Nikki Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Wiadomo co z Buźką? Miał jechać na badania po świętach... Pogoda coraz ładniejsza, kasa na badania jest, ja bazarki na operację wystawiam, więc? Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje. Quote
Ulka18 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Na razie nie wiemy kiedy Buzka pojedzie na badania, nie pytam nawet kierownika, bo do konca maja ma byc zrobiony remont i w schronisku młyn i nerwy straszne w obawie przed zamknieciem schroniska. Dom tymczasowy z Krakowa milczy, dzisiaj wyslalam monit, moze chetna Pani na Buzke (kiedys Antosia) sie odezwie. Na watku mieleckim na akcjach jest artykul nt. remontu starego, budowy nowego schroniska oraz wymagan postawionych przez gmine Mielec :shake: Oraz ilosci psów do uspienia :roll: Quote
maarit Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Buziaczku nadejdzie i pora na domek dla ciebie:loveu: Antosiowi sie udało... Quote
__Lara Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Jaka tu cisza... jak wygląda sprawa psiaka obecnie? Quote
Reno2001 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Sprawa póki co, chyba utknęła w martwym punkcie. Ja mam cos obawy, ze bez wyciągnięcia go do DT na badanie będziemy czekały długo. W schronisku teraz prace remontowe i mało czasu na dalekie jazdy z psami. Warto może też sprostowac, ze Buźka na pewno jest już starszy, niż 2 lata. W takim wieku to on był, kiedy robioną miał galerię na stronie schroniska a było to ponad 3 lata temu. Prosto licząc, teraz psiak ma ok 5 lat. Quote
Ulka18 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Jak znajde chwilke to zmienie galerie Buzce na stronie schroniska. Wczoraj zajrzalam na chwile do schroniska przy okazji jazdy do hoteliku pod Mielec, za drugim razem zlapalam kierownika. Niestety ma nóż na gardle jesli chodzi o remont schroniska, zaczal remont boksow od 1 do 9, wylewki betonowe, czyszczenie bud, wymiana zniszczonych dachow. Gmina niby ma pomóc, zobowiazanie trojstronne zostalo podpisane gmina-schronisko-powiatowy, ale glownie polega ono na karaniu schroniska przez powiatowego. Nie ma juz mowy o zejsciu na 250 psow, bo nowego schroniska na razie nie bedzie. Wystawilam kandydature Buzki do wyjazdu przez Fundacje, moze ktos sie zglosi i bedzie chcial go adoptowac. Byc moze uda sie pojechac z Buzka na badania, jesli wymagane prace remontowe osiagna jakis zadawalający etap, tak, ze na schronisko nie będą nakladane kary finansowe. Quote
Ulka18 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Buzka mial wczoraj odwiedziny. Byly Halcia, Sabinka02, Yoko, Kaskadaffik i Ola, malowaly boksy. Prace remontowe trwaja. Gdy sie zakoncza poprosze kierownika o przeniesienie Buzki, jesli inne psy go zaakceptuja i nie beda mu dokuczac. Pomyslimy tez o badaniach psiny u okulisty, musza jednak minac zagrozenia od powiatowego. Quote
Reno2001 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Ja się zastanawiam, czy on nie mógłby iśc do boksu 23, gdzie był Antoś? Quote
yoko100 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Reno2001 napisał(a):Ja się zastanawiam, czy on nie mógłby iśc do boksu 23, gdzie był Antoś? Tam by mu bylo lepiej niz na lancuchu.Ale pewnie ten boks jest zajety Quote
Reno2001 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 yoko100 napisał(a):Tam by mu bylo lepiej niz na lancuchu.Ale pewnie ten boks jest zajety No to trzeba go opróżnic :diabloti:!! Ciotki, OGŁOSZENIAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! Gdzie tylko się da!! Quote
Ulka18 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Zrobie mu allegro wyroznione, ale pisarz ze mnie zaden :hmmmm: Moze by ktos napisal cos krotkiego, tresciwego :modla: Quote
