Jump to content
Dogomania

Dramat Kory!!!Na CITO potrzebny dt(nawet płatny),deklaracje,albo ds !!!

Recommended Posts

Posted

KORA

Mialam swoj dom, mialam swojego pana, mialam swoj kąt i miske.

Kiedy bylam mloda i wesola, pelna zycia i energi,czujna, moj pan pokazywał mnie z dumą kazdemu-TO MOJ PIES. Wiele ludzi zachwycało sie moja uroda, moj pan dumnie przytakiwał-TAK, TO MOJ PIES.

A kiedy juz zaczął siwiec moj pyszczek, kiedy stalam sie statecznym psem, nie zawsze wszystko doslyszalam, moj pan powiedzial. Po co mi taki pies? Zaprowadził mnie do schroniska-wyparł sie mnie-JUZ NIE BYLAM JEGO PSEM:-(

Tu dni wszystkie sa takie same. Zapach beznadziei wkolo. Trafiaja tu mlode, piekne psy i one wychodzą stad, dobrzy ludzie je zabierają.

Chcialbym tym ludziom powiedziec, ze ja tez chcialbym wyjsc, pokazac im,ze tez potrafie byc wiernym, kochajacym psem tylze starszym.
Chcialbym im powiedziec, zeby dali mi szanse, nie chce umierac samotnie, w boksie, chce byc do ostatnich chwil mego zycia przy stopach mojego Pana i patrze mu w oczy, czuc jego dotyk i mowic mu całą sobą, ze jest moim całym światem.

Sunia jest w zamojskim schronisku.

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i ja już tu jestem.

Kora jest piękna. Jest taka jak moja onka Berta - 9-letnia.

Na moje oko to Kora może mieć tyle samo. Ale nie wiem, nie wypowiadam się, bo nie znam jej przeszłości.

Arka - coś więcej o jej wieku, o charakterze, o tym - dlaczego trafiła do schronu (tylko wiek ? - przecież to durne jak tylko wiek).

Boże - taka psica w schronie ????????

To co my na starość poczniemy ???

Posted

Zosia4 napisał(a):
No i ja już tu jestem.

Kora jest piękna. Jest taka jak moja onka Berta - 9-letnia.

Na moje oko to Kora może mieć tyle samo. Ale nie wiem, nie wypowiadam się, bo nie znam jej przeszłości.

Arka - coś więcej o jej wieku, o charakterze, o tym - dlaczego trafiła do schronu (tylko wiek ? - przecież to durne jak tylko wiek).

Boże - taka psica w schronie ????????

To co my na starość poczniemy ???

Zosiu, nic nie wiem o wieku, o Korze. Tola moze cos wiecej powie.
Zalozylam wątek Korze bo Tosia napisala, ze jest z boksu obok, gdzie Sonia byla a Sonie widzialam na wlasne oczy, nie moglam Jej zapomniec. Kore musialam przeoczyc:placz:
Wlasnie, zawsze o tym mysle a jaka nas starosc czeka dom opieki..?

Posted

ARKA napisał(a):
Zosiu, nic nie wiem o wieku, o Korze. Tola moze cos wiecej powie.
Zalozylam wątek Korze bo Tosia napisala, ze jest z boksu obok, gdzie Sonia byla a Sonie widzialam na wlasne oczy, nie moglam Jej zapomniec. Kore musialam przeoczyc:placz:
Wlasnie, zawsze o tym mysle a jaka nas starosc czeka dom opieki..?

Dziewczyny - nic nie wiem więcej o niej. Jest w schronie od jesieni. Za każdym razem podchodzi tak blisko siatki i próbuje delikatnie dotknąc reki..
Pies, którego wrzuciłam na wątek Soni ma ok 11 lat.

Posted

ARKA - nie daj Boże Dom Opieki, raczej chyba DS, bo w DT to chyba trzeba by było na nas datki na karmę zbierać na bazarku (mimo. że prawie nic nie jemy - a przynajmniej ja).

Tola - 9, 10 czy 11 lat - toż to pies w kwiecie wieku - taki to dopiero potrafi kochać.
Tola - dowiedz się czegoś o Korze więcej.

Posted

Tola napisał(a):
Za każdym razem podchodzi tak blisko siatki i próbuje delikatnie dotknąc reki..

:placz:pisalam ten tekst i nie wiedzialam o tym, tylko te zdjecia...

Posted

[quote name='GoniaP']Marzy mi się dom starców dla psiaków....Taki z prawdziwego zdarzenia....
Ech, utopia :-(
Mnie tez i podobno marzenia sie spełniaja!?:roll:

Posted

GoniaP napisał(a):
Marzy mi się dom starców dla psiaków....Taki z prawdziwego zdarzenia....
Ech, utopia :-(

hejj, to i moje marzenie! ja mam powazne plany na emeryturé, szkoda ze tak pózno kurka.

Posted

GoniaP napisał(a):
Suniu (czy ona ma jakieś imię?) może ktoś Cię zauważy wieczorową porą...

Wroc do pierwszego postu, pierwsza linijka:evil_lol:

Posted

Marzenuś napisał(a):
Obiecuje, ze w poniedziałek zajmę sie ogłoszeniami, teraz nie bardzo mam do tego głowe ;)
Menrzus!!! Zadziwiasz mnie coraz bardziej :loveu::loveu::loveu: