ze schroniska, pozna ludzi,miejsce, przy okazji podpisze się papiery adopcyjne itp. Nie sądzę aby na miejscu okazało się,że Ogryzki nie można tam jednak zostawić.
Zapytam się jutro w schronisku co sądzą o tym,żeby przed wyjazdem Ogryzki, ktoś poznał ten domek i tych ludzi osobiście i dam wam znać. Wtedy może znajdzie się jakiś chętny dogomaniak do przeprowadzenia "inspekcji".

Posted

Tak, powinna sie odbyc wizyta przedadopcyja... Wiele schronisk tego wymaga. Poszukam na dogo kogos z Zielonej Gory i poprosze o zagladniecie do nowego domku Ogryzi. Jesli sie ktos znajdzie, to trzeba bedzie uprzedzic tych Panstwa o wizycie...

Aha, warto by bylo podrzucic watek Ogryzi nowemu Panstwu... Moze sie zarejestruja na dogo i jak juz Ogryzia bedzie u nich, to moze dostaniemy jakies fotki i info o Ogryzi od czasu do czasu... Na wielu watkach tak jest... To miod na serce widziec te szczesliwe pysie w nowych domkach! :loveu:

Posted

Rozmawiałam ze schroniskiem i oto wieści. Jeśli uda się znaleźć kogoś kto odwiedzi przyszły domek Ogryzki i opowie o swoich wrażeniach itp, to wtedy będziemy szukać transportu w jedną stronę, tzn. Konin - Zielona Góra i nie będzie już potrzeby aby jechał pracownik schroniska. Czy ktoś zna kogoś z Zielonej?

Posted

Przeciez ona jedzie do Zielonej Góry. nie wywożą ją na straszny dziki Zachód:roll:. Zwierzęta z dogo i nie tylko sa rozwożone po calej Polsce. Wystarczy poczytac watki.
Wazne są umowy, wizyty i kontakt. ryzyko zawsze zostaje.

Posted

Hej!
Zrobię wizytę przedadopcyjną, Sabina02 ma do mnie namiary i telefon. jutro jestem cały dzień we Wrocławiu, ale wieczorem wracam do ZG. mogę się umawiać.
Piszcie na e-maila, bo mam małe dziecko i mocno ograniczony czas na internet ;-) przez co nieregularnie wpadam na forum.
Pozdrawiam!

Posted

ewa_z_zg napisał(a):
Hej!
Zrobię wizytę przedadopcyjną, Sabina02 ma do mnie namiary i telefon. jutro jestem cały dzień we Wrocławiu, ale wieczorem wracam do ZG. mogę się umawiać.
Piszcie na e-maila, bo mam małe dziecko i mocno ograniczony czas na internet ;-) przez co nieregularnie wpadam na forum.
Pozdrawiam!

Wspaniala wiadomosc! :Rose: