Pastylka Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Zapytaj weta o masc detreomycyna ona jest z antybiotykiem i swietnie goi wszelkie rany. Quote
andzia69 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 martik b napisał(a):Z raną gorzej, strasznie śmierdzi i brzydko wygląda, jakby gniła :roll: jedziemy jutro do weta, bo może znowu jakiś antybiotyk będzie potrzebny, bo tak samo w warunkach schroniskowych się raczej nie zagoi...jutro zrobię też nowe foteczki Divy i wstawię ;) rana śmierdzi bo jest ropa...powinna byc przemywana bardzo często riwanolem - wysusza i dezynfekuje...ale nie wiem czy nie będzie potrzeby oczyścić rany operacyjnie, założyc dren i dawac do rany maście z antybiotykami....nie widzę tego w warunkach schroniskowych:shake::-( a jeśli na dodatek brzegi rany są koloru białego to mogła wdać się martwica tkanek - również operacyjne usunięcie martwych tkanek wtedy:-( biedna sucz:placz::placz: Quote
madziorna Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Ona naprawdę potrzebuje chociaż DT :placz::placz::placz: Quote
martik b Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 andzia69 napisał(a):rana śmierdzi bo jest ropa...powinna byc przemywana bardzo często riwanolem - wysusza i dezynfekuje...ale nie wiem czy nie będzie potrzeby oczyścić rany operacyjnie, założyc dren i dawac do rany maście z antybiotykami....nie widzę tego w warunkach schroniskowych:shake::-( a jeśli na dodatek brzegi rany są koloru białego to mogła wdać się martwica tkanek - również operacyjne usunięcie martwych tkanek wtedy:-( biedna sucz:placz::placz: o rany :placz:nie strasz mnie:placz: mam nadzieje, że nie będzie tak źle, zobaczymy co wet powie, jak będzie tak jak piszesz to się chyba załamię, skąd brać kasę, skąd domy dt:shake: Quote
martik b Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 zaraz jej zrobię allegro, może to coś da, może ją ktoś wypatrzy i się zakocha :roll: Quote
martik b Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 allegro dla Divy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=408699271 Quote
Angel_ Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 z mojego bazarku 15 zł, ja za jakas miske dalam 3 zł- po 1 sypnę groszem też. Przydałyby sie cegiełki, jak dam rade to wieczorem przysiądę i zrobie allegro cegiełkowe ( Marta jak rozumiem ty robisz informacyjne? :) ) Czy ktos moze przedlozyc do tego krotka jej historie? ( "z lezka w oku" ) Quote
andzia69 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 czy w koncu zdiagnozowano co jej było? czy to było parwo czy coś innego? a z ta raną to trzeba naprawdę podejść do tego poważnie bo moze być nienajlepiej... Quote
martik b Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Nasi weci w lecznicy nie potwierdzili ani parwo ani nosówki, weta w schronie w ogóle nie słuchamy co gada...ostatnio była taka sytuacja, że stażystka pod okiem weta powąchała psa i stwierdziła parwowirozę :eek: i tak oto badają czy pies idzie do uśpienia czy nie...gratuluję tej Pani węchu, marnuje się w tym schronie, powinna na granicy tropić przemyt narkotyków :lol: śmieje się ale tak na poważnie to nie jest wcale śmieszne a tragiczne.... Quote
martik b Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Angel_ napisał(a):z mojego bazarku 15 zł, ja za jakas miske dalam 3 zł- po 1 sypnę groszem też. Przydałyby sie cegiełki, jak dam rade to wieczorem przysiądę i zrobie allegro cegiełkowe ( Marta jak rozumiem ty robisz informacyjne? :) ) Czy ktos moze przedlozyc do tego krotka jej historie? ( "z lezka w oku" ) Dziękuję Kochana :loveu: ja opisałam jej historie na allegro aczkolwiek nie jest to pięknie napisane, tylko tak zwykle, twórcza to ja niestety nie jestem:roll: Quote
Angel_ Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 martik b napisał(a):Dziękuję Kochana :loveu: ja opisałam jej historie na allegro aczkolwiek nie jest to pięknie napisane, tylko tak zwykle, twórcza to ja niestety nie jestem:roll: Czytalam, jest ok! Marta, moze ktos sie odezwac do Ciebie w sprawie Divy, ale nie zapeszajmy. Quote
martik b Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 By było cudownie......no ale dobrze nie zapeszajmy ;) Quote
kamilka91 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1561350_amstaffka_diva_pilnie_szuka_domu.html Martik- dodałam kontakt do Ciebie. ;) Wykorzystałam Twój tekst, bo sama pisać nie umiem... :roll: Quote
madziorna Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='marzenKa']Diva hop do goryy na dobranoccc:multi: A teraz na "dzień dobry" :roll: Quote
marzenKa Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 I po obiadkuu hopja an pierwszaaa:multi: Diva przypominaa ze bardzoo potrzebuje i pragnienie nowego wlasciciela i miloscii Quote
marzenKa Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 kamilka91 napisał(a):Diva ma się nieźle :loveu: No to rewelacjaa:loveu: Oby tak dalejj... oby znalazlaa akochajacyy domek juz dosc wycierpiala nie pozwolmy by teraz znow zlapala dolka przez dlugie siedzenei w schronie Quote
Recommended Posts