zachary Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Nie rozumiem, jak można nie chcieć dla Ogryzki superowego, eleganckiego wózeczka! Czy ktoś może nam to wytłumaczyć? A poza tym, to szukajmy dla niej kochającego człowieka, ona jest w takiej potrzebie! Dobrego ludzia szukamy!!! Quote
Sabina02 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Martka1982 napisala do mnie PM ze wymierzy sunke, wiec moze cos ruszy... A co do szukania domku, to czy sunia ma jakies ogloszenia? Jesli nie, to moge porpbic tylko jak kierownictwo podchodzi do tych ogloszen? Niektore schroniska sa super co do tych spraw, a w niektorych kierownictwo wpada w szal jak sie dowiaduje ze psy sa oglaszane... Nie wiem jak jest w Koninie... Czy ktos wie? Quote
martka1982 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 A kto mówi, że ktoś nie chce wózeczka dla Ogryzki? Nic mi o tym nie wiadomo. Ogryzkę dziś zważyłam, teraz czekam na instrukcje dotyczące wymierzenia jej. Zrobiłam jej też dzisiaj kilka zdjęć i oto one. Na jednym, jak widać, Ogryzia bawi się sznurkiem od mojej kurtki a na pozostałych bawi się ze swoją koleżanką Kredką. Quote
rotek_ Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Po co cunia siedzi w tej kuwetce? czyżby sikała pod siebie? Quote
martka1982 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 To nie jest kuweta, tylko,powiedzmy,że jej łóżko i pojazd,którym się porusza po pomieszczeniu, odpychając przednimi łapkami Quote
Sabina02 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Martka1982, wyslalam Ci PM z instrukcjami... :lol: Zapomnialam dodac w PM ze wymiary moga byc w centymetrach, a ja je przelicze na Amerykanskie cale... Quote
martka1982 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Hehe:) no myśle ze przeliczysz na cale bo wtedy to juz bym sie w ogole pogubila, mam jeszcze kilka pytan wiec tez wyslalam Ci juz PM. a jakie dane potrzebne są do ogloszenia? mogą byc dane schroniska? [email protected] , tel. /63/ 243-80-38 Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul. Gajowa 7A 62-510 Konin Quote
martka1982 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Już przeczytałam, to jutro biorę centymetr do schronu i robimy akcję - mierzenie! Trochę się boję, bo Ogryzka jest bardzo żywiołowa i idealne jej wymierzenie możliwe by było chyba tylko jakby była pod narkozą;) ale znajdę sobie jakiegoś pomocnika i będziemy próbowali wymierzyć Ogryzię z jak największą precyzją. Trzymajcie kciuki:) Quote
martka1982 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Zdjęcie Ogryzi z dnia dzisiejszego. Sabina wysłałam Ci już maila Quote
Sabina02 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Wozek zamowiony!!! :multi: Zostanie wyslany juz dzisiaj na adres schroniskowy. Czas przesylki to okolo 5-10 dni, wiec bedzie na miejscu jeszcze w tym miesiacu. Martka1982, dziekuje Ci kochana za pomoc w mierzeniu Ogryzi! :loveu: Quote
martka1982 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 O super:))) Cieszę się bardzo w imieniu swoim oraz Ogryzki:)) I dziękujemy bardzo darczyńcy:) Mam nadzieję,że wózeczek będzie się dobrze nosił i że dzięki niemu Ogryzia będzie radośniejsza i bardziej samodzielna:) Quote
Sabina02 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Jak tylko Ogryzia dostanie wozeczek, to poprosze o kilka nowych fotek i porobie jej ogloszenia... Mysle ze wozkiem sunia bedzie bardziej samodzielna i to pomoze jej w znalezieniu domku... :lol: Teraz to trzeba bedzie ja oglaszac, oglaszac i jeszcze raz oglaszac... ;) Quote
martka1982 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Oczywiście, zaraz gdy wózeczek dotrze, zrobimy Ogryzi mistrzowską sesję zdjęciową i prześlemy zdjęcia:) Quote
Sabina02 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Dostalam potwierdzenie e-mailem ze wozek zostal wyslany wczoraj... :multi: Martka1982, jesli nie dostaniecie zadnych instrukcji jak wozek zlozyc, to daj znac, to ja Ci podesle linki do kilku filmikow na youtube z demonstracja jak sie wozeczek sklada... Quote
