martka1982 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Dziękuje wszystkim za ciepłe słowa:) Wieści z nowego domu są bardzo obiecujące- Ogryzia ciutkę odpuściła psom:lol: poza tym wyleguje dupencję na kanapie i szaleje na spacerach. Zaprosiłam Panią na dogo, więc może wieści bedą prosto ze źródła, a jeśli nie, to przeze mnie. Quote
martka1982 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Wspominki...eh..... Wypatruje kierowcy..... To jest groźna mina.... a to te michy, przy których tak wytrwale stróżowała;) Quote
Charly Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 kochana Ogryzia znalazla wspanialych opiekunów tu na wątku w postaci SAbinki i Martki ( wybaczcie wiem, że wiecej fanow miala - ale te dwie osoby pozostaly mi w pamięci) a teraz w postaci domku:) trzymam kciuki za dalszy pozytywny rozwoj sytuacji.. Quote
MyrkurDagur Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Ogryziu :lol: Ależ rozkoszne są Twoje zdjęcia :loveu: Quote
Charly Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 tak patrząc na te miseczki zastanawiam się czy nie lepiej by jej były miseczki na podwyższeniu...hm..? bo tak dosc się musi wysilac zeby zjesc, czy nie..? Quote
black_cat Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Cały czas sie zastanawiam czy wozeczek jest dobrze dopasowany, nie jest za wysoki? Quote
MyrkurDagur Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Charly napisał(a):tak patrząc na te miseczki zastanawiam się czy nie lepiej by jej były miseczki na podwyższeniu...hm..? bo tak dosc się musi wysilac zeby zjesc, czy nie..? Ja również takie wrażenie odnoszę :roll: Quote
martka1982 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Na tym zdjęciu Ogryzia musiała się pochylić nad miską i wygiąc plecy w łuk, ale jak chodzi normalnie, to wszystko jest ok. Quote
Maszaberla Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 martka1982 napisał(a): Wspaniala madra psina :) Quote
black_cat Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 No ciekawe jak tam Ogryzka już ustawila sobie domownikow :) Quote
Maszaberla Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Jak tam Ogryzia? Kiedy beda jakies wiesci i moze jakies swieze zdjecia naszej laleczki?;) Quote
MyrkurDagur Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Maszaberla napisał(a):Jak tam Ogryzia? Kiedy beda jakies wiesci i moze jakies swieze zdjecia naszej laleczki?;) Przyłączam się do tych pytań ;) Czekamy z niecierpliwością ;) Quote
martka1982 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Z państwem od Ogryzi mamy kontakt telefoniczny. Podałam pani i stronę dogo i stronę schroniska,aby wieści były z pierwszej ręki, ale nie można nikogo do niczego zmusić:) Po najbliższym telefonie, napiszę:) Quote
Maszaberla Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 martka1982 napisał(a):Z państwem od Ogryzi mamy kontakt telefoniczny. Podałam pani i stronę dogo i stronę schroniska,aby wieści były z pierwszej ręki, ale nie można nikogo do niczego zmusić:) Po najbliższym telefonie, napiszę:) Rozumiemy i grzecznie czekamy;) Quote
martka1982 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Rozmawiałam wczoraj z domkiem Ogryzki i ah nie wiem od czego zacząć. Może od tego,że Ogryzia ma na imię Mila (od Milusi) i ma się świetnie. Wśród psów to właśnie ona rządzi, tamte dwa psiuty podporządkowała sobie całkowicie. Uwielbia spacery! Cały czas chciałaby być na dworze, a jak już wyjdzie to tak zachrzania w wózeczku,że czasem trudno ją dogonić;) Ostatnio na spacerku pchała się do wody...oczywiście z wózkiem:) Na psy, które spotyka na spacerach szczeka i wcale się ich nie boi, ale jak już podejdą,to chce się z nimi bawić. Upodobała sobie panią domu, więc jak jej pani wychodzi do pracy, to Ogryzia siedzi pod drzwiami i płacze za nią, wtedy pan bierze ją spod drzwi i próbuje czymś zainteresować. Gdy pani wraca z pracy Ogryzia podskakuje (tak, tak, ona potrafi podskakiwać na tych swoich kikutkach)i łapie za nogawkę,żeby tylko zwrócić na siebie uwagę. Ma dwie pluszowe maskotki, które maltretuje, kotów nie rusza,a one też jej dają spokój. Ogólnie to jest niezmordowana! Trudno ją zmęczyć:) Czasem po spacerku, faktycznie czuje się zmęczona, a wtedy kładzie się na swoją podusię. To znak,że trzeba jej sciągnąć wózek, bo Ogryzka idzie spać. Poza tym jest kochaną i oddaną sunią, a pan podczas rozmowy dziękował dziesiątki razy, za to,że ją dostali (aż mi było głupio, bo to my dziękujemy im! i to jeszcze jak!) Quote
Charly Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 :placz::placz: cudnie. Wspaniali ludzie:multi::multi::multi: Quote
Maszaberla Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Wszystko wspaniale - i rozrabiajaca Ogryzia i maltretowanie maskotek;) i przede wszystkim to ze trafila do takiego domu:) Swietne wiesci - dziekujemy:) Quote
martka1982 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Dostałam również dwa zdjęcia Ogryzki mmsem, otwieram je za pomocą programu nokia multimedia player, ale nie mam pojęcia jak to zrobić,żeby wstawić je tutaj na stronę:( Quote
JoSi Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Mila zachowuje się zupełnie jak Frotka na początku, bardzo ruchliwa dominantka. A że Państwo dziękują? Nie dziwię się, ja też Sabinie stale chcę dziękować jak rówież losowi, który pozwolił mi zostać przy Frotce, której nikt nie chciał - na moje wielkie szczęście. Quote
Maszaberla Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 martka1982 napisał(a):Dostałam również dwa zdjęcia Ogryzki mmsem, otwieram je za pomocą programu nokia multimedia player, ale nie mam pojęcia jak to zrobić,żeby wstawić je tutaj na stronę:( Nie odpalaja sie w telefonie jak standardowe mmsy? jaki maja format? Moze cos jest napisane we wlasciwosciach mmsa... Quote
Charly Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 martka a wiesz jak je na Twoj komp wgrac? Quote
martka1982 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Ja juz te 2 mmsy mam na kompie. Moge je komuś wysłać na maila. Podajcie mi tylko adres na pw Quote
martka1982 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Charly ja wszystkie zdjęcia przerabiam za pomocą imageshack, ale chodzi wlasnie o to,ze imageshack " nie widzi" tych mmsów, czyli są to pliki z rozszerzeniem, których ten program nie czyta. I właśnie dlatego mam problem. Quote
Charly Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 powiem Ci jak mozesz sama wrzucic: 1. wejdz na www.imageshack.us 2. wejdz w przeglądarke 3. wybierz obrazek z Twojego kompa ( wybierasz klikając na "otworz" w okienku z obrazkami, ktore się pojawi- przynajmniej ja tak mam) 4. obrazek "wskoczy" w przeglądarke w formie literek i numerków:razz: 5. klikasz na "host it" 6. czekasz, czekasz. laduje się druga strona. 7. widzisz linki, w srodku strony jakies obrazki, pod obrazkami linki 8. kopiujesz pierwszy pod obrazkiem 9. wstawiasz jako post na forum, zatwierdasz i z linka "robi" się zdjęcie:) Quote
Recommended Posts