Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To było jeszcze dzieciątko... na skrzydełkach już miało piórka, ale na szyi i przy główce jeszcze puch :(
Nadal jesteśmy z Nocką na siebie obrażone... Ja na nią za mord, ona na mnie za odebranie zdobyczy i brak zachwytu :)

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cantadorra']Nutka, poszedl dzis Euthyrox. Za dwa dni powinien być. Nawet nie wiem jak wyglądają synogarlice. Musze sprawdzić w necie.

Piękne dzięki! Mamy jeszcze zapasik, więc będzie ok, nie trza gnać po kolejną receptę :)
Synogarlice są śliczne, takie szlachetne, koloru kawa z mlekiem i ciemną obróżką. Przywiążę za łapę do kaloryfera tę moją Nockę, jak rany... :(

Posted

No, trochę chłodniej się zrobiło, to może Ciotki coś napiszą... :)
A ja uprzejmie donoszę, że Ciocia Figa nam sprezentowała w piątek Cefaleksynę i w pakiecie Witaminę B i olej z wiesiołka! Najpiękniej dziękujemy! W ramach podziękowań, przesłałam Fidze zdjęcia Łosiowatej Smoczycy - w tym dwa zbliżenia zadka, który pięknie zarósł dzięki tak efektywnemu wsparciu Cioci Figi! :)
Upały Tosina znosi dzielnie, na co wskazują zdjęcia, którymi - mamy nadzieję - Figa się podzieli :) W upał albo się leży na psim tapczanie na tarasie, albo na ludzkim łóżku polowym w cieniu, przy oczku wodnym :) Jednym i drugim posłaniem trza się dzielić z Krechą, ale ona na szczęście dużo miejsca nie zajmuje!
W sobotę odwiedziła nas sąsiadka Kasia ze swoją labradorką Fotą. Towarzystwo było grzeczne - doszło tylko do krótkiej wymiany zdań przy... misce z wodą! Wygląda więc na to, że w przyszłym tygodniu Fota zostanie u nas na "kolonii", podczas gdy Pańcia się będzie spamować :)

Posted

zdjęcia piękne! Tosca porośnięta jak lwica !!

na początek zdjęcia cudnego zadka:lol:
same zobaczcie ciotki jaka piękna jest Smoczyca:loveu:
tak jak by wcale nie była chora ...

jeszcze nie koniec, cdn.

Posted

[quote name='wasabi81']Wow:crazyeye:, jak ona slicznie wyglada!!! cudownie zarosla:-)

Najwyższa pora była! Zresztą z takimi Ciotkami, co to na nic jej nie żałują było trochę łatwiej niż np. takiemu Pachciowi z Elbląga :(
Myślę też, że kuracja weekendowa robi swoje, bo wyraźnie widać, że gdy w sob. i niedz. nie podajemy jej Encortonu, zaczyna się drapać... Trzymiem więc rękę, no może nie na pulsie, ale głównie na zadku, i cieszymy się z tego, co jest! :)

Figuś, jeszcze raz wielkie dzięki za leki no i za wstawienie zdjęć dla uciechy ogółu :)

Posted

[quote name='Nutusia']Synogarlice są śliczne, takie szlachetne, koloru kawa z mlekiem i ciemną obróżką. Przywiążę za łapę do kaloryfera tę moją Nockę, jak rany... :(

A nie lepiej przywiązać dzwoneczek do Nocki ;-)?
Kot mojej znajomej (o, ten właśnie, Homer - rys. Kasia Bajerowicz):

dostaje w lecie taki dzwoneczkowy naszyjnik ;-).

Posted

[quote name='wasabi81']Fakt, ze Kreska sie nie zalapala na fotke. A do kogo naleza te czarne nozki na zdjeciu??

Dzieńdoberek! :)
Czarne nóżki należą do Foty labradorki. Krótkie, bo w lekkim przysiadzie z powodu trynienia się pod huśtawkę :) Poza tym, Fota okropecznie grubaśna jest, więc optycznie nóżki wydają się krótsze. Już i tak, od kiedy poznałyśmy się bliżej z jej Pańcią Kasią, mocno schudła, ale do sylwetki labradora nadal jej baaaaaardzo daleko:) Krecha się załapała na osobnej fotce (ale na tym samym łóżku). Nie miałam tylko śmiałości wstawiać jej na Tosinowy wątek. Wyślę fotki do Amigi z prośbą o wstawienie na Krechowy wątek. Ale jeśli zagłosujecie na "tak", może i tu wstawi z jedno :)

A co do dzwoneczka dla Nocki, Jolu... Po pierwsze nie wiem jakby zareagowała na obróżkę, bo to jest kot miłujący wolność w pełnym tego słowa znaczeniu :) A poza tym mam traume, żeby się gdzieś na płocie lub innej "przeszkodzie" na tej obróżce nie zawiesiła. Bo ona potrafi wędrować dość daleko... Gdyby - jak Dzionek - nie zapuszczała się poza nasz ogród, może bym spróbowała.