martka1982 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Czekamy z niecierpliwością na wózeczek. Sabina możesz od razu podeslać mi linka do tych filmików, to nie będziemy przedłużać jak już wózek przyjdzie bez instruktarzu, tylko od razu wezmę się za jego składanie Quote
Sabina02 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 martka1982 napisał(a):Czekamy z niecierpliwością na wózeczek. Sabina możesz od razu podeslać mi linka do tych filmików, to nie będziemy przedłużać jak już wózek przyjdzie bez instruktarzu, tylko od razu wezmę się za jego składanie Prosze bardzo! :lol: W tym linku znajdziesz kilka filmikow z youtube z instrukcjami jak zakladac wozeczek: Walkin Wheels Instructional Videos Quote
martka1982 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Do schroniska trafiło pismo z urzędu celnego,że coś na nas czeka............a konkretnie na Ogryzkę:) Quote
martka1982 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Była mowa w tym piśmie (niestety nie czytałam go, a te słowa zostały mi tylko przekazane) o 400 dolarach, ale rozumiem,że to był koszt wózka, który już został pokryty. Nic więcej na razie nie wiem Quote
Sabina02 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 martka1982 napisał(a):Była mowa w tym piśmie (niestety nie czytałam go, a te słowa zostały mi tylko przekazane) o 400 dolarach, ale rozumiem,że to był koszt wózka, który już został pokryty. Nic więcej na razie nie wiem Tak, wozek jest zaplacony, ale zastanawiam sie czy nie beda go jeszcze chcieli oclić, bo po co bylby w urzedzie celnym? Nie powinni go po prostu dowiesc do schroniska? Ja sie nie znam na tym, ale sie tak zastanawiam... Quote
martka1982 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Nie wiem jak to jest ale dziś rozmawiałam z urzędem celnym i musiałam wypełnić zawiadomienie ktore przysłali do schroniska, potem przefaxowalismy dokumenty, ktore nam kazano a potem jeszcze kolejne bo okazuje sie ze cokolwiek do nas przychodzi musi miec w adresie nie schronisko, a TOZ, które zajmuje sie jego prowadzeniem, było z tym wszystkim troche roboty. Nie kazano nam na szczescie placic za oclenie. Wózek powinien zostać wysłany właściwie już dzis, dotrze do nas pocztą Quote
Sabina02 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 martka1982 napisał(a):Nie wiem jak to jest ale dziś rozmawiałam z urzędem celnym i musiałam wypełnić zawiadomienie ktore przysłali do schroniska, potem przefaxowalismy dokumenty, ktore nam kazano a potem jeszcze kolejne bo okazuje sie ze cokolwiek do nas przychodzi musi miec w adresie nie schronisko, a TOZ, które zajmuje sie jego prowadzeniem, było z tym wszystkim troche roboty. Nie kazano nam na szczescie placic za oclenie. Wózek powinien zostać wysłany właściwie już dzis, dotrze do nas pocztą Sorry, nie wiedzialam ze to ma isc na TOZ.:oops: Ale dobrze ze chociaz nie trzeba placic cła.:lol: A gdzie ten urzad celny jest ze musza wozek wysylac poczta? Quote
martka1982 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 To nie Ty powinnaś to wiedzieć, tylko ja! ale jak wiesz nie przyszło mi do głowy,że to takie istotne...schronisko to w końcu schronisko a oni się czepiają.....;) Urząd celny jest 100 km od Konina, w Poznaniu, więc pan listonosz musi nam doręczyć przesyłkę:) Quote
Sabina02 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 martka1982 napisał(a):To nie Ty powinnaś to wiedzieć, tylko ja! ale jak wiesz nie przyszło mi do głowy,że to takie istotne...schronisko to w końcu schronisko a oni się czepiają.....;) Urząd celny jest 100 km od Konina, w Poznaniu, więc pan listonosz musi nam doręczyć przesyłkę:) No to czekamy :lol:... Ciekawe ile przesylka bedzie szla. Juz sie niecierpliwie, bo chcialabym wiedziec jak ten wozeczek bedzie pasowal na Ogryzie ;)... Quote
martka1982 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Wózio przyjechał! Niestety przymiarka będzie dopiero w piątek...siła wyższa:( Quote
Recommended Posts