Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Ja też mam od dzisiaj na dt malutką,około 2 tyg.kluskę.Czytam na waszym wątku jakie rady dostałyście,bo pierwszy raz mam takiego maluszka u siebie i każda rada mile widziana.
Oto Milka.

Trzymam kciuki za wasze szczeniorki;)

piękna jest!! także życzę powodzenia w jej odchowywaniu!!

basia0607 napisał(a):
Ja bym ich też nie uśpiła ! Brawo dla pani doktor i osób , które inaczej zadecydowały.Dla mnie życie to życie, świetość i gardzę tymi co uważają inaczej.

dzięki - życie to życie zupełnie sie zgadzam :)

Posted

no a tak w ogóle to szczenięta na dzień dzisiejszy czują się dobrze - wszystkie. Od niedzieli zawita u mnie piesek od znajomej, która musi w pilnej sprawie wyjechać na kilka dni poza miasto. Każdy z naszych piesków dostało imię robocze (tymczasowe)
biało-beżowa sunia - łaciata
czarna sunia - Krecia
rudy piesek - Wiewiór
piesek znajomej podpalany - Rumun

na razie nie dostałam jeszcze mms'ów od wetki, może mam coś zablokowane :roll: ale ja nie wiem, czy ona tam nie znajdzie jakiś potencjalnych właścicieli maluszkom... zobaczymy.
Także jak na dzień dzisiejszy jest cisza i spokój, jedyne co to kryzys jako taki jeszcze nie minął, ale robimy wszystko by kluseczki się nie poddawały. Moje jedzą już poczwórną porcję mleka :P sprawdzałam kupki są okej, nie ma robalów! :multi:

Folen - suuuuper wielkie dzięki :)

Posted

A czy ja bym mogła prosić zdjątka psiaków i płeć? :oops:
Agnieszka jest chętna, prawdopodobnie prześlą też pieniążki ;)
Znaczy się są zdecydowane na psiaka od Ciebie, a urobienie mamy to tylko kwestia czasu. :D

Posted

Marzenuś - ale to na 100% są zdecydowani??????? mama się zgodziła?

Moje psiaki nie dają już mi spokoju więc lecę je nakarmić, ale napiszę, że łaciata dziś otworzyła lewe oczko :) także to tylko kwestia czasu kiedy wszystkie będą widziały i latały po pokojach :) a foty dam, bo mam sporo z wczoraj :)

Posted

fotki :)
jeszcze raz przypominam w takim razie
Biało-beżowa - sunia (łaciata)
czarna z podpalaniami - sunia (Krecia)
rudawy - piesek (wiewiór)
rudawo-podpalany piesek - (Rumun - w chwili obecnej u znajomej, od niedzieli u mnie)

fotki zbiorowe :) - 11-12 dzień życia

Posted

Cerber napisał(a):
Marzenuś - ale to na 100% są zdecydowani??????? mama się zgodziła?

Moje psiaki nie dają już mi spokoju więc lecę je nakarmić, ale napiszę, że łaciata dziś otworzyła lewe oczko :) także to tylko kwestia czasu kiedy wszystkie będą widziały i latały po pokojach :) a foty dam, bo mam sporo z wczoraj :)

haaa. to one tak po jednym oczku otwierajá jak pirat?? ja myslalam ze na raz!

Posted

emilia2280 - na to wygląda... mój Cerberek jak był kluchą to też pojedynczo z rodzeństwem oczka otwierały :)

zołza łaciata :) - ona będzie wielka normalnie :P ma takie długie noogi i szyję, ze jej rodzeństwo się przy niej chowa.

nie dajcie się zwieść tej mordce i temu urokowi osobistemu, to prawidzwy buszownik :diabloti::evil_lol:

szukamy cyca przed papuniem

zołza potrafi normalnie wstać i chodzić na czterech już :crazyeye::-o:crazyeye::-o normalnie szok... jeszcze ślepa a łazi jak normalnie pajęczak jakiś na tych swoich cinkich łapciach. Mój Cerber był taki grubaśny, ze jak miał 3 tyg. to jescze ciężko było mu tyłek podnieść do góry :P

Posted

Krecia
druga zołza większa pod względem jedzenia, dałaby się oskubać a cycka :eviltong::loveu:

ona jest najdrobniejsza pod względem wielkości i gabarytów z mojej trójki, ale ma zdecydowanie największy apetyt :)

Posted

no i nasz rodzynek czyli Wiewiór :P
Wiewiórek jest mniejszy od łaciatej, ale z całej trójki ma najwięcej ciałka i jest niesamowitym kluskiem. Kluskiem dlatego, że nawet na rękach bezpośrednio po podaniu papu zasypia jak aniołek (podczas masowania brzuszka) gdzie jego siostry wyrywają się. Jest bardzo miękki, to znaczy, że jak go wezmę na rękę to jest raczej taki sflaczały, a jego siostry od razu sztywnieją i szukają cyca... on też szuka, ale jest taki miękki :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: no i jest najspokojniejszy, najmniej wymagający.

jak widać na poniższych zdjęciach jego bardzo łatwo ufocić na kolanach czy przy karmieniu, z jego siostrami nie ma szans :eviltong::p

Posted

Marzenuś napisał(a):
Mama jest w mniejszości :D
Myślę, że już wkrótce będzie na tak ;)
Jeszcze pogadam z dziewczynami dokładnie.

No to się śpieszcie, bo mam też jedną osobę chętną na łaciatą właśnie, z tym, ze ona ze mną koresponduje raz na 4-5 dni, więc kto pierwszy ją zaklepie tego będzie łaciata :p

Posted

No słuchajcie mam super wieści. Właśnie dzwonił do mnie pan i wypytywał o psiaki... z rozmowy wynikało, ze bardzo spokojny i zrównoważony pan. Stracili psiaka, który miał 17 lat i szuka pieska dla swojej mamy :] zdecydował sie w 100% na Wiewióra... a że jest z Włocławka to jak tylko będzie mógł to wpadnie do mnie zobaczyć maleństwa... w połowie sierpnia by go odebrał. Z rozmowy, którą przeprowadziłam i pytań, które zadałam wynikło, ze jest super kandydatem na właściciela :]

Posted

xxxx52 napisał(a):
cerber-czy ten kandydat jest super " ,okaze sie w"praniu"
Ludzie zawsze pieknie opowiadaja.Czas pokaze czy pieski beda mialy naprawde dobrze.

no tak to prawda, ale jeśli nikomu nie zaufałabym to te psiaki nigdy by nie znalazły domu... dobrze, ze ten pan jest z Włocławka, będę miała stały kontakt i w razie czego będę wizytować. Postaram sie też namówić go na szkolenie to już w ogóle ze 2-3 razy w tygodniu będę psiaka widywac :)