Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ewa Marta']To podobnie jak ja:lol: Nigdy tam nie byłam, ale tylu nocy nie przespalam śledząc zmagania dziewczyn, tyle łez wypłakałam przed monitorem, że trudno jest mi o tych, które zostały zapomnieć...[/quote]

[FONT=Calibri][SIZE=3]Dzisiaj rano weszłam Ewuniu na ten wątek i przeczytałam co napisałaś.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Ja wtedy nie płakałam, wtedy miałam dużo sił i energii ale od wczoraj też tylko siedzę i płaczę.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Rano nawet nie umiałam sklecić jednego sensownego zdania. Już mi całkiem ręce opadły.[/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]Wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że z kasy z której tak w styczniu się cieszyłam nie dostanę ani grosza.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3] Facet zmienił zdanie.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Krzyczki są na lodzie. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Myślałam, że jak sama jestem w stanie opłacać jednego psa, poproszę ludzi poza dogo o pomoc. Miałam obiecany 1000,00 a może więcej i ich nie dostanę.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Psiaki zostają bez kasy, bez pomocy. A ja kolejny raz jestem totalnie załamana ludźmi.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Kolejny dla mnie dowód, żeby nigdy nie ufać. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Nie mogę się pozbierać.[/SIZE][/FONT]

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może trzeba zrobic jakąs akcje na dogo- wysyłąc pw do wszystkich aby choc te 10 zł wpłacali tak jak Neigh pisze...ja nie mam czasu aby sie tym zając ale mozna by znależ kogos z czasem aby takie pw powysyłał...inaczej tym psom grozi bezdomnoś, albo i jeszcze gorsza opcja , której chyba nikt nie byłby w stanie z nas zrobic:shake::-(
Akcję Krzyczek sledze od samego poczatku choc się nieodzywam -pomóc niestety finansowo nie mam jak....ale teraz sytuacja jest krytyczna-przeciez Irenka sama ich nie opłaci!!!

Posted

[quote name='irenaka'][FONT=Calibri][SIZE=3]Krzyczki są na lodzie. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Myślałam, że jak sama jestem w stanie opłacać jednego psa, poproszę ludzi poza dogo o pomoc. Miałam obiecany 1000,00 a może więcej i ich nie dostanę.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Psiaki zostają bez kasy, bez pomocy. A ja kolejny raz jestem totalnie załamana ludźmi.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Kolejny dla mnie dowód, żeby nigdy nie ufać. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Nie mogę się pozbierać.[/SIZE][/FONT][/quote]

Okrutne jest to, że w chwili ratowania ich z tego koszmaru, jakim były Krzyczki, tylu było chętnych do pomocy, a teraz tak niewiele osób chce kontynuowac pomoc. Zgadzam się z opinią wyrażoną przez kogoś wcześniej, że nie wolno nam najpierw ratować zwierzaków z takiego bagna, potem pokazać im lepszy świat i znowu pakować do schroniska...
Nie wiem, ile uda mi się wyłuskać pieniędzy, podobnie jak u wszystkich pieniądze u mnie na drzewie nie chcą rosnąć, ale postaram się wpłacić choćby parę złotych, bo każda złotówka dodana do kolejnej daje szansę na zebranie większej sumy. Mam nadzieję, że znajdą się jeszcze dobre dusze, które poratują psiaki z Niepołomic choćby kilkoma złotymi albo złotówką przysłowiową... To przecież nie jest żadna wyrwa w budżecie...
No przecież musimy zebrać jakoś te pieniądze... Dla tych wszystkich psiaków, które zobaczyły, że człowiek nie musi być katem. Nie można z powrotem wrzucić ich do dużego kojca, gdzie mogą zostac po prostu zagryzione:-(

[SIZE=6][SIZE=5]Bardzo proszę wszystkich dobrych ludzi, pomóżmy utrzymać 5 psiaków z Krzyczek w Niepołomicach!!! Liczy się każda złotówka![/SIZE][/SIZE]

Posted

może porozsyłajcie do znajomych linka z tym allegro
[url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=574088605]Krzyczki - dla niektórych to jeszcze nie koniec ! (574088605) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

ja zaraz tez porozsyłam- moze ktoś wpłaci ...
wiem, że to nie dużo ale zawsze coś.

