Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj do znajomej wetki ktoś przyniósł 7 szczeniaków, matka podobno zmarła.
Szczeniaki są u ludzi z klubu agility, 3 szczeniaki ma forumowa Luiza (Cerber).
Szczeniaki sa u nich do odkarmienia. Poszukujemy ludzi chetnych na te malenstwa:loveu: :loveu:
Prosze o ogłoszenia na roznych portalach.
Moze ktos mial doswiadczenia z takimi maluchami, wszystkie wskazowki mile widziane.

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak 3 szczenięta są u mnie, właśnie te , które widzicie na zdjęciu... jest ich w sumie jak napisała Marta 7. 2 zostały u wetki i 2 zabrała znajoma... postaram się jak najszybciej dołożyć resztę rodzeństwa i opicać płeć. Jedyne co wiem, to że są łącznie 4 brązowe pulpeciki, jak ten, którego mam, 2 czarne, w tym jeden, który jest u mnie i jedna sunia biało-brązowa, która jest u mnie...

NO I JAKIKOLWIEK KONTAKT W SPRAWIE SZCZENIAKóW PROSZE KIEROWAć NA NR GG - 1676102
TEL. 783030326
E-MAIL - [email protected]

biało-brązowa suczka

czarna z podpalaniami suczka

brązowy piesek - ZAKLEPANY!!!

Posted

Drodzy Dogomaniacy czy mozemy liczyc na Wasza pomoc?

Potrzebne są pieniądze na specjalne mleko dla szczeniąta, a niedlugo trzeba bedzie jeszcze wszystkie zaszczepic, odrobaczyc, troche to bedzie wszystko kosztowało, a sami nie damy rady:-(

Posted

do góry maluchy... czemu takie małe zainteresowanie? :( wiem, ze jest wiele psiaków bardziej potrzebujących, no ale im także potrzeba domków, a kiedy 2 z 7 rodzeństwa skończą 3 tygodnie będą musieli opuścić obecny DT i trzeba będzie szukać drugiego :( jeśli nie trafią na pchli targ, a tego nie chcę :(

Posted

czy na prawde maja osiem tygodni?
O ile maja osiem tygodni powinny dostawac 5 razy dziennie namoczony suchy pokarm dla szczeniakow mlekiem dla szczeniakow.
Ze zdjec wg mnie szczeniaki sa mlodsze.powinny byc koniecznie odrobaczone pasta.

Posted

xxxx52 napisał(a):
czy na prawde maja osiem tygodni?
O ile maja osiem tygodni powinny dostawac 5 razy dziennie namoczony suchy pokarm dla szczeniakow mlekiem dla szczeniakow.
Ze zdjec wg mnie szczeniaki sa mlodsze.powinny byc koniecznie odrobaczone pasta.

Ona mają 8 ale dni nie tygodni.

Posted

Sprawa poważna, potrzeba konkretnch informacji. Mnie sie nie udalo wychować takiego maleństwa. Masowanie brzuszka, delikatne, kłębkiem wełny, smarowanie odbytu i sromu aby uchronić małe ciałko przed ranami to podstawa .