Posted

Popatrzyłam na Tosinowe zdjęcia z pierwszego postu i ....ech... cudo z Tosinki teraz jest , przez dwa lata taka zmiana ,
z psa , któremu niewielu dawało szansę , jest teraz cudowny , puchaty ONek:loveu:

Posted

Tosina jaka porośnięta!!! szok normalnie! oczywiście pozytywny :)

Co do dzwoneczków, to szlajający się kocur mojego przyjaciela miał takowy i z tego co wiem, nie powiesił się nigdy na obróżce, ani też żadnego innego uszczerbku na zdrowiu nie doznał :)

Posted

[quote name='figa33']Popatrzyłam na Tosinowe zdjęcia z pierwszego postu i ....ech... cudo z Tosinki teraz jest , przez dwa lata taka zmiana ,
z psa , któremu niewielu dawało szansę , jest teraz cudowny , puchaty ONek:loveu:

No fakt, szans to jej za dużych nie dawano...:) Mówiono nawet, że nie będzie miała siły kota pogonić ani suchej karmy gryźć! :)
Dwa lata mnie 7 października... Piękne, ale i trudne 2 lata. Najważniejsze jednak, że powoli wychodzimy na prostą!

A co do dzwoneczka jeszcze... ja z kolei znam przypadek, że się kociak zawiesił na obróżce, zahaczając o wystający z siatki drut, z dala od domu... i finał był tragiczny :( Tak więc niech się ptaszynki mają na baczności! Na szczęście jest gorąco i Nocka łazikuje... nocami, gdy ptaszki śpią! :)

Posted

[quote name='nutusia']dzieńdoberek! :)
krecha się załapała na osobnej fotce (ale na tym samym łóżku). Nie miałam tylko śmiałości wstawiać jej na tosinowy wątek. Wyślę fotki do amigi z prośbą o wstawienie na krechowy wątek. Ale jeśli zagłosujecie na "tak", może i tu wstawi z jedno :)

tak tak tak

Posted

[quote name='Nutusia']A co do dzwoneczka jeszcze... ja z kolei znam przypadek, że się kociak zawiesił na obróżce, zahaczając o wystający z siatki drut, z dala od domu... i finał był tragiczny :( Tak więc niech się ptaszynki mają na baczności! Na szczęście jest gorąco i Nocka łazikuje... nocami, gdy ptaszki śpią! :)

Ja myślę, że do leciutkiego dzwoneczka niepotrzebna nawet obróżka, wystarczy delikatna wstążeczka luźno zawiązana - żeby nie spadała z głowy, ale by w razie zaczepienia o coś nie spowodowała uwięzienia kotka.
To tak z miłości do ptaków ;-).
Na marginesie - synogarlica to, zgodnie z ornitologicznym nazewnictwem, sierpówka (od czarnego "sierpa" na szyi) :-).

Posted

Witanko!
Z lekkim poślizgiem, ale wreszcie Małż sprawdził stan konta i ogłaszam wszem i wobec, że za sprawą bazarku zorganizowanego i wystawionego przez Bros, Tosina się wzbogaciła o 150 zł! DZIĘ-KU-JE-MY! Uzupełniłam post rozliczeniowy i wstawiłam najaktualniejsze zdjęcie do postu 1.
W związku z referendum na "tak", niebawem prześlę zdjęcia pozostałych "bandy-tów" :) z prośbą o wstawienie. Cierpliwości... bo dziś jadę do Mamy, jutro świętuję jak na świętą Marię Magdalenę przystało :) czyli wyślę w piątek lub w sobotę!

Posted

Tośka wygląda jak puchacz-onek. To takie wspaniałe, jak się ogląda takie zdjęcia, a to wszystko za sprawką Nutki. Oj kobieto, ty to się masz ze smoczycą. Doszedł Euthyrox?

Posted

[quote name='Nutusia'] czyli wyślę w piątek lub w sobotę!

Wyślij wyślij, akurat w weekend będę miala więcej czasu na zabawę ze zdjęciami.
Opuszczam stanowisko pracy przy mikroskopie i wykladam się na leżaczku na działeczce

Posted

[quote name='Cantadorra']Tośka wygląda jak puchacz-onek. To takie wspaniałe, jak się ogląda takie zdjęcia, a to wszystko za sprawką Nutki. Oj kobieto, ty to się masz ze smoczycą. Doszedł Euthyrox?

Beee tam "za sprawą Nutki"... Sama Nutka nic by nie wskórała z tym szczególnym przypadkiem krzyżówki łosia kampinoskiego, smoczycy wawelskiej, a teraz... puchaczonki! :)
Euthyrox jeszcze nie dotarł... Poleconym wysłałaś czy zwykłym?