Posted

Irenko!
Bo się na Hutę do Ciebie przejadę... nie wolno się załamywać!!
Proszę, niech ktoś wklei tu albo prześle mi na pw wzór wiadomości z prośbą o pomoc, mam chwilę czasu więc zacznę pomału wysyłać. Warto napisać, że choćby 10 zlotowa deklaracja to szansa na normalne życie, że częśc osób przestała pomagac, że sytuacja tragiczna.
Mam małe doświadczenie, nie było mnie tam i "nie siedzę" w tym aż tak, żeby samej to napisac. :oops::roll: link do allegro też można wkleic...

Posted

Irenko, nie zostaniesz sama.....
Krzyczki trzeba znowu nagłośnić.

Można zawołać na watek sami wiecie kogo :razz:
Dym zapewniony więc i czytelniów przybędzie.

A tak poważnie - akcja z PW - baaardzo dobry pomysł.
Kto się podejmie realizacji????????

A oprócz tego szukać domów - na natychmiast.
Pies w domu - to przecież pomniejszenie kosztów.

Intensywna akcja ogłoszeniowa by się przydała.
Może nie tak, że jedna osoba każdego psa ogłosi w pięciu miejscach, tylko niech się zgoszą osoby, które ogłoszą 1 psa ale za to w 40 miejscach. W razie czego służę listą miejsc do ogłoszeń.

Ja się zgłaszam do ogłoszenia jednego psa.
Irenko, Ty wybierz którego.

Posted

[quote name='mariamc'].................
Ja z Krzyczkowiakami będę do końca .

Moje serce zostało w Krzyczkach a przecież nigdy tam nie byłam.[/quote]

Od pierwszej akcji (kilka lat temu:-(:-() jestem sercem z Krzyczkami i będę do końca.

[B][SIZE=3][COLOR=purple]Kto może[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=purple]niech pomoże [/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=purple]na mój hotel dorzuci grosze, [/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=purple]ja, pies z Krzyczek prosze[/COLOR][/SIZE][/B]

Irenka napisz wyraźnie gdzie robić wpłaty na psiaki krzyczkowe, na konto fundacji Zwierzę czy na konto Niepołomnic? :cool3:

Posted

Dzisiaj wieczorem włączę się w akcję wysyłania pw. Na którymś wątku widziałam, że dziewczyny (chcąc zawiadomić jak największą liczbę osób) dzieliły się literkami - ktoś pisał pw do np. wszystkich na A, ktoś iny na B itd...
Może tu też by to zdało egzamin?

Warto może będzie - dla tych nowych osób, które ew. wejdą na wątek - umieścić na pierwszej stronie (tak, żeby od razu było widać) wyraźną informację o dramatyzmie aktualnej sytuacji.

Posted

Na wątku Wanilki był podział na literki. Chętnie pomogę :)
chwilowo mam finansowy dół i w perspektywie naprawę zjedzonego fotela, ale jak trzeba będzie to coś znajdę i dorzucę.

[CENTER][SIZE=3][COLOR=DarkRed][B]Kto może zrobić wzór wiadomości?[/B][/COLOR][/SIZE]
[/CENTER]

Posted

[quote name='Soema']Na wątku Wanilki był podział na literki. Chętnie pomogę :)
chwilowo mam finansowy dół i w perspektywie naprawę zjedzonego fotela, ale jak trzeba będzie to coś znajdę i dorzucę.