Posted

tak szczenięta mają tak na dobrą sprawę 9 dni, a nie tygodni, nie wiem gdzie to jest napisane, ale jeśli jest błąd to poprawimy... w tytule jest wyraźnie napisane, ze 8 dniowych...
W każdym bądź razie szczenięta na razie mają się dobrze, nic im nie jest, mają ogromniasty apetyt i jakby mogły to by zjadły konia z kopytami... generalni z samym odchowywaniem nie mamy problemu, jesteśmy pod kontrolą weterynaryjną i wiemy co robić... gorzej jest z szukaniem domków i ogólnie finansowaniem szczepień itp. rzeczy...
Bardzo chciałabym by ktoś pomógł jakieś ogłoszenia porobić czy coś... jakieś może allegro? ja nie mam kont pozakładanych... jutro i pojutrze mogę mieć mało czasu by cokolwiek zrobić, stale jestem na nogach lub odsypiam nieprzespane nocki także...
Najważniejsze jest by znaleźć za ok 2 tyg. dom tymczasowy lub 2 oddzielne domy tymczasowe dla dwóch szczeniaków, bo one nie będą mogły zostać tam gdzie są w chwili obecnej u tej znajomej... ona za 2 tyg. wraca do pracy, nie będzie nikogo w domu i ona nie będzie miała czasu by się dalej maluchami zajmować... ona ma jedną suczkę ciemno podpalaną, ale nie do końca czarną i jednego pieska bardziej rudawego jak ten mój...
Sprawa finansowa spada na drugi plan, na razie nie brakuje nam nic, zobaczymy jak będzie za 1,5-2 tygodnie...
Wiem, ze się nie pali ale pomoc zawsze by się przydała :( także o pomoc proszę...:roll:

Posted

8 dniowe oseski karmi sie pipetka co 3 godziny,nalezy podgrzewac lampa (pozyczyc prosze od wet)niebezpieczne jest ochlodzenie cialek pieskow.
Karmimy co 3 godziny mlekiem dla szczeniakow ,podajemy szczykawka ,lub pipetka.masujemy brzuszki celem oddania moczu i kalu.zawsze po jedzeniu masujemy.

Posted

jak pieski same beda mialy zaiteresowanie jedzeniem podaje namoczona sucha karme .
Sluz w stolzu jest objawem istnienia robakow.Odrobaczam tylko Panacuor 10% 1cm zawiesiny na 2 kg wagi pieska.

PS moje psiaki mimo ,ze byly odrobaczone w schronisku odrobaczalam zawsze 3x ,zdazaly sie i tasiemce.
Zawsze pojawial sie sluz,czasami krew,albo stolce byly luzne.

Zycze oseskom zdrowia i dobrego apetytu.

Posted

xxxx52 0- dzieki, dobrze wiedzieć :)

Maluchy chyba zostaną w najbliższym czasie właśnie odrobaczone, dowiedziałam się, ze dziś w nocy odeszła sunia, która jest u znajomej :( najprawdopodobniej robaki, nie wiem dokładnie, dowiem się jak znajoma pojedzie do weta, bo miała jechać z pieskiem, któremu ropieją oczęta. Mojej suni biało-beżowej też ropieje oczko, byłam z nią u wetki i dostałam krople... zaczynam się martwić o maluchy ogólnie, mam nadzieję, ze reszta maluchów sobie poradzi i przeżyją ten najgorszy okres :(

Co do zdjęć, wetka ma zrobić swoim aparatem foty i przesłać mi mmsem. Mam nadzieję, ze będę potrafiła je odebrać :P
co do chłopczyka czekamy na razie aż znajoma dostanie aparat, który w chwili obecnej jest na wczasach z jej synem.

No i kochani potrzebna pomoc fiunansowa, jeśli trzeba będzie wcześniej szczeniaki odrobaczyć to musimy chociaż połowę sfinansować... także BłAGAM o jakiekolwiek wsparcie finansowe, może każdy po złotówce... ile kto może...

Posted

Sama jestem w dołku finansowym :(
Ale moja koleżanka byłaby chętna na jednego szczeniaczka.
Tylko nie miałybyśmy transportu :(
No i to zależy od jej mamy, bo jest jedynym domownikiem który się sprzeciwia :(

Posted

Marzenuś napisał(a):
Sama jestem w dołku finansowym :(
Ale moja koleżanka byłaby chętna na jednego szczeniaczka.
Tylko nie miałybyśmy transportu :(
No i to zależy od jej mamy, bo jest jedynym domownikiem który się sprzeciwia :(

ale super by było!!! ale rozumiem, ze chętna adoptować kiedy maluszek skończy te 6-7 tyg. by móc trafić do nowej rodziny tak? bo takich malutkich sierotek nie dam.