Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Diva jest to około 3 letnia suczka mix amstaffa. Trafiła do schroniska kilka dni temu (już wtedy nie była w najlepszej kondycji) razem z 9 szczeniakami..
Szczeniaki przeszły już na stały pokarm, dzisiaj odzieliłyśmy sunię od szczeniaków, gdyż jej stan znacznie się pogorszył. Diva od dwóch dni nic nie je ani nie pije. Jest b. wycieńczona i zmęczona. Pilnie musimy zabrać Divę do kliniki weterynaryjnej. Są obawy, że sunia nie przeżyje, gdyż jej stan jest naprawdę ciężki. Nie wiadomo co jej dolega, ponieważ żadne konkretne objawy nie występują. Oprócz osowiałości oraz znacznej niedowagi.

Bardzo prosimy o pomoc!

Prawdopodobne, że będzie konieczne badanie krwi - wydatek 75zł..:shake:

Oto Diva:

AKTUALNIE /16.07.08/
"Divy stan z dnia na dzień się pogarsza, Diva najprawdopodobniej ma parwowirozę, wydaliła kroplówkę z zabarwieniem krwi. Zapach nie do wytrzymania - co ponoć typowe, przy tej paskudnej chorobie..
Sunia ma problemy z żołądkiem, podałam z jedną pracowniczką bardzo wodnisty pokarm "siłą" prosto do pyszczka, chwilę póżniej sunia wszystko zwróciła a była to b.niewielka ilość(większa strzykawka). Jest źle. Jutro z samego rana jadę do niej do schroniska, modląc się przy tym, żeby sunia do przyjazdu Martik nie umarła!!!"

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia jest bardzo miłą, przyjazną suczką. Tak jak napisała Lorien dziś została oddzielona od szczeniaków, myślałyśmy że może wtedy przybierze na wadze, lecz niestety nie chce jeść:placz::placz: Nie wiemy co jej jest. Musimy jak najszybciej udać się do weta, boje się że sunia nie przeżyje:-(
Niestety brak nam środków finansowych, prosimy o pomoc:-(

Posted

dostałam wiadomość od lorien, jest w schronisku, że z Divą bardzo źle, wymiotuje a nie ma czym i sama woda z niej leci a nie koopka :( ja nie mam dzisiaj możliwości podjechania do schronu i zawiezienia jej do weta, dziewczyny boją się pójść do weta schroniskowego, bo jest możliwość, że w jej stanie pan wet zapoda jedynie morbital :placz: powiedziałam żeby poszły do stażystki, bo jest od niedawna może ona niech po cichu suni pomoże, Diva jest za słaba żeby sama szła, jutro jestem z nimi umówiona po pracy ok 16 i jedziemy do weta, bo w jej stanie to widać nie ma na co już czekać

Posted

16.07.08 Wpłata.

Agusiazet - 20 zł

Dziękujemy ślicznie!!!

:loveu::loveu:

Divy stan z dnia na dzień się pogarsza, Diva najprawdopodobniej ma parwowirozę, wydaliła kroplówkę z zabarwieniem krwi. Zapach nie do wytrzymania - co ponoć typowe, przy tej paskudnej chorobie..
Sunia ma problemy z żołądkiem, podałam z jedną pracowniczką bardzo wodnisty pokarm "siłą" prosto do pyszczka, chwilę póżniej sunia wszystko zwróciła a była to b.niewielka ilość(większa strzykawka). Jest źle. Jutro z samego rana jadę do niej do schroniska, modląc się przy tym, żeby sunia do przyjazdu Martik nie umarła!!!:placz::placz::placz:

Posted

Diva dostała dwie kroplówki. Jedna z glukozą druga to płyn fizjologiczny wieloelektrolitowy izotoniczny, oraz zastrzyk z witaminami. Jednak kroplówki zostały podane zbyt w szybkim tempie i jak na razie nie widać polepszenia. Zobaczymy w jakiej kondycji będzie jutro..

Posted

Będę jutro z samego rana w schronisku. Przypilnujemy z Lorien żeby jej nie uśpili:-(
Dziś próbowałyśmy jej podać jedzonko , nic nie chciała jeść, jest przeraźliwie chuda i strasznie smutna:placz::placz:
Stan jej jest ciężki... Modle sie żeby przeżyła do 16.00 . :-(