Sabina02 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Buźka, to cudowny delikatny pieseczek. Gdy go głaskałam był taki szczęśliwy! Nic się nie bal pomimo, ze nie znal mojego zapachu. Tak stal bidulek sobie spokojnie i cieszył się ta krotka chwila radości. To taki piesek-przytulanka na kanapę. Oczka ma śliczne, pomimo, ze nie widzi. Domku, gdzie jesteś???? :placz: Quote
Sabina02 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Ulka18 napisał(a):Zrobie mu allegro wyroznione, ale pisarz ze mnie zaden :hmmmm: Moze by ktos napisal cos krotkiego, tresciwego :modla: Mam gdzieś taki fajny tekst dla niewidomego psiaka... poszukam go. Dołożymy coś od siebie i będzie cacy. Quote
Sabina02 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Moze taki tekst: "Na imię mam Buźka. Jestem ładnym, delikatnym i przyjaznym pieskiem. Jestem jednak bardzo samotny, gdyż nikt do tej pory mnie nie pokochał... Chciałbym zanim odejdę poczuć, że ktoś mnie kocha, takiego jakim jestem. Nie skaże mnie na schroniskowy łańcuch, przytuli i pogłaszcze. Tak bardzo potrzebuje poczuć się bezpiecznie... Boje się że ciemności, która mnie otacza, nie zdąży już rozjaśnić żaden ciepły promyczek. Słońca nie widziałem już od lat... Jestem niewidomy... Zostań moim światłem w ciemności... Przytul pieska spragnionego miłości której nigdy nie zaznał... Czekam na Ciebie i tracę nadzieje..." W drugim paragrafie można napisać konkrety - Buzki opis - ile ma lat, jakiej jest wielkości, ze jest przyjazny, nie lękliwy, nie nachalny, nie agresywny... i w ogóle cudny! W pierwszym poście jest dobry tekst z konkretami. Quote
halcia Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Buzka jest niesamowitym psiaczkiem.Oaza spokoju!Gdyby mu sie trafiło takie serce jak Renatki dla Antosia,ktos by nawet nie odczuł,ze ma psa...A ijak bardzo psina by była szczesliwa,gdyby był pare razy dziennie pogłaskany,przytulony....Sabinko,piekny tekst!.Zapytamy Kiero,moze jednak drewniany boks.... Quote
Ulka18 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Halciu, a moglabys zadzwonic do kiero i poprosic o przeniesienie Buzki gdzies do spokojnego boksu np. 23 lub w tych rejonach. Te boksy od 3 do 28 po prawej sa szczesliwe, jest wiele adopcji stamtad. Ja tez napisze do kiero, ale co dwie proszace, to nie jedna :wink: Buzce zrobie allegro wieczorem, jesli zdaze, czasu u mnie malutko niestety :oops: Quote
Ulka18 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Halciu, mozesz zadzwonic do kierownika, zeby przeniosl Buzke do boksow po prawej, od 3 do 25, to sa szczesliwe boksy, stamtad jest wiele adopcji. Ja tez napisze, ale co dwie proszace, to nie jedna :wink: Allegro zrobie wieczorem, jesli zdaze :oops: Quote
halcia Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Dzwoniłam,Buzka ma załatwiona rezydencje w boksie,Kiero serdeczny,tryskajacy humorem,w piatek dogadamy reszte. Quote
Reno2001 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 halcia napisał(a):Dzwoniłam,Buzka ma załatwiona rezydencje w boksie,Kiero serdeczny,tryskajacy humorem,w piatek dogadamy reszte. WOW :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Halciu, super!!!!!!!!!!!!!! Quote
kaskadaffik Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Kochany, smutny pycholek, może jak będzie w boksie to troszkę go to uszczęśliwi:-( "Byłeś? Stałeś koło mnie? coś czułem, ale nie wiem co, może to wiał wiatr, może leciała mucha?a jednak nie, czułem Ciebie, czułem Ciebie, człowieka, który miał być moim wybawieniem, jednak skazał mnie na zycie w niedoli, takiej jak setki mych braci. Jednak nie jestem jak reszta, ja czułem serduszkiem, nie widziałem Cię, ale nadal potrafię Cię pokochać, a nawet już Cię kocham. Jestem nieduży, skromny, spokojny Buźka, piesek, którego się mija, bo nie widzi...." Tak mi się napisało, możecie coś pozmieniać, dodać jak do czegoś sie przyda:roll: Quote
Recommended Posts