Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja właśnie po spacerze z Łatką,dziś jeden facet zapytał się mnie skąd mam takiego psa-szczura :evilbat: sam ma owczarka niemieckiego..a Łatka zawsze psia zaczepia..Mój Łatulec Szczurem?Ludzie to mają pomysły... :o

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[b]OOO tak na tym zdjęciu to Łatula normalnie jak szczurek kanałowy wygląda, toćka w toćkę co by nie powiedzieć łata w łatę!!! A ten koleś ze spaceru to chyba jakiś znawca ras co? :evilbat:

PETRA
Widzisz w takim bądź razie Petra musisz kupić kilka książek o foksach i takim gagatkom je rozdawać kiedy będą takie głupoty gadali. A swoją drogą to Łatula powinna z takimi porządek robić. :2gunfire: [/b]

Posted

[b]AGO[/b] mnie już nic nie dziwi, mi za to ludzie z uporem godnym lepszej sprawy mówią, że Gringo to będzie duży pies bo ma długie nogi :evilbat:

Posted

No tak..już słyszałam też,że Łatka to taki ładny i wdzięczny kundelek :lol:
hahaha :P no ale pies-szczurek jest na razie na prowadzeniu w konkursie "Najśmieszniejsze określenie foksa" 8) [b]AGO[/b] ja bym chyba zbankrutowała gdybym miala każdej napotkanej osobie wręczyć książkę o foksach,do tej pory spotkałam może ze 3 osoby,któe wiedziały,że to foksik :o

Posted

cha cha :lol:

A po ogonku nie oceniają??

Mojemu psu napierw łapy urosły, wyglądał jak sarenka (mógł normalnie na głowę sobie zakładać łapy tylne jak spał :o )

potem urósł mu łebek, tak że wyglądał jak jakiś...kosmoludek

A na końcu dopiero tułów :lol:

Posted

[b] Oj Tanito taak długie nogi Gringulca zdają się tą tezę potwierdzać. Jeszcze tylko do wiosny zmieni nieco umaszczenie, zrobią mu się naturalne kołtuny z sierści, nieco się "wyciągnie" bo to oczywiste- przecież psy w tym wieku szybko rosną i wspaniały z niego będzie WYŻEŁ WEIMARSKI ...

A co do Łatuli, hmmm to posiadając jej braciszka zapytam się wprost - kto piecha tak podkarmia bo widzę że Łatulka linię od przednich łapek do tylnich ,ma prościutką jak drąg. Milowe podwozie ma opływowy kształt przypominający falę, zmiejszającą się przy "klejnotach". ??? Hmm przyznać się kto psa lewizną karmi:)???[/b]

Posted

[size=6][b]Tanita,[/b][/size]t[b][color=red]anita,over! [/color][/b]Jesteś tam?
Kot czeka na Ciebie :)
Nie chcesz koteczka?
Gringulec będzie miał towarzyszkę...
No, zgódź się 8)

Posted

to zrób inaczej:
koteczka do obejrzenia w domku opiekunki
pojedź z rodzinką
i niech sie przekona jaka słodziachna jest (miziolka, jakich mało)
a jak już się zakochają... :evilbat:
i ty będziesz zakocona 8)

A kotek jest faaaajny :)

No choć, choć. Zawiozę i odwiozę 0X

Posted

[quote name='AGO']
A co do Łatuli, hmmm to posiadając jej braciszka zapytam się wprost - kto piecha tak podkarmia bo widzę że Łatulka linię od przednich łapek do tylnich ,ma prościutką jak drąg. [b]Milowe podwozie ma opływowy kształt przypominający falę, zmiejszającą się przy "klejnotach". [/b]??? Hmm przyznać się kto psa lewizną karmi:)???[/quote]

I bardzo dobrze, ze Milo takie ma, ale.... Jezeli chodzi o Łatke i to, że nie ma jeszcze wyraznej klaty - to wcale nie musi byc wynik lewizny zywieniowej. Wiesz, nawet rodzeństwo - może sie rozwijac różnie. A jest tak jak to opisała wczesniej Tajdzi - u kazdego szczeniaka sa rózne fazy, wiesz to jest taki okres brzydkiego kaczatka - raz nogi jak szczudła, raz wielka głowa i mały tułowik itd... Chodzi mi o to, że w tej chwili wypowiadanie sie o proporcjach - jest bardzo ryzykowne, one sie zmieniaja kazdego dnia. A klata i "wciecie w talii" pojawiaja sie czesto na samym końcu.

Posted

[quote name='tajdzi']A Gringulec raczej jest długopyszczny :evilbat:[/quote]

"długopyszczne" to chyba dobre określenie na wszystkie foksiki :evilbat: , bo kto by do norek tak dobrze zaglądał jakby takiego pyszczka nie posiadał. A że foksy to norowce to przekonałam się dobitnie na przykładzie mojego Korka na Mazurach, który nie dość, że żadnej norce nie przepuśćił i ustawicznie kopał, to jeszcze pewnego dnia od rana do wieczora leżał przy jednej takiej dziurce w ziemi nie dając się odwołać ani na spacery ani na jedzenie a kiedy przyszłam tam o zmroku wciągnąć go siłą do domu zobaczyłam 6 myszek poukładanych jedna koło drugiej :(

Posted

[quote name='tajdzi']Teraz już wiesz po co Foxiakom takie śmiechulkowe ogonki 8)
Żeby złapać za to co z norki wystaje i zatargać do domku :lol: 8)[/quote]

[b]tajdzi[/b] na serio tak jest :)
Myśliwi często wyciągają foksy z norek za ogony :wink:

Posted

wiem wiem 8) oglądało sie programy przyrodnicze
Nawet była dyskusja z moim TZ
- widziałem takie fajne psy, wyglądały tak jak te co ci się podobają, ale one właziły do norek i je za ogonki wyciągali, jak nie mogły wyjść
- to te same... 8)

Posted

A kiedy nie wchodzą do norek to wyglądają tak:

Gringo na zszarganym przez siebie posłaniu, ze zdobycznym ziemniakiem, szczątkami cielęcego ucha i kaczką :evilbat:

[img]http://www.album.com.pl/szulala5490/118006.jpg[/img]

Posted

Ale pamiętaj, po nas już nic nie bedzie takie same :evilbat:

[img]http://www.album.com.pl/szulala5490/118004.jpg[/img]

[img]http://www.album.com.pl/szulala5490/118005.jpg[/img]

Posted

dobra dobra
nie wymiguj się
wyżej niż kot nie wejdzie :)
A na Azie mam przetestowane co i gdzie powinno stać :)

Ale tak sobie pomyślałam, ze Wam tu gadam i gadam i odciągam od głównego tematu...Chyba muszę się powstrzymać od nawiajania tak :oops: :roll:

Posted

[quote name='tajdzi']Ale tak sobie pomyślałam, ze Wam tu gadam i gadam i odciągam od głównego tematu...Chyba muszę się powstrzymać od nawiajania tak :oops: :roll:[/quote]

Ale my przecież o foksach gadamy :wink:

Posted

tak, a nawet w czasach kiedy jeszcze kopiowano ogony, to wyznacznikiem długości było żeby była taka aby można było w reke porządnie złapać i ciagnac....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...