Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

martik b napisał(a):
Z raną gorzej, strasznie śmierdzi i brzydko wygląda, jakby gniła :roll: jedziemy jutro do weta, bo może znowu jakiś antybiotyk będzie potrzebny, bo tak samo w warunkach schroniskowych się raczej nie zagoi...jutro zrobię też nowe foteczki Divy i wstawię ;)

rana śmierdzi bo jest ropa...powinna byc przemywana bardzo często riwanolem - wysusza i dezynfekuje...ale nie wiem czy nie będzie potrzeby oczyścić rany operacyjnie, założyc dren i dawac do rany maście z antybiotykami....nie widzę tego w warunkach schroniskowych:shake::-(

a jeśli na dodatek brzegi rany są koloru białego to mogła wdać się martwica tkanek - również operacyjne usunięcie martwych tkanek wtedy:-(

biedna sucz:placz::placz:

Posted

andzia69 napisał(a):
rana śmierdzi bo jest ropa...powinna byc przemywana bardzo często riwanolem - wysusza i dezynfekuje...ale nie wiem czy nie będzie potrzeby oczyścić rany operacyjnie, założyc dren i dawac do rany maście z antybiotykami....nie widzę tego w warunkach schroniskowych:shake::-(

a jeśli na dodatek brzegi rany są koloru białego to mogła wdać się martwica tkanek - również operacyjne usunięcie martwych tkanek wtedy:-(

biedna sucz:placz::placz:

o rany :placz:nie strasz mnie:placz: mam nadzieje, że nie będzie tak źle, zobaczymy co wet powie, jak będzie tak jak piszesz to się chyba załamię, skąd brać kasę, skąd domy dt:shake:

Posted

z mojego bazarku 15 zł, ja za jakas miske dalam 3 zł- po 1 sypnę groszem też. Przydałyby sie cegiełki, jak dam rade to wieczorem przysiądę i zrobie allegro cegiełkowe ( Marta jak rozumiem ty robisz informacyjne? :) )

Czy ktos moze przedlozyc do tego krotka jej historie? ( "z lezka w oku" )

Posted

Nasi weci w lecznicy nie potwierdzili ani parwo ani nosówki, weta w schronie w ogóle nie słuchamy co gada...ostatnio była taka sytuacja, że stażystka pod okiem weta powąchała psa i stwierdziła parwowirozę :eek: i tak oto badają czy pies idzie do uśpienia czy nie...gratuluję tej Pani węchu, marnuje się w tym schronie, powinna na granicy tropić przemyt narkotyków :lol: śmieje się ale tak na poważnie to nie jest wcale śmieszne a tragiczne....

Posted

Angel_ napisał(a):
z mojego bazarku 15 zł, ja za jakas miske dalam 3 zł- po 1 sypnę groszem też. Przydałyby sie cegiełki, jak dam rade to wieczorem przysiądę i zrobie allegro cegiełkowe ( Marta jak rozumiem ty robisz informacyjne? :) )

Czy ktos moze przedlozyc do tego krotka jej historie? ( "z lezka w oku" )

Dziękuję Kochana :loveu: ja opisałam jej historie na allegro aczkolwiek nie jest to pięknie napisane, tylko tak zwykle, twórcza to ja niestety nie jestem:roll:

Posted

martik b napisał(a):
Dziękuję Kochana :loveu: ja opisałam jej historie na allegro aczkolwiek nie jest to pięknie napisane, tylko tak zwykle, twórcza to ja niestety nie jestem:roll:

Czytalam, jest ok!

Marta, moze ktos sie odezwac do Ciebie w sprawie Divy, ale nie zapeszajmy.

Posted

kamilka91 napisał(a):
Diva ma się nieźle :loveu:

No to rewelacjaa:loveu: Oby tak dalejj... oby znalazlaa akochajacyy domek juz dosc wycierpiala nie pozwolmy by teraz znow zlapala dolka przez dlugie siedzenei w schronie