[CENTER][SIZE=3][COLOR=DarkRed][B]Kto może zrobić wzór wiadomości?[/B][/COLOR][/SIZE]
[/CENTER]
[/quote]

Dokładnie, Wanilka. Wzór bardzo potrzebny, jeśli nie będzie wzoru, roześlę po prostu zaproszenia z krótkim info, że jest źle + link do wątku.
Zacznę od A :)

Posted

Jestem dziewczyny, choć faktycznie niewielki ze mnie dzisiaj pożytek.
Zero energii.
Po pierwsze błagam, żeby nie było Gusia krzykaczek, ja już mam ich dość.
Mam nadzieję, że jakoś sytuacji zaradzimy.
Po pierwsze finanse.
Ania - Salibinka ma rację. Może spróbujesz Aniu ( jak mogę prosić) jakiś tekst? Napiszę Ci historię Krzyczek na pw łącznie z kwotami jakie potrzebne są na ich utrzymanie w tej chwili.
Po drugie, myślę że trzeba do ludzi podawać konto fundacji, bo nie wszyscy mogą mieć zaufanie do mnie. Jak ktoś z moich znajomych będzie chciał to wpłaci wyjatkowo na konto Niepołomic.
Po trzecie ogłoszenia. Ja już na tym wątku pisałam taką prośbę.
W sobotę i niedzielę robiłam w sumie ogłoszenia do 10 psów.
Krzyczki ogłaszam bardzo regularnie na różnych stronach.
To są ogłoszenia z z tej soboty i niedzieli:
[URL="http://www.pineska.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.pineska.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.darmobranie.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.darmobranie.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.mammisa.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#000000]WWW.mammisa.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.adopcjapsa.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.adopcjapsa.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.gieldaogloszen.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.gieldaogloszen.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.przygarnijzwierzaka.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.przygarnijzwierzaka.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.kupsprzedaj.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.kupsprzedaj.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.pajeczyna.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.pajeczyna.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.aleokazja.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.aleokazja.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.alegratka.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#000000]WWW.alegratka.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.cafeanimal.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.cafeanimal.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.4lapy.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.4lapy.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.kupiepsa.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.kupiepsa.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.e-zwierzak.pl/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.e-zwierzak.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.adopcje.org/"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#800080]WWW.adopcje.org[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://www.gumtree.pl"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#000000]WWW.gumtree.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
[URL="http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?58110"]Oddam psa - Krakowskie zwierzaki[/URL]

Myślę, że jak się podzielimy ogłoszeniami psów to będzie super.
Teraz allegro. W sobotę i niedzielę mi się pokończyły.
Zrobiłam to chyba beznadziejnie i może dlatego nie ma odzewu.
Spróbuję poprosić jakiegoś fachowca z dogo o pomoc.
Nie wiem co jeszcze można zrobić?
Zmienię tytuł wątku, zapomniałam:oops:

Posted

[quote name='irenaka']Ten podział na literki to wg. użytkowników dogo?[/quote]
Tak Irenko :) wtedy nie będzie zamieszania.. ja już robię porządek w skrzynce. Salibinko podrzucisz mi potem wzór? Czy będzie na forum?
To ja się piszę na "b", a dalej zobaczymy :)

Posted

[quote name='Soema']Na wątku Wanilki był podział na literki. Chętnie pomogę :)

[CENTER][SIZE=3][COLOR=darkred][B]Kto może zrobić wzór wiadomości?[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]
[/quote]
Ten podział na literki to wg. użytkowników dogo?

Posted

[quote name='agamika']1 psa w 40 miejscach moge ogłosic , tylko o listę poprosze i o psa.

Odiś w domu juz kilka miesięcy , to choc ogłoszeniowo innego "wezmę"[/quote]
Aga:loveu:
Cieszę się, że jesteś i dziękuję pięknie za pomoc.
Jak mi przypomnisz na pw mail, to prześlę może tekst i zdjęcia Filipka.

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Od rana nie mogę sobie miejsca znaleźć, próbuję pozbierać myśli – znaleźć jeszcze jakąś drogę… zastanawiam się do kogo jeszcze nie dzwoniłam….kto może pomóc.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Prawda jest taka, że od dawna siedzimy na bombie. Teraz Irenka ma problem, za chwilę polegniemy my – 600 zł za Hektora i Bryzę to dużo…bardzo dużo jeśli trzeba je wyjąć z własnej kieszeni.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziewczyny napisały, że swoje serce zostawiły w Krzyczkach. Ja zostawiłam tam resztę złudzeń…...słowo „człowiek” nie brzmiało tam dumnie. Pamiętam szczury bez cienia lęku biegające między nogami, pamiętam sunię Widmo ( odkrytą przez przypadek, tylko dlatego, że Renata wlazła do budy), psa odkrytego w kwarantannie – słaniającego się z głodu ( nikt z wolontariuszy nie miał pojęcia o jego istnieniu), pamiętam opróżnione boksy, przeszukiwane dosłownie centymetr po centymetrze – kiedy odkryłyśmy, że psy potrafiły kopać jamy pod budami i tam się ukrywać …niczym w Gettcie. Miało tam być 50 psów….z moich obliczeń wynika, ze zabrałyśmy stamtąd 74 psy. Pamiętam wieczorne przeliczanie psów i ustawiczne zdumienie „jak to, dziś wyjechało 10………nie ubywa, podrzuca ktoś?”. Pamiętam psy wynoszone na rękach, w klatkach, półprzytomne ze strachu, dławiące się na chwytakach, duszące w słynnej czapce Zbinia……pamiętam Shawshank. Przerażające miejsce – betonowe tunele przypominające budy, gęsto w kojcach, pół metrowe przejście i ściana z betonu. Tyle widziały umierające w męczarniach psy. Wiele wrażeń przyschło……Shawshank to moja trauma. Tak wygląda moje piekło.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pamiętam euforię, kiedy ostatni pies wyjeżdżał stamtąd, smak triumfu i goryczy później. Jedno do jasnej cholery wiem na pewno…..nie dam rady odwieźć żadnego z krzyczkowych do schronu. Po prostu nie.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dość mazgajstwa[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Siedziałam i liczyłam……..z tego co mamy aktualnie na głowie[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Warszawa – 1.000 zł – 4 psy płatne ( 2 na wyłącznej głowie mojej i Kanzaj – tak długo jak damy radę) + te którymi zajmuje się Lamia[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Poznań 300 zł – 2 psy płatne ( o ile się nie mylę?)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kraków – 2700 – 6 psów płatnych.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Daje to razem 4000 tys.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie ma co się oszukiwać nie zbierzemy takiej kwoty co miesiąc. Owszem może uda się ten wyczyn jednorazowo, dwukrotnie maks.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dlatego proponuję…….jako ta wygłaszająca niepopularne treści i ogólnie podpadająca. Proponuję Irenie po raz kolejny zmianę miejsca pobytu psów. Tak wiem, że to nie jest dla nich dobre rozwiązanie, wiem, ze to dobry hotel i są tam szczęśliwe. Ale nie stać nas w tej chwili na ten luksus. Irka Słońce, ja wiem, ze chcesz dla nich jak najlepiej – ale nie mamy wyjścia. Zbierz się Babo w sobie, damy radę, bo kto jak nie my;-)?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wynajdując miejsca tańsze jesteśmy w stanie obniżyć koszty krakowskie o 1 tys……a to przyznacie spora różnica. Nie wolno nam zapominać, ze za chwilę trzeba będzie te psy ponownie szczepić, ze nadal mamy kilka niewysterylizowanych…..ze któryś może się rozchorować.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]I dwa pomysły : jeden poszukanie sponsorów – osób gotowych do adopcji wirtualnej, wysłanie pism do firm ( mam parę pomysłow, ale to na pw ) w podobnym celu[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]I ostatnia sprawa – każdy kto śledzi ten wątek – niech się teraz uderzy w pierś i odpowie, czy NAPRAWDĘ zrobiłam wszystko na co mnie stać?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ile zrobiłam tym psom ogłoszeń, ile powiesiłam plakatów, ile osób poprosiłam o wsparcie……..[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie mam kasy……to mogę oddać swój czas, rozum, ręce. DO ROBOTY![/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]ps. dzięki Aga:-) i pozdrowienia dla Odisia...widziałam w Metamorfozach......[/SIZE][/FONT]

Posted

Irenko,
ja też poproszę o wyznaczenie psa do ogłaszania.

I jak będziecie mieć już teskt do wysyłki na pw - podeślijcie mi plis. Zrobię C.

A, Agamika - listę miejsc do ogłaszania wyślę Ci jutro z samego rana. Bo mam cholera w pracy ;)

Posted

Jestem Irenko..oczywiscie, ze jestem...i chce pomoc, naqwet bardzo...tylko proszę o konkretne istrukcje...nie bede czytala calego watku przeciez..przebieglam przez ostatnie 3 strony...i dokladnie nie wiem dalej o co chodzi..musi byc napisane "w pigulce" co, gdzie, dlaczego i za ile...moge rozsylac watek, prosic o dekalracje, ale musze wiedziec co mam pisac...banerek by sie jakis tez konkretny przydał...CZy Wy dziewczyny mialyscie juz jakies deklaracje i się ludzie wycofali??czy trzeba zaczac dopiero zbieranie deklaracji???

Posted

dziewczyny stracilam rachube i nie wiem ile jeszcze jest psów:oops:. z tego co czytam 12??

można by je wszytkie umiescic razem? albo na jednej stronie w pierwszym poscie linki podac, tak zeby wszytkie można bylo zobaczyc. chyba ze macie je razem tylko ja nie wiem gdzie:oops:

Posted

Udalo mi się zalogować.

Na ten miesiąc mam już uzbierane {deklaracje } ,kasa 15.03 ,300 pnl.

Proszę podbijać bazarek . Przywiozłam 50 szt.ciuchów od moich koleżanek z Nederlandów.
Inez będzie robić bazarki, nie możemy się poddać.

Myślę jeszcze o hoteliku u mnie o czerwca , w nowym schronisku.
Będzie taniej niż w Niepołomicach i w cenę będzie wliczona opieka wet.

Neigh, ja wiem jak to jest , wiele w życiu widziałam, wiem co może zrobić człowiek, już zwierzę jest lepsze.......

Posted

[quote name='gonia66']Jestem Irenko..oczywiscie, ze jestem...i chce pomoc, naqwet bardzo...tylko proszę o konkretne istrukcje...nie bede czytala calego watku przeciez..przebieglam przez ostatnie 3 strony...i dokladnie nie wiem dalej o co chodzi..musi byc napisane "w pigulce" co, gdzie, dlaczego i za ile...moge rozsylac watek, prosic o dekalracje, ale musze wiedziec co mam pisac...banerek by sie jakis tez konkretny przydał...CZy Wy dziewczyny mialyscie juz jakies deklaracje i się ludzie wycofali??czy trzeba zaczac dopiero zbieranie deklaracji???[/quote]

Gonia:loveu: Dziękuję, że jesteś!!
Poprawiłam pierwszą stronę. Są tam podstawowe informacje.
Jak bedzie od Aneczki tekst z apelem, to też go tam dam.
Wtedy będę prosić o przesyłanie na pw tekstu z apelem o pomoc.
Bedzie tam link do wątku i konto.
Jeżeli możesz, to wówczas roześlij go do osób z końca alfabetu.
Spróbuję ten alfabet opanować;), tylko wpisujcie na wątek które literki robicie.
Teraz czekamy na tekst z apelem a później do roboty.

Posted

[quote name='Charly']dziewczyny stracilam rachube i nie wiem ile jeszcze jest psów:oops:. z tego co czytam 12??

można by je wszytkie umiescic razem? albo na jednej stronie w pierwszym poscie linki podac, tak zeby wszytkie można bylo zobaczyc. chyba ze macie je razem tylko ja nie wiem gdzie:oops:[/quote]

Na pierwszej stronie doliczyłam się dziesięciu psów.
Kogo brakuje? Uzupełnię